4-0
Djurdjic59' (Str.)
5-0

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det surt vær med lett regn og en god del vind. Gressmatta ser riktignok bedre ut enn tidligere i sesongen, men den har da også vært heller dårlig så langt i sesongen.
    Hos FKH er det verdt å legge merke til at Per Morten Kristiansen er tilbake mellom stengene. Han har stått over de to siste kampene med strekkskade, men FKH-kapteinen starter altså dagens kamp.
    Ellers stiller FKH med den antatte elleveren. Trygve Nygaard sitter på benken. Han har slitt med skade tidligere i sesongen også han. Blant de skadde spillerne som ikke er med i dag kan vi nevne Jacob Sørensen, Joakim Våge Nilsen, Eirik Mæland, Are Tronseth, Jarle Steinsland, Juska Savolainen og Ole Kristian Kråkmo.
    Molde hadde Hoseth og Thioune tvilsomme til dagens kamp grunnet sykdom denne uken. Thioune er derimot friskmeldt og starter. Magne Hoseth er verken i startelleveren eller på benken.
    Haugesund har som kjent store skadeproblemer, men Molde mangler flere spillere de også. Hoseth er nevnt, men også Johansson, Steenslid og Holm er på skadelisten til Solskjær
    FKH har vært svært solide på hjemmebane etter at Jostein Grindhaug ble trener før 2009-sesongen. Det ble ett hjemmetap i 2009, ett i 2010 og det er allerede kommet ett i år. Forrige sesongs eneste hjemmetap for FKH kom mot nettopp Molde. FKH tapte begge kampene mot Molde forrige sesong, og faktisk har Molde slått FKH i hele ni av de ti kampene lagene har møtt hverandre.
    Eirik Horneland er i full gang med å lede FKH-spillerne i oppvarming nå. Horneland var Grindhaugs assistent de to siste sesongene, men trakk seg for å konsentrere seg om å jobbe fulltid i en sivil jobb før årets sesong. Rune Lothe kom inn som ny assistenttrener før årets sesong, men skal ikke ha funnet seg til rette og trakk seg denne uka. Horneland har kommet inn igjen på midlertidig basis for å bidra inn mot kampene. Nå er den tidligere midtstopperen svært aktiv på gressmatta. Han ser ut til å ha glidd rett inn i sin gamle rolle, og ifølge FKH-kaptein Per Morten Kristiansen kunne de ikke ha fått en bedre mann enn Horneland inn da Lothe trakk seg.
    Ifølge fkh.no var det rundt 700 ledige billetter en time før avspark. Nå er det 20 minutter før avspark og det mange ledige seter å se. Sannsynligvis er det mange som venter lengst mulig før de tar turen i det sure været, men mye tyder på at det kan bli sesongens laveste tilskuertall for FKH på hjemmebane. Kapasiteten har i Haugesund er 5000.
    Kampens dommer, Kristoffer Helgerud, har delt ut 16 gule kort på sine fire første tippeligakamper denne sesongen. Det gir det høyeste snittet blant dommerne med fire kort per kamp.
    FKHs store problem så langt denne sesongen har vært det defensive. Laget har sluppet inn hele 18 mål så langt i Tippeligaen. Ingen har sluppet inn flere enn FKH i toppdivisjonen. Seks av disse målene har kommet det siste kvarteret. Ingen andre lag i Tippeligaen har sluppet inn så mye de siste 15 minuttene.
    Begge lag spilte cup i midtuken. Molde vant overbevisende 7-1 mot Tiller, mens FKH vant 5-3 mot Randaberg. Begge hadde bortekamp.
    Ifølge fkh.no er Vegard Skjerve den eneste spilleren som har spilt samtlige minutter denne sesongen. Haugesund er eneste lag som har kun en mann med samtlige 720 minutter. I tillegg til Skjerve så har også Thomas Sørum startet alle kampene.
    Molde har tatt 14 poeng på sine åtte første kamper. Den eneste gang etter 2000 Molde har hatt flere poeng etter åtte runder var i 2009, da laget lå på en 2. plass med 16 poeng. Molde tok sølv i serien det året, bak Rosenborg.
    Vi har akkurat mottatt beskjed om at Christian Steen likevel ikke skal starte for Molde. Han har blitt testet før kampstart her, men må ut av startelleveren. Inn kommer Krister Wemberg.
    Molde-spillerne Magnus Wollf Eikrem, Pape Paté Diouf og Christian Steen står med to gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel. Ingen FKH-spillere har flere enn ett kort i år.
    Molde har vunnet sine to siste bortekamper i Tippeligaen og ikke tapt borte siden serieåpningen mot Sarpsborg 08 den 18. mars (0-3). FKH vant sin første hjemmekamp (4-2) mot Sarpsborg 08, men har ikke vunnet hjemme etter det. Det ble tap mot Stabæk og uagjort mot Vålerenga og Brann.
    I de tre siste hjemmekampene, har FKH sluppet inn mål før folk har satt seg. Mot Brann og Stabæk kom baklengsmålet i åpningsminuttet. Mot Vålerenga var det spilt noen få minutter før bortelaget scoret.
    Vi er i gang. FKH med avspark. Hjemmelaget spiller fra nord mot sør i 1. omgang. Det betyr at det er Molde som har vinden i ryggen før pause.
    1'
    FKH spiller seg fint gjennom på venstresiden. Sørum spiller til Djurdjic. Serberen skyter fra veldig skrått hold, men ballen går ut til innkast på motsatt side.
    2'
    Bamberg slår farlig inn i feltet på en dødball. Molde får derimot klarert.
    3'
    FKH med kampens første sjanse. Søderlund spilles fri innenfor 16-meteren. Han skyter fra skrått hold og ballen stryker stolpen.
    3'
    Veldig frisk start av FKH.
    4'
    Molde slår i bakrom, men Kristiansen er våken. Han er utenfor 16-meteren og klarerer til innkast.
    5'
    Bangura med en meget god defensiv jobb i det Molde prøver seg på en overgang. FKHs midtbanespiller løper godt hjemover og vinner ballen.
    6'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Molde
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Nikola Djurdjic
    Flott scoring av hjemmelaget. Bamberg spiller Djurdjic fri nede på høyresiden. Serberen legger flott 45 grader ut til Søderlund. Han smeller ballen nede i hjørnet på direkten.
    7'
    Fullt fortjent FKH-ledelse etter en meget frisk start av hjemmelaget, men etter scoringen har Molde hatt et trykk mot hjemmelaget. Det har blitt farlig i feltet ved et par anledninger, men hjemmelaget har fått klarert.
    9'
    FKH med en ny mulighet. Bamberg med en mellomting mellom skudd og innlegg. Bugge Pettersen får bokset unna. Djurdjic tar returen, men skuddet hans fra 16 meter blokkeres.
    11'
    Bamberg slår inn i feltet, men ballen går på bakerste stolpe. Der er det ingen medspillere.
    14'
    Det har roet seg litt nå etter en veldig offensiv start fra hjemmelaget.
    15'
    Angan skjærer inn fra høyre før han skyter fra 16 meter. Ballen går via en FKH-spiller til corner.
    15'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magnus Wolff Eikrem
    Søderlund header ballen høyt opp i lufta. Kristiansen går ut og fanger ballen, men han glipper ballen. Chima får avsluttet, men skuddet går høyt over. Ingen målsjanse, men det gikk et lite gisp gjennom hjemmefansen da Kristiansen mistet ballen der.
    15'
    Molde har ballen veldig mye nå. FKH har lagt seg litt lenger tilbake på banen og lar bortelaget ha ballen.
    18'
    Molde har tre spillere helt alene i feltet da innlegget kommer fra høyre, men det avblåses for offside.
    19'
    FKH angriper på sin venstreside med Søderlund. Innlegget går via en Molde-spiller før den lander i feltet. Ballen legges igjen til Bangura, men ballen får en lei sprett i det han skal skyte fra 16 meter og ballen går langt høyre i stedet for retning mål.
    21'
    Bamberg slår nok en god dødball inn i feltet. Ballen går via et Molde-hode til corner.
    22'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    22'
    Molde scorer selvmål!
    Haugesund 2 - 0 Molde
    Mål: Pape Pate Diouf
    Bambergs corner er farlig. Ingen FKH-spillere får hodet på ballen, men det gjør Diouf. Han styrer derimot ballen forbi egen keeper. Selvmål og 2-0 til FKH.
    22'
    Det blir surere og surere været her nå. Det regner tett.
    25'
    Forren med langt framspill. Det er altfor langt og ingen Molde-spillere løper etter ballen som triller helt inn til Kristiansen.
    26'
    Lav corner som Bamberg header unna. Ballen går til Vatshaug som skyter fra langt hold. Ballen går via et FKH-bein til ny corner.
    28'
    Makhtar Thioune
    FKH får klarert.
    29'
    Forren roter veldig og gir nærmest ballen til Djurdjic på egen halvdel. Han spiller Sørum gjennom. FKH-spissen kan skyte selv innenfor 16-meteren, men prøver å spille tilbake til Djurdjic. Den pasningen når aldri fram og Molde slipper unna. Ingen tvil om hvem som hadde fått skylda for den scoringen om FKH hadde puttet. Stygg feil av Forren.
    31'
    Diouf kommer seg bak FKH-forsvaret. Kristiansen kommer ut, men Diouf kommer seg rundt ham. Dessverre for Molde klarer han ikke å holde ballen på rett side av streken. Det dømmes utspill fra Per Morten Kristiansen.
    33'
    Simonsen kommer til innlegg på venstresiden. Innlegget er greit det, men Kristiansen utfordres ikke i feltet. FKH-keeperen holder ballen uten problemer.
    34'
    Vatshaug prøver å slå inn i feltet, men ballen går inn til Kristiansen. Svakt innleggsforsøk og medspillernes kroppsspråk viser at de ikke er fornøyde.
    35'
    Bamberg slår et frispark 40 meter fra mål inn i feltet. Igjen er det meget godt slått av FKHs brasilianer, men det blåses frispark til Molde. En FKH-spiller har vært ufin mot Espen Bugge Pettersen.
    36'
    Bugge Pettersen ser ut til å plages litt av smellen han fikk seg i feltet i forrige situasjon. Han spiller videre, men holder seg til siden.
    36'
    Skjerve med en svært viktig takling i det Molde er i ferd med å spille seg gjennom FKHs forsvarsfirer. FKH får avklart.
    38'
    Berg Hestad får tilsnakk etter en hard takling 40 meter fra mål. Bamberg gjør seg klar til nytt innlegg.
    39'
    Bamberg slår inn, men Molde klarerer.
    39'
    Haugesund 3 - 0 Molde
    Nordberg spiller Djurdjic gjennonm. FKH-spissen vipper ballen over Bugge Pettersen, før han løpes ned av Molde-keeperen. Sørum header ballen i det tomme målet. Dommeren blåser for scoring, mens Djurdjic blir liggende skadet i feltet.
    40'
    Også Forren ligger nede med skade. Ser ut til ha blitt truffet i kollisjonen med egen keeper også han.
    42'
    Etter et drøyt minutts stopp i spillet, settes kampen i gang igjen. Djurdjic fortsetter. Forren går av banen for ytterligere behandling.
    42'
    Sørum har ballen i føttene innenfor 16-meteren. Med ryggen til mål holder han godt på ballen før han legger igjen til Søderlund. FKHs venstrekant ser ikke ut til å klare å bestemme seg for om han skal skyte eller legge inn. Resultatet blir deretter.
    44'
    FKH spiller seg fint fri på høyresiden. Bamberg slår meget godt inn fra høyre. Innlegget er hardt og lavt. Bugge Pettersen kaster seg, men når ikke ballen. Heldigvis for han og Molde er ingen FKH-spillere på riktig sted til riktig tid.
    45'
    Kristiansen fanger ballen og setter spillet kjapt i gang.
    45'
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid i 1. omgang.
    45'+1
    Kristiansen bokser ut. Djurdjic mottar ballen og klarerer.
    45'+1
    Forren er med igjen, men med bandasje på hodet.
    45'+3
    45'+3
    FKH får trampeklapp inn til pause. Dette er årsbeste av FKH på hjemmebane. Ingen tvil om at FKH har vært best, men de har også vært ganske så effektive i dag.
    45'
    Vi er i gang. Molde med avspark. Bortelaget spiller nå fra sør mot nord - mot vinden.
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Makhtar Thioune
    Thioune tydeligvis ikke helt på topp etter å ha slitt med sykdom denne uken. Han har vært en skygge av seg selv i 1. omgang.
    46'
    Molde har ballen en del her i åpningsminuttene.
    47'
    Det er fortsatt Molde som har ballen mest her, men de sliter med å spille seg til sjanser. FKH-forsvaret er langt tryggere i dag enn hvordan de har framstått i de fire andre hjemmekampene i år.
    51'
    Haugesund 4 - 0 Molde
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Sørum spilles fri på venstresiden. Han skjærer innover på banen og er iskald alene med Bugge Pettersen. Han tar seg tid før han smeller ballen i hjørnet.
    51'
    FKH fortsetter å ligge lavt og lar Molde trille ball. Molde skaper minimalt her i dag, mens FKH er dødelig effektive når de angriper.
    54'
    Molde-frispark i farlig innleggsposisjon.
    55'
    Frisparket går via et FKH-bein til corner.
    55'
    Moldes farligste mulighet til nå i dag. Forren får skutt fra nesten liggende posisjon. Ballen går via en FKH-spiller og like over tverrliggeren. Ny corner.
    55'
    56'
    Kun 4287 tilskuere her i dag.
    58'
    Sørum løpes overende innenfor 16-meteren. Helgerud er ikke i tvil. Straffespark.
    58'
    Haugesund scorer på straffe!
    Haugesund 5 - 0 Molde
    Mål: Nikola Djurdjic
    Utrolige 5-0 i Haugesund. Djurdjic triller ballen rolig nede til venstre. Bugge Pettersen går riktig vei, men avslutningen er for godt plassert. Ballen triller inn helt nede ved stolpen.
    59'
    God mulighet for Molde. Diouf triller ballen forbi Kristiansen fra 20 meter, men Skjerve løper opp ballen før den når nettet eller en medspiller. Han klarerer til corner.
    63'
    FKH klarerer i første omgang. I returrommet venter Berg Hestad. Han fyrer løs, men skuddet går langt over.
    63'
    Molde spiller nå med kun tre spillere i forsvar. Her handler det ikke om skadebegrensning, men å angripe.
    64'
    Enorm sjanse for FKH. Bamberg med et fantastisk innlegg. Djurdjic står på fem meter og kan styre ballen forbi Bugge Pettersen, men han skyter rett i Molde-keeperen.
    65'
    Skjerve får klarert i siste liten i FKH-forsvaret. Molde er farlig frampå nå. Det ligger nok et Molde-mål i lufta.
    66'
    FKH får klarert til ny corner - fra motsatt side.
    67'
    FKH får klarert igjen.
    67'
    Selv om Molde ligger under med fem mål, henger de ikke med hodet. De er veldig angrepsvillige nå.
    68'
    Kort corner som ender i ingenting. FKH biter seg derimot fast, og Bamberg får igjen ballen på høyresiden. Innlegget hans går rett i hendene på Bugge Pettersen.
    68'
    Bugge Pettersen setter spillet kjapt i gang, men han kaster ballen rett til en FKH-spiller. Anyora får ballen og prøver seg med et langskudd. Det går høyt over.
    70'
    Mostrøm prøver seg med et innlegg, men ingen Molde-spillere er med og ballen går ut av spill.
    71'
    Frispark til Molde på hjørnet av FKHs 16-meter.
    72'
    Wolff Eikrem slår inn i feltet, men FKH får klarert.
    72'
    Frispark til Molde i fin innleggsposisjon.
    73'
    Wolff Eikrem slår inn, men Andreassen er høyest i feltet og header unna.
    73'
    Eike vinner en duell på høyresiden. Han kan gå rett på mål selv, men han venter på Sørum og prøver å finne sin spisskollega med en pasning inne i feltet. Pasningen blokkeres derimot og Molde får klarert.
    75'
    Bamberg slår igjen godt inn fra høyre. Eike kaster seg fram for å prøve å stupheade ballen inn, men han når ikke fram.
    75'
    Molde var veldig friske en stund, men det er nå en roligere periode her.
    77'
    Diouf spilles fri på venstresiden, men han avvinkes for offside.
    77'
    Magne Simonsen
    Kort corner som ender med innlegg. FKH får klarert til ny corner. Mange cornere i alle fall på Molde i dag.
    78'
    Diouf header langt utenfor.
    79'
    Angan prøver å dra seg fri innenfor 16-meteren, men Pozniak er med og takler Molde-spissen.
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Daniel Bamberg
    Forrige sesongs årets spiller i FKH, Trygve Nygaard, kommer inn. Bamberg har vært meget god i dag. Det blir farlig nesten hver gang han slår innlegg.
    80'
    Nygaard har gått inn sentralt på midtbanen sammen med Bangura. Anyora tar plass på høyre.
    83'
    Molde har igjen ballen mye. På ballbesittelse og antall cornere er det Molde som har dominert. De har derimot knapt skapt en sjanse. FKH har på sin side sett farlige ut nesten hver gang de har angrepet.
    84'
    Eirik Ulland Andersen står klar for å komme inn for FKH.
    84'
    Diouf på løp er nær ved å spilles gjennom, men Per Morten Kristiansen er igjen våken ute og fanger ballen.
    86'
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Alexander Søderlund
    Juniorspiller Ulland Andersen går inn på Søderlunds venstrekant.
    86'
    Thomas Sørum er kåret til dagens FKH-spiller av en publikumsjury.
    88'
    Gatt går i bakken innenfor FKHs 16-meter. Helgerud vinker ham opp. Det ser helt korrekt ut å ikke blåse straffe der.
    89'
    Ulland Andersen tar en fin vending 20 meter fra mål. Han kommer til skudd, men ballen går via et Molde-bein til corner.
    90'
    Eirik Ulland Andersen
    Ballen går forbi alle i feltet og ut til innkast for Molde.
    90'
    Berg Hestad blir liggende i feltet etter corneren, men etter et lite stopp i spillet er han med igjen.
    90'+1
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid.
    90'+1
    FKH triller ball og lar tiden gå. Molde har gitt opp.
    90'+2
    90'+3
    Det er over i Haugesund. FKH har ydmyket Molde med hele 5-0. Seieren er fullt fortjent, selv om det skal sies at FKH var veldig effektive. Molde hadde ballen mye, men skapte knapt en klar målsjanse.
    Stor jubel og applaus fra hjemmepublikummet i det FKH-spillerne tar runden og takker for støtten.