1-2
2-2
3-2

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Etter flere fine høstdager, er det mer typisk høstvær her i dag. Det blåser fra sør og det er regn i lufta.
    FKH har gjort en forandring i forhold til startelleveren mot Viking (1-1) forrige serierunde. Vegard Skjerve sonet karantene mot Viking. I dag er han på plass igjen i midtforsvaret sammen med Umaru Bangura. Are Tronseth er satt på benken igjen.
    Dagens to motstandere har bare møtt hverandre tre ganger tidligere. Fredrikstad har vunnet to ganger, mens ett oppgjør har endt uavgjort. FKH har med andre ord aldri vunnet mot Fredrikstad.
    Da lagene møttes i Fredrikstad tidligere denne sesongen, vant FFK 1-0 etter en sen scoring. Den kampen regnes som en av årets svakeste av FKH, men de forsvarte seg lenge godt. Tarik Elyounuossi ble matchvinner sju minutter før slutt.
    Før dagens kamp er FKH nummer sju med 37 poeng. De mest optmistiske, med spissen Nikola Djurdjic i spissen, går for medalje, men FKH vil nok være veldig godt fornøyde om de klarer å kopiere eller forbedre forrige sesongs 6. plass.
    Fredrikstad er hele nede på 13. plass med 28 poeng, men mye skal gå galt om de ikke beholder plassen. De har sju poeng ned til Start under streken. I tillegg har Fredrikstad en kamp mindre spilt enn sørlendingene når fem serierunder gjenstår.
    Fredrikstad må klare seg uten både James Keene og Jørgen Horn som må sone karantene for kort i dag. FKH mangler skadde Andres Mar Johannesson og Jarle Steinsland.
    Tore Hansen fra Mandalskameratene er kampens dommer. Han er den dommeren med minst kamper i eliteserien denne sesongen. Han leder vanligvis kamper i 1.divisjon.
    FKH er som kjent et meget godt hjemmelag også i år. De har nå scoret i samtlige hjemmekamper siden 28. august 2010 (0-0 mot Tromsø). 16 kamper på rad hjemme med nettkjenning.
    FKH har kun tapt en kamp hjemme per sesong under Jostein Grindhaug. Mot Sogndal i 2009, mot Molde i 2010 og mot Stabæk tidlig denne sesongen. Nå gjenstår tre hjemmekamper (Fredrikstad, Tromsø og Strømsgodset) før vi vet om de klarer å opprettholde den gode statistikken på Haugesund stadion også i år.
    På årets tolv første hjemmekamper har FKH 8-3-1.
    Fredrikstad har etter en noe svak periode tatt fire poeng på de to siste kampene (Sarpsborg 08 og Sogndal).
    Foruten de to spillerne som er ute med karantene, har Fredrikstad to spillere ute med skade. Staw og Valencia er ute av den grunn.
    Spillerne marsjerer ut på banen. FKH i helhvitt, Fredrikstad i helrødt.
    Vi er i gang. FKH med avspark. Djurdjic prøver å skyte fra midtstreken, men ballen går langt utenfor. FKH har riktignok medvind, men den var i optimistiske laget.
    1'
    Joachim Thomassen prøver å utfordre på venstresiden, men fører ballen over sidelinjen.
    3'
    Djurdjic kriger til seg ballen 16 meter fra målet til FFK, men han får ballen for langt foran seg. Masalin holder ballen.
    4'
    Askar legger inn fra høyre, men Bangura header unna.
    4'
    Borges med kampens første avslutning. Skuddet fra skrått hold dupper fint, men går over.
    5'
    Litt rotete start på kampen, men Fredrikstad virker friskest.
    5'
    Våge Nilsen slår et frispark inn i feltet. Ballen skyter fart i medvinden og skaper problemer for Masalin. FFK-keeperen slår til corner.
    7'
    Stor FKH-sjanse. Nygaard stupheader, men Askar står på streken og header unna.
    7'
    Andreassen drar til fra 25 meter. Skuddet er hardt og godt, men Jon Masalin har kontroll og holder ballen.
    9'
    Djurdjic spilles fri på høyresiden, men han avvinkes for offside.
    10'
    FKH-frispark i farlig innleggsposisjon.
    11'
    Våge Nilsen slår inn fra høyre, men Hussain header unna.
    11'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Fredrikstad
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Joakim Våge Nilsen
    Flott scoring av FKH etter glimrende forarbeid av Våge Nilsen. Venstrebacken samspiller fint med Andreassen før han slår en tunnel på Kevin Dure. Han kommer seg inn i bortelagets 16-meter og finner Søderlund fri. Spisskometen setter inn 1-0 fra ti meters hold.
    12'
    Scoringen kom i en god FKH-periode. Etter en rotete start, har FKH fått festet et visst grep om kampen.
    15'
    Bamberg og Thomassen sklir inn i hverandre. Fredrikstad-backen blir liggende. Stopp i spillet.
    18'
    Thomassen hjelpes av banen. Det spørs om han kan fortsette her.
    19'
    Dure må gi til innkast etter et langt framspill mot Søderlund.
    20'
    Thomassen halter inn på banen igjen. FFK-backen prøver å fortsette.
    22'
    Jabbie skyter fra 35 meter, men han treffer dårlig. Det er så vidt ballen når inn til keeper Per Morten Kristiansen.
    23'
    Våge Nilsen slår et frispark hardt inn i feltet, men ballen går over alle og inn til Jon Masalin.
    24'
    Askar spiller nå venstreback. Thomassen er plassert på høyreving. Trolig et tidsspørsmål før Thomassen må gi seg.
    24'
    Mads Hansen kommer til innlegg på bortelagets venstreside. Innlegget er godt, men Våge Nilsen får headet unna.
    25'
    Søderlund og Andreassen misforstår hverandre. Dermed får FFK avverget det som kunne blitt en god mulighet.
    26'
    FKHs Bangura ligger nede etter en duell.
    26'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Jan Tore Ophaug
    Ut: Joachim Thomassen
    Der kommer det ventede byttet. Ophaug tar plass på venstrebacken.
    26'
    Bangura er med igjen for FKH.
    27'
    FKH med mange spillere langt inne på Fredrikstads halvdel, men innlegget fra Søderlund er for upresist og går inn til keeper Masalin.
    28'
    Hansen dribler seg fri på venstresiden igjen. FKH får til slutt gitt til corner.
    28'
    Søderlund header unna.
    28'
    Mål for Fredrikstad!
    FK Haugesund 1 - 1 Fredrikstad
    Anyora roter det til i eget forsvar. Borges snapper ballen og drar seg enkelt forbi Skjerve på dødlinjen før han slår inn til Elyounoussi. Han setter ballen forbi Kristiansen fra kort hold.
    29'
    Gult kort til FK Haugesund
    Dårlig periode for Anyora. Først roter han det til i forkant av Fredrikstads mål Deretter pådrar han seg kort når han er for sen i en duell midt på banen. Dermed må han stå over med karantene mot Odd Grenland i neste serierunde.
    31'
    God Fredrikstad-periode nå.
    33'
    Djurdjic triller ballen til Bamberg på løp på høyresiden. Brasilianeren skyter fra skrått hold, men ballen går rett i nettveggen.
    34'
    FK Haugesund 1 - 2 Fredrikstad
    Mål: Etzaz Hussain
    Målgivende: Jan Tore Ophaug
    Det starter med at Pozniak mister ballen til Borges. FFK-spissen legger igjen til Ophaug. Innbytteren slår inn i feltet, og der kommer Hussain seg enkelt fri og header ballen i mål fra fem-seks meter. FFK har snudd kampen etter stygge personlige feil hos FKH.
    35'
    FKH-frispark 25 meter fra mål. Bamberg skyter over muren, men Masalin redder enkelt.
    37'
    Djurdjic roper på hands og straffe etter et innlegg som blokkeres av Martinsen, men TV-bildene viser at dommeren gjør helt riktig i å blåse corner.
    40'
    Fredrikstad klarerer.
    40'
    FK Haugesund 2 - 2 Fredrikstad
    Mål: Daniel Bamberg
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Like etter at FKH har vært nære på å rote det fullstendig til i eget forsvar, setter hjemmelaget inn utligningen etter flott spill. Djurdjic, Bamberg og Søderlund kombinerer fint før Søderlund legger igjen til Bamberg. Brasilianeren setter ballen i nettet fra knappe 20 meter med venstrefoten.
    42'
    Like før scoringen hadde Elyounoussi sjansen, men han bommet rett og slett på ballen inne i FKHs 16-meter.
    44'
    45'
    Våge Nilsen slår inn i feltet, men Fredrikstad får headet unna. Bamberg får ballen i returrommet, men skuddet hans blokkeres.
    45'
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid.
    45'+1
    Fredrikstad får klarert, men FKH biter seg fast. Andreassen skyter til slutt fra skrått hold. Ballen suser i stolpen.
    45'+1
    FKH presser på nå.
    45'+2
    FKH-frispark 25 meter fra mål.
    45'+2
    Våge Nilsen slår inn i feltet, men Masalin er ute og bokser unna.
    45'+2
    45'+3
    Pause i Haugesund. Det står 2-2 etter en omgang hvor lagene har skiftet på å føre kampen. FKH veldig gode i perioden rundt sin første scoring, men etter at Fredrikstad utlignet overtok bortelaget føringen. FFK benyttet også sjansen til å ta ledelsen 2-1 i denne perioden. Etter at FKH utlignet til 2-2, ble det et veldig press fra hjemmelaget fram mot pause.
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang. Bortelaget med avspark og med vinden i ryggen. FKH spiller fra nord mot sør, slik de så ofte gjør i 2. omgang.
    46'
    2. omgang starter som det var mye av i 1. omgang: Upresist pasningsspill og stadige balltap fra begge lag.
    47'
    Kjempesjanse for FKH. Søderlund legger inn til Djurdjic. Serberen er centimetere unna å styre ballen i nettet fra kort hold. FKH biter seg fast og Søderlund får ballen på bakerste stolpe. Han får ballen litt for langt foran seg, men kaster seg inn i duellen. Han får foten til Masalin i ansiktet og blir liggende.
    47'
    Søderlund er med igjen etter å ha ristet av seg smellen.
    50'
    FKH presser på nå. Fredrikstad har mer enn nok med å forsvare seg.
    50'
    Masalin er ute i feltet, men klarer ikke å holde ballen. Fredrikstad får til slutt klarert.
    50'
    Langt framspill mot Søderlund, men Martinsen får hodet på ballen og headet unna.
    51'
    Djurdjic trer ballen gjennom til Søderlund på løp bak FFK-forsvaret. FKH-spissen avblåses for offside.
    52'
    Fredrikstad drar ned tempoet når de får sjansen nå. Hjemmepublikummet og FKH-spillerne reagerer.
    53'
    FK Haugesund 3 - 2 Fredrikstad
    Mål: Nikola Djurdjic
    Det veldige FKH-presset gir resultat i form av scoring. Høyreback Pozniak drar seg fri og skyter med venstrefoten fra 20 meter. Masalin redder, men klarer ikke å holde ballen. Djurdjic er framme på returen og setter ballen i nettet fra kort hold.
    53'
    4420 tilskuere her på Haugesund stadion i dag.
    55'
    Fredrikstad kommer på en overgang, men innlegget til Elyounoussi er for upresist og ballen går ut av spill.
    56'
    FKH angriper med mange spillere, men innlegget fra Andreassen er for dårlig og går langt over målet til Masalin.
    57'
    FKH roper på straffespark når Bamberg går i bakken etter å ha blitt spilt fri av Anyora. Dommer Tore Hansen vinker spillet videre. Mads Hansen er Fredrikstad-spilleren som er i kroppen på Bamberg, men det er ingenting på TV-bildene som tyder på at dommeren handlet feil der.
    60'
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Mads Hansen
    Fredrikstads andre bytte for dagen.
    62'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Are Tronseth
    Ut: Umaru Bangura
    FKHs midtstopper må ut med skade.
    62'
    Våge Nilsen klarerer til ny corner.
    63'
    FKH får klarert.
    63'
    Kjempesjanse for bortelaget. Borges spiller Elyounoussi fri. Han kommer alene Kristiansen og prøver å lobbe over FKH-keeperen, men Kristiansen hopper opp og får fingrene på ballen. Han holder ballen på andre forsøk. Godt keeperspill.
    65'
    Djurdjic nær ved å øke for FKH, men Masalin kommer ut og får kastet seg i føttene på FKH-spissen. Fredrikstad-keeperen holder ballen.
    65'
    Gult kort til Fredrikstad
    Etzaz Hussain
    Kommer for sent i en takling midt på banen.
    65'
    Det har jevnet seg langt mer ut nå. Fredrikstad godt med, men spillet bølger fram og tilbake.
    66'
    Enorm sjanse til FKH. Djurdjic header ballen bak Fredrikstad-forsvaret og Søderlund kommer mot Masalin. I stedet for å plassere ballen forbi FFK-keeperen, går Søderlund for kraft. Han blåser ballen et par meter over. Der burde FKH-spissen gitt hjemmelaget 4-2.
    67'
    Fint FKH-spill som ender med at Pozniak slår inn fra høyre. Anyora kommer på løp mot bakerste stolpe, men header høyt over fra sju-åtte meters hold.
    70'
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Andreas Landgren
    Askar flyttes ned på høyrebacken.
    71'
    FKH fortsetter å presse på nå. Hjemmelaget har igjen initiativet i kampen og har vært gode i 2. omgang.
    71'
    Elyounoussi skyter via Tronseth og ballen går ut til corner.
    73'
    Etter litt klabb og babb i feltet stusser Martinsen ballen mot mål, men ballen går noen meter utenfor. Ufarlig.
    73'
    Etter mange fartsfylte minutter, har det roet seg litt på Haugesund stadion nå.
    76'
    FKH kombinerer fint på høyresiden. Fredrikstad får gitt til corner etter innlegg fra Pozniak.
    76'
    Djurdjic kommer på bakerste stolpe, men treffer dårlig på ballen. Ballen går ut til utspill fra Masalin.
    78'
    FKH klarerer og kontrer. Djurdjic er litt for upresis i sitt framspill mot Mæland og Fredrikstad får avverget en farlig overgang.
    78'
    FKH-frispark midt på banen. De sender fram nesten hele laget.
    80'
    Askar slår inn, men ballen går helt inn til Per Morten Kristiansen.
    81'
    Jan Tore Ophaug ligger utenfor banen og får behandling etter å ha fått seg en smell. Fredrikstad har gjort alle sine bytter og må avslutte med ti spillere om ikke Ophaug kan fortsette.
    82'
    Djurdjic kommer seg fri på venstresiden og fører langs dødlinjen. Han slår inn lavt foran Fredrikstad-målet, men bortelaget får klarert.
    82'
    Ophaug kommer inn på banen igjen, men han ser ut til å slite fortsatt. Han hinker rundt.
    83'
    Fredrikstad har løftet laget i et forsøk på å komme tilbake her.
    84'
    Vidar Martinsen
    Kommer for sent inn i Tor Arne Andreassen. Klart kort.
    84'
    Bamberg slår inn. Det ender med at Djurdjic får avsluttet fra kort, men skrått hold. Han skyter over. Nær scoring igjen fra Djurdjic.
    85'
    Ruud Tveter kommer til heading etter innlegg fra Rafn på venstresiden. Headingen er meget god, men treffer oversiden på tverrliggeren.
    87'
    Nikola Djurdjic er kåret til hjemmelagets beste spiller i en avstemming.
    87'
    Frispark til FFK 30 meter fra mål.
    87'
    Borges skyter ganske godt, men ballen går rett på Per Morten Kristiansen. FKH-keeperen holder ballen.
    87'
    Søderlund kommer seg gjennom FKH-forsvaret, men han avblåses for å ha brukt armen da han fikk ballen med seg.
    88'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Daniel Bamberg
    FKHs siste bytte for dagen. U17-landslagsspiller Haraldseid kommer inn på høyre midtbanen.
    88'
    Kjempesjanse for Haraldseid. Unggutten spilles fri på høyresiden. Han skyter godt, men Masalin kaster seg og slår til corner.
    89'
    Fredrikstad får klarert.
    89'
    Matchvinnerredning fra Per Morten Kristiansen! Elyounoussi kommer seg fri innenfor 16-meteren, men FKH-keeperen slår til corner med en glimrende redning.
    90'
    Svak corner, men Våge Nilsen sklir i det han skal klarere. Han får til slutt klarert fra sittende stilling.
    90'+1
    Det skal spilles minimum fem minutters tilleggstid.
    90'+1
    Borges kommer til skudd fra 16 meter, men avslutningen går en meter over.
    90'+2
    Fredrikstad slår inn fra venstre, men Per Morten Kristiansen er ute i feltet og bokser unna. Godt keeperspill.
    90'+3
    Dure med en svært viktig takling i det Søderlund prøver å komme seg gjennom.
    90'+4
    Kort corner som ender med offside.
    90'+4
    Fredrikstad-innkast langt oppe på FKHs halvdel.
    90'+5
    FKH får klarert og kontrer. Søderlund triller ballen til Mæland. Innbytteren skyter i tverrliggeren.
    90'+6
    90'+6
    Det er over i Haugesund. FKH gjorde en veldig god 2. omgang og vant fortjent. Det skjedde mye foran begge mål, og selv om det ikke var noen spesielt velspilt kamp var det underholdende.
    Med dagens seier klatrer FKH til 5. plass. Fredrikstad får krysse fingrene for at Start ikke vinner og minker forspranget østfoldingene har ned til nedrykksstreken. De har sju poeng ned til Start med fem kamper igjen.