0-1
0-2

Velkommen til live-oppdatering fra Aker Stadion i Molde, vi er kommet til den 26. serierunden i årets Tippeliga. Oppgjøret skal ledes av Kjetil Sælen fra Arna Bjørnar. Sælen er av de som har gitt færrest gule og røde kort i årets liga. Han har et snitt på under to gule kort pr. kamp han har dømt. Spørsmålet er om snittet hever seg etter dette lokaloppgjøret. Han er også en av fire dommere som enda ikke har delt ut rødt kort.
    Hvis man ser på tabellen så virker denne kampen relativt uinteressant for de fleste. Trønderne har i praksis sikret seg seriegullet og trenger kun ett poeng tilsammen i sine gjenstående 5 kamper. Dette takket være Molde sine tre bortetap på rappen. Men, for de som har fulgt norsk fotball de siste par ti-årene vet at disse oppgjørene er det nærmeste man kommer slaget på Stiklestad. Oppgjørene inneholder en masse dramatikk og har faktisk aldri siden 1974 endt målløse. Og i løpet av disse 62 oppgjørene viser snittet 2,935 scoringer pr. kamp.
    Molde har sikret seg cup-finale i år, men ser selvsagt også muligheten for å sikre sølvet, selv om Stabæk kommer halsende bak og er bare 6 poeng unna. Det kan bli interessant å se om den kraftkrevende semifinalen for fire dager siden sitter i beina på Jonevrets gutter. For RBK sitt vedkommende så er det en uttalt målsetting blant supporterne å sikre seg det avgjørende gull-poenget, nettopp her på Aker Stadion.
    Molde har usikkerhet omkring midtstopper Vegard Forren idag, mens Makhtar Thioune plages med en lårhøne. Sistnevnte er nok likevel klar til dyst mot Rosenborg idag. Det er ikke Magne Hoseth som må stå over på grunn av gule kort.
    Gjestene må stille uten Marek Sappara (midtbane) og Per Siljan Skjelbred (midtbane) på grunn av skader, mens Kris Stadsgaard (midtstopper) må sone på grunn av kort.
    En kamp i kampen blir spiss-duellen mellom Mame Biram Diouf og Rade Prica. Prica leder toppscorer-racet med ett mål foran Moldes spiss. Dette er to vidt forskjellige spisstyper og det spørs hvem som får beste oppbacking av sine lagkompiser i dag.
    Da har lagene blitt offentliggjort og vi kan se at Vegard Forren starter på benken, men er kampklar for hjemmelaget.
    Rosenborg sine supportere har møtt opp i stort antall tidlig idag. De har siden klokken 19 brukt tiden effektivt med sitt sedvanlige kamprop om at de 'hater Molde by'. Stor stemning blant trønderne og vi håper vi idag får en spennende kamp mellom de to beste i norsk fotball i år.
    Været er svært høstlig i Molde idag. Det er bare 9 grader og sterk vind fra sørvest. Vi har perioder hvor det regner heftig, men får håpe værgudene er med oss når kampen starter om cirka ett kvarter.
    Stabæk vant på Nadderud, det setter ekstra press på Molde i kampen om sølvmedaljen.
    Lagene er på banen og presenteres for publikum. Samtidig kaster RBK-supporterne ut i luften en masse strimler i gull for å markere sin forventede og nesten klare gullmedalje. Strimlene legger seg over hele den ene langsiden ved hjelp av den friske vinden.
    Rosenborg tar avspark.
    Mota får frispark inne på RBK sin halvdel.
    2'
    Lustig klarerer friparket fra Thioune.
    2'
    Berg Hestad med flott pasning i retning Pape, men offside.
    3'
    Lillebakk må i aksjon etter en nesten-glipp i forsvaret til Molde.
    4'
    Frispark for Molde like utenfor sekstenmeteren. Mota ble felt.
    4'
    Kjempeskudd av Mota etter at Thioune klakker ballen mot Hestad, kapteinen hopper over før skuddet blir fyrt av like tilside for målet til Jarstein.
    6'
    Stopp i spillet etter at Mota og Annan støter sammen i hodeduell.
    7'
    Spillet igang igjen.
    7'
    Over alle unntatt Lillebakk som såvidt får fistet ballen ut av sonen.
    7'
    Mame legger inn fra høyre, men Pape sitt mottak blir for hardt og samtidig er RBK godt befolket i forsvar og klarerer.
    9'
    Mame enda en gang fra kanten, Thioune mottar ballen på hjørnet av sekstenmeteren og skyter over mål.
    10'
    Kjempemulighet for Pape etter pasning fra Thioune, men alene med keeper på 10 meter klarer vingen å plassere et svakt skudd i hendene på Jarstein. Utrolig !
    11'
    Steffen Iversen slår i bakrommet i retning Olsen, men Lillebakk er påpasselig ute og holder ballen.
    13'
    Fint samspill ute på banen mellom Iversen, Prica og Strand før Iversen avslutter fra 30 meter men langt utenfor.
    14'
    Livsfarlig corner fra Thioune som holder på å ta veien i mål ved første stolpe. Men Jarstein får bokset ut like ved hodet til Mame.
    14'
    Netsen kontringsmulighet for RBK, men Molde sitt forsvar får avverget.
    16'
    Ny fin pasning fra kanten fra Thioune, men Mota står helt stille istedet for å løpe på ballen.
    17'
    Dorsin med fint innlegg, men ingen hvite foran mål denne gangen.
    17'
    Pape får corner etter at Lustig avklarer et innleggsforsøk.
    18'
    Dorsin header corneren ut til innkast for Molde.
    18'
    Nesten total Molde-dominans det første kvarteret.
    19'
    Nok en stor sjanse for hjemmelaget da Mame får en retur etter et innleggsforsøk og knaller returen mot mål og nede ved stolperoten. Jarstein er med og får reddet fint.
    20'
    Rindarøy med en pasning i retning Mota, men Demidov skjermer fint av.
    21'
    Nok en pasning fra vingen, denne gangen fra Vatshaug. Men innlegget er for svakt og nære keeper og Jarstein er på plass igjen.
    22'
    Pape avslutter over mål etter at Thioune og Mame Diouf samspiller fint på høyrekanten. Halvhjertet av Pape denne gangen.
    23'
    Rosenborg sjanse da Prica vender opp og skyter fra 30 meter. Lillebakk kaster seg og redder det gode skuddet fra spissen.
    24'
    Kontring fra Molde gir corner.
    25'
    Elendig utførelse av Thioune og corneren går over alt og alle. RBK forsøker seg på kontring som ender i Molde-innkast.
    25'
    Innkastet fra Rindarøy skaper trøbbel for Lillebakk, nesten slik at Prica får tak i ballen.
    27'
    Skade på Iversen i feltet til RBK, men veteranen rister av seg smertene og kommer seg på beina igjen.
    27'
    Enorm Molde-sjanse da Thioune legger inn foran mål, Mame er nesten ved å heade i mål men en RBK forsvarer like bak forhindrer scoring.
    29'
    Ender i ingenting, men Molde-fansen roper på straffe da Hestad ser ut til å ble revet ned i feltet. Sælen vinker videre.
    30'
    Pape blir felt av Lago på vingen, frispark til Molde ved Thioune. Ender i ingenting.
    31'
    Nok en stor sjanse til Molde. Pape blir spilt helt fri og er på vei mot mål, men Jarstein er rutinert ute og får fotan på ballen foran senegaleseren.
    32'
    Lustig får corner da Rindarøy stopper svensken i et forsøk fra vingen.
    33'
    Lillebakk fister ballen over mål til ny corner.
    33'
    Denne gangen bokser Lillebakk ballen ut av feltet.
    34'
    Vatshaug feller Olsen og gjestene får frispark fra kanten av sekstenmeteren.
    35'
    Olsen slår frsiparket i feltet, Mame Diouf vinner hodeduellen mot Prica.
    36'
    Pape Diouf slår inn i retning Mota fra venstrekanten. Men Jarstein er ute og avverger.
    37'
    Nok en sjanse for hjemmelaget da Mame slår inn fra høyre, Holm slår ballen i lufta og Pape får ikke tilslag på ballen somlander ved borteste stolpe. Jarstein kontrollerer.
    38'
    Steen vinner duell mot Prica innenfor sekstenmeteren til Molde.
    39'
    Fint innlegg av Savolainen, men Hestad er på plass foran Iversen og klarerer.
    40'
    Molde kontrer fort. Pape slår, dessverre for hjemmelaget, meget svakt inn i feltet og Rosenborg-forsvaret har ingen problemer med å klarere.
    41'
    Lustig blir kontant taklet av Andreasson, gjesten vil ha straffe men det mener ikke Sælen.
    42'
    Ender i ingenting.
    42'
    Ny sjanse for gjestene da Iversen og Prica samspiller fint. Olsen får pasningen innenfor sekstenmeteren, men er i offside.
    43'
    Frispark for RBK ved Strand. Flott lagt inn bak Molde sitt forsvar hvor Lustig for blankt mål header utenfor. Veldig stor mulighet for gjestene.
    43'
    Annan ligger skadet, Molde spiller ballen ut av spill.
    45'
    Spillet er igang igjen etter en kort stopp.
    45'
    Minimum 1 minutt er lagt til.
    45'+1
    Stor sjanse i feltet for Molde, men Mame får ikke stokket beina så han får skutt.
    45'+1
    45'+1
    En omgang hvor Molde hadde mange store sjanser og dominerte stort de første 35 minuttene. Burde ha ledet med ett eller to mål da. Rosenborg kom mer med offensivt etter den tid og hadde et par gode sjanser motslutten av omgangen.
    Lagene er på plass på banen igjen og klar for siste omgang.
    Molde skal ta avspark.
    45'
    RBK i angrep, men Vatshaug skjermer til utspill fra Lillebakk.
    46'
    Prica får frsipark fra 25 meter.
    47'
    Olsen skyter direkte helt oppe i vinkelen, Lillebakk kaster seg og slår til corner. Kjempeskudd av Olsen og fabelaktig redning av Lillebakk.
    48'
    Lillebakk får frispark i feltet etter hardfør behandling.
    48'
    Hardt inn i feltet, Lustig flikker til Demidov som skyter like utenfor stolpen. Stor sjanse for gjestene igjen.
    49'
    Gjestene starter denne omgangen mye friskaere. Står høyere med laget og neskter Molde å starte sine angrep. Iversen er flyttet opp som spiss sammen med Prica etter pause.
    51'
    Iversen nesten alene med Lillebakk, men keeperen får avverget i siste liten.
    52'
    Molde kontrer raskt. Mame slår inn i retning Pape, men keeper Jarstein er igjen på plass.
    54'
    Mame med elendig pasning inn i feltet, keepermat for Jarstein.
    54'
    RBK frispark midt på banehalvdelen til Molde etter at Iversen ble tatt ulovlig hardt.
    55'
    Olsen slår frisparket i feltet, Iversen klater på ryggen til Steen og Molde får frispark.
    55'
    Mame med en ny pasning fra høyresiden, men heller ikke denne gangen presist nok.
    56'
    Steen med en lang pasning opp mot Pape, senegaleseren er i offside.
    57'
    Iversen skyter fra 17 meter, men Lillebakk kaster seg ned og holder greit. Fint angrep av gjestene forut for det skuddet.
    58'
    Offside på Rade Prica.
    59'
    Pape Pate Diouf stormer forbi tre Rosenborg-spillere og blir taklet av Strand i siste liten på streken av sekstenmeteren. Helhjertet solo-forsøk av vingen.
    61'
    Skal en kamp mellom Molde og Rosenborg enda målløst for første gang siden 1974 ?
    64'
    Kampen har vært meget jevn etter pausen. Gjestene har flyttet midtbanen høyere opp på banen og har dermed produsert mer offensivt.
    66'
    Stor sjanse for Iversen etter pasning fra Lustig, men alene med Lillebakk er han for hardfør og får frsipark imot. Skuddet går dessuten over målet.
    67'
    Veldig stor sjanse for Molde. Mostrøm slår inn til Mame Diouf som stupheader i retning første stolpe, men Jarstein kaster seg som en tiger og redder igjen.
    69'
    Lustig får seg en smell, idet Thioune er på vei forbi og blir taklet. Savolainen spiller ballen ut.
    71'
    Kampen igang igjen, men så blir Lustig skadet også i neste duell. Stopp igjen.
    72'
    Spillet er igang igjen.
    73'
    RBK med kun ti spillere på banen i øyeblikket.
    73'
    Lustig kommer innpå igjen, men er tydelig så skadet at han må byttes ut.
    74'
    Utspill fra Moldes mål etter at Traore roter ballen over dødlinjen.
    75'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Markus Henriksen
    Ut: Mikael Lustig
    75'
    Prica er igjennom Molde-forsvaret, men Vatshaug klarer stanse spissen før han får skutt eller lagt inn foran mål.
    77'
    Begge lag spiller mer lange baller nå, tydelig at kreftene holder på å ta slutt.
    79'
    Mål for Rosenborg!
    Molde 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Steffen Iversen
    Så kom det !! Veteranspissen får ballen fra Rade Prica, trekker seg fri og forserer noen meter før han knaller til med vristen, ballen går via et Molde-bein og Lillebakk er utspilt.
    79'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Rune Ertsås
    Ut: Pape Pate Diouf
    82'
    Stor mulighet da Mame headermot mål fra 6 meter, men Jarstein igjen på pletten og gir retur. I neste øyeblikk er det Ertsås som nesten får hodet på ballen.
    83'
    Vatshaug stopper Prica i siste liten igjen og corner til Rosenborg. Molde klarerer.
    85'
    Molde 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Trond Olsen
    Merkelig mål av Olsen. Men en flott piruett utraderer Vatshaug på hjørnet av femmeter og skuddet fra nordlendingen går via Lillebakks hansker og inn i mål.
    86'
    Dette var selvsagt prikken over i'en for de gullstemte trønderne. Stor stemning blant supporterne bak ene målet nå.
    89'
    Inn: Simen Wangberg
    Ut: Juska Savolainen
    89'
    Rindarøy legger inn fra venstre, Forren forsøker seg på et brassespark fra ti meter som ender over mål.
    90'
    Minimum 3 minutter er lagt til.
    90'+1
    Ertsås snur seg og skyter godt fra 10 meter, men utenfor målet til Jarstein.
    90'+2
    Alle spillerne er mest interessert i å komme i garderoben nå.
    90'+3
    Thioune legger inn på bakre stolpe, Ertsås header i bakken og inn til keeper Jarstein.
    90'+4
    90'+4
    Typisk Rosenborg-seier dette. Laget spilte klokt og taktisk i første omgang og Molde hadde alle sjanser til å lede ved pause. Men hjemmelaget var ikke dyktige og heldige nok i avslutningene, dermed målløst til pause. RBK kom mer inn i kampen i andre omgang og tok godt vare på de sjansene de skapte mot et stadig slitnere Molde-lag. Resultatet gir ikke et riktig bilde av kampen, men illustrerer forskjellen på disse to lagene i årets serie. Molde underholder og skaper mange sjanser uten å være effektive nok, Rosenborg har et balansert lag og er kyniske i sin defensive spillestil. Trønderne utnytter sine muligheter godt når det trengs.