1-0
60'
2-0
3-0

Hjertelig velkommen til dagens livedekning fra Marienlyst Stadion og til kampen mellom Strømsgodset og Sogndal.
    Strømsgodset, 4 - 3 - 3: Larsen Kwarasey, - Vilsvik, Aas, Madsen, Nuhu, - Sankoh, Abu, Konradsen, - Storflor, Kovacs, Keita. På benken: Cramer, Johansen, Dio, Kamara, Sveen, Grewal, Strand.
    Sogndal, 4 - 3 - 3: Udjus, - Teniste, Patronen, Valsvik, Skaasheim, - Ulrik Flo, Badji, Brochmann Christiansen, - Bakke, Hopen, Mane. På benken: Kvamme Lysne, Aye Elvis, Lønne Dyngeland, Flo, Digernes Holsæter.
    Strømsgodset har startet meget solid i år og står med 4-1-1. Dette har ført laget opp på en sterk andreplass på tabellen etter seks kamper. Tapet kom i serieåpningen borte mot Molde, og på hjemmebane i Drammen er de normalt sett veldig sterke.
    Sogndal har åpnet kanonsterkt med 3-3-0, og snudde 0-1 til en sterk 2-1-seier mot fjorårets seriemestre Molde forrige helg.
    Sogndal gikk i midtuken imidlertid på en kjempeblemme i cupen mot lille Florø med 3-0, og vi kan nok derfor forvente en meget revansjesugen gjeng her ikveld. Strømsgodset hadde få problemer med sin motstander, Solberg, og de vant til slutt hele 9-0.
    Begge lag har åpnet sesongen meget bra og hjemmelaget ligger på en sterk andreplass, mens bortelaget ligger på plassen bak. Det er duket for et virkelig toppoppgjør her på Marienlyst ikveld. Med hjemmeseier vil Strømsgodset atter en gang ta over tabelltoppen.
    Begge lag er godt igang med oppvarmingen og stadion begynner å fylles opp. Det blir spennende å se Strømsgodset klarer å holde sin gode statistikk på hjemmebane eller om Sogndal skal bli det første laget i år til å ta med seg alle tre poengene fra Drammen.
    Kan forøvrig minne om gode spilleforhold i Drammen. Det er lettere overskyet og litt kjølig i lufta, men alt ligger til rette for en herlig fotballkveld mellom to gode fotballag i kjempeform.
    Kampen trilles i gang.
    1'
    Bortelaget som har mye av ballen nå. Forsøker å sette opp spillet sitt.
    3'
    Hjemmelaget har ballen og roer ned spillet, bruker tid.
    5'
    Mye fram og tilbake her i åpningsminuttene.
    8'
    Hjemmelaget triller ballen fint rundt i eget forsvar, forsøker seg på venstresiden nå. Vinner et innkast.
    9'
    Hopen med et frispark for bortelaget. Det ble ikke som forventet, går langt over mål.
    10'
    Hjemmelaget forsøker seg på høyresiden, men Vilsvik blir vinket av for offside.
    11'
    Teniste med et langt kast, får corner.
    12'
    Strømsgodset header unna.
    12'
    Nuhu med et herlig raid på venstresiden, finner nesten Kovacs i boksen.
    14'
    Herlig innlegg av Vilsvik! Bortelaget klarerer på egen tometer da ballen ruller på tvers av målet!
    15'
    Frispark til Badji etter å ha blitt felt av Sankoh.
    16'
    Hopen stiller seg opp. Det er rundt 40 meter.
    16'
    Han skyter via muren og vinner en corner.
    16'
    Bra corner på bakre som keeper må slå til en ny corner.
    16'
    Aas klarerer.
    17'
    Frispark til Abu. Han blir felt av Bakke.
    18'
    Herlig spill av hjemmelaget nå! Storflor fosøker en stikker til Sankoh, men den blir akkurat litt for hard.
    19'
    Abu med en nydelig crosser ut til Keita.
    20'
    Bortelaget får avklarert. Nytt innkast i tilnærmet samme posisjon for hjemmelaget. Slår inn, men blir avblåst for offside.
    21'
    Kovacs blir spilt igjennom! Han runder Udjus, men det blir for spiss vinkel. Ender i en femmeter.
    23'
    Sogndal som forsøker seg nå. Strømsgodset vinner ballen.
    23'
    Bølger veldig fram og tilbake, men det er Strømsgodset som virker giftigst når de er frampå.
    24'
    Nuhu passerer trer mann på venstresiden, dessverre står ikke innlegget i stil. Hjemmelaget bygger opp på nytt.
    25'
    Keita med et bra innlegg mot Kovacs som taper duellen. Sogndal får klarert.
    27'
    Lang ball mot Flo som vinner den. Mane jobber fram en corner.
    28'
    Slår hardt inn, men hjemmelaget får klarert.
    28'
    Vilsvik forsøker å finne Kovacs, men der er Udjus fint ute og snapper opp den.
    29'
    Skjer mye her nå! Udjus ute og sklitakler. Vinner den ballen rett foran beina på Kovacs! Noen som roper på straffe, men det var en kjempetakling av sisteskansen.
    30'
    Flo vinner det lange utspillet, men det er ingen der til å plukke opp ballen.
    32'
    Midtforsvaret til Sogndal har stått godt imot hjemmelaget de første 30 minuttene. Vinner de fleste duellene i egen boks.
    33'
    Kovacs legger igjen til Sankoh som banker den ballen i stanga fra 16 meter!
    34'
    Nesten så Kovacs får lagt igjen til Sankoh nok en gang, men en kjempejobb fra Valsvik hindrer det. Der gjør han en utrolig viktig jobb, kunne fort stått 1-0 til hjemmelaget.
    36'
    Keita ligger nede med skade. Helsepersonellet er inne og ser til vingen. Han er på beina igjen.
    37'
    Madsen setter igang Aas. Slår langt og vinner et frispark i farlig posisjon.
    38'
    Keita stiller seg opp, men skyter rett i muren. Bortelaget med et frispark nå på egen banehalvdel.
    39'
    Vilsvik er som alltid veldig aktiv på høyresiden. Dessverre for han så slår han bort ballen.
    40'
    Storflor er igjennom, men han har Hopen på slep som gjør en kjempejobb og vinner tilbake ballen.
    41'
    Fint spill av hjemmelaget som vinner en corner.
    42'
    Bakke klarerer den på første stolpe.
    42'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sogndal
    Mål: Alfred Sankoh
    Mye klabb og babb i feltet etter et langt kast fra Vilsvik. Ender hos Aas som sleiver den inn på bakre og der står Sankoh som har en enkel jobb med å sette den i mål fra en meter!
    43'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Adama Diomande
    Ut: Muhamed Keita
    Keita må gi seg etter den trøkken han fikk.
    45'
    Frispark til bortelaget på 30 meter.
    45'+1
    Heades opp i været og faller ned til Mane som treffer dårlig. Femmeter til hjemmelaget.
    45'+2
    Bakke nede for telling, men han kommer heldigvis fort opp igjen.
    45'+2
    45'+3
    Der blåser dagens dommer til pause.
    Det har vært en fartsfylt omgang her i Drammen hvor hjemmelaget har vist seg som det giftigste laget. Strømsgodset er flinke til å komme rundt på kantene, men Sogndal har vært gode til å forsvare seg mot innleggene. Patronen og Valsvik gjør en god og viktig jobb i midtforsvaret til bortelaget. Sogndal har vært frampå ved et par anledninger uten å komme til noen store sjanser. Farligste hittil har vært cornerene fra Hopen og hans gode venstrefot. Sogndal må stoppe kantene til Strømsgodset i andreomgang ellers kan det bli vanskelig å få med seg noe hjem til saftbygda.
    45'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ruben Holsaeter
    Ut: Ørjan Hopen
    46'
    Inn: Stefan Johansen
    Ut: Anders Konradsen
    46'
    Der er vi i gang igjen. Hvert lag har gjort et spillerbytte.
    46'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    47'
    Bortelaget får omsider klarert.
    47'
    Kovacs med et skuddforsøk, men en herlig redning av Udjus nekter han en scoring! Femmeter til bortelaget etter at Vilsvik også forsøkte seg på en vanskelig retur.
    49'
    Et absolutt nydelig spill av Strømsgodset! Starter på egen dødlinje og helt fram til Kovacs som setter den i åpent mål. Dessverre for hjemmelaget blir de avvinket for offside.
    50'
    Abu fyrer av fra 20 meter, men den går over mål.
    53'
    Hjemmelaget det klart beste laget etter pause. Ligger en scoring i lufta om de fortsetter sånn.
    54'
    Christiansen igjennom, men Larsen Kwarasey redder.
    54'
    Slår inn på bakre. Den går gjennom feltet og blir slått inn igjen til Flo som header den rett i klypene på Larsen Kwarasey.
    54'
    Nok en kjempesjanse til Sogndal! Holsæter skyter alene igjennom, men keeper redder nok en gang!
    56'
    Ender med femmeter til Strømsgodset.
    56'
    Sogndal har virkelig våknet nå etter den rufsete starten på denne andreomgangen.
    58'
    Frispark til Godset på ca 20 meter.
    58'
    Johansen skyter rett i muren.
    59'
    Vilsvik fint spilt fri på høyresiden. Jobber fram en corner.
    60'
    60'
    Strømsgodset 2 - 0 Sogndal
    Målgivende: Razak Nuhu
    Aas er råsterk i den duellen! Ballen detter ned i beina hans etter sin egen duell og han banker den inn med høyrefoten fra fem meter!
    60'
    Sogndal med et innkast, men det ender med en overgang til Godset som de ikke klarer å utnytte.
    63'
    Flo vinner nok en duell i lufta.
    63'
    Flo blir løpt ned i feltet av Kovacs. Roper på straffe, men får corner. Den så tvilsom ut.
    64'
    65'
    Slår den inn på bakre, Sogndal må gi til en ny corner.
    65'
    Aas nok en gang! Header rett utenfor fra fire meter på bakre stolpe.
    66'
    Frispark til bortelaget fra 30 meter.
    66'
    Ender opp i klypene til Larsen Kwarasey.
    68'
    Johansen med er bra innlegg mot Kovacs som blir avblåst for offside.
    68'
    Udjus slår den langt mot Flo som vinner et innkast.
    68'
    Teniste kaster langt, men den plukker Larsen Kwarasey enkelt.
    69'
    Sogndal forsøker en overgang, men pasningsspillet sitter ikke helt.
    70'
    Frispark til Sogndal på ca 20 meter. Christiansen stiller seg opp.
    71'
    Slår inn i feltet og finner Patronen som får luggen på den, men treffer ikke godt nok.
    72'
    Gult kort til Sogndal
    For seint inne i duellen og får et greit gult kort.
    72'
    Duell mellom Kovacs og Udjus på 16-meteren, ender med innkast til Sogndal.
    74'
    Abu skyter et godt stykke utenfor fra 20 meter.
    75'
    Dio med et herlig raid! Kommer til et skudd, men den redder Patronen og får på et eller annet vis beina den over tverrliggeren og til corner.
    76'
    Sogndal får klarert.
    76'
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Peter Kovacs
    76'
    5823 tilskuere her på Marienlyst i dag.
    78'
    Sogndal sliter med å komme til sjanser når de har ballen. Det blir noen få trekk før de mister ballen.
    79'
    Holsæter forsøker et skudd, men den går til side for mål.
    79'
    Inn: Tore André Flo
    Ut: Ulrik Flo
    79'
    Der er Tore Andre i gang, lager et frispark på midtstreken.
    80'
    Strømsgodset 3 - 0 Sogndal
    Mål: Adama Diomande
    Nuhu med et nydelig innlegg som finner Dio på Bakerste stolpe. Han er råsterk og vinner den duellen på ca sju meter. Med hodet setter han den utagbart for Udjus og det står 3-0!
    81'
    Sogndal som klarer å bite seg fast på Godset sin banehalvdel. Ender hos Christiansen som skyter fra ca 20 meter. Triller inn til keeper.
    84'
    Sogndal forsetter å spille, men sliter med å komme til de virkelig store sjansene.
    85'
    Abu ruller ballen på tvers til Nuhu som banker til fra 25 meter. Den går i ryggen til Dio og til femmeter.
    86'
    Herlig pasning fra Vilsvik som setter opp Kamara alene med keeper på skrått hold. Kamara forsøker å trille den forbi keeper, men den redder Udjus med beina.
    88'
    Kamara legger igjen til Storflor som skyter fra 16 meter. Prøver å curle den i lengste, men rett til side for mål. Herlig spill av hjemmelaget!
    89'
    Storflor forsøker å chippe igjennom Dio, men den blir litt for lang. Femmeter til Udjus og Sogndal.
    90'
    To minutter tilleggstid.
    90'+1
    Strømsgodset med ballen her i slutten. Sogndal har resignert.
    90'+2
    Vilsvik med et kjemperaid på høyresiden. Finner Dio som ikke får noe trøkk i den avslutningen.
    90'+3
    90'+3
    Der er det hele over. Det ender 3-0 til hjemmelaget etter nok en god prestajon på hjemmebane for Strømsgodset. Sogndal var egentlig aldri i nærheten av å true hjemmestatistikken til Godset, bortsett fra en god periode fem minutter ut i andre omgang. Dessverre for Sogndal var de ikke effektive nok da sjansene bydde seg. En fullt fortjent seier til Strømsgodset og laget fra Drammen er tilbake på tabelltoppen. For Sogndal sin del må de konstatere at sesongens første tap i serien er et faktum.