33'
0-3

Da kan vi ønske velkommen til Haugesund stadion og dagens oppgjør i Tippeligaen mellom FK Haugesund og Sogndal.
    Alt ligger til rette for en dag med fotball i Haugesund. Nydelig solskinn, flott temperatur og en innbydende gressmatte gjør at forutsetningene for en god kamp er tilstede.
    Begge lag har fått en trang start på årets sesong. Fjorårets bronsevinnere, FKH, har kun fått med seg to poeng på de fire første kampene. Dagens motstander, Sogndal, har fått en enda dårligere start. De står med kun ett poeng av tolv mulige.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 1-0 seier til Sogndal. Da var det Malick Mane som scoret etter at Umaru Bangura hadde laget straffe. Begge spillerne er borte fra henholdsvis Sogndal og FKH.
    Det blir et spesielt oppgjør for Bjørn Inge Utvik. Den unge Avaldsnes-gutten spilte tidligere for FKH før han byttet klubb til Sogndal.
    15 minutter igjen til kampstart nå. Spillerne rusler i garderoben for de siste forberedelsene.
    Da er lagene på vei ut på en strålende gressmatte i Haugesund. Straks klart for avspark.
    Jevn start i Haugesund. Ingen av lagene har skapt de store sjansene.
    Langt kast til Sogndal resulterer i en nytt kast. FKH får klarert.
    2'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    2'
    Etter litt fram og tilbake ender det med utspark til Sogndal.
    3'
    Nytt langt kast fra Sogndal. Dommer blåser frispark til FKH etter en duell i feltet.
    5'
    Bamberg legger inn, Sogndal får klarert.
    6'
    Otoo skyter, men avslutninger for svak. Kristiansen redder enkelt.
    8'
    FKH kontrer, Bamberg legger inn fra høyre, men innlegget går forbi alle.
    9'
    FKH får reddet ved Kristiansen.
    12'
    Etter likk klabb og babb får Sogndal klarert.
    12'
    Nytt langt kast for Sogndal. ballen detter til Utvik som skyter langt over fra 30 meter.
    15'
    Mål for Sogndal!
    FK Haugesund 0 - 1 Sogndal
    Målgivende: Rune Bolseth
    Han skjærer inn i banen og skyter i korthjørnet for Kristiansen. Bortelaget opp i ledelsen i Haugesund.
    15'
    Dahlin bokser ballen unna. Bjørnbak klinker til fra 20 meter, men skuddet går langt unna.
    17'
    Kristiansen bokser unna. Etter litt ping pong skyter Bolseth over fra 25 meter.
    19'
    Hjemmelaget har fått en dårlig start på kampen. Sogndal har stort sett god kontroll.
    21'
    Teniste ligger nede etter å ha fått ballen i ansiktet.
    23'
    Spillet er i gang etter litt behandling til Teniste.
    23'
    Innlegg fra Teniste blir klarert til kast av Skjerve.
    25'
    FKH sliter med å skape de store mulighetene. Gytkjær har det tøft mot de robuste midtstopperne til Sogndal.
    26'
    Langt frispark fra Strand går helt inn til Kristiansen.
    27'
    Nytt frispark fra Strand. Denne gangen går det langt over.
    29'
    Frispark til FKH. Bamberg slår inn, Sogndal klarerer til kast.
    30'
    Fra kastet ender ballen i beina til Bamberg. Han skyter ufarlig utenfor.
    31'
    Nytt frispark til Sogndal, denne gangen fra 30 meter. Valsvik gjør seg klar. Han skyter to meter utenfor.
    32'
    FK Haugesund 0 - 2 Sogndal
    Målgivende: Petter Strand
    Petter Strand drar seg forbi to FKH-spillere nede ved dødlinjen. Han legger ut til Valgardsson som enkelt plasserer ballen i mål.
    33'
    Det er stille på Haugesund stadion nå. Kun de 10 tilreisende fra Sogndal som jubler.
    36'
    Sogndal fortsetter å angripe. Denne gangen er det Teniste som legger inn. Ballen blir fanget av Kristiansen.
    38'
    FKH på en visitt i Sogndal sin 16-meter. Det ender i et resultatløst kast.
    39'
    FKH prøver å løfte laget høyere de siste minuttene, men Sogndal gjør det vanskelig.
    41'
    Nok en gang kommer Sogndal forbi på høyresiden. Denne gangen går innlegget fra Teniste forbi alle.
    43'
    Det er lagt til ett minutt i Haugesund
    44'
    45'
    Sogndal går til pause med en fortjent ledelse mot FKH. Bortelaget har vært best og mest effektive i de første 45 minuttene. Otoo og Valgardsson har scoret for sogningene. Hjemmelaget må heve seg kraftig i andre omgang om det skal bli poeng mot et disiplinert og robust bortelag.
    45'
    FKH må gjøre et keeperbytte i starten av andre omgang.
    46'
    Kast sti Sogndal helt nede ved cornerflagget. Det ender med corner.
    48'
    Hjørnespark til Sogndal
    48'
    FKH prøver å skape noe, men Sogndal holder stand.
    53'
    Innlegg fra Bamberg ender i corner.
    54'
    FKH tar en kort corner. Ballen ender til slutt tilbake til Gytkjær som avslutter langt over.
    54'
    56'
    FK Haugesund 0 - 3 Sogndal
    Mål: Bjørn Inge Utvik
    Tidligere FKH-spiller Bjørn Inge Utvik rager høyest på en corner og gir bortelaget 3-0.
    57'
    Dagens utgave av FKH er ikke til å kjenne igjen fra i fjor. Laget blir avkledd av robuste og disiplinerte sogninger.
    60'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ørjan Hopen
    Ut: Rune Bolseth
    61'
    FKH legger om til 4-4-2 i et forsøk på å skape noe. Stølås går opp som spiss og Våge Nilsen ut på venstre midtbane.
    64'
    Gult kort til Sogndal
    Bjørn Inge Utvik
    65'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Christian Gytkjær
    FKH gjør et bytte på topp.
    66'
    FKH får frispark midt på banen, 30 meter fra mål. Bjørnbak og Våge Nilsen gjør seg klar. Bjørnbak skyter over.
    69'
    Engblom får nesten pannebrasken på et innlegg fra Bamberg.
    72'
    Lite spennende som skjer i Haugesund. FKH har banespillet, med de sliter med å skape sjanser.
    74'
    Inn: Maic Sema
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    74'
    Sema skjærer inn og skyter fra skrått hold. Skuddet går utenfor.
    77'
    Sogndal får klarert etter litt fram og tilbake.
    78'
    Sogndal får klarert.
    82'
    Corneren går over alle og ut til dødball.
    83'
    Otoo får en god mulighet, men Dalen får slått til corner.
    85'
    FKH får klarert.
    86'
    FKH header unna.
    87'
    Sogndal gjør seg klar for sitt siste bytte.
    90'+1
    Inn: Ruben Holsaeter
    Ut: Helge Haugen
    90'+1
    90'+5
    Da er det over i Haugesund. Sogndal vinner en fortjent seier. FKH var tannløse fra start til slutt og klarte ikke å skape en eneste målsjanse mot et disiplinert og robust bortelag. Dermed går Sogndal forbi FKH på tabellen, og får en fin reise hjem til Sogn og Fjordane. For hjemmelaget blir det en stor utfordring å få løftet laget til neste kamp mot Brann i Bergen.