1-0
1-1
2-1
2-2

Velkommen til årets 28. serierunde i Tippeligaen. Her følger vi kampen mellom tetlaget Molde og Strømsgodset. Hjemmelaget trenger minimum to poeng på de siste tre kampene for å være sikret klubbens første gullmedalje i serien. Bortelaget kjemper en kamp om medaljer i ligaen.
    Molde har Kristoffer Vatshaug suspendert i dag. Dette på grunn av utvisningen sist mot Stabæk. I tillegg har Gatt pådratt seg en lei lårskade som setter han ut noen uker.
    Strømsgodset har etter våre opplysninger alle mann tilgjengelige igjen.
    Det har vært vått i Molde hele dagen, men det kan se ut som det lysner nå før kampstart. Banen ser helt prima ut og alle plasser er utsolgt her på Aker Stadion i Molde.
    Dette er en kamp hvor Molde har den første av i alt tre matchballer å avgjøre serien til sin fordel. Strømsgodset gjorde en formidabelt sterk kamp sist hjemme mot Rosenborg. Men laget har som vanlig bak seg en svak sesong borte, med kun en seier i år. Likevel er laget høyt oppe etter seieren sist og kan stelle i stand store problemer for et Molde-lag som har spilt fire av sine siste seks kamper uavgjort. Hjemme har moldenserne tre uavgjorte på rad nå.
    Molde-spillerne ankommer banen for oppvarming til stor applaus fra allerede godt over halvfulle tribuner. Det er sjelden det skjer at tribunene på Aker Stadion er så godt besatt lenge før kampstart.
    Vi gleder oss til denne kampen, da vi skal se to spillende lag. Lag som liker å vise teknisk fotball, med kortpasninger langs bakken. Begge trenerne er offensivt innstilt og har relativt mange unge spillere som enda er sultne på suksess.
    Det er nå like før lagene kommer på banen. Dagens dommer er Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.
    Noe overraskende har Molde i dag Hoseth på innbytterbenken fra start. I Vatshaugs fravær i midtforsvaret er det Makhtar Thioune som tar rollen sammen med Forren.
    Molde tar avspark.
    1'
    Sankoh skyter fra langt hold, utenfor. Men Pettersen må strekke seg der for å kontrollere ballen ut.
    2'
    Forren med frispark midt på banen.
    3'
    Frisparket går helt inn i feltet. Berg Hestad og Andersen kjemper om ballen, begge blir liggende etter duellen.
    3'
    Etter et lite stans i spillet reiser begge seg igjen. Vi er i gang igjen.
    4'
    Langt fremspill fra Simonsen som Berget ikke rekker før ballen går utover dødlinjen.
    5'
    Molde har ballen en del, men Godset er kompakte sålangt.
    6'
    Angan slår en stikkball mot Chima, men sistnevnte er i offside.
    6'
    Storflor slår i retning Kamara, men pasningen blir for hard og går utover dødlinjen. Fine tendenser av gjestene der.
    8'
    Chima kjemper godt og vinner ballen. Slår ut til Angan som fra kanten passer via et Godset-bein og inn til Kwarasay.
    9'
    Keita vinner ballen ved ene cornerflagget, slår inn foran mål hvor Pettersen må bokse ballen videre til motsatt side.
    10'
    Storflor slår inn foran mål, men ingen i hvitt er på plass og ballen ender på motsatt side.
    11'
    Stort tempo i spillet fra begge lag, men presisjonen mangler i det avgjørende øyeblikk.
    12'
    Molde forsøker seg på en kontring, men sløser bort ballen midt på gjestenes halvdel.
    13'
    Kamara er i offside på et fint fremspill fra Storflor.
    15'
    Berget på vei gjennom forsvaret til gjestene, men stopper opp i siste liten og spiller til Angan. Spissen skyter over mål fra spiss vinkel.
    16'
    Frispark til Molde fra 30 meter.
    17'
    Rindarøy slår frisparket bak SIFs forsvar, hvor Forren dukker opp og er i offside.
    17'
    Nuhu prøver seg på et innlegg fra venstrekanten. Men det ender i at ballen drar seg over tverrliggeren til Pettersen.
    20'
    Farlig sjanse for Godset. Keita skyter fra sekstenmeterstreken og ballen havner i beina på en umarkert Kamara som ikke får kontroll over ballen like foran målet til Pettersen.
    21'
    Abu fyrer likegodt av et skudd fra 40 meter, men Pettersen har kontroll på ballen.
    22'
    SIF har mye av spillet nå. Styrer kampen mot et blekt Molde-lag så langt.
    22'
    Berget legger flott over i retning Chima, men Villsvik stiger fint til værs og header inn til keeper.
    24'
    Nuhu med et håpløst innlegg som går høyt over alt og alle og til utspill fra målet til Moldes keeper.
    25'
    Hard duell mellom Angan og Anderse som ender i frispark til SIFs midtstopper.
    26'
    Aas med en flott takling i siste liten før Angan kommer gjennom alene mot keeper.
    27'
    Mostrøm fellea av Vilsvik, Molde får frispark inne på gjestenes halvdel.
    28'
    Frisparket treffer Forren om header fint inn til Chima. Skuddet fra Chima på volley fra 8 meter går like over målet.
    29'
    Emorm pipekonsert da Berget blir tatt så han går i bakken like utenfor feltet. Publikum ville ha frispark til hjemmelaget der.
    30'
    Kamara med en sjanse for Godset, men Pettersen får kastet seg og holder ballen.
    32'
    Chima og Nuhu i knallhard duell. Begge havner i reklameskiltene utenfor sidelinjen.
    33'
    Berget slår perfekt til Mostrøm, men svensken får ikke stokket beina og Godset tar over igjen.
    34'
    Molde fortsetter å angripe, men denne gangen blir det ikke noe ut av det.
    34'
    Nok et Molde-angrep som renner ut i sanden på grunn av ubesluttsomhet. Chima dribler seg fast i midten, Berget og Angan er ledige ute på sidene.
    35'
    Plutselig er Berget alene og stormer mot mål. Men blir stoppet av midtstopperne til SIF. Ballen havner hos Chima som prøver seg på skudd fra ti meter, men igjen kommer SIF-bein i veien.
    37'
    Kamara legger inn i feltet, men der er Pettersen og bokser ballen ut av egen sone.
    37'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Stefan Johansen
    Ut: Razak Nuhu
    37'
    Angan vinner ballen i kamp mot Aas. Slår ballen inn og forbi alle i feltet, til Mostrøm. Svensken fyrer av noen meter utenfor lengste kryss.
    38'
    Molde frispark midt på halvdelen til SIF.
    41'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Knut Olav Rindarøy
    Går over alle i feltet og ut på motsatt side. Innkast til Strømsgodset.
    41'
    Merkelig avklaringsforsøk av Thioune. Brassesparker ballen rett opp i luften så ballen havner foran eget mål. Pettersen tør ikke annet enn å bokse ut i kamp mot Kamara.
    44'
    Stor Molde-sjanse av Angan. Spissen finter av Johansen og skyter fra skrått hold slik at Andersen såvidt får klarert til corner. Like før den blir satt i eget mål der, men såvidt utenfor stanga.
    45'
    Corneren treffer hodet på Hestad, men headingen rett på Kwarasay.
    45'
    Lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Spennende og åpen kamp av to angrepsvillige lag. Kampen startet famlende fra begge, men etterhvert så var det SIF som tok tak i det offensive mest. Det resulterte i et par brukbare sjanser de fort kunne scoret på. Men omsider kom Molde mer med i kampen og produserte noen gode sjanser de burde gjort mer ut av. Men alt i alt er det greit nok at det står likt foran andre omgang.
    Lagene er på vei ut på banen og vi er snart klare for avspark.
    45'
    Strømsgodset tar avspark.
    46'
    Villsvik legger inn fra høyre, men Forren klarerer på hodet. Fint samspill mellom Storflor og Vilsvik foran det innlegget.
    46'
    Innkast til SIF på egen halvdel.
    47'
    Berget forsøker tre igjennom Chima, men det er tett i SIFs forsvar.
    49'
    Eikrem slår litt for hardt i retning Chima, ballen ut til innkast for SIF.
    49'
    Aas handser på 25 meter, Molde frispark i farlig posisjon.
    50'
    Eikrem skyter direkte, himmelhøyt over.
    51'
    Det er solgt 11239 billetter og sesongkort.
    51'
    Thioune spiller frem mot Angan, men spissen er ikke venn med ballen idag. Roter den over dødlinjen og til utspill fra mål.
    53'
    Kjempeskudd fra Storflor fra nesten 30 meter. Pettersen må kaste seg og ser ballen gå like utenfor sin høyre stolpe.
    53'
    Storflor spiller gjennom Sankoh, men innlegget fra midtbanespilleren blir ikke møtt av noen i hvit drakt i feltet.
    56'
    Frispark til Molde fra sekstenmeterstreken da Berget blir felt. Like før dette kunne blitt straffe.
    57'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Magne Simonsen
    For en jubel da frisparket fra Eikrem først suser mot mål. Kwarasay får såvidt bokset den ut i returrommet hvor den tilslutt havner i beina på Simonsen som fra skrått hold dundrer ballen i mål.
    57'
    Mål for Strømsgodset!
    Molde 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Ola Kamara
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Kamara header ballen kontant i mål etter corner fra Storflor. Det ble stille på Aker Stadion nå. Dette fortsaetter i samme spenning og med to meget offensive lag.
    59'
    Det er noe roligere tempo i kampen nå. Kan virke som Molde vil ta seg bedre tid å bygge opp spillet sitt, mens SIF ligger og venter på kontringsmuligheter.
    63'
    Kjempemulighet for Molde og Chima. Først skyter han i beina på en SIF-spiller, så dundrer Chima returballen forbi alle og like utenfor motsatt stolpe.
    65'
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Muhamed Keita
    65'
    SIF angriper nå.
    66'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Pettersen bokser ut en meget presis og god corner fra Storflor.
    66'
    Angan får ballen ute på siden av sekstenmeteren, men roter også denne gangen ballen ut over dødlinjen.
    69'
    Magne Hoseth og Jose Mota i oppvarming for Molde nå.
    69'
    Molde 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Daniel Chima Chukwu
    Eikrem header ballen i mål fra fem meter. Først får Chima en stor sjanse alene mot Kwarasay, men keeperen redder med en beinparade. Chima tar seg av returen og legger klinisk perfekt inn til Eikrem som header over hendene på Kwarasay som er på vei tilbake til målet sitt etter den første redningen.
    70'
    Molde kjører tøft mot SIFs mål nå. De angriper villig og satser nå på å punktere kampen og avgjøre til gull i serien. Men SIF er absolutt farlige når de kommer på sine kontringer. Kampen lever og spenningen lever til fulle her enda.
    73'
    Mye innsats fra begge lagene for øyeblikket, det går utover kvaliteten på spillet.
    76'
    Mostrøm med en gedigen sjanse til å avgjøre. Men fyrer av skudd for tidlig og høyt over Kwarasay sitt mål. Burde gå på tvers inn i sekstenmeterfeltet og få bedre posisjon der.
    77'
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Alfred Sankoh
    79'
    Forholdsvis stille fra tribunene enda, nervøsiteten ligger utenpå aller supporterne i blått og hvitt.
    81'
    Wikheim prøver seg med et innlegg fra venstre, men Thioune storspiller på midtstopperplass idag og stopper de fleste forsøkene.
    81'
    Stor sjanse for SIF etter innlegg fra backen Johansen som Kamara er på like foran Pettersen. Men keperen er tidsnok nede og holder ballen.
    83'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Mattias Moström
    83'
    Nervøs stemning på Aker fortsatt. Her svinger spillet raskt frem og tilbake.
    84'
    SIF presser hardt for en utligning.
    85'
    Gult kort til Strømsgodset
    Mohammed Abu
    Feller Rindarøy idet sistnevnte er på vei fremover med ballen i beina.
    85'
    Berget går ned inne i feltet og publikum roper unisont på straffespark. Men dommer Sælen vinker videre. Skal bli spennende å se denne i reprise.
    87'
    Andersen klarer såvidt å stanse Chima som sistemann. Der kunne fort vingen fått sjanse alene mot keeper.
    88'
    Molde angriper villig enda, men Tripic og Chima misforstår hverandre og ballen går utover dødlinjen.
    89'
    Lars-Christopher Vilsvik
    89'
    Frispark i farlig posisjon for SIF. Ute på kanten av sekstenmeteren. Mange roper på straffespark der da forseelsen ser ut til å skje innefor streken.
    90'
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    90'
    Molde 2 - 2 Strømsgodset
    Mål: Anders Konradsen
    Der ble gullstriden åpen igjen. Frisparket fra Storflor setter Konradsen kontant i målet. Får stå helt alene foran mål og bare stange ballen inn der.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+3
    Storflor skyter fra hjørnet av sekstenmeteren, utenfor.
    90'+3
    90'+4
    Da er kampen slutt og spillet om gullet er i det minste utsatt i tre uker, hvis ikke Rosenborg skulle snuble hjemme mot Brann senere ikveld. Vi har vært vitne til en kamp hvor Molde hadde de fleste store sjansene og etterhvert det meste av spillet. Men SIF viser lagmoral og vilje som minner om kampen de spilte sist helg. Men id en grad hjemmelaget er misfornøyde med kampen ikveld, så bør de skylde på sine egne feil på defensive dødballsituasjoner. Altfor lett får SIF utnytte rene markeringsglipper i forsvaret til Molde, ikveld kostet det to mål imot og gullet. Men kampen var tilskuerne veldig innholdsrik og morsom. To lag som tidvis viste kjapp og åpen fotball og en del lekre detaljer på en regntung bane.