1-1
38'
Hoset59' (Str.)
2-1

Velkommen til Aker stadion i Molde og årets syvende seriekamp for Molde FK og Aalesunds FK. Fjorårets serie- og cupmestere har så langt i sesongen ikke overbevist på noen måte og begge har virkelig behov for tre poeng i denne bataljen. Samtidig er det stor prestisje i oppgjøret som også er et lokalderby i Møre og Romsdal.
    Hjemmelaget har gjort sine saker greit hjemme i år, hvor alle tre kampene er vunnet. Borte har derimot laget ikke tatt poeng enda.
    AaFK har heller ikke vunnet borte i år, men har i alle fall to uavgjorte i sine tre forsøk. Hjemme i sunnmørsbyen har Rekdals menn vunnet en og spilt to uavgjorte.
    Innbyrdes har AaFK vunnet kun en gang over Molde siden de rykket opp første gang for ni år siden. Det skjedde i første forsøk på Aker stadion i 2003. Men for moldenserne svir nok cupfinaletapet for sunnmøringene i 2009 mye mer.
    Molde har idag alle spillerne tilgjengelig, med unntak av Emmanuel Ekpo som ble skadet sist og måtte forlate banen mot Sogndal. Han mister ventelig resten av vårsesongen grunnet et beinbrudd.
    AaFK sliter med skader på Leke James, Kjell Rune Sellin og Jo Nymo Matland.
    Det er lave temperaturer i distriktet for tiden. Kjølige vinder fra forskjellige retninger har preget nordvestlandet. Til kvelden er det meldt ca 6 grader og sørvestlig bris. Det er også utrygt for regn utpå kvelden.
    Vi er tilbake cirka en halvtime før kampstart med lagoppstillingene. Vi skal her rapportere om alt som skjer underveis i denne prestisjefylte kampen.
    Moldes lagoppstilling: Espen Bugge Pettersen - Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, knut Olav Rindarøy - Magnus Wolff Eikrem, Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad ? Mattias Moström, Davy Claude Angan, Jo Inge Berget.
    Ålesund sin lagoppstilling: Grytebust - Jaager, Tollås, Arnefjord, Phillips - Morrison, Ulvestad, Orry, Fuhre, Barrantes - Skagestad
    I Ekpo sitt skadefravær har Solskjær satt inn Hoseth på midtbaneplass.
    Skagestad er igjen valgt som spiss for AaFK fremfor Sander Post.
    Det skal etter sigende være utsolgt på Aker stadion ikveld. Men så langt er det mange blå stoler som er ledige overalt på tribunen.
    Lagene er snart klare for inntreden på gresset, men først skal lagoppstillingene leses opp over høytaleranlegget.
    Dagens dommer er Svein Erik Edvartsen, med seg på linjene har han Svein Inge Wiken og Sven Erik Midthjell.
    Da er begge lags spillere og dommere på banen og vi er snart klare for kampstart.
    Molde tar avspark.
    1'
    Hjemmelaget angriper i starten, men relativt rolig.
    2'
    Gjestene med fem mann på midtbanen i forsøk på å demme opp for Molde sterke midtbane.
    4'
    Morrison får frispark i egen sone.
    4'
    Berget kommer nesten til skudd, men Nation får blokkert.
    5'
    Jaager forsøker et raid i midten, men Moldes Hoseth får stoppet backen.
    6'
    Linnes mister litt klønete ballen over sidelinjen, innkast til AaFK.
    7'
    God sjanse for Moldes Berg Hestad som blir spilt fri. Men avslutter rett på Grytebust.
    8'
    Gjestenes Demar Phillips nesten gjennom like etter, men får ikke med seg ballen.
    8'
    Forren i løpsduell mot Skagestad, får klarert.
    9'
    Trangt for vertene å spille seg gjennom Ålesunds femmer på midten.
    10'
    Morrison ligger i en dyp midtbaneroille for AaFK.
    11'
    Innkast fra Rindarøy går helt inn til Grytebust.
    12'
    Flott pasningsspill hos Molde sender Angan alene gjennom, men spissen er i offside.
    13'
    Barrantes stopper Angan og Rindarøy alene nede ved ene cornerflagget. Finter av Rindarøy og spiller ballen oppover i banen.
    14'
    AaFK i angrep nå. Fuhre og Phillips får ingenting ut av jobben denne gangen.
    15'
    Fuhre slår pasning til Orry Larsen ute i feltet, men sistnevnte er ikke oppmerksom på at Hoseth kommer og snapper ballen like foran ham.
    16'
    Frispark til Ålesund og Barrantes på 30 meters hold.
    17'
    Barrantes fyrer av direkte, høyt over målet til Bugge Pettersen.
    17'
    Gult kort til Aalesund
    Edvard Skagestad
    Feller en Moldespiller etter at han selv er i ferd med å spille fri Barrantes i midten. Mister ballen og tar i bruk ulovlige midler like etter.
    18'
    Eikrem tar Barrantes ulovlig hardt på AaFK sin halvdel. Gjestene får frispark.
    20'
    Gedigen sjanse for Skagestad etter innlegg fra venstre. Men tupper ballen i klypene på Pettersen fra fem meter.
    21'
    Ålesund med nytt angrep, men Mostrøm jobber godt defensivt og får klarert ut.
    22'
    Halve omgangen er spilt og hjemmelaget har ikke imponert. AaFK har gjort sin jobb som forventet og har skapt et par farligheter også.
    24'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Aalesund
    Mål: Mattias Moström
    Målgivende: Jo Inge Berget
    En lynrask kontring av Molde gjør at de går opp i ledelsen. Angan hælsparker til Berget som kommert bakfra. Berget ser Mostrøm ute på kanten og svensken løper noen meter før han lobber ballen over Grytebust og inn i motsatt hjørne.
    24'
    Nok en mulighet for Molde like etter. Angan slår fint til Eikrem som er ubesluttsom da han bør skyte og roter bort ballen ute ved sekstenmeterstreken.
    27'
    Eirkem kommer atter en gang til mulighet, denne gangen avslutter han rett på keeper. Angan er pasningslegger som isted.
    28'
    Molde og spesielt Mostrøm har satt opp dampen her nå. Angriper med større tempo og vilje enn i starten.
    29'
    Ulvestad stanser Berget og slår opp i banen, der er dessverre ingen i orange.
    30'
    Kjempesjanse for Angan som snapper ballen foran ryggende Ålesund-stoppere. Men skuddet fra spissen er håpløst og fyker høyt over mål.
    31'
    Gjestene sliter med Moldes tempo her nå.
    32'
    Phillips spiller i retning Orry Larsen, men upresist og utover dødlinjen.
    33'
    Roligere her nå.
    35'
    Forren demmer opp for Skagestad som er alene spiss. Stopperen vinner de fleste luftduellene.
    35'
    Godt innlegg fra Phillips, men Pettersen er våken og redder foran Skagestad.
    37'
    Rindarøy spiller et slapt tilbakespill mot egen keeper, men Pettersen når ballen først.
    38'
    Mål for Aalesund!
    Molde 1 - 1 Aalesund
    Målgivende: Michael Barrantes
    Kjempemål av stopperen som er med i angrep. Innlegget fra høyre suser gjennom Moldes forsvar og svensken stupheader ballen i buret. Fullstendig utagbart for Pettersen.
    38'
    Da er det full spenning igjen og Molde viser sine svakheter i forsvar som mange ganger før i år.
    41'
    Gjestene har fått blod på tann og angriper villig nå.
    41'
    Det har åpnet seg opp og blitt en livlig kamp utover i omgangen.
    42'
    Nesten så Angan finner Berget alene foran mål, men denne gangen er Nation på plass og får en fot på ballen.
    43'
    Berget med et innlegg fra høyre, Angan stikker foran stopper og er like ved å få tåa på ballen.
    44'
    Eikrem og Angan spiller fint sammen før sistnevnte er gjennom og skyter svakt på keeper.
    44'
    Gjestene angriper igjen. Barrantes får ballen på 25 meter og skyter langt tilside for målet.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    AaFK i angrep nå.
    45'+1
    45'+2
    Lagene på vei utpå banen her igjen.
    Det er hvile her på Aker stadion og det står uavgjort 1-1. Rolig og forsiktig start fra begge lag hvor det så ut som ett poeng var nok for begge. Molde øket tempoet og angrepslysten etter hvert og spilte gjestene trill rundt inn til siste ti minuttene av omgangen. Det ble scoret to fine mål og gjestene åpnet seg mer opp etter Molde ledelse. Vi tror på en veldig spennende og åpen andreomgang også.
    45'
    45'
    AAFK med avspark.
    46'
    Fuhre utforder Linnes, men sistnevnte vinner duellen på Aalesunds venstreside.
    53'
    Tekniske problemer i starten av omgangen her på Aker stadion. Ingen ting av betydning har skjedd.
    54'
    Molde angriper, men det er kompakt og tett i gjestenes defensiv.
    55'
    Hoseth finner Eikrem, men offside på midtbanespilleren.
    55'
    Angan roter seg bort i kamp mot to forsvarere. Burde vel ha skutt før.
    56'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Lars Fuhre
    57'
    Det er solgt 10352 billetter og sesongkort til dagens kamp.
    57'
    Mostrøm spiller fri Rindarøy.
    59'
    Straffe til Molde
    59'
    Molde scorer på straffe!
    Molde 2 - 1 Aalesund
    Mål: Magne Hoset
    Da er vertene igjen i ledelsen. Angan felles like innefor sekstenmeteren og Edvartsen står godt plassert da han peker på straffemerket. Hoseth tar straffen og sender Grytebust til feil side.
    59'
    Molde angriper igjen. Stormen har en gedigen pipekonsert etter straffen.
    62'
    Ass.dommer kaller til seg Edvartsen fordi Rekdal er i harnisk ute på linjen. Rekdal mener de orange blir snytt for frsipark like før straffesituasjonen.
    64'
    Innlegget går forbi alle. Gatt faller i en duell i feltyet og tar med seg en AaFK-spiller.
    65'
    Gult kort til Molde
    Martin Linnes
    67'
    Frisparket i etterkant slås inn i feltet fra Jaager, Molde klarerer først før Barrantes får returen og skyter utenfor.
    69'
    Knut Olav Rindarøy
    Feller Barrantes utenfor Moldes sekstenmeter.
    69'
    Gatt får et frispark mot seg etter duell mot Phillips.
    70'
    Eikrem spiller Angan ute på kanten, men AaFK får gitt innkast.
    72'
    Orry Larsen felles og gjestene får frispark ute på kanten.
    73'
    Jaager skyter over motsatt kryss.
    74'
    Dette byttet ble gjort etter cirka 55 minutter.
    74'
    Ålesund angriper og det avsluttes med skudd fra Barrantes, som går over mål fra seksten meter.
    76'
    Stopp i spillet da en fra hvert lag ligger nede. Forren og Ulvestad er igjen på beina og vi fortsetter.
    77'
    Orry Larsen vinner hodeduell mot Berg Hestad.
    78'
    Gatt på farten mot mål, men Morrison er sterk og skjermer både ball og mann ut.
    79'
    Arnefjord står frem som en ekte kaptein idag og ofrer seg overalt på banen.
    80'
    Frispark fra Barrantes inne på egen halvdel. Tollås Nation er farlig frempå og kan score der. Men dommer blåser også for offside i situasjonen.
    81'
    En Molde-spiller ligger skadet i feltet, stopp i spillet. Det er Forren igjen.
    82'
    Vi er igang og Forren er fortsatt med.
    83'
    Gjestene har slått mye høyt og langt i det siste. Blir ikke mindre nå med Post på banen.
    84'
    Ålesund presser Molde hardt for øyeblikket.
    85'
    Hoseth mister ofte ballen i farlig posisjon. Denne gangen er det Morrison som nesten får muligheten etter en Hoseth-blunder. Men inn legget fra Morrison blir for dårlig.
    87'
    Frispark fra Eikrem går nesten inn, men Grytebust fister til corner.
    87'
    Går over alle og gjestene kan igjen angripe.
    87'
    Post i hodeduell som det ikke kommer noe ut av. Kommer etter innlegg fra Barrantes på venstrekanten.
    88'
    Ålesund pøser på med pasninger fremover, men Molde klarer seg foreløpig.
    90'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'+1
    God sjanse for Ålesund da Phillips legger inn fra kanten. Men også denne gangen får Molde klarert etterhvert.
    90'+2
    Arnefjord er uheldig og treffer Hoseth i ansiktet med beinet. Molde får frispark.
    90'+3
    Gatt og Arnefjord i håndgemeng etter en duell. Gatt slår etter kapteinen og blir belønnet med kort.
    90'+5
    90'+5
    Rekdal blir vist opp på tribunen av dommer Edvartsen, uvisst av hvilken grunn.
    90'+5
    Får gult etter situasjonen med Gatt.
    90'+5
    90'+6
    Det er slutt og Molde vinner 2-1 etter en veldig dramatisk kamp på slutten. Ålesund presset kraftig på for utligning etter at Molde satte inn ledermålet på straffe ved Hoseth. Noen stopp i spillet etter tøffe dueller og gule kort, samt at Rekdal ble bortvist fra benken like før tiden var ute. Kampen varierte veldig i kvalitet, men hadde nerven som et lokaloppgjør skal ha. Seieren satt langt inne, men Molde var nok det mest spillende laget i store deler av oppgjøret. Likevel kunne Rekdals gutter fort ha satt inn et mål på slutten da de øste fremover mange lange og høye baller bak forsvaret til Molde.