Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Hjemmelaget FKH har fått en fin start på sesongen, til tross for at fire av de seks første kampene er spilt på bortebane. Lillestrøm har ennå ikke vunnet denne sesongen.
    Med seier i dag avanserer FKH til 3. plass på tabellen - 2. plass om toppkampen Strømsgodset-Sogndal skulle ende uavgjort. På sine seks første kamper har FKH plukket med seg elleve poeng etter tre seiere, to uavgjorte og ett tap (1-2 mot Vålerenga i Oslo i seriepremieren). Laget har altså fem kamper på rad uten tap.
    Lillestrøm ligger nest sist på tabellen med tre poeng etter seks kamper. De har tre uavgjorte og tre tap så langt. Det skal sies at spillemessig har Lillestrøm prestert langt bedre enn tabellposisjonen skulle tilsi, og det har også FKHs trenere og spillere understreket i intervjuer som er gjort i forkant av denne kampen. FKH avviser at de vil gå i undervurderingsfella i dagens kamp.
    Lillestrøms spisstalent Fredrik Gulbrandsen er skadefri igjen. Unggutten er kvitt strekkskaden som har holdt han på sidelinjen siden 1. serierunde. Det er derimot ikke ventet at han går rett inn på laget til dagens kamp.
    Klokken 9.30 søndag morgen, var det ifølge fkh.no rundt 600 ledige billetter til kveldens kamp. Haugesund stadion har en kapasitet på 5.000 tilskuere.
    Søndag formiddag er det sol og lite vind i Haugesund. Det er ikke meldt om værforandring, så det går mot en fin ettermiddag og kveld i byen. Spilleforholdene skulle dermed være gode. Gressmatta på Haugesund stadion holder også bra nivå i år.
    FKH-Lillestrøm er denne serierundens Ukens kamp, og Norsk Toppfotball estimerer at rundt 5.000 mennesker var innom Rådhusplassen i Haugesund i går. Arrangementet fortsetter utenfor Haugesund stadion i dag klokken 16.00.
    Det er god fotballstemning i Haugesund etter den flotte sesongstarten, spesielt ettersom de to siste serierundene har endt med seiere mot de nærmeste rivalene. I forrige hjemmekamp vant FKH 2-1 mot Brann, mens det ble seier 2-0 borte mot Viking forrige helg. Da hadde FKH med seg rundt 1.500 bortesupportere på Haugesund stadion.
    Både FKH og Lillestrøm avanserte greit til 2. runde i cupen i midtuken. FKH vant 7-1 borte mot Avaldsnes, mens Lillestrøm vant 8-0 borte mot Skjetten.
    Det er FKHs spisser, Søderlund og Djurdjic, som har fått mest oppmerksomhet i starten på sesongen, og det er ikke unaturlig da det er de to som topper toppscorerlisten i eliteserien etter seks seriekamper. Det er derimot keeper og kaptein Per Morten Kristiansen som topper spillerbørsen i både VG og Dagbladet. Kristiansen ble forøvrig også årets spiller i Haugesunds Avis i 2011.
    Da lagene møttes på Haugesund stadion forrige sesong, endte det med 2-0-seier til FKH. Tor Arne Andreassen og Nikola Djurdjic vår målscorere.
    FKH har midtbanespiller Eirik Mæland og den anvendelige forsvarsspilleren Chris Pozniak ute med skade. Ellers er FKH fulltallige i dag. Tor Arne Andreassen, som var syk forrige helg, er spilleklar igjen. Det er ventet at midtbanespilleren, som har klubbrekord i antall kamper, går rett inn i startelleveren. Også Geir Ludvig Fevang, som startet på benken mot Viking, er en sterk kandidat til å gå inn i startelleveren. Han scoret 2-0-målet mot Viking og var meget god i den ene omgangen han spilte i cupen på tirsdag. Han scoret også to mål på de 45 minuttene han fikk der.
    FKH har spilt to hjemmekamper så langt i sesongen. Det har endt med to seiere (mot Molde og Brann). Lillestrøm har spilt tre bortekamper. Det har kun endt med ett poeng (mot Hønefoss i seriepremieren).
    Ifølge lsk.no pådro Palmi Rafn Pamason seg en smell i ankelen mot Skjetten, men han blir likevel trolig klar til dagens kamp. Luke Rogers, Stefan Logi Magnusson og Sead Ramovic er usikre til oppgjøret. Arild Sundgot er definitivt ute.
    Totalt fem ganger har FKH og Lillestrøm møttes på Haugesund stadion i eliteserien. Det har endt med tre seiere til FKH, én uavgjort og én seier til Lillestrøm. Totalt har lagene møttes ti ganger. Det har endt med fire seiere til hvert av lagene, to uavgjorte kamper.
    FKH er som kjent et svært godt hjemmelag. På de drøye tre sesongene Jostein Grindhaug har vært FKH-trener, har laget til sammen kun tre serietap her. Det var ett tap i 2009 (Sogndal i 1. divisjon), ett i 2010 (Molde i eliteserien) og ett i 2011 (Stabæk i eliteserien). Forrige sesongs tap mot Stabæk var for temmelig nøyaktig ett år siden, så det er rundt ett år siden FKH tapte hjemme på Haugesund stadion.
    FKHs Vegard Skjerve har fått gult kort to ganger denne sesongen. Det har også Lillestrøms Frode Kippe og Guy Roger Toindouba. De tre må derfor stå over neste seriekamp for sine lag om de får gult kort i dag.
    Om FKH unngår tap i denne kampen vil de sette ny klubbrekord på seks kamper på rad i eliteserien uten tap.
    FKH har scoret i sine 21 siste hjemmekamper. Forrige gang FKH gikk målløse av banen her i Haugesund, var 28. august 2010 (0-0 mot Tromsø). I 16 av de 21 kampene har laget scoret to mål eller mer.
    Vinner FKH i dag blir det lagets 50. seier i Tippeligaen.
    For de som er interessert i statistikk kan det nevnes at FKH har scoret på samtlige 14 straffespark de har fått i Tippeligaen etter at de rykket opp foran 2010-sesongen. Nikola Djurjic har scoret på ti, Eirik Mæland på tre og Alexander Søderlund på ett.
    7. august 2011 vant Lillestrøm 3-1 hjemme mot Sarpsborg 08. Det var forrige gang Lillestrøm vant i eliteserien. Etter det har LSK spilt 17 Tippeliga-kamper uten å vinne!
    Lillestrøms islandske stjernespiss Björn Bergmann Sigurdarsson scoret fire mål i cupen på tirsdag, men i Tippeligaen har han ikke scoret siden LSK slo Odd Grenland i Skien 3-1 15. juli i fjor. Men merk at Lillestrøm aldri har tapt når Björn Bergmann Sigurdarsson scorer. Islendingen har ti mål i ni forskjellige kamper for LSK, disse kampene har endt med sju seirer og to uavgjorte for LSK.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillingene senest 30 minutter før kampstart.
    Lillestrøms startellever (4-4-2): Stefan Logi Magnusson - Fredrik Stoor, Espen Nystuen, Frode Kippe, Steinar Pedersen - Erling Knudtzon, Guy Roger Toindouba, Petter Vaagan Moen, Palmi Rafn Palmason - Johan Andersson, Bjørn Bergmann Sigurdarson.
    På LSK-benken sitter: Jacob Faye Lund, Jesper Westerberg, Fredrik Gulbrandsen, Ohi Omoijuanfu, Stian Ringstad, Mathis Bolly og Lunan Ruben Gabrielsen.
    FKHs startellever (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Vegard Skjerve, Derek Decamps, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen - Michael Haukås, Trygve Nygaard, Geir Ludvig Fevang, Maic Sema - Alexander Søderlund, Nikola Djurdjic.
    På benken til FKH: Lars Øvernes, Håvard Storbæk, Oddbjørn Skartun, Andres Mar Johannesson, Martin Bjørnbak, Ugonna Anyora og Tor Arne Andreassen.
    Da har FKH altså gjort én forandring i forhold til startelleveren mot Viking sist. Fevang kommer inn på sentral midtbane i stedet for Anyora. Mange hadde forventet at Andreassen også ville komme inn ettersom han sto over med sykdom sist. Grindhaug og Horneland har derimot valgt å gi Haukås og Sema fornyet tillit på kantene.
    Hos Lillestrøm legger vi merke til at Stefan Logi Magnusson er tilbake i mål. Sead Ramovic er skadet. På benken er Jacob Faye Lund reservekeeper. Dermed bruker LSK sin tredje keeper for sesongen allerede i 7. serierunde.
    I tillegg merker vi oss at Espen Nystuen går inn i midtforsvaret. Steinar Pedersen flyttes over på venstreback. Jesper Westerberg ut på benken. På benken finner vi også Fredrik Gulbrandsen. Spissen er tilbake etter skade.
    Spillerne er på banen. Det er straks klart for avspark her. Sola skinner, det er lite vind, men det er kaldt. 5-6 grader.
    Vi er i gang. FKH med avspark. Hjemmelaget spiller fra nord mot sør.
    1'
    FKH går rett i angrep. Sema kommer til innlegg fra venstre. Innlegget finner Haukås på bakerste stolpe. Han prøver seg på en volley, men kommer ikke over ballen. Avslutningen går høyt over.
    1'
    Lillestrøm med frispark ti meter inn på FKHs halvdel. Decamps header innlegget unna.
    2'
    Lillestrøm med en mulighet. Etter et innkast kommer ballen i føttene på Palmason. Han fyrer løs fra 13-14 meter. Avslutningen er hard, men går noen meter utenfor.
    3'
    Djurdjic skyter fra 18 meter. Han treffer ikke skikkelig og Magnusson redder enkelt.
    4'
    LSK med frispark inne på FKHs halvdel. Ballen slås inn i feltet, men det blåses for offside.
    6'
    Sema kommer til innlegg fra venstre igjen. Lillestrøm får klarert.
    7'
    Våge Nilsen kommer til skudd fra kort hold, men fra skrått hold setter han ballen rett på Magnusson.
    8'
    Stor FKH-sjanse. Et innlegg fra Våge Nilsen treffer Søderlund. Ballen faller i føttene på Djurdjic. Han prøver å styre ballen i hjørnet, men setter ballen over fra god posisjon.
    8'
    Søderlund spilles fri, men avblåses for offside.
    10'
    FKH-frispark noen meter inn på LSKs halvdel. Lillestrøm får klarert.
    12'
    Vaagen Moen på fint løp bak FKHs forsvar. Han får ballen, men løpes opp av Bangura før han får gjort noe med ballen.
    13'
    Djurdjic skyter fra 20 meter - via en LSK-spiller til corner.
    14'
    Lillestrøm får klarert.
    14'
    Ballen slås i bakrom mot Knudtzon, men pasningen er for hard og går ut av spill.
    15'
    FKH med fint småspill, men Søderlund får en uheldig touch og ballen går ut til utspill fra Magnusson.
    16'
    Lillestrøm får frispark 30 meter fra FKH-målet.
    18'
    Søderlund header unna. LSK beholder ballen, men Sema får klarert andre gangen ballen slås inn i feltet.
    18'
    Sema prøver å spille Djurdjic fri på venstresiden, men serberen klarer ikke å holde ballen i spill.
    19'
    Sigurdarson prøver seg fra distanse, men treffer dårlig. Ballen går ut til innkast.
    21'
    Etter en frisk FKH-periode, har det roet seg.
    21'
    Nygaard legger inn fra høyre. Djurdjic nære på å få med seg ballen, men Magnusson fanger ballen.
    22'
    Decamps med langt framspill. Der er det ingen medspillere. Stoor bryster ballen inn til egen keeper.
    23'
    Andersson avblåses for offside.
    23'
    Sigurdarson prøver å spille Palmason gjennom, men Skjerve er med og stopper framspillet.
    24'
    FKH skapte to sjanser på ett minutt, men foruten de mulighetene har det vært ganske jevnt her de første 25 minuttene.
    25'
    Stoor framme på høyresiden til LSK, men stoppes av Våge Nilsen.
    26'
    Stoor med langt innkast. Bangura får klarert.
    27'
    FKH kontrer med Djurdjic som ballfører. Søderlund er på løp, men Djurdjic prøver selv. Han forsøker å plassere ballen i hjørnet, men avslutningen er verken hard nok eller velplassert nok. Magnusson redder greit.
    28'
    Lillestrøm truer FKHs bakrom med flere spillere, men Våge Nilsen får ordnet opp foran tre Lillestrøm-spillere.
    29'
    Fint FKH-spill som ender med innlegg fra Haukås. Magnusson er ute i feltet og holder ballen.
    31'
    Sema legger inn fra venstre, men Nystuen får klarert.
    32'
    Søderlund kommer seg løs inne i LSKs 16-meter. Han kan avslutte selv, men prøver å finne Djurdjic. Pasningsforsøket stoppes. Kunne vært mer egoistisk selv der Søderlund. Han er selv i meget god posisjon.
    33'
    Sigurdarson kommer seg fri, men dommeren har blåst for frispark til Lillestrøm. Islendingen er fortvilet fordi han ikke får fordel av ballen.
    35'
    Mål for Lillestrøm!
    FK Haugesund 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Bjorn Sigurdarson
    Målgivende: Petter Vaagan Moen
    Islendingen header frisparket i mål fra rundt straffemerket. Dermed er måltørken til islendingen over.
    35'
    Det er FKH som har hatt de fleste sjansene, men Lillestrøm har absolutt vært med her. Det er derfor ikke direkte overraskende at bortelaget tar ledelsen.
    38'
    Fevang skyter fra distanse. Skuddet er godt, men Magnusson har kontroll og redder greit.
    38'
    Lillestrøm forsvarer seg godt. Vi har ikke sett veldig mye til Søderlund og Djurdjic de første 40 minuttene.
    40'
    Nygaard prøver å slå mot Søderlund i bakrom. Pasningen er derimot for hard og unøyaktig.
    41'
    Fevang slår i bakrom mot Søderlund, men ballen går helt inn til Magnusson.
    42'
    Lillestrøm har hatt god kontroll etter at de tok ledelsen.
    43'
    FKH kombinerer på venstresiden. Våge Nilsen prøver å finne Sema inne i 16-meteren, men Magnusson er våken og fanger ballen foran føttene på FKH-vingen.
    44'
    FKH-frispark i fin innleggsposisjon.
    45'
    Sema slår inn i feltet. LSK får klarert til corner.
    45'
    Magnusson fanger ballen i sikkert grep.
    45'
    45'+1
    Det er pause i Haugesund. Lillestrøm leder 1-0 etter scoring på dødball av Bjørn B. Sigurdarson. Det har vært en jevn og sjansefattig omgang, men hjemmelaget har hatt flest sjanser. Lillestrøm har scoret på sin ene målsjanse.
    Scoringen til Sigurdarson var hans første i serien siden juli i fjor!
    45'
    Vi er i gang igjen. Nå er det LSK med avspark. Bortelaget spiller fra nord mot sør.
    46'
    Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Trygve Nygaard får seg en smell i hodet. Stopp i spillet.
    46'
    Nygaard er med igjen.
    47'
    FKH-spillerne presser Magnusson til å gi til corner etter et tilbakespill.
    48'
    Innlegget treffer et Lillestrøm-hode og går ut til innkast på motsatt side.
    48'
    FKH får kastet ballen inn i LSKs 16-meter, men det blåses hands mot en FKH-spiller.
    49'
    Lillestrøm drar ned tempoet når de får sjansen på dødballer. Dette kan bli en tålmodighetsprøve for hjemmelaget.
    51'
    FKH-frispark ved sidelinjen - 20 meter inne på LSKs halvdel. Våge Nilsen slår inn, men Lillestrøm klarerer.
    52'
    Nok en gang rett i hendene på Magnusson.
    52'
    FKH sender Tor Arne Andreassen i oppvarming.
    53'
    Misforståelser og pasningsfeil i FKH-laget. Hjemmelaget sliter med å få etablert noe angrepsspill.
    54'
    Haukås legger inn fra høyre, men Sema er i ubalanse når ballen når ham.
    55'
    FKH kontrer. Skjerve kommer seg inn i 16-meteren, men glir i det han skal vende bort Pedersen. Det ser ut som han holdes litt nede i det han skal reise seg og Skjerve slår ut med hendene. Dommer Sælen vinker spillet videre.
    57'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Maic Sema
    Haukås slår inn fra høyre. Magnusson er først på ballen, men kolliderer med Stoor. LSK-keeperen mister ballen. FKH-spilleren er på plass og setter ballen i mål.
    57'
    Målet kom litt ut av ingenting, men våkent av Sema.
    59'
    Våge Nilsen felles nede ved eget cornerflagg. Frispark til FKH.
    61'
    Djurdjic jobber godt på topp og er nær ved å vinne ballen, men han klarer ikke å holde ballen i spill. Utspill fra Magnusson.
    63'
    Fine FKH-kombinasjoner, men Haukås sin pasning mot Djurdjic er for upresis.
    64'
    Djurdjic prøver å tråkle seg gjennom LSK-forsvaret, men han er ute av balanse og går i bakken. Utspill fra Magnusson.
    64'
    Fevang kommer på løp, men Djurdjics forsøk på gjennombruddspasning snappes opp.
    65'
    Søderlund pakkes veldig godt inn i dag.
    66'
    Fevang bryter og setter fart inn i Lillestrøms 16-meter. Han forsøker å finne Djurdjic, men pasningen er for upresis.
    66'
    Meget god FKH-periode nå, men de er for upresise i pasningsspillet.
    67'
    Et innlegg går over alle i Lillestrøm-boksen. Søderlund prøver å holde ballen i spill, men ballen går ut til utspill fra Magnusson.
    68'
    4646 tilskuere i dag.
    68'
    Frispark til FKH i fin innleggsposisjon.
    69'
    Våge Nilsen slår lavt inn. Lillestrøm klarerer enkelt.
    69'
    FKH biter seg fast. Haukås legger inn og ballen ender opp hos Sema i returrommet. Svensken skyter høyt over.
    70'
    Djurdjic har ballen på drøyt 20 meter. Han prøver å lobbe ballen over Lillestrøm-forsvaret. Ballen går inn til Magnusson.
    71'
    Lillestrøm-frispark ti meter inn på FKHs halvdel.
    72'
    Vaagan Moen slår ballen helt inn til Per Morten Kristiansen. FKH-keeperen holder ballen i sikkert grep.
    72'
    Målsjanse til FKH. Djurdjic kommer seg fri inne i 16-meteren. Serberen skyter fra god posisjon, men Magnusson redder. Ingen FKH-spillere er på returen.
    74'
    Haukås slår inn mot Djurdjic, men ballen går over alle og ut til utspill fra keeper.
    76'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Maic Sema
    Sema har vært god i dag, men virker sliten.
    76'
    Kjempesjanse til FKH. Djurdjic kommer mot Magnusson fra skrått hold. FKH-spissen prøver å sette ballen i hjørnet til venstre for LSK-keeperen, men islendingen redder til corner med en fin benparade.
    76'
    Nok en gang en corner som Magnusson lett fanger i sikkert grep.
    77'
    FKH har vært klart best i 2. omgang, men det har blitt med det ene målet så langt. Lillestrøm holder unna.
    79'
    Søderlund kommer seg fri bak LSK-forsvaret. Han løper mot mål, men i stedet for å skyte prøver han å finte bort en LSK-forsvarer som kommer i hundre. Det lykkes han ikke med. Lillestrøm får avklart.
    80'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fredrik Gulbrandsen
    Ut: Johan Andersson
    Unggutten gjør comeback etter skade.
    80'
    Lillestrøm slår i bakrom mot Gulbrandsen, men han avblåses for offside.
    80'
    Djurdjic prøver å komme seg gjennom, men stoppes effektivt av Nystuen.
    81'
    Palmason kommer seg helt fri inne i FKHs 16-meter. Han triller ballen foran mål, men ingen medspillere er på plass.
    82'
    Lillestrøm får klarert igjen.
    84'
    Det rives og slites i Søderlund like utenfor Lillestrøms 16-meter, men FKH-spissen klarer å holde på ballen. Han spiller til Fevang. Skuddet hans blokkeres. Ballen havner hos Søderlund i returrommet. Han brenner løs fra 20 meter, men skuddet går høyt over.
    85'
    FKH fortetter å kjøre på. Innlegg fra høyre, men Stoor er kald og bryster ballen inn til egen keeper.
    85'
    Djurdjic mottar ballen inne i Lillestrøms 16-meter, men Kippe får taklet til kast.
    86'
    Frispark til FKH på midtstreken. Skjerve slår inn, men Nystuen header unna.
    86'
    Djurdjic kommer seg fri, men avblåses for offside.
    87'
    Umaru Bangura er stemt fram som dagens FKH-spiller.
    87'
    Nygaard slår inn fra høyre. Ballen går rett inn til Magnusson.
    89'
    Etter at FKH utlignet, har FKH vært klart best. Nå er tiden i ferd med å renne ut for hjemmelaget.
    89'
    LSK kommer på overgang, men Sigurdarsons innlegg går bak mål.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Djurdjic skyter fra 16-meter. Magnusson kaster seg og slår til corner. Godt skudd, god redning.
    90'+2
    90'+2
    Decamps er høyt i banen og kommer til avslutning fra 16 meter. Skuddet med venstrefoten går ufarlig utenfor.
    90'+3
    90'+3
    Kampen er over i Haugesund. FKH var det beste laget og skapte klart flest sjanser, men det ender 1-1.
    Søderlund ble godt pakket inn, men Djurdjic kom til flere sjanser i dag. Magnusson reddet derimot meget godt. LSK-keeperen er nok likevel ikke helt fornøyd ettersom målet til FKH kom som en følge av at han mistet ballen etter et innlegg. Det så ut som han kolliderte i egen spiller (Stoor) slik at Sema kunne trille ballen i nettet.
    - Vi gjorde det vanskelig for oss selv, og Lillestrøm var gode til å forsvare seg. Litt umiddelbart er vi ikke helt fornøyd med uavgjort, men 1-1 er greit, sier FKH-trener Jostein Grindhaug, som synes den bakre fireren til hjemmelaget var bunnsolid i dag. Lillestrøm skapte ikke flere målsjanser enn den Sigurdarson scoret på etter en dødball.