2-3
Bjørnbak (sm)73'
2-4

Da kan vi ønske velkommen til Haugesund og dagens Tippeliga-oppgjør mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt.
    Dagens lagoppstillinger er lagt ut. For hjemmelaget blir det to forandringer fra laget som tapte 2-1 borte mot Mjøndalen. Ut av laget går Haukås og Diedhiou, sistnevnte er på benken. Inn kommer nykommeren Filip Kiss og Sverre Bjørkkjær. Det ser også ut som hjemmelaget forandrer fra sin vante 4-4-2 til 4-2-3-1.
    Bodø/Glimt, som hadde seks strake seire før forrige rundes tap mot Viking, gjør en forandring på sitt lag. Sane er ute med karantene, inn kommer Ulrik Saltnes på midtstopperplass.
    For FKH sin midtstopper Martin Bjørnbak blir dette en spesiell kamp. Nordlendingen spilte i Bodø/Glimt før han kom til Haugesund i 2012.
    Begge lagene trenger poeng, helst alle tre, for å dra seg vekk fra den verste nedrykkssumpa. Bodø/Glimt starter dagen på en 9. plass med 26 poeng. To poeng bak, på en 11. plass, ligger FKH. Ned til kvalifiseringsplassen til Mjøndalen er det henholdsvis sju og fem poeng. Ingen tvil om at dagens kamp er viktig.
    Det er to midtspisser i god form som møtes i dag. Både Alexander Sørloth på Glimt og Christian Gytkjær hos FKH har funnet veien til nettmaskene i den siste tiden. Det blir spennende å se om de to klarer å finne veien til nettmaskene i dag.
    Nydelig spillevær i Haugesund i dag. Gradestokken viser godt over 20 grader. Forhåpentligvis påvirker det spillerne på en positiv måte.
    Da er lagene på vei ut på banen, og vi er straks klare for dagens oppgjør mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt.
    FKH har hatt ballen mest i starten. Bodø/Glimt ligger lavt og venter.
    2'
    Det meste har skjedd på midtbane så langt. FKH med et lite overtak spillemessig.
    5'
    Bjørnbak kommer på et løp, men gjennomspillet fra Haraldseid er for langt slik at ballen går ut over dødlinjen.
    7'
    Olsen blir nesten spilt fri, men Skjerve gjør en flott inngripen og stopper lynvingen.
    7'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Bodø får klarert.
    7'
    Yusuf blir liggende nede etter en takling. Han kommer seg på beina igjen.
    10'
    Jevnt i Haugesund. Ingen store sjanser til noen av lagene.
    12'
    Fremdeles lite å melde om i Haugesund. Ingen av lagene har hatt et skudd på mål enda.
    15'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Målgivende: Søren Christensen
    Der kom den første avslutningen, og den gikk i mål. Andreassen er først på ballen fra innlegget til Christensen. Han setter ballen i mål bak Londak.
    16'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Haugesund 1 - 1 Bodø/Glimt
    Her skjer alt på en gang. Bodø/Glimt kaster langt. Bråtveit er ute å fanger ballen, men mister den. Chatto er våkent frampå og brasser ballen i mål.
    17'
    Etter to ville minutter er kampen tilbake til sitt normale tempo.
    21'
    Frispark til FKH, 25 meter fra mål.
    22'
    Haraldseid legger inn, men Londak får bokset unna.
    23'
    Ser ut som om FKH må gjøre et tidelig bytte. Bamberg gjør seg klar. Ser ut som det er målscorer Andreassen som må gi seg.
    25'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Daniel Bamberg
    Ut: Tor Arne Andreassen
    26'
    27'
    Daniel Bamberg
    Nok en gang får Bodø/Glimt klarert, denne gang ved Chatto.
    28'
    FKH får nok et frispark i brukbar posisjon. Også denne gangen rydder Chatto opp.
    29'
    Haugesund 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Alexander Sørloth
    Målgivende: Henrik Furebotn
    Furubotn med en nydelig stikker til Sørloth som alene med keeper gjør ingen feil.
    30'
    FKH virker litt rystet etter scoringen til Bodø/Glimt. Publikum viser sin frustrasjon og forventer mer av hjemmelaget.
    32'
    Frispark til Bodø/Glimt i farlig posisjon. Litt skrått, ca 20 meter fra mål.
    36'
    Olsen skyter like utenfor.
    36'
    Saltnes glir og gir Gytkjær en mulighet. Fra 30 meter prøver han å lobbe, men ballen går over mål.
    38'
    FKH legger om til 4-4-2 med Diedhiou på topp med Gytkjær.
    40'
    Furubotn får klarert.
    40'
    Den klarerer Sørloth til en ny corner.
    41'
    Nok en gang får Bodø/Glimt klarert.
    41'
    Haraldseid finner Skjerve med et flott innlegg. Innlegget treffer pannebrasken til Skjerve, men stryker like utenfor stolpen. Stor mulighet til hjemmelaget.
    43'
    3 minutter lagt til.
    45'+1
    Gytkjær klemmer til fra 20 meter men Londak er fint med og gjør en flott redning.
    45'+1
    Gytkjær får en kjempemulighet. Skjerve kommer til innlegg på høresiden. Inne foran mål venter dansken, men avslutningen går over når den burde gått i mål.
    45'+4
    45'+4
    Da er det pause i Haugesund. I en merkelig fotballkamp leder Bodø/Glimt 2-1. En kjedelig start eksploderte etter 16 minutter da FKH tok ledelsen ved Andreassen. Minuttet etter sørget Chatto for balanse i regnskapet. Et kvarter senere ordnet Sørloth ledelse for bortelaget etter en flott scoring. Utenom scoringene har det vært tamt og kjedelig, bortsett fra de siste minuttene da FKH fikk to gode muligheter.
    45'
    2. omgang starter som første. FKH med ball, men uten gjennombruddskraft.
    48'
    Bodø/Glimt kontrer, men Bjørkkjær får headet unna innlegget fra Olsen.
    51'
    Sørloth header unna.
    52'
    Nok en gang header Sørloth unna.
    53'
    Chatto brenner til fra døyt 25 meter. Skuddet går ufarlig utenfor.
    55'
    Diedhiou kommer seg nesten gjennom, men Londak er våken og klarer fint.
    58'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Kristian Brix
    Ut: Morten Konradsen
    59'
    Diedhoiu får en kjempemulighet men bommer fra 10 meter. Christensen legger inn fra venste og det eneste Diedhiou skal gjøre er å treffe ballen. Det klarer han ikke.
    61'
    Nok en gang får Bodø/Glimt headet unna. FKH har vært ufarlige på samtlige cornere i dag.
    62'
    Christensen klemmer til fra 25 meter. Londak må slå til corner.
    65'
    65'
    Haugesund 2 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Vegard Skjerve
    Corneren blir klarert. FKH legger inn nok en gang. Londak bommer på utboksingen sin slik at ballen går i tverrliggeren. Der venter Skjerve på returen og setter ballen enkelt i mål.
    65'
    Inn: Daniel Edvardsen
    Ut: Alexander Sørloth
    67'
    FKH får frispark 20 meter fra mål. Kristoffer Haraldseid gjør seg klar.
    70'
    Han treffer godt, men ballen går rett på Londak som slår til corner.
    71'
    Bodø klarerer.
    71'
    FKH presser på nå. Gytkjær får satt hodet på et innlegg fra Skjerve, men ballen suser like utenfor stolpen.
    71'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Henrik Furebotn
    72'
    Haugesund scorer selvmål!
    Haugesund 2 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Martin Bjørnbak
    Bodø/Glimt kontrer. Olsen får en lang løpeball som han sender inn foran mål. Der prøver Bjørnbak å klarere men ender opp med å sette ballen i eget mål.
    73'
    74'
    Christensen legger inn men det er ingen FKH-spillere på enden av innlegget.
    77'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Han er for sein i en takling av Kiss.
    78'
    Fantastisk frispark fra Bjørnbak ender i tverrliggeren. På returen setter Gytkjær ballen over. Kjempemulighet for hjemmelaget.
    80'
    Inn: Anders Karlsen
    Ut: Henrik Furebotn
    80'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Kristoffer Haraldseid
    82'
    Hjemmelaget maner til en sluttspurt her nå.
    82'
    Haugesund 2 - 4 Bodø/Glimt
    Mål: Trond Olsen
    Målgivende: Kristian Brix
    Som mange ganger før kontrer Bodø et hjemmelag i senk. Olsen blir spilt fri gjennom med Bråtveit, og alene med keeper gjør han ingen feil.
    84'
    Hjemmelaget prøver, men det virker ikke som de har troen på det. Bodø/Glimt har full kontroll.
    88'
    Frispark til FKH i farlig posisjon. Bjørnbak gjør seg klar igjen.
    89'
    Denne gangen blir det Kiss som skyter. Publikum tror ballen går i mål, men den stryker nettveggen. Nære for FKH.
    90'
    Karlsen skyter fra 15 meter. Skuddet går utenfor.
    90'+1
    90'+4
    Der er det slutt. Bodø/Glimt vinner 4-2 i en tidvis dårlig, men underholdende kamp. Stillingen til pause var 1-2. Hjemmelaget hadde ballen mest, men maktet ikke å score nok på et hardtarbeidende Glimt-lag. I stedet ble de som mange andre straffet av kontringene til Glimt og spesielt Trond Olsen. Han var sterkt delaktig i begge de to siste scoringene. Dermed fortsetter nordlendingene sin gode utvikling, mens hjemmelaget må kjempe mot nedrykksspøkelset videre.
    Avslutninger mot mål: FKH:12 B/G:8, avslutninger på mål: FKH:8 B/G:5