8%
    6
    36%
    Antall stemmer: 556
    Det er altså duket for kvartfinale i FA-cupen, og ved uavgjort her skal det avgjøres i løpet av kvelden. Det er altså ingen omkamp ved uavgjort etter fjerde runde. City vant FA-cupen sist i 2020, mens Burnley vant troféet i 1914.
    Det er tidligere Manchester City-kaptein Vincent Kompany som leder Championship-laget Burnley. Den tidligere midtstopperen har vært Burnley-trener siden juni i fjor.
    Antall stemmer: 2067
    4'
    Kampen er i gang!
    Fint City-angrep! Walker slår inn, og Haaland er nær å nå innlegget langs bakken. Burnley får klarert.
    2'
    Frispark til gjestene på Citys halvdel.
    3'
    Rolig åpning på kampen, utenom det lille, fine angrepet til City før det var spilt to minutter.
    6'
    Burnley presser høyt her nå, men City spiller seg fint ut av det - enn så lenge.
    9'
    Frispark imot Haaland. For tøff med Connor Roberts.
    9'
    Så frispark til Foden og City. Roberts med sklitakling bakfra på Foden.
    10'
    Lovende City-angrep før Foden chipper inn mot bakerste. Burnley får klarert før Mahrez når kula.
    13'
    Alvarez kriger tilbake ballen etter en duell i 16-meteren. Får et innkast til slutt.
    14'
    Burnley misbruker en kjempesjanse! Zaroury snapper opp ballen når Ortega er laaaangt ute, men vingen spiller verken mot Foster eller avslutter, og det renner ut i sanden.
    17'
    Corner til Burnley.
    18'
    City rydder unna.
    18'
    Peacock-Farrell i Burnley-buret slår ballen ut av banen ganske upressa. Snodig.
    20'
    Hjemmelaget slurver ordentlig i utspillingsfasen nå.
    21'
    Walker hardt inn i ryggen på Zaroury. Frispark til gjestene på egen halvdel.
    21'
    Burnley henger ganske bra med nå. Corner til bortelaget.
    22'
    Brukbar Burnley-sjanse. Corneren havner på bakerste stolpe, og Vitinho får slått tilbake igjen i feltet. Kommer ikke til en ordentlig avslutning, og Ortega holder til slutt.
    23'
    Foden går i bakken rett utafor 16-meteren, men får ikke frispark. Ruller rundt og skriker i ettertid, men ser da ikke så vondt ut i reprise. Burde kanskje hatt et frispark.
    25'
    Alvarez løsner et skudd som blokkeres. Corner til City.
    26'
    Klareres, og Burnley får etter hvert frispark på egen halvdel.
    28'
    Det lugger i Citys angrepsspill. Ikke i nærheten av nivået de leverte i midtuka mot Leipzig foreløpig.
    28'
    Foden slår et meget godt innlegg på Haaland, som faktisk vinner hodeduellen. Headinga går dog ikke på mål, men ned i feltet igjen. Burnley rydder unna.
    30'
    Dette er Haalands første FA-cup-mål.
    32'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Burnley
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Julian Alvarez
    1-0 - og gjett hvem som har scora. Ortega slår opp mot Haaland, som legger ned igjen til Alvarez. Argentineren trer nordmannen igjennom alene med keeper, og på første touch setter han inn ledelsen for City!
    32'
    Manchester City 2 - 0 Burnley
    Målgivende: Phil Foden
    To mål på tre minutter! Helt enormt. Foden spilles fri på venstre, og foran mål er selvsagt nordmannen. Med en følsom avslutning setter han sitt andre på under tre minutter.
    35'
    29 mål på 19 hjemmekamper denne sesongen, altså.
    39'
    Louis Beyer drar seg forbi flere City-spillere og avanserer, men blir stoppa ved midtlinja.
    42'
    Frispark til Foden og City på Burnleys halvdel.
    44'
    Foden slår inn, men innlegget går forbi alt og alle.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'
    Stor Burnley-sjanse på tampen!
    45'+1
    Haaland er klar for andreomgangen også han! Kommer løpende ut på banen her. Kjør!
    Spillerbytte - Burnley
    Inn: Ashley Barnes
    Ut: Lyle Foster
    Her skal man gå litt mer direkte til verks, ja.
    46'
    Inn: Jack Cork
    Ut: Johann Gudmundsson
    Ut med islendingen. Inn med Cork. Rutinert fyr det også.
    46'
    Scorer Haaland flere mål denne kampen?
    Ja, er du gal.
    70%
    Nei, Pep tar han av, kjip fyr.
    30%
    Antall stemmer: 2320
    Rolig åpning på den andre omgangen, for øvrig. Burnley med litt ball nå.
    48'
    Ikke mye å melde om her akkurat nå.
    49'
    Jøss. Foden skal ta ned en høy ball, og ballen spretter opp i hånda på Cork. City med frispark i fin posisjon.
    51'
    Kevin de Bruyne står over ballen. Foden også, men han ser ut som en avledning.
    51'
    Dette blir skudd, ja.
    52'
    Det ble dårlig, ja. Stiger som en romrakett. Lander på tribunen. Langt unna det vi forventer av belgieren som ikke er så glad i Belgia.
    52'
    Burnleys stopper Beyer suser inn med en bowlingkule-takling på egen spiller. Gjør at City får angripe. Leter etter Haaland. Han får aldri ballen. Ikke vært nær kula etter pausen, tror jeg.
    52'
    Så er plutselig Mahrez gjennom! Rodri løfter over på Walker som har gått ned mot linja. Han legger direkte inn mot Mahrez som kan bredside fra 6-7 meter. Rett på mannen med det utrolig britiske navnet: Peacock-Farrell.
    54'
    Vincent Kompany ute og tusler i teknisk sone i det som ikke kan beskrives som annet enn pissregn. Da hjelper ikke den designercapsen stort, tror jeg.
    55'
    HAALAND PRØVER IGJEN! Jager en ball fra egen keeper i bakrom. Så utfordrer han Beyer 1-mot-1, lurer stopperen trill rundt, men skuddet går rett på keeper!
    55'
    Alvarez får en ny mulighet til å skyte inni Burnley-boksen. Stopperne får kastet seg inn og blokkert med beinet.
    56'
    Send gjerne inn spørsmål eller innspill, så prøver vi å svare på dem og å lage litt stemning!
    57'
    De Bruyne prøver seg med en signatur-curler fra distanse. God retning, men Beyer header den til corner.
    58'
    VG Live svarer
    Geir Grande
    Hvor mange mål har Håland totalt nå?
    I alle konkurranser har Erling Braut Haaland nå 41 (!) mål. Bare tre mål bak rekorden til van Nistelrooy og Salah på 44. Vi er i mars.
    Manchester City 3 - 0 Burnley
    ÅJA! 41 mål? Vi sier 42 mål denne sesongen, vi. Erling Braut Haaland kliner til med hattrick igjen. Phil Foden skyter i stolpen og publikum stønner. Men ikke fortvil. Oksen fra Jæren står akkurat der han skal. Setter returen i mål. Da var det 3!
    59'
    Lars
    Er Pep kjip om han tar av Haaland,eller har han ansvaret for City i mange viktige kamper fremover? Litt haistemning ift rekorder og hat-tricks.
    Han er jo kjip, men kanskje også smart. Det er jo et mentalt spill for Haaland dette her også. Holde gulroten foran nesa på han hele tiden osv.
    Bare City utpå her nå!
    62'
    Manchester City 4 - 0 Burnley
    Mål: Julian Alvarez
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    Det er IKKE Haaland som scorer! Mahrez avanserer, venter på De Bruyne. Han går i bakrom. Mahrez slipper. De Bruyne venter. Haaland går på første, Alvarez på bakre. Alvarez får ballen. 4-0. Enkelt og greit.
    62'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Cole Palmer
    Ut: Erling Braut Haaland
    NEIMEN PEP DA! Dette kunne jo blitt 3-4 mål til. Ferdig for dagen, Haaland. Greit å ha han skadefri til landskampene da!
    62'
    Inn: Manuel Akanji
    Ut: Ruben Dias
    Et bytte til.
    62'
    Inn: Michael Obafemi
    Ut: Nathan Tella
    Svært spennende Tella går ut. Svært raske Obafemi kommer inn.
    62'
    Inn: Sergio Gomez
    Ut: Rico Lewis
    65'
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Rodri
    Man vet City er komfortable når denne mannen kommer inn.
    65'
    Ja, vi har fortsatt en del tid igjen her. Kan bli spennende.
    66'
    Julian
    Tror du han kan score mål i de to landskampene som kommer? Altså Haaland!
    Svaret er ja.
    Leif
    Hvor mange hattrick har Haaland i City nå?
    5!
    Manchester City 5 - 0 Burnley
    Mål: Cole Palmer
    Jada. Apropos 5. Foden legger inn, keeper kan bare bokse ut i feltet. Der står innbytter Palmer og kan sette det femte.
    68'
    Heisann! Så scorer nesten Kalvin Phillips, av alle. Blir spilt fri på siden og banker til fra skrått hold. Seiler bare en liten halvmeter over mål. Rett i forkant var Alvarez nære på å bli tomålsscorer.
    70'
    Manchester City 6 - 0 Burnley
    Nå begynner dette å bli vondt å se på for Burnley. Men scoringen er strålende! Fantastisk ball fra De Bruyne, perfekt vektet, i bakrom. Der er Alvarez på farta. Setter ballen opp til venstre for Bailey Peacock-Farrell.
    73'
    VG Live Bruker
    Haaland har 6 hattricker, palace, forrest, united, wolves, leipzig og nå burnley, stemmer ikke det?
    Det stemmer faktisk! Legger meg flat. Takk for oppklaring! Fort gjort å gå i surr her.
    Inn: Charlie Taylor
    Ut: Ian Maatsen
    Morsom kamp å komme inn i.
    77'
    Inn: Samuel Bastien
    Ut: Vitinho
    Hjelper ikke at det regner.
    77'
    20-5 i totalt antall skudd til City. Stats.
    78'
    Burnley skal jo (etter alle solemerker) til Premier League neste år. Dette er toppnivået de møter. Reality check etter å ha herjet i Championship uke etter uke.
    79'
    Burnley har mer ball nå og er ikke konstant truet, men det tror jeg er like mye fordi City bare cruiser dette inn.
    82'
    Vetle Arntsen
    Hva synes du om City og Haaland i det siste
    De har vært decent.
    En aldri så liten mulighet for ringreven Ashley Barnes! Samuel Bastien lurer sin mann på høyresiden og får lagt inn på første stolpe. Avslutningen til Barnes sniker seg utenfor.
    82'
    Cullen feier ned De Bruyne. Frispark City. Får vi 7?
    84'
    Ai. Så halter De Bruyne rundt her. Får håpe det bare er en lårhøne for han og Citys del.
    87'
    City roter vekk frisparket og Burnley får en kjempemulighet på kontra! Surrer vekk den ved hjelp av noen dårlige berøringer her og der.
    87'
    Tror du Norge kan slå Spania. Nå som Ødegård har blitt meget god og vi har målskåreren Haaland. Vi har jo også Sørloth
    Tror fortsatt Norge må ha enda mer dominerende spillere i alle posisjoner (en bedre keeper, sterkere stoppere) før man kan hamle opp med Spania. Men det er meg! Åpen for innspill.
    Inn: Jack Grealish
    Ut: Kevin De Bruyne
    Tusler av med det som trolig er en klassisk lårhøne.
    89'
    2 tilleggsminutter for å spare Burnley for ytterligere ydmykelse.
    90'+1
    Haha, nå er Ashley Barnes fin (og sint) her. Mister ballen og hodet. Bare sparker ned Laporte bakfra og tusler deretter bort til han og klapser han på rumpa.
    90'+1
    Gult kort til Burnley
    Ashley Barnes
    Får det gule for den lille utblåsningen. Greit det.
    90'+2
    Der er det over! Semifinale på Manchester City er neste stopp i FA-Cupen. Dit skal Erling Braut Haaland. 3 mål ble det på nordmannen i dag. Hans sjette hat-trick i City-karrieren. 44 mål denne sesongen. God jul!