0-1
0-2

Velkommen til live-dekning her fra Aspmyra. Vi følger denne viktige 26. serierundekampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga.
    I timene før kampstart har det vært spekulert i om kampen virkelig skulle bli avviklet. Sterk vind førte til at det ble spekulert i om kampen måtte utsettes. Men nå er begge lags spillere i oppvarming, og kampen ser altså ut til å bli avholdt.
    Glimts hovedsponsor Bodø Energi har i forkant av kampen delt ut 2000 gratisbilletter, uten at det foreløplig ser ut til å ha gitt tellende resultater. Oppmøtet på Aspmyra i uværet er så langt ikke oppsiktsvekkende bra.
    For gjestene mangler Luton Shelton og Dawda Leigh som begge sliter med skader. I tillegg soner Andreas Nordvik karantene etter at han dyttet over ende, Moldes Mame Biram Diouf i midtukekampens semifinaleoppgjør. Fellah må også stå over som følge av tre gule kort, Zajic får dermed tilitt fra start i oppgjøret. For vertene fra Bodø mangler kun Christian Berg som sliter med skade.
    Vålerenga var eneste laget som tok med seg alle tre poengene fra Aspmyra sist sesong. Glimt ledet 1-0 etter scoring av Christian Berg, men to scoringer på tampen av henholdsvis Wæhler og dos Santos sikret blåtrøyene tre poeng fra Aspmyra.
    Da lagene møtte hverandre i hovedstaden tidligere denne sesongen, vant Vålerenga 2-1 etter en avgjørende scoring av Moa på overtid. Før dette hadde Zajic sendt vertene i ledelsen, før Martins utlignet for Glimt.
    Sist gang Vålerenga måtte se seg slått av Glimt var i 1998 da gultrøyene tok alle tre poengene på Aspmyra. Siden den gang har VIF spilt 16 strake kamper mot Bodø/Glimt uten å tape. Litt oppsiktsvekkende er det likevel at hele åtte av oppgjørene har endt uavgjort.
    Bodø/Glimt har spilt uavgjort de tre siste kampene, senest i borteoppgjøret mot Lillestrøm sist helg, som endte 2-2. Vålerenga tapte i midtuken semifinaleoppgjøret mot Molde med sifrene 3-6 etter ekstraomganger. Sist helg vant de imidlertid 4-1 mot Lyn, og kvittet seg med det etter hvert så berømte Lyn-spøkelset.
    Få mennesker har tatt turen til Aspmyra og vindkastene som herjer ute på kunstgresset. Det blåser kraftig mot den ene siden, noe som garantert vil prege kampbildet. Trolig vil laget med den kraftige medvinden bruke dette til sin fordel.
    Mellom 50 og 100 tilreisende Vålerenga-supportere skaper en god stemning i minuttene før kampstart.
    Etter gårdagens Fredrikstad-seier over Lillestrøm, er Glimt nå under nedrykksstreken. Derfor er kampen svært viktig for hjemmelaget, og dette er en av nøkkelkampene for Glimt i kampen om å holde seg.
    Lagene er kommet ut på banen, og vi er bare minutter unna kampstart her på Aspmyra.
    Johansen og Berg sparker i gang kampen for Glimt. Vålerenga spiller i sterk medvind denne første omgangen.
    1'
    Runar Berg legger inn fra høyresiden, men Birger Madsen header ballen uforstyrret ut av farlig område.
    3'
    Stensland kommer seg til innlegg. Finner Stig Johansen på bakre stolpe, men headinger går rett opp i luften.
    4'
    Mounir Hamoud kliner til fra spissen av straffefeltet. Ballen fyker høyt over målet til Perkins.
    5'
    Et forferdelig uvær høljer over Aspmyra for øyeblikket.
    8'
    Ingen av lagene har maktet å koble noe grep om kampen. Mye spill og balltap på midten er faisten, idet vi snart passerer ti spilte minutter.
    9'
    Stig Johansen vender opp og skyter inne i 16-meteren, Birger Madsen kaster seg fram og blokkerer. Viktig inngripen av midtstopperen.
    11'
    Glimt har kommet seg til flere innlegg innledningsvis, men har ikke fått satt Perkins ordentlig på prøve.
    12'
    Singh kommer fremover på venstresiden, finner Moa som får avsluttet inne i 16-meteren. Bjørdal blokkerer, og ballen triller inn til Londak.
    13'
    Johansen kliner til, og skuddet er hardt og går midt på Perkins. Mannen med flere landskamper for USA, holder imidlertid ballen og gjør en god jobb.
    15'
    Hjørnespark til Vålerenga
    15'
    Birger Madsen header fra straffemerket. Ballen går forbi Londak, men Runar Berg avverger på streken! Stor mulighet for Vålerenga til å ta ledelsen i uværet på Aspmyra.
    17'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    17'
    Glimt dominerer kraftig når det gjelder ballbesittelse, men Vålerenga har skapt de eneste gode mulighetene på Aspmyra.
    21'
    Hamoud slår inn fra høyre, Johansen avslutter fra rundt 15, meter og ballen går drøye meteren utenfor Perkins' stolpe. Glimts første mulighet.
    24'
    Moa og Sæternes kombinerer flott og førstnevnte kommer seg nesten igjennom hele Glimt-forsvaret. Bare en dårlig touch fører til at ballen går ut over sidelinjen.
    28'
    Skadeplagede Johan Lædre Bjørdal og Mounir Hamoud ligger begge nede etter Vålerenga-angrepet. Trolig kolliderte de med hverandre.
    29'
    Hamoud er inne på banen, men sliter med tydelige smerter i kneet.
    30'
    Johansen blir taklet og skaffer Glimt et frispark på 25 meter.
    32'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Alo Bärengrub
    Ut: Johan Lædre Bjørdal
    Bjørdal må gi seg etter smellen, og Bärengrub kommer inn.
    33'
    Johansen slår inn og Bärengrub markerer seg på direkten. Kaster seg fra på innlegget, men får ikke ordentlig klem på skuddet, som går like utenfor.
    34'
    Ballen holder på å gå rett i mål, men Londak kaster seg fram og slår til ny corner.
    35'
    Berre ruver i luften, men headingen fra 10 meter går drøye meteren over mål.
    36'
    Begge lag er forholdsvis kompakte bakover, men mye slur i det oppbyggende spillet fører til få farligheter.
    40'
    41'
    41'
    Vålerenga og Moa kontrer etter Glimts hjørnespark. Moa fyrer løs fra skrått hold like utenfor 16-meteren, men skuddet går langt utenfor.
    43'
    To minutter legges til, i det et forferdelig regnvær høljer ned over Aspmyra!
    44'
    Runar Berg skyter fra 20 meter. Perkins gir en tilsynelatende enkel retur, men ingen Glimt spillere står klare til å ekspidere ballen i mål. Dermed renner farligheten ut i sanden.
    45'+1
    45'+2
    0-0 i en relativt kjedelig første omgang på Aspmyra. Det mest oppsiktsvekkende var at to Glimt-spillere måtte ut i løpet av en tominuttsperiode. I tillegg sliter Hamoud med en smell i kneet, noe som kan by på problemer i andre omgangen. Begge lag har skapt farligheter, og Vålerenga innehar den største av dem. Med et uavgjortresultat, lever spenningen til fulle, og Glimt står foran en viktig omgang i kampen om å overleve i eliteserien.
    45'
    Moa og Sæternes sparker i gang kampen for Vålerenga.
    46'
    Ludvigsen drar seg inn fra sin venstreside og fyrer løs fra 16 meter. Perkins bokser ballen ut. I det påfølgende angrepet skyter André Hanssen fra 20 meter, denne gang holder Perkins.
    48'
    Singh prøver lykken fra litt over 20 meter. Skuddet er hardt men går både over og utenfor målet til Londak.
    50'
    51'
    Mål for Vålerenga!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Bojan Zajic
    Målgivende: Birger Madsen
    Glimt får bare klarert Vålerengas hjørnespark halvveis. Heades deretter inn igjen, og ballen kommer ut til Zajic som fra skrå vinkel inne i 16-meteren, bare skrur ballen vakkert rundt Londak med sin venstrefot. Kontant og god avslutning fra VIF-spilleren, som også denne gang scorer i oppgjøret mellom lagene.
    52'
    Nouri kommer frem på høyresiden og slår inn. Finner Berre på ti meter som upresset klinker til på direkten. Hamrer ballen over på en glimrende Vålerenga-mulighet. Der burde Berre scoret.
    58'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    André Hanssen
    63'
    Moa drar seg fri på venstresiden og skyter fra 10 meter. Londak er raskt nede og slår til hjørnespark.
    64'
    64'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Kristian Brix
    Ut: Mohammed Abdellaoue
    66'
    67'
    Det er Vålerenga som er det dominerende laget på Aspmyra for øyeblikket.
    69'
    Forko legger inn fra venstre. Thiago Martins bryter seg fram og får avsluttet fra fem meter. Dommer Helgerud avblåser imidlertid for frispark til gjestene fra Oslo, noe som tilsynelatende er riktig.
    72'
    73'
    Spillet bølger voldsomt fram og tilbake på Aspmyra. Dog uten de virkelig store mulighetene.
    74'
    75'
    Ludvigsen slår inn, men Perkins får gå opp upresset og holde innlegget. Dermed renner nok en potensiell målsjanse ut i sanden.
    77'
    Innlegget fra Brix klareres nesten i eget mål av Forko. Ballen går heldigvis for de gulkledde til hjørnespark.
    79'
    79'
    Imingen hamrer ballen inn i feltet. Martins får levert en kraftfull heading, men avslutningen fra 15 meter går like utenfor.
    81'
    Bodø/Glimt 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Harmeet Singh
    Brix spilles helt fri, men Londak redder mesterlig alene mot unggutten. Returen plukker Singh opp, og fra 20 meter hamrer han ballen i nettet til 2-0 ledelse for de blåkledde. Dermed tar oslolaget høyst sannynlig med seg alle tre poengene også denne sesongen.
    81'
    Martins tar med seg ballen fremover og felles 20 meter fra Vålerenga-buret. Imingen gjør seg klar.
    85'
    Gult kort til Vålerenga
    86'
    Frisparket sniker seg halvannen meter over buret til Perkins, som har tilsynelatende god kontroll på skuddet.
    87'
    5740 har tatt turen i ruskeværet på Aspmyra i dagens kamp.
    89'
    Per Verner Rønning og Birger Madsen braker sammen i en hodeduell og begge blir liggende.
    90'
    André Hanssen kåres av en lokal jury til hjemmelagets beste spiller.
    90'+1
    4 minutter legges til på Aspmyra. Og de blåkledde gjestene fra Oslo cruiser inn til tre kjærkomne poeng.
    90'+1
    Singh spilles fri, men får ballen fra nærmest død vinkel får han levert en god avslutning. Londak må ut i full strek for å avverge til corner.
    90'+3
    90'+3
    Berre får avsluttet upresset fra 16-meter, ballen sniker seg drøye meteren over mål.
    90'+4
    90'+4
    Ingenting å si på at Vålerenga vinner 2-0 og tar med seg alle poengene hjem til Oslo. Glimt framstod planløse i deres angrepsspill, samtidig som at presisjonen til tider var under enhver kritikk. Dermed har Glimt for alvorr begge føttene i nedrykksgjørma, og spillet må bedres mange hakk om Glimtspillerne skal ha forhåpninger i neste ukes vanskelige borteoppgjør mot Strømsgodset.