Lafton (sm)43'
1-0

Hei og velkommen til livedekning av denne Tippeliga-kampen mellom Sandnes Ulf og Hønefoss!
    Om man så på syvende runde av terminlisten før årets sesong, ville man plukke ut dette som en kamp mellom to klare nedrykkskandidater. Dette kan fortsatt være tilfelle, men Sandnes Ulf ligger foreløpig på 9.plass og Hønefoss er sammen med Rosenborg og Sogndal de eneste lagene som er ubeseiret så langt.
    Sandnes Ulf vil maksimalt kunne klatre opp til en 5.plass med seier idag. Hønefoss på sin side kan blande seg inn helt i toppen med seier her på Sandnes Stadion idag.
    Hjemmelaget står så langt med 2-2-2 etter seks kamper. Her på hjemmebane har de uavgjort mot Viking og Ålesund, samt 2-1 seier over bunnlaget Stabæk. Sist ble det en sterk 4-3 seier borte over Fredrikstad.
    Hønefoss står med sterke 2-4-0 til nå. Dette er sterkt for et nyopprykket lag, men spesielt sterkt er det at laget bare har sluppet inn to fattige mål på seks kamper. Sist ble det ett poeng borte mot Tromsø, noe som også er respektabelt. Før dette har det blitt seier mot både Stabæk og Ålesund.
    Som nevt tidligere er har Hønefoss vært gode bakover i banen, men i gjengjeld har det bare blitt mål på bortebane i oppgjøret mot Stabæk.
    I fjor var det to tøffe kamper mellom disse lagene, da i Adeccoligaen. Aksel Berget Skjølsvik senket Hønefoss på straffespark sist lagene møttes her på Sandnes Stadion. Oppgjøret på AKA Arena var en toppkamp som Hønefoss måtte vinne for å henge med i toppkampen, noe de gjorde klarte med 1-0 seier.
    Disse lagene har aldri før møttes i den øverste ligaen.
    Det er en relativt fersk tippeliga dommer som skal lede oppgjøret her idag.Tore Hansen startet sin dommer karriere i 2006 som dommer i 6. divisjon. I 2010 fikk han sjansen i adeccoligaen, og allerede i 2011 fikk han sjansen på øverste nivå i Norge.
    Hjemmelaget sparker igang kampen her!
    1'
    Sandnes Ulf starter med å slå langt, men Sigurdsson vinner duellen og header unna.
    1'
    Også Hønefoss slår langt, men ballen heades inn til keeper.
    1'
    Torsteinbø ligger nede etter en duell med Sigurdsson. Liten stopp i spillet, men spilleren er nå oppe på bena og spillet går videre.
    3'
    Langt innkast fra venstre for hjemmelaget. Klareres unna av Hønefoss.
    4'
    Saaliti er på vei gjennom, men Hønefoss får avverget til corner.
    5'
    Mendy header unna.
    5'
    Riski og Hønefoss kan komme på en overgang, men spilleren roter ballen ut over sidelinja.
    6'
    Hjemmelaget prøver å slå i bakrom mot Høiland, men spissen vinkes av for offside.
    6'
    Kjempesjanse for Hønefoss! Mora kommer seg forbi på venstre kant og legger inn til Mendy som bommer på ballen fra kloss hold! Ballen havner likevel hos Dahl avslutter like utenfor fra åtte meters hold!
    7'
    Nære på for hjemmelaget! Groven bryster ballen ned mot egen keeper, men der kommer Thorsteinsson i stort tempo og når ballen før keeper. Prøver å avslutter over keeper som er på vei ned, men Clark får en hånd på ballen og Hønefoss avverger.
    8'
    Høiland prøver seg på egen hånd. Tar ned ballen på brystet og forsøker faktisk et brassespark fra 16 meter. Clark har god kontroll i Hønefoss-målet.
    9'
    Fantastisk start her på Sandnes Stadion! To lag som jakter tre poeng her idag.
    10'
    Mendy legger inn fra høyre mot Mora, men ballen går inn til keeper Andersen.
    11'
    Dahl slår nydelig ut Adalsteinsson. Backen slår hardt inn i feltet, og ballen går faktisk på innsiden av keeper og stryker stolpen! Går videre ut over dødlinja.
    13'
    Saaliti kommer i bakrom, men Sigurdsson viser tempo og vinner duellen.
    13'
    Høiland kjemper seg forbi Adalsteinsson og Sigurdsson, men Clark kommer ut og får slått ballen ut til corner. Frisk start av Høiland!
    14'
    Klareres av Riski.
    15'
    Haugen mister ballen på midten og hjemmelaget kan komme. Thorsteinsson legger ut til Torsteinbø som avslutter fra 10 meters hold, men den blokkeres. Ballen slås tilbake i feltet hvor Skjølsvik får headet hardt på mål, men Clark redder fint.
    17'
    Gult kort til Hønefoss
    Sent ute i en duell med Saaliti.
    17'
    Sola slår frisparket inn i feltet, men ballen går helt inn til Clark som plukker ned ballen.
    18'
    Hønefoss vinner frispark 20 meter fra mål etter at Pepa er uheldig og stopper ballen med hånda.
    18'
    Larsen smeller frisparket langt over mål, dårlig utnyttet av Hønefoss.
    19'
    Mora felles av Skjølsvik ute på venstre kant. Frispark i god innleggsposisjon.
    20'
    Larsen løfter frisparket inn i feltet, men det er vinket for offside.
    20'
    Hønefoss vinner igjen ballen høyt i banen. Mora slår inn fra høyre, men Hønefoss tar over.
    22'
    Torsteinbø prøver å dra seg inn i feltet fra høyre, men Groven avverger.
    22'
    Raskaj løfter inn fra dypt i banen, Hønefoss klarerer.
    22'
    Høiland vinkes av for offside.
    23'
    Hjemmelaget kommer på en meget god overgang og fyller på med spillere. Thorsteinsson spiller opp Torsteinbø som avslutter noe svakt fra 16 meter og Clark redder uten problemer.
    24'
    Hønefoss kommer på overgang nå, men innlegget fra venstre slås en meter feil for Mora som kommer inn fra motsatt kant.
    25'
    Hønefoss vinner frispark i god innleggsposisjon ute på høyre kant. Larsen løfter inn, men dommer Hansen blåser frispark i fordel hjemmelaget.
    25'
    Høiland vinkes av for dagens tredje offside.
    26'
    Mendy prøver å tre gjennom mot Riski, men ballen går helt inn til Andersen.
    26'
    Haugen ligger nede og holder seg til kneet etter en kollisjon med Saaliti. Stopp i spillet nå.
    27'
    Haugen er oppe på bena og spillet er igang igjen.
    29'
    Larsen slår fint inn til Riski som tar ned ballen inne i feltet, feilvendt fra mål. Prøver en avslutning, men forsøket blokkeres.
    30'
    Mora blir noe hardt idømt gult kort for en ettersleng. Prøver å trekke seg unna der kantspilleren.
    30'
    Torsteinbø skjermer ballen ut over dødlinja og mener han skal ha corner, men dommeren peker på 5-meter for Clark og Hønefoss. Noe oppgitt der Torsteinbø.
    32'
    Høiland er gjennom i bakrom, men Sigurdsson er knallsterk og viser tempo i duellen når han får kastet frem en fot og blokkerer skuddet. Høiland roper på straffe da han faller i duell med Clark, men dommeren ser ut til å gjøre riktig når han vinker spillet videre.
    33'
    Lafton får en smell i duell med Høiland og det er en ny stopp i spillet her. Hønfoss kaptein, Lafton er tøff og er kjapt oppe på bena. Spillet er igang igjen.
    34'
    Haugen slår i bakrom mot Mendy, men ballen går helt inn til Andersen.
    35'
    Mora prøver seg fra distanse, og det er ikke noe dårlig forsøk da ballen fyker en halv meter over krysset!
    36'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Rune Bolseth
    Ut: Helge Haugen
    Må gi seg etter smellen han fikk i kneet.
    37'
    Raskaj slår i bakrom, men Høiland henger ikke med og går ikke på det gode gjennomspillet.
    38'
    Riski drar seg forbi tre, fire spillere før han blir stoppet på 16-meteren. Burde spilt videre til Mora der, Riski.
    39'
    Skjølsvik prøver seg fra drøye 25 meter og Clark må ut i full strekk for å stoppe forsøket.
    40'
    Riski prøver å tre gjennom Mendy, men Frejd stopper pasningen.
    40'
    Nesten for Høiland! Virkelig et uromoment her idag, spissen. Kommer nok en gang i bakrom med to spillere på seg. Vender opp og prøver å tre ballen bort i lengste hjørne, men ballen går en liten halv meter over.
    40'
    I stolpen fra Sigurdsson! Er sterk i lufta der islendingen, men stolpen står altså i veien.
    42'
    Hønefoss scorer selvmål!
    Sandnes Ulf 1 - 0 Hønefoss
    Mål: Frode Lafton
    Hønefoss roter det til for seg selv! Høiland spiller gjennom til Saaliti. Spissen kommer på fra skrå vinkel og prøver å slå inn foran mål fra kloss hold. Lafton er uheldig da han prøver å blokkere, men heller sender ballen i eget mål via stolpen! Clark er også etter ballen og det ser nesten ut til at han roter ballen i mål ved stolperoten.
    43'
    Riski banker til fra skrå vinkel, men forsøket går mange meter over mål.
    45'+1
    Det legges til to tilleggsminutter her i første omgang.
    45'+1
    Hjemmelaget scorer altså like etter at Sigurdsson har avsluttet i stolpen for Hønefoss. Ett minutt med ulykke for bortelaget der altså.
    45'+1
    45'+3
    En underholdende og jevn omgang er over her på Sandnes Stadion. Et par meget store sjanser, men det blir altså ikke mål før Lafton er uheldig og setter ballen i eget mål fra kloss hold. Dette skjer også rett etter at Sigurdsson har headet ballen i stolpen på en corner. Tror vi kan vente oss flere store sjanser, og mest sannsynlig flere mål her i andre omgang.
    45'
    Bortelaget sparker igang andre omgang og jakten på en utligning.
    46'
    Skjølsvik prøver å slå tidlig i bakrom mot Høiland, men pasningen brytes.
    46'
    Hønefoss presser høyt, men hjemmelaget vinner frispark på egen banehalvdel.
    46'
    Raskaj gjør en sterk jobb på midten og setter opp et fint angrep. Spiller inn til Høiland som prøver seg selv, men stoppes av Sigurdsson.
    48'
    Så nære for Hønefoss! Riski løper over halve banen med ball og banker ballen opp i tverrliggeren og ned på streken fra en vanskelig vinkel fra venstre kant.
    48'
    Hjemmealget kommer seg rundt på venstre kant og slår inn, men keeper kommer ut og får en hånd på ballen før den når frem til Høiland.
    50'
    Sola slår inn fra venstre og ballen har retning på mål. Clark må ut i full strekk og slå til corner.
    50'
    Klareres fra første stolpe.
    51'
    Mye frem og tilbake her nå. Hjemmelaget fortsetter å angripe, men Hønefoss er også angrepsvillige når de får sjansen.
    52'
    Høiland strutter av selvtillit her nå. Drar seg inn mellom to spillere og kommer seg inn i feltet. Innlegget blokkeres til corner.
    54'
    Clark kommer ut og plukker ned ballen.
    54'
    Så utrolig nære for hjemmelaget! Thorsteinsson slår nydelig inn til Torsteinbø, og sistnevnte får avsluttet fra syv meters hold på hel volley. Clark leverer en klasseredning, men ballen spretter foran mål. Der kommer Saaliti i duell med en motspiller og tupper ballen over mål fra kloss hold!
    55'
    Inn: Kevin Beugre
    Ut: Remond Mwndy
    56'
    Bortelaget presser her nå.
    57'
    Riski prøver seg fra drøye 25 meter, men skuddet treffer spiss-kollega Beugre.
    57'
    Thorsteinsson slår ut til Saaliti, men spissen får ikke avsluttet like utenfor 16-meteren og Hønefoss overtar.
    59'
    Hønefoss kan komme på en overgang, men bruker for lang tid og hjemmealget er tilbake.
    61'
    Clark med en klarering rett i bena til Høiland! Spissen avanserer mot mål og prøver seg selv fra 15 meter og skuddet blokkeres av Lafton. Saaliti står helt umarkert til høyre for Høiland, men spissen er altså alt for egoistisk og prøver seg selv der. Til stor frustrasjon fra spisskollega, Saaliti!
    63'
    Thorsteinsson kaster langt fra venstre, men ballen heades ut. Sola prøver seg fra 30 meter, ballen går langt over mål.
    63'
    Saaliti spiller fint gjennom til Høiland. Sistnevnte prøevr seg like innenfor hjørnet av 16-meteren, men Clark redder uten alt for store problemer.
    64'
    Høiland har vært meget offensiv og har kommer seg til mange sjanser så langt i denne kampen.
    64'
    Hønefoss prøver seg fremover i banen, men sliter sterkt med å komme seg til gode målsjanser. For øyeblikket virker hjemmelaget langt farligere når de kommer i angrep.
    65'
    Saaliti felles og vinner frispark 25 meter fra mål, litt skrått ut til venstre.
    68'
    Sola leverer et knallhardt skudd på direkten, og Clark må levere en god redning for å stoppe frisparket.
    68'
    Hønefoss presser Sandnes Ulf bak i banen, men Beugre vinkes av for offside når han møter en ball.
    70'
    Høiland på vei gjennom, men Sigurdsson skjermer ballen inn til Clark.
    70'
    Mora slår inn fra høyre, men ballen går over alle og hjemmelaget overtar.
    71'
    Torsteinbø kommer seg rundt på høyre og slår inn langs bakken, men Clark kommer ut og er først på ballen.
    71'
    Riski prøver seg fra distanse, men skuddet går svakt inn til keeper.
    72'
    Torsteinbø går ned i duell med Sigurdsson inne i feltet, men ingen reaksjon fra dommeren. Ser ut til å gjøre helt riktig der, dommer Hansen.
    74'
    Beugre er på vei gjennom, men er litt for hissig på grøten og går i offside.
    74'
    Hjemmelaget prøver å spille gjennom til Saaliti, men Lafton er først på ball og header tilbake til keeper.
    75'
    Torsteinbø kommer seg fint forbi på høyre kant og slår inn foran mål langs bakken, men Hønefoss avverger før Høiland når frem på ballen. Godt gjort av kantspilleren.
    76'
    Torsteinbø prøver seg fra 20 meter, mens skuddet blokkeres. Får tilbake ballen og spiller ut til Pepa som drar seg inn i feltet og prøver seg fra 12 meters hold. Blokkeres igjen og hjemmelaget vinner innkast fra høyre.
    77'
    Thorsteinsson kaster langt inn fra høyre, men Sigurdsson header unna.
    77'
    Høiland felles på venstre kant og vinner frispark. Slås inn i feltet hvor Clark kommer ut og plukker ned ballen.
    78'
    Inn: Leo Olsen
    Ut: Arnór Adalsteinsson
    79'
    Lafton mister nesten ballen som bakerste mann i duell med Høiland, men midtstopperen får spilt tilbake til Clark som klarerer.
    79'
    Olsen spilles opp på høyre kant og slår inn foran mål, men Andersen får stå upresset og ta ned ballen.
    80'
    Saaliti prøver seg fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går et par meter over mål. Burde muligens ha spilt inn i feltet hvor Høiland venter der.
    80'
    Beugre går i bakrom, men Frej gjør en meget god jobb da han vinner løpeduellen og får klarert.
    81'
    Olsen slår inn fra høyre og Groven kommer på et fint løp, men ballen slås akkurat for langt til at han når frem på den.
    81'
    Mora drar seg inn i feltet fra venstre kant, men Sandnes Ulf får avverget.
    82'
    Hønefoss virker å ha kommet bedre med her nå. Presser høyere i banen og kommer seg nærmere mål.
    83'
    Høiland og Sigurdsson i nok en løpeduell. Begge holder litt, men Sigurdsson er heldig og blir tildelt frispark.
    84'
    Stor sjanse for Hønefoss! Beugre spilles opp fra venstre og tar ned ballen 10 meter fra mål. Spissen får avsluttet med en mann foran seg, men treffer midt på Andersen!
    86'
    Beugre mottar nok en gang ballen rundt straffemerket, men får ikke vendt opp ordentlig og avslutter med kroppen feilvendt. Ballen triller inn til Andersen.
    88'
    Hønefoss kommer seg ikke ut fra egen banehalvdel nå. Hjemmelaget holder ballen i laget og presser høyt.
    89'
    Nesten for hjemmelaget. Torsteinson avslutter fra spiss vinkel. Clark må gi retur som Høiland nesten når frem på, men Hønefoss får slått til corner.
    90'
    Ender i ny corner.
    90'
    Kort variant, ender med innkast for hjemmelaget.
    90'
    Hønefoss løfter seg i banen og slår langt nå.
    90'+1
    Beugre prøver å løfte ballen over Andersen og bort i lengste hjørne, men Andersen redder uten alt for store problemer da Beugre ikke får nok luft under ballen.
    90'+2
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Vetle Myhre
    Ut: Tommy Høiland
    En utrettelig Høiland får stor jubel da han byttes ut.
    90'+2
    Det er lagt til tre minutter her i andre omgang.
    90'+2
    Groven slår inn fra høyre kant, men Sandnes Ulf får klarer til innkast.
    90'+3
    Hjemmelaget kommer på en overgang, tre mot tre. Ondo spilles opp på drøye 20 meter og fyrer av et skudd som går en halv meter til side for mål.
    90'+4
    Hjemmelaget kommer fire mot tre, men Thorsteinsson slår en upresis pasning og ballen går ut over sidelinjen.
    90'+4
    90'+5
    Sandnes Ulf gjør en god kamp her på hjemmebane og vinner til slutt fortjent 1-0. De skapte etter hvert mange målsjanser, så seieren kunne også ha blitt større. Hønefoss hang med i første omgang, men etter sidebytte ble det verre og hjemmelaget hadde god kontroll på kampen.