Hammer (sm)43'
1-1
Pedersen64' (Str.)
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til denne livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Start fra Marienlyst Stadion.
    Bjørn Petter Ingebretsen og Mons Ivar Mjelde har valgt ut sine respektive elleve, og dermed er lagoppstillingene klare.
    Start reiser til Drammen med 19 poeng i bagasjen etter 5-4-11 på deres første 20 kamper i årets serie. Mons Ivar Mjelde er inne i en tung periode, og før kveldens oppgjør står laget fra Kristiansand oppført med fem strake tap. Kommer fra blytunge 0-4 på hjemmebane sist, etter at Fagermos menn tok med seg alle poengene hjem til Skien.
    Hos vertene er ikke formen like ille, men alt er ikke rosenrødt hos drammenserne heller. Hvis vi tar med kampene i Europa-sammenheng, så har Strømsgodset kun vunnet én av sine fem siste. I serien tapte BP`s menn med 2-0 borte for Stabæk, før de fulgte opp med 1-2-tap mot Aalesund i foregående runde.
    Strømsgodset har falt ned til syvende plass på tabellen, og hvis de ønsker å være med å kjempe mot medaljer innover høsten, bør det bli med tre poeng i kveld. Ligger med 30 poeng på 19 kamper, og det er sju poeng bak Viking på tredjeplass med 37, som riktignok har to kamper mer spilt enn kveldens verter.
    I jakten på medalje har hjemmelaget styrket laget og hentet tilbake en tidligere publikumsfavoritt hos Godsetunionen, Marcus Pederesen. 25-åringen fra Hamar fikk sin debut i forrige runde, men det gikk ikke veien for verken ham eller hans lagkamerater. Redebuterer på gamle gress i kveld og det mot laget som han debuterte mot i 2009. Den gang endte det 3-3, og unge Pedersen noterte seg for en solid introduksjon med sine to nettkjenninger.
    For gjestene har det sett tungrodd ut offensivt etter at Vilhjálmsson pakket sekken og reiste norover til Trondheim. For å gjøre ting verre har også Owello reist avgårde. Spissen valgte å takke for seg etter sju år i Kristiansand, og har nå begynt å jobbe for Sandnes Ulf som jakter opprykk i OBOS-ligaen.
    En av tippeligaens store positive overraskelser i år, er unge og talentfulle Kristoffer Ajer. 17-åringen har notert seg for åtte nettkjenninger og tre målgivende på sine 20 opptredener. Starter kveldens oppgjør på midtbanen i det Start stiller i 4-5-1.
    Allsang med 'Gamle gress' er unnagjort i kjent stil, og nå venter vi kun på at dommer Moen skal lede lagene ut på scenen.
    Gjestene har også en tidligere publikumsfavoritt som redebuterer i kveld. Mads Stokkelien får en varm velkomst av bortefansen, mens han tar oppstilling på topp.
    Kampen har startet
    Vertene triller oss i gang.
    1'
    Hjemmelaget kjører rett i angrep, uten at de klarer å skape noe nevneverdig.
    2'
    Kapteinen er tilbake for Strømsgodset og starter kveldens oppgjør på høyreback. Starter godt med å vinne sin første duell.
    4'
    Jørgen Hammer klemmer til fra 18 meter og tvinger Espen Bugge Pettersen ut i full strekk! Returen faller til Aase som står skuddklar på åtte meter, men Hanin lukter farligheten og kommer tidsnok inn i situasjonen til at han får blokkert skuddet!
    4'
    Gode muligheter for Start i åpningen, som fortsetter med et kast høyt i banen.
    6'
    Mål for Start!
    Strømsgodset 0 - 1 Start
    Mål: Rolf Daniel Vikstøl
    Målgivende: Jørgen Hammer
    Gjestene vinner et kast høyt i banen, som trekket senere er omsatt i nettkjenning. Ballen stusses videre av Hammer på første stolpe, før Vikstøl stiger til værs og sender ballen i nettmaskene!
    7'
    Bortelagrt fortsetter å male på etter sjokkåpningen.
    9'
    Hanin viser fin ro og godt overblikk der han header hjem til egen keeper på crosseren fra venstre.
    11'
    Det lugger litt for vertene i det offensive spillet her innledningsvis. Spiller seg halvveis inn på gjestenes halvdel, men så er det stopp.
    12'
    Horn med et tidlig legg mot Pedersen, hvor Christensen går seirende ut av luftduellen.
    13'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Petter Vaagan Moen
    Detter ned på fem meter, før den spretter videre. Hjemmelaget biter seg fast i kjølvannet av corneren.
    14'
    Horn settes opp på høyre nok en gang og får slått inn fra kortlinja. Slår hardt inn på bakre, akkurat litt for høyt til at Wikheim får hodet på den.
    16'
    Pedersen vender opp i boks og får skutt, ender opp via Hammer og til corner!
    17'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Petter Vaagan Moen
    Start vinner i egen boks og får headet unna. Michael Christensen er mannen som rager høyest.
    17'
    Vertene biter seg fast på Start halvdel etter hjørnesparket, uten at blåtrøyene klarer å skape noen form for farligheter.
    18'
    Fossum felles på Starts halvdel og dommer Moen gir hjemmelaget frisparket. Hanin settes opp på venstre og slår inn på bakre hvor Vikstøl får klarert.
    19'
    Valsvik med en viktig blokkering på legget fra Hodnemyr! Backen setter full fart på en kontring, og er ikke langt unna å plukke ut Stokkelien som har tatt plass foran målet.
    21'
    Ajer går og går, før han banker til fra 20 meter og vinner et hjørnespark!
    23'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Daniel Aase
    Bugge Pettersen bokser unna og vertene kan kontre!
    23'
    Fossum setter full fart nedover flanken, før legget mot Storflor blir for upresist og Børufsen får avverget overgangen.
    24'
    Stokkelien kommer til en avslutning, dog ikke den beste han har hatt i karrieren. Spissen får vendt opp på ti meter, men sleiver litt avslutningsøyeblikket og får aldri satt Bugge Pettersen på prøve.
    26'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bismark Adjei-Boateng
    Ut: Petter Vaagan Moen
    Ingebretsen blir nødt til å gjøre et tidlig bytte. Ut med skade her, Vaagan Moen.
    27'
    Så er Ajer frempå og viser seg frem i det han trer gjennom Stokkelien. Ballen er fin, men den hjemvendte spissen avvinkes korrekt for offside.
    28'
    Gult kort til Start
    Daniel Aase
    Den er ikke pen fra Aase, som feier ned Rønning Ovenstad. Backen får ballen for langt foran seg, og velger å sette alle kluter til på den påfølgende taklingen for å kompensere for touchet. Er ikke i nærheten av å treffe ball, og Rønning Ovenstad ender opp med å få hjelp av det medisinske apparatet.
    30'
    Ballen er i gang igjen, med Rønning Ovenstad fortsatt ute på sidelinjen.
    31'
    Så entrer midtbaneankeret banen igjen. Ser ut til å ha kommet helskinnet fra det.
    33'
    Stokkelien er på farta igjen og jobber frem nok en corner! Havner i løpsduell med Valsvik, som han vinner, før han denger til fra 20 meter og tvinger frem en corner. Via skotuppene på stopperen som får kastet seg inn i siste sekund!
    33'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Daniel Aase
    Nana stanger unna på første, før legget kommer inn på ny og da er det Valsvik som tar jobben med å rydde opp i egen boks.
    33'
    Frispark til vertene på Starts halvdel. Tas kort.
    35'
    Horn kommer seg nok en gang til kortlinja og får slått inn. Visper inn et bananlegg på bakre, som Pedersen kun er noen desimeter unna å komme godt nok over til at han får klemt den innenfor stengene! Ender i stedet opp med å sende avslutningen én liten meter utenfor fra fem meter!
    36'
    Strømsgodset fortsetter å male på i jakten på utlikningen.
    38'
    Wikheim sklir inn på bakre og sender ballen over fra to meter! Storflor gjør alt rett og serverer på sølvfat, men iherdig jobb fra Hodnemyr er tydligvis nok til at vingen setter ballen over fra kloss hold. Der skulle og burde det stått 1-1!
    38'
    Ajer slipper ut til høyre mot Stokkelien som kommer alene med keeper, men spissen fanges i offside-fella!
    40'
    Hjemmelaget sliter med å finne veien gjennom et kompakt Start-lag som faller ti meter inn på egen halvdel.
    42'
    Start scorer selvmål!
    Strømsgodset 1 - 1 Start
    Mål: Jørgen Hammer
    Wikheim settes opp på venstre, før han slår inn et legg som faller ned på fem meter. Hammer ser ut til å ha full kontroll, før han ender opp med å noe klønete stusse ballen forbi egen keeper på fem meter. Opdal er sjanseløs og dermed er vi like langt.
    43'
    Frispark til Ajer på rundt 25 meter.
    45'
    Det blir Kristjánsson som brenner til og sender ballen rett i fanget på Bugge Pettersen som holder enkelt.
    45'+1
    Vi skal ha tre minutter med tillegg i tiden.
    45'+1
    Opdal kommer fint ut fra streken og får snappet opp ballen, rett foran skøytene på Fossum som har gått på løp i boks.
    45'+3
    Horn med tidlig legg mot Pedersen som Hammer får banket unna.
    45'+3
    Horn finner Fossum i boks, som går ned i det han mottar ballen og dermed skriker hele Godsetunionen på straffe! Moen lar seg aldri påvirke, og bare vinker midtbanetalentet bestemt opp på beina!
    45'+4
    Pause
    45'+5
    Der blåser Moen til Pause på stillingen 1-1 etter at to Start-spillere har funnet veien til nettmaskene. Vikstøl går til værs etter sju minutter og stanger sørlendingen i ledelsen og gir drammenserne en real kalddusj i åpningsminuttene. Derfra og ut er det sjanser til begge lag, men det må en STart-spiller til også i andre enden for at det skal bli scoring. Rett før pause svinger Wikheim ballen inn, og en uheldig Hammer ender med å overliste egen keeper med en stuss i egen boks. Dermed står det 1-1 så langt, og vi tar en liten pust i bakken før vi er tilbake med siste 45.
    2. omgang
    45'
    Start med avsparket.
    46'
    Horn stikker gjennom Nana på første, og da er rommet åpent. Ender opp med en corner.
    47'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Florent Hanin
    Stokkelien får stusset unna på første, før Hammer banker unna på bakre.
    47'
    Hjemmelaget triller ball i bakre firer, før de sakte men sikkert spiller seg inn på Starts halvdel.
    49'
    Pedersen er noen skostørelser unna å skli inn ledelsen fra sju meter. Bak ham følger Wikheim som lider samme skjebne i det ballen fra Storflor rulles inn langs gulvet!
    51'
    Opdal med en kjemperedning der han kommer ut i stjerne på skuddet fra Pedersen som brenner til fra ca. sju meter!
    51'
    Opdal er ute med snapphansken, og denne gang får han fatt på legget fra Storflor som nok en gang forsøker et hardt legg langs kunstgresset.
    52'
    Aase med en legg mot bakre som Bugge Pettersen får kastet seg rundt og bokset videre.
    53'
    Børufsen og Horn er i duell midt inne på vertenes halvdel. Det ender med frispark til førstnevnte.
    55'
    Ajer gjør seg klar til å svinge inn. Legget slås perfekt på bakre, hvor Breimyr setter bredsida til og sender ballen gjennom feltet på fire meter. Utrolig at ingen kommer på enden av det legget, det ville vært en 'tap in' for gjestene!
    55'
    Fossum går ned i venstre korridor, og denne gang er Moen enig med nr. 14.
    57'
    Storflor gjør seg klar til å serve.
    57'
    Veteranen banker hardt inn på første, rett i hanskene på Opdal som trenger to forsøk før han holder i fast grep.
    58'
    Nok et frispark i venstre korridor. Slås kort denne gangen, før Storflor forsøker et skudd fra 20 meter som blokkeres av Børufsen.
    58'
    Wikheim og Fossum forsøker å brodere seg gjennom på venstresiden, men mottaket fra Wikheim i siste fase blir for svakt og sender ballen over kortlinja.
    60'
    Pedersen settes opp langs høyre flanke, før han legger ballen til rette og slår inn et legg som fyker over alt og alle.
    60'
    Mons Ivar Mjelde forbereder et dobbelbytte.
    61'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Robert Sandnes
    Ut: Henrik Breimyr
    61'
    Så peker Moen på merket, og det etter at Hodnemyr hekter opp og river ned Fossum i boksen.
    63'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Strømsgodset 2 - 1 Start
    Mål: Marcus Pedersen
    Den hjemvendte spissen er iskald fra merket og limer ballen bort i høyre hjørnet for seg selv, mens han sender Opdal i motsatt retning!
    64'
    Storflor er på farten igjen, og denne gang skyter han fra rundt ti meter. Wikheim kommer seg fint fri på venstre, før han finner ving-kollega Storflor med en klassisk 45-graderspasning ut i feltet. Sistnevnte setter bredsiden til og sender ballen én liten meter til side for lengste stolpe!
    66'
    Hammer med et langt oppspill i motstanders boks, som spretter både en og to ganger i farlig område, før Bugge Pettersen får plukket opp på enden av legget.
    68'
    Start spiller seg inn på vertenes halvdel, før dem vinner et kast midt på motstanders halvdel.
    70'
    Ajer får tak i ballen rettvendt på 20 meter. Han ser opp, før han avanserer noen meter og forsøker å curle ballen bort i lengste hjørnet. Tanken er god, men utførelsen står ikke i stil, fyker langt, langt utenfor.
    71'
    Vistøl svinger inn et legg som Bugge Pettersen kommer enkelt ut og plukker ned.
    72'
    Pedersen er så nære, så nære ved å sette sitt andre for kvelden! Vertene ruller vakkert opp på høyre, hvor Storflor fortsetter med å banke inn harde baller langs gresset. Legget er perfekt, men spissen får ikke stokket beina på rundt fem meter!
    73'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Espen Børufsen
    Mjeldes siste bytte for kvelden.
    74'
    Start flytter tungt opp i boks på frispark fra midtstreken. Frisparket kommer, før Moen blåser i fløyta for offside.
    76'
    Ajer trer fint gjennom til Salvesen på venstre, som med første berøring banker inn på første stolpe. Der ligger Bugge Pettersen klar og holder langs gulvet.
    77'
    Start inne i en bedre periode nå, men de blottlegger seg litt for kontringer.
    78'
    Nå begynner kampen å sprekke opp, med store avstander og overgangsmuligheter til begge lag. Enn så lenge sliter begge lag med å utnytte mulighetene sine.
    80'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Øyvind Storflor
    Rent vingbytte fra Ingebretsen.
    80'
    Gult kort til Start
    Feller Fossum som avanserer i mellomrommet.
    81'
    Frispark fra rundt 25 meter til vertene. Det ser ut til at Pedersen skal få prøve seg.
    81'
    Det blir det også, i det han kliner til og sender ballen flere meter til side for ramma til Opdal.
    82'
    Opdal er fint ute og leker sweeper, der han får tuppet unna på gjennomspillet mot Fossum.
    83'
    Frispark til vertene i høyre korridor. Tas kort av Horn, før det etter noen trekk ender opp i et innkast høyt i banen.
    84'
    Kastrati kommer seg til et legg fra høyre som Opdal er fint nede og holder fast.
    84'
    Hoff trer gjennom til Ajer, som elegant legger ballen over på venstre, før han forsøker å curle ballen rundt Bugge Pettersen og bort i lengste hjørnet. Nok en gang er utførelsen litt for svak og skuddet går utenfor!
    86'
    Hoff med en tidlig ball i bakrom som Valsvik tar ingen sjanser på. Tupper ut til innkast.
    87'
    Kastet kommer og hjemmelaget bryter. Wikheim og Kastrati kan kjøre en kjempekontring, men pasningen fra Wikheim til sistnevnte blir for upresis og dermed renner muligheten ut i sanden.
    88'
    Ajer med et tidlig legg mot første stolpe som Valsvik er fint nede og blokkerer.
    89'
    Horn svinger inn på første mot Sørum, som er så nære ved å sette inn 3-1 fra rundt tre meter. Bra stopperspill av Hammer som følger spissen og får forstyrret nok til at liungen ikke får styrt ballen på mål.
    90'
    Gult kort til Start
    Mads Stokkelien
    Havner i Moens bok etter en duell med Marius Høibråten.
    90'
    Vi skal ha tre minutter med tillegg i tiden.
    90'+1
    Kastrati går i offside og avvinkes korrekt.
    90'+2
    Innkast til Start ved midtstreken. Gjestene har flyttet opp flere i boks, men da må legget fra Michael Christensen være bedre. Havner rett i klypene på Bugge Pettersen.
    90'+2
    Fossum brenner til fra 20 meter, rett på Opdal!
    90'+3
    Frispark til Start, midt på hjemmelagets halvdel.
    90'+3
    Siste mulighet nå, Ajer skal svinge inn. Bugge Pettersen Kommer ut og plukker, og dermed er det over!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Moen tar fløyta til munnen og blåser for siste gang i kveld, og dermed ender det med 2-1-seier til Strømsgodset. Det er ingen stor fotballkamp vi er vitne til i kveld, men det bryr nok vertene seg lite om som er meget fornøyd med å ha brutt den svake trenden og kommer fra det med tre poeng i lomma. Pedersen blir helten i sin hjemmedebut, da han bli matchvinner med sin scoring fra straffemerket i det 63. minutt. Start forsøker å mobilisere en sluttspurt, men de store sjansene uteblir og dermed kommer vertene fra det med alle poengene. Jeg takker for følget, og ønsker deg en fin kveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her