19'
1-0
1-1
78'

Da er det duket for nok en batalje på Viking stadion. Viking starter med samme lag som mot Start på mandag. Da ble resultatet 1-1 i Kristiansand, hvor Viking skapte mest sjanser. Aalesund er i Cupfinalen etter en sterk seier over Odd. Aalesund starter med en endring, hvor Stephenson er kommet inn for Mathiesen.
    Det har værtt litt av noen dager for Aalesund. Først en knusende 3-0 seier mot Brann forrige lørdag, så til Cupfinalen i midtuka. En annen som har hatt en stor uke er Valon Berisha på Vikings benk. 16-åringen som ble hentet inn fra EIK spilte semifinale i Cupen for juniorer på fredag. Da han ble tatt av banen like før slutt fikk han beskjeden om at han skal få plass på benken mot Aalesund.
    Værrapport: det yrer kraftig og har vært mørke skyer over Stavanger i hele dag. I tillegg blåser det. Det er en gjeng oransjekledde på cirka 100, som har kommet seg til Stavanger. Ellers er det fremdeles ganske tomt på tribunen.
    Spillerne er på vei inn på banen. Fremdeles veldig skralt på tribunene. Om det er været eller Vikings dårlige form, kan diskuteres, men det virker som fansen allerede har tatt ferie før spillerne.
    Da er kampen i gang og Aalesund starter med ballen mot Vikinghordene.
    1'
    Viking starter med å gå i angrep. Virker aggressive fra start.
    2'
    Ijeh virker veldig bevegelig i starten. Viking har åpnet med høyt press, spesielt på høyresiden.
    3'
    Samuelsen med en svak pasning når Viking kan kontre. Ut til kast til bortelaget.
    4'
    Aalesund starter ikke overraskende med lange pasninger mot Aarøy.
    4'
    Svakt corner av Herrera.
    5'
    Ødegaard kommer ned til linja på kontring, og sender ballen lavt og hardt inn mot Bjarnason. Bør kanskje få mer ut av den.
    6'
    Ødegaard kommer nok en gang ned til linja fordi Herrera. Lavt inn igjen, men blir stoppet av Jalasto.
    7'
    Samuelsen har startet svakt og legger inn et dårlig innlegg som havner til utspark fra Lindegaard.
    8'
    Skogseid kommer seg forbi Philips, men avslutningen med venstrefoten fra 20 meter blir for svak.
    8'
    Stephenson kommer seg nesten forbi Sigurdsson, men blir stoppet i tide.
    10'
    Nisja slår en forferdelig pasning. Kvaliteten uteblir fra noen av de sentrale spillerne til Viking.
    10'
    Aarøy sliter med å få tak i ballen. Blir hardt presset av Horn og Steenslid.
    12'
    Nok en svak involvering av Samuelsen. Bruker alt for lang tid med ballen.
    12'
    Aalesund ligger tilbake med samtlige spillere når Viking går i press.
    12'
    Ødegaard kommer fordi Herrera igjen. Jalasto kommer på innlegget før Ijeh.
    13'
    Ødegaard får lagt inn igjen. Denne gangen inn mot keeper Lindegaard, som nesten slår ballen rett i beina på Ijeh, men Arnefjord får ballen bort like før.
    14'
    Kort variant, hvor Nisja er den som legger inn. Bjarnason kommer på den, men over mål.
    15'
    Viking kjører mer på og dette har egentlig bare handlet om Viking de første 15.
    16'
    Nisja får et innlegg, men får ikke noe drag på headingen. Inn i hendene til Lindegaard.
    16'
    Det er glatt på matta, og spillerne sklir som Bambi.
    17'
    Og nok en gang kommer Ødegaard forbi og legger lavt inn mot Ijeh, som ikke får avsluttet på mål fra 5 meter. Stor sjanse!
    18'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Ødegaard slår på nærmeste stolpe på et frispark fra venstrekanten. Steenslid stusser den hardt i nærmeste hjørne.
    19'
    Bjarnason kommer ned på venstrekanten og sender et innlegg mot Nisja. Fin jobb av Parr som stopper Nisja.
    20'
    Carlsen stormer frem og skyter, men sklir i skuddøyeblikket. Rolig inn til Myhre.
    21'
    Fine kombinasjoner på høyrekanten for Viking. Samuelsen legger lavt inn til Bjarnason, men klarer å bomme fra 8 meters hold. Enorm sjanse for Viking.
    21'
    Denne første omgangen har til nå blitt preget av Viking, og bare Viking. Aalesund har såvidt vært over midtbanen.
    21'
    Samuelsen kommer seg forbi Carlsen og legger inn mot nærmeste. Arnefjord kommer på ballen før Nisja.
    23'
    Ballen har vært ute.
    23'
    Gult kort til Aalesund
    En veldig stygg takling av Arnefjord, når han stuper inn med strake bein på Samuelsen. Treffer ballen, men får kort. Nærme rødt kort.
    25'
    Sigurdsson fyrer av på frisparket, men det blir blokkert. Fin retning og kraft i skuddet.
    26'
    Aalesund sliter kraftig med å etablere et spill på Vikings banehalvdel.
    27'
    Vi er inne i en rolig periode av kampen. Mye feilpasninger og rot i spillet ødelegger.
    29'
    Herrera skyter fra 25 meter og skrått hold. Hardt, men et par meter utenfor.
    32'
    Inn mot Bjarnason, men treffer ikke ballen ordentlig.
    32'
    Skogeseid legger inn mot Bjarnason som skyter direkte fra 25 meter, men ballen blir blokkert. Skuddet er uansett for svakt.
    35'
    Sigurdsson inn mot Ijeh, men Arnafjord header ballen ut til corner.
    36'
    Horn og Ijeh river i trøyene. Aalesund får et frispark.
    36'
    Det regner mye i Stavanger nå.
    37'
    Rösler drar frem gamle takter med lekre detaljer med ballen på sidelinja.
    38'
    Rekdal har derimot vært veldig rolig til nå. Uvanlig rolig.
    38'
    Aarøy får endelig avsluttet. Denne gangen fra 30 meter, men skuddet går langt over.
    39'
    Ødegaard med lekre detaljer, men svak pasning mot Bjarnason som står i offside.
    40'
    Sigurdsson slår inn mot Nisja, men får ikke headet mot mål.
    41'
    Orry Larsen får lagt inn, men Horn får ballen bort.
    43'
    Nytt innlegg fra Herrera, men Skogseid bommer på klarreringen. Steenslid rydder opp.
    43'
    Phillips blir liggende.
    44'
    Phillips blir tatt av banen og det ser mørkt ut for vingen.
    45'
    Det er lagt til et minutt.
    45'+1
    Steenslid får seg en trøkk i duell med Aarøy.
    45'+1
    45'+1
    Viking går til pause med ledelsen, og det er så fullt fortjent. Viking spiller en veldig bra omgang, spesielt de første 25 minuttene. Hjemmelaget har skapt mye og store sjanser. Det er verre med Aalesund, som sliter med å skape sjanser. De har spilt høyt og langt på Aarøy hver gang og det har ikke hjulpet. Noe nytt må til etter pausen.
    45'
    Kampen er i gang igjen. Aalesund hadde medvind i første omgang, så dette betyr medvind for Viking i denne omgangen.
    46'
    Viking fortsetter det høye presset, men Aalesund har flyttet seg høyere opp på banen.
    48'
    Det er solgt 11 888 billetter. Derimot bikker nok ikke tallet over besøkende mer enn 8-9000.
    49'
    Nisja legger et bra innlegg mot Ijeh, men Lindegaard er ute å fanger.
    50'
    Ødegaard går på skudd, men det blir blokkert av Arnafjord.
    50'
    Frispark til Viking nede ved hjørneflagget til Aalesund.
    52'
    Arnafjord får ballen ut til kast.
    52'
    Aalesund biter seg fast høyt oppå Vikings banehalvdel nå.
    53'
    Samuelsen prøver direkte skudd fra 20 meter, men bommer på ballen.
    55'
    Pussig situasjon hvor Arnafjord klarrerer mot eget mål og Lindegaard må bryste ballen ned. Klarer det med glans.
    57'
    Valon Berisha er ute å varmer opp.
    58'
    Myhre med en svak igangsetting.
    58'
    Aalesund har blitt bedre utover i kampen.
    59'
    Herrera legger inn til Orry Larsen som lekkert tar ballen ned på brystet og smeller til fra 16 meter, men skuddet havner like utenfor. Stor sjanse.
    60'
    Ødegaard legger inn, men Arnafjord bryter foran Ijeh.
    61'
    Viking får ballen bort. På andreballen smeller Stephenson til fra 20 meter. Rett på Myhre.
    62'
    Horn og Roberts i løpeduell. Midtstopperen vinner den. Imponerende.
    65'
    Sokolowski på hel volley fra 25 meter. Lindegaard må frem med en feberredning!
    66'
    Horn flyr på bakerste, men når ikke helt opp. Det hadde vært stort om han hadde fått hode på ballen.
    66'
    Innlegg fra Nisja mot Bjarnason som river og sliter på Jalasto. Får ballen ut til corner.
    67'
    Hjørnespark til Viking
    67'
    Roberts sender ballen forbi Myhre, og keeperen sklir. Roberts faller, men dommeren peker på utspill fra keeper. Aalesund vil ha straffe.
    70'
    Roberts parkerer Sigurdsson, men backen henter seg fint inn igjen og sklir ballen ut til corner.
    71'
    Stephenson får står på bakerste og heade. Like utfor!
    71'
    Stephenson slår inn mot Roberts, men Horn vinner duellen og ut til hjørnespark.
    72'
    Ut i feltet mot Skiri, men langt over.
    72'
    Herrera og Ødegaard skubber på hverandre. Vingen er tydelig hissig.Rösler er hissig på sin egen spiller.
    75'
    Aalesund med upressise innlegg. Virker som luften har gått litt ut av dem.
    76'
    Frispark til Aalesund i en fin posisjon, men skuddet til Arnefjord går rett i muren.
    78'
    Hjørnespark til Aalesund
    78'
    Mål for Aalesund!
    Viking 1 - 1 Aalesund
    Vingen står umarkert på første stolpe og header ballen i mål fra 8 meter. Fortjent etter presset de siste minuttene.
    78'
    Ødegaard rett i angrep, men innlegget blir for svakt.
    79'
    Et forferdelig regn over Viking stadion nå.
    80'
    Roberts prøver et skudd fra 20 meter, men skyhøyt over.
    80'
    Ulland Andersen gjør seg klar for å komme innpå.
    81'
    Også Tommy Høiland gjør seg klar til å komme innpå.
    82'
    Redning på strek på Steenslids skudd. Glenn Roberts som står ved stolpen!
    82'
    Tre spillere gjør seg klar for VIking.
    84'
    Ut til Sokolowski som vender av en spiller, men skuddet går rett i en annen Aalesund-spiller.
    84'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Mame Niang
    Ut: Birkir Bjarnason
    85'
    Inn: Andreas Ulland Andersen
    Ut: Vidar Nisja
    85'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Jørgen Horn
    85'
    Offensivt til verks av Rösler. To midtbanespillere og en forsvarsspiller ut. To spisser en offensiv midtbanespiller inn.