56'
4-2
61'

Velkommen til Haugesund Stadion og kampen mellom Haugesund og Aalesund!
    Lagene møtes til kamp på den store fotballdagen 16. mai, og det er store forventninger til denne kampen blant begge lags supportere.
    Det er for øyeblikket kun tre poeng som skiller lagene, der Haugesund er i føringen.
    Hjemmelaget ligger for øyeblikket på 5. plass med 13 poeng på 8 kamper. De står bokført med 3 seiere, 4 uavgjort og 1 tap så langt, og har en målforskjell på 12-8.
    Gjestene ligger for øyeblikket på 11. plass med 10 poeng på 8 kamper. De står oppført med 2 seiere, 4 uavgjort og 2 tap så langt, og har en målforskjell på 10-10.
    Haugesund spilte 0-0 borte mot Fredrikstad på søndag, i en jevn og tøff kamp.
    Aalesund vant fortjent 3-1 over daværende serieleder, Strømsgodset, på søndag, og vippet med dét drammenserene ned fra tabelltoppen.
    Hjemmelaget har kun gjort én endring siden sist, der Michael Enge Haukås har kommet inn på midten fremfor Andreassen.
    Hos gjestene har Daniel Arnefjord kommet inn bak til fordel for Ville Jalasto som starter på benken, og på topp starter Tramaine Stewart og Peter Orry Larsen fremfor Sander Post og Magnus Sylling Olsen.
    Med full klaff i dag kan Haugesund innta tabelltopp, men er da avhengig av at både Godset og Rosenborg taper sine kamper. Aalesund kan innta 5. plass med seier her i dag.
    Lagene entrer banen og det er klart for kamp!
    På Haugesund Stadion skal det være ett minutts stillhet til minne om Stabæks Gromstad som gikk bort tidligere i uken.
    Gjestene tar avspark og kampen er igang!
    1'
    Aalesund kommer til innlegg fra høyre ved Stewart, men innlegget går over alt og alle.
    2'
    Skjerve er fint med opp og kommer til innlegg, men avslutningen fra Djurdjic går til utspill fra mål.
    3'
    Stewart prøver å finne Barrantes, men ballen går helt inn til keeper.
    4'
    Hjemmelaget får frispark ved midtsirkelen, men frisparket blir det ingenting ut av.
    6'
    Det har vært en frisk åpning på kampen. Det er tydelig at begge lag har tro på tre poeng i dag.
    7'
    Haukås felles av Phillips når han er på vei igjennom, men det er allerede vinket for offside. Der er Phillips heldig!
    9'
    Søderlund spiller i bakrommet mot Haukås, men sistnevnte blir løpt opp av Aalesund-forsvaret.
    11'
    Hjemmelaget har ballen mye for øyeblikket, men sliter med å komme til avslutning mot et godt Aalesund-forsvar.
    12'
    Phillips slår langt mot Stewart som er ledig på bakre, men det vinkes for offside.
    13'
    God mulighet for hjemmelaget! Søderlund får ballen rett utenfor 16-meteren og smeller til på første. Skuddet er hardt, men går rett på keeper.
    14'
    God mulighet for gjestene! Barrantes trer igjennom til Ulvestad som er alene med Kristiansen, men avslutningen går rett på keeper!
    14'
    Søderlund vender opp og kommer til avslutning igjen, men nok engang går skuddet rett på keeper.
    16'
    Nå har kampen virkelig våknet til liv. Vi har fått flere gode muligheter til begge lag, men scoringene uteblir.
    17'
    Barrantes slår langt mot Fuhre, men pasningen blir for lang.
    19'
    Det har vært jevnt de første 20 minuttene. Begge lag har kommet til store sjanser, så dette lover godt for de resterende 70 minuttene.
    21'
    Skjerve er igjen fint med frem, men innlegget mangler presisjon. Aalesund overtar.
    22'
    Fuhre finner Stewart på bakre, men headingen blokkeres av Decamps.
    24'
    Nesten for hjemmelaget! Sema spilles frem av Søderlund og er alene med keeper. Det er kun en praktredning fra Grytebust som hindrer scoring!
    26'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    26'
    Morrison handser inne i boksen på corneren og det er dømt straffe til Haugesund!
    26'
    FK Haugesund scorer på straffe!
    FK Haugesund 1 - 0 Aalesund
    Mål: Nikola Djurdjic
    Djurdjic setter straffen sikkert til høyre! Grytebust er etter ballen, men skuddet er for hardt. Haugesund leder 1-0!
    27'
    Nå blir det spennende å se hva Rekdals menn har å svare med!
    29'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 2 - 0 Aalesund
    Målgivende: Vegard Skjerve
    Fantastisk spill av Haugesund! Haukås kriger til seg ballen på midten og spiller ut til Skjerve som er med opp. Han finner Djurdjic på bakre med et perfekt innlegg, og toppscoreren kan enkelt sette panna på ballen. 2-0 til Haugesund!
    29'
    Barrantes forsøker seg fra distanse, men skuddet går hårfint til side for mål!
    32'
    Barrantes går i bakken inne i boksen etter innlegg fra Phillips, men dommeren vinker spillet videre.
    33'
    Gult kort til FK Haugesund
    Geir Ludvig Fevang
    Har en ettersleng på Morrison.
    34'
    Haugesund ser ut til å ha full kontroll for øyeblikket.
    37'
    Aalesund ser ut til å ha mistet piffen etter 2-0 scoringen til Haugesund. Det er ikke like mye bevegelse på topp nå som innledningsvis.
    39'
    Barrantes trer igjennom til Larsen, men det vinkes for offside.
    40'
    Barrantes har vært involvert i det meste Aalesund har skapt offensivt så langt i kampen, men mangler presisjon.
    42'
    Aalesund får frispark på venstre etter at Skjerve feller Fuhre.
    43'
    Frisparket lempes inn i boksen, men hjemmelaget stanger unna.
    44'
    Hjemmelaget har tatt mer og mer over utover i omgangen, og er nærmere 3-0 enn Aalesund er 2-1.
    45'
    FK Haugesund 3 - 0 Aalesund
    Og der satt den! Sema slår inn etter vakkert forarbeid, og Djurdjic tupper ballen i mål! Grytebust ser ut til å ha én hånd på ballen, men dommeren velger altså å godkjenne scoringen. Hat-trick av Djurdjic!
    45'
    45'+2
    Det er pause på Haugesund Stadion, og det står 3-0 til hjemmelaget. Kampen åpnet jevnt, men hjemmelaget tok mer og mer over utover i omgangen. Aalesund har også skapt flere gode muligheter, men Haugesund har vært ekstremt effektive. Det blir spennende å se hva lagene foretar seg etter hvilen!
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Michael Barrantes
    45'
    45'
    Hjemmelaget tar avspark!
    46'
    Joakim Våge Nilsen
    Er for sein i en takling og får korrekt gult kort.
    46'
    Gjestene har foretatt seg to bytter i pausen der Sylling Olsen og Wembangomo har kommet inn for Barrantes og Phillips.
    47'
    Hjemmelaget fortsetter der de slapp før hvilen, og det virker som om Haugesund ikke har våknet helt ennå.
    49'
    FK Haugesund 4 - 0 Aalesund
    Mål: Michael Haukås
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Det er så vakkert! Sema trer nydelig igjennom til Søderlund som er alene med keeper. Sistnevnte ser Haukås på bakre som er bedre plassert, og spiller til lagkompisen som enkelt kan spasere ballen i mål. Dette er utklassing!
    51'
    Klareres på første.
    52'
    Aalesund har våknet litt etter scoringen, selv om det skal mye til for å stoppe hjemmelaget nå.
    55'
    Trygve Nygaard
    Feller Morrison rett utenfor 16-meteren.
    55'
    Mål for Aalesund!
    FK Haugesund 4 - 1 Aalesund
    Vakker scoring av Stewart! Stewart skrur ballen over muren og helt nede i venstre hjørne. Keeper er etter ballen, men skuddet er for hardt og for godt plassert.
    56'
    Nikola Djurdjic
    Får kort etter en unødvendig ettersleng.
    57'
    Aalesund har fått blod på tann etter scoringen, og er mer med nå.
    58'
    Gjestene har ballen mye for øyeblikket, men klarer ikke å komme til avslutning mot et godt Haugesund-forsvar.
    60'
    Nygaard er sein mot Morrison igjen, og får advarsel av dommeren.
    61'
    FK Haugesund 4 - 2 Aalesund
    Der sitter den igjen for Aalesund! Frisparket lempes inn i boksen, men Haugesund stanger unna. I returrommet står kapteinen Arnefjord og smeller til på første. Skuddet er ikke veldig hardt, men velplassert, og sniker seg forbi keeper helt nede i høyre hjørne. Flott scoring!
    61'
    Gult kort til Aalesund
    Går i med knottene først mot Våge Nilsen.
    63'
    Frisparket ender i corner til hjemmelaget.
    64'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Michael Haukås
    64'
    Kort variant det ikke blir noe ut av.
    64'
    Skal Aalesund klare å snu dette da? Gjestene har vært i føringen etter hvilen.
    66'
    Aalesund får frispark ved venstre cornerflagg.
    67'
    Stor mulighet for Aalesund! Frisparket lempes inn i boksen der Stewart er frempå, men avslutningen reddes på streken!
    68'
    68'
    Nygaard er sein igjen, og lever farlig. Frisparket blir det ingenting ut av.
    69'
    Corneren blir det ingenting ut av.
    69'
    Nå er det gjestene som kjører. Haugesund har ikke skapt mest de siste 10-15 minuttene.
    71'
    Aalesund får frispark på høyre og flytter frem folk.
    72'
    Frisparket lempes inn i boksen, men Haugesund får til slutt klarert.
    73'
    Det begynner å bli tendenser til amper stemning på Haugesund Stadion, men dommeren ser ut til å ha kontroll enn så lenge.
    74'
    Aalesund er farlig frempå igjen, men Haugesund-forsvaret får ryddet unna.
    76'
    Nygaard kommer til avslutning fra rundt 20 meter, men ballen sklir av foten og går langt til side for mål.
    77'
    Fevang bryter og kommer til innlegg fra venstre. Hjemmelaget har mange mann inne i boksen, men innlegget går over alt og alle. Svakt av Fevang!
    79'
    Aalesund får frispark på venstre etter at Sema feller Sylling Olsen.
    81'
    Frisparket lempes inn i boksen, men Haugesund får ryddet unna
    81'
    Haugesund klarerer langt og Djurdjic er plutselig alene med keeper. Tremålsscoreren får ballen for langt foran seg og blir løpt opp av Arnefjord. Svakt av spissen!
    83'
    Aalesund slår langt mot Post, men det vinkes for offside.
    84'
    Det begynner å haste for Aalesund hvis de skal klare å ta med seg poeng her i dag.
    85'
    Jonatan Tollås Nation
    Kampens klareste gule kort. Feller Djurdjic som er på vei igjennom med fri vei mot mål.
    86'
    Inn: Oddbjorn Skartun
    Ut: Nikola Djurdjic
    87'
    Aalesund har ikke gitt opp, og jager hjemmelaget for øyeblikket.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Haugesund får frispark et stykke inn på Aalesunds halvdel.
    90'+3
    Frisparket blir det ingenting ut av.
    90'+3
    90'+4
    Haugesund leverer en god kamp og utklasser til tider Aalesund. Hjemmelaget var dødelig effektive før hvilen, og fikk også sin fjerde før timen var passert. Aalesund svarte med to raske scoringer, men klarte aldri å true Haugesunds ledelse. Hjemmelaget klatrer med dette til 4. plass og er likt med Rosenborg på 3. plass. Aalesund faller en plass på tabellen, og ligger nå på 12. plass.