Slutt

1-3

0-1
1-1
1-2
1-3
Berg89'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til Porsgrunn, til Pors stadion og til denne herlige cupkampen mellom Pors Grenland og Odds Ballklubb.
    Det er to lag med utrolig mye historie som barker sammen idag. Det er svært sjeldent å se så mange spillere i et oppgjør som har spilt for begge klubber. De to klubbene har lenge vært samarbeidspartnere, men det har vært litt dårlig stemning mellom klubbene i det siste. Det har også vært en av grunnene til at Odd byttet navn fra Grenland til Ballklubb slik de het før.
    Det er et hav av spillere her som har vært i begge klubber. Jeg kommer heller tilbake til enkeltspillere ila kampen, men nevner noen eksempler. Stefan Mladenovic var først i Odd før han gikk til Pors i 2014. I 2016 ble han hentet tilbake igjen til Odd av Fagermo, og har flere kamper i Eliteserien etter det. Den aller største stjernen er nok Fredrik Nordkvelle. Han ble hentet fra Pors til Godset da Fagermo var trener der, før han hentet han til Odd i 2014. Fem spillere som skal i aksjon her har gått fra Pors til Odd. Motsatt vei har det naturligvis gått mange flere. Hele 13 av de som kan være involvert for Pors idag har kommet fra Odd sine systemer.
    Begynner å bli en stund siden disse lagene møtte hverandre nå, men for fire år siden har jeg gode minner fra en knallhard batalje på Pors Stadion. 1. Mai var dagen Pors nesten skulle slå storebror Odd. Pors tok ledelsen like etter pause ved Marius Enger. Odd svarte med nåværende Sandefjord-kaptein Håvard Storbæk. Lagene måtte ut i ekstraomganger for å skilles, og Porsgrunns-folket fikk den gavepakken de trengte. Lars Kristian Eriksen ble utvist for Odd, men legenden selv, Morten Fevang viste klasse med et minutt igjen av andre ekstraomgang, og sendte Odd videre i cupen. Av spillere på laget som startet den kampen for Odd så er det bare Jone Samuelsen som fortsatt er i klubben. En pur ung Sondre Rossbach satt på benken.
    Odd gjør det godt for tiden, om man tar vekk tapet mot Molde sist som kom på overtid. Alle trodde Oliver Berg hadde sikret et fortjent poeng for Odd, men Gabrielsen scoret på like etter godt inne på overtiden for Molde. Odd åpnet sesongen svakt, men har virkelig kommet seg nå. De har til og med begynt å vinne på bortebane igjen, noe som var lenge siden sist. Laget er godt og troppen er bredere enn på mange år, noe vi kommer til å få se idag. Det er flere av de som vanligvis ikke starter for Odd som får muligheten idag.
    Pors åpnet også sesongen svakt. 2-1 borte mot et overraskende sterkt Sola lag var kanskje ingen krise, men 0-4 hjemme mot Start 2 var det. Dog har Start 2 hatt en fantastisk åpning på sesongen ledet an av Tobias Christensen som det bare er å merke seg med en eneste gang. Etter det har laget vunnet fem kamper på rad, og det mot god motstand. Fram, Tønsberg, Madla og Viking har måtte se seg slått. Det samme måtte Staal Jørpeland i forrige kamp. En kamp som på papiret skulle være jevn endte med hele 8-2 seier på bortebane for Pors. Det betyr at laget er i kjempeform inn til denne kampen.
    Det er ikke bare en kamp mellom to fotballag dette, det er også kamp mellom to byer som tro det eller ei ikke er så glad i hverandre lengre. Alt fra kamper mellom russen i de to forskjellige byene, til de gamle som krangler om det heter Porsgrunns-elva eller Skiens-elva. Det er mye følelser som skal legges ned på banen for spillere som har fått avslag eller ikke vært gode nok i Odd. Det er mange som spillere med noe ekstra i denne kampen, og det er mange supportere som kommer med ekstra giv til nettopp dette oppgjøret. Selvfølgelig er alt vennlig på tribunen, for dette skal jo være en fest, men jeg tror at alle som møter opp der er ekstra interesserte i at sitt lag skal vinne akkurat denne kampen.
    Et artig poeng er også at begge trenerne på de to lagene har historie i den andre klubben. Fra 2002 til 2004 var Dag-Eilev Fagermo trener for Pors, noe som i bunn og grunn satte fart i karrièren hans. Etter dette var veien kort til Notodden, så til Godset, og vi vet alle hvor han er nå. På motsatt trenerbenk står en Odd-legende, Tommy Svindal Larsen. Han kalles for Guds gave til fotballen, og om ikke akkurat det stemmer så har han i alle fall vært Guds gave til telemarkfotballen. Det er det ingen tvil om. Han har spilt 196 kamper for klubben i tre forskjellige perioder fra 1988 til 2011. Han scoret bare 17 mål for Odd, men det var også nesten halvparten av hans mål i hele hans karrière. Med 99 kamper for aldersbestemte landslager, og 24 kamper for Norges A-landslag er han uten tvil en legende på Falkum.
    Når det kommer til antall tilskuere er det vanskelig å spekulere, men man kan alltid gjette litt ut fra det man har hørt. For fire år siden var det 2300 på dette oppgjøret, og det ryktes at man kan forvente noe av det samme. Da lå Pors høyere i divisjonssystemet, og det kan nok merkes på antall tilskuere at laget har rykket ned til nivå 4 i Norge. Det hjelper også på at det er knakende sol i Porsgrunn idag, og nærmere 20 grader i luften. Vi gleder oss til fotballfest.
    Nærmer seg kampstart. Det ble meldt om 4000 tilskuere her en periode av en optimistisk 'Porsær'. Det tror jeg vi bare kan glemme, men at det er et sted mellom to og tre tusen er jeg helt overbevist om.
    Spennende med Agdestein inn sentralt for Odd. Tar den plassen som Samuelsen eller Nordkvelle pleier å ha.
    Vi blir fortalt her at Pors kommer ut i en 3-6-1 her, men det er får vi snart et svar på. Jeg tror dette blir litt kaotisk fra Pors sin side, og at Tommy Svindal Larsen skal forsøke å lure Fagermo her.
    Det fyres bluss på en side, det vannes på den andre siden. Snart klart for cupfest i Porsgrunn. Det spilles om rettighetene til Elva!
    Kampen har startet
    0'
    Pors starter festen med en lang pasning, Kitolano har god kontroll på det første oppspillet.
    1'
    Mange poenger i denne kampen som jeg har vært innepå et par ganger allerede. Spennende å se om en spiller som Stefan Mladenovic feirer mot gamle lagkamerater. Jeg setter pengene mine på nei.
    1'
    Pors går ut høyt. Dunker frem med 4-5 mann hver gang Odd har ballen. Dog skal Eliteserie-laget klare å spille seg rundt presset fra et 3. divisjons lag, men friske tendenser fra Pors.
    2'
    Kitolano fører ball drøyt 40 meter, men blir til slutt stoppet to ganger av Kjetil Svarteberg. Klareringen går til Oldrup som forsøker en avsutning, men Klemenson har god kontroll.
    3'
    Keeperen til Pors spilte forøvrig i oppgjøre for fire år siden her i Porsgrunn. Da sto han en sinnsykt god kamp, jeg tror ikke han har spilt en bedre kamp siden det.
    3'
    Ruud slår inn via en Pors-spiller. Corner til gjestene.
    4'
    Litt pløsete slått. Ballen kommer ned med snå på, og Ulf Riis får klarert.
    4'
    Svakt tilbakespill av Bergan som Shala nesten snapper. Vegard Bergan er våken, og Odds nye stjerne har god kontroll.
    5'
    Gode tendenser fra Odd. Riku Riski blir nesten tredd gjennom av Agdestein, men pasningen fra den nye indreløperen til Odd blir litt lang. Agdestein spilte forøvrig 45 minutter som indreløper i 2. lags kampen til Odd igår mot Notodden. Det gikk ikke så veldig bra.
    6'
    Svarteberg feilberegner en ball i bakrom, og det ender med utspill for Odd og Myhra. Godt løp av Svarteberg, tror ikke han feilberegner den igjen.
    7'
    Larsen river ned Kitty som er på vei fremover.
    8'
    Stefan Mladenovic finner nesten Agdestein i feltet, men han blir litt liten i duellen med Ulf Riis.
    8'
    Tobias Lauritsen vinner en hodeduell med Sigurd Haugen. Lauritsen har også spilt i Odd, og fikk sin debut for noen år tilbake i cupen borte mot Skotfoss hvor han spilte en meget god kamp og scoret flere mål.
    10'
    Espen Ruud skal slå inn fra 26 meter skrått til høyre.
    11'
    Glimrende slått av Ruud, men løpene stemmer ikke i det hele tatt og Klemenson har god kontroll.
    11'
    Pors sitt fremste angrepsvåpen til nå har vært de lange utspillene fra Klemenson i retning Lindgren og Sebastian Fredriksen. Nære på et par ganger her nå, men de store sjansene uteblir.
    12'
    Glimrende forsøk fra Oliver Berg i retning Mladenovic i bakrom, men Vegard Kongsro er fint med. En av tre bak der, ser mer ut som en av fem her i åpningen.
    13'
    Pors vinner ballen fra Oldrup Jensen på midten og kommer tre mot tre. Shala triller til Lauritsen som kommer helt fri på høyre. Han forsøker et frekt skudd i keeperhjørnet, men Viljar Myhra har kontroll. Corner Pors.
    15'
    Innøvd variant fra Pors, men Sondre Larsen Lindgren får ikke avsluttet i feltet.
    15'
    Odd har faktisk ikke skapt en eneste mulighet de første 16 minuttene. Mot Hei på samme tid hadde Odd skapt fire målsjanser, og scoret en haug med mål. Eliteserielaget må opp i ringa her.
    17'
    Det er dog ganske som forventet at Pors holder følge tidlig her frem til de blir slitne. Odd er jo uten tvil bedre trent, og Fagermo mente selv at Pors skulle få løpe det litt av seg i starten, så ville mulighetene komme.
    18'
    Pors skal kaste langt. Nesten som corner når Knutsen kaster.
    19'
    Mladenovic og Svarteberg i en tøff duell. De to har spilt sammen i veldig mange år i både Odd og Pors.
    20'
    Odd med en glitrende kontringsmulighet, men den tar ikke Riski vare på. Agdestein vinner ballen fint på egen halvdel og setter fart på, ballen ut til Riski er også god. Han venter på Ruud som kommer på overlapp, men ballen ut til han er grusom. Utspill for Klemenson i Pors buret.
    21'
    Mål for Odd!
    Pors 0 - 1 Odd
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: John Kitolano
    Odd kombinerer nydelig på venstre, og tar ledelsen i derbyet. Stefan Mladenovic mottar ballen fra Kitolano og leker litt med kula. Han finner Kitty igjen nydelig som har gått på løp mellom Svarteberg og Kongsro. Innlegget fra Ktolano er glimrende, og på første stolpe stuper Riski frem og hamrer ballen opp i nettaket.
    23'
    Bergan gir vekk en corner der. Totalt unødvendig når man vet at Kim Bentsen skal slå corneren. Telemarks beste innleggsfot etter Espen Ruud?
    27'
    Klart når man gir skryt så slår Bentsen en slapp corner som Myhra har kontroll på.
    27'
    Forøvirg skal også Kitolano ha mye skryt for innlegget sitt på 0-1 scoringer. Glimrende løp og et nydelig innlegg.
    28'
    Pors bryter, men Granit Shala blir veldig alene på topp for Pors nå. Toppscoreren til Pors trenger hjelp om vertene skal score her.
    29'
    Sebastian Fredriksen skyter fra 30 meter, en avslutning som Myhra burde holde enkelt, men han gir en retur som Shala på vei. Han er dog i offside, men satte ikke ballen i mål uansett så det spiller liten rolle. Pors ypper seg litt mot storebror her nå.
    31'
    Så er det Viljar Myhra som gir vekk en corner. Ballen sklir over foten i det han skal klarere. Ny corner for Pors, og igjen går Bentsen ut.
    31'
    I retning Ulf Riis men Steffen Hagen viser bra rutine der og tar han enkelt ut.
    32'
    Oioi. Kampens prestasjon fra Vegard Vrålid. Odd bryter på midten og SIgurd Haugen blir spilt fullstendig alene gjennom. Vrålid setter på en turbo man sjeldent ser på en fotballbane, og takler Haugen som bakerste mann. Taklingen er klokkeren, og Pors får til og med utspark.
    34'
    På 0-1 så er det fortsatt kamp her, og det vet Pors som irriterer Odd litt nå. Odd skaper veldig lite.
    36'
    Sondre Larsen Lindgren med et nydelig løp i bakrom, ballen er også fin, men innlegget blir noe kort.
    36'
    Odd kontrer. Agdestein med en fin ball ut til Riski som legger tilbake til Agdestein. Den tidligere Haugesund-spillere får ikke noe trykk i avslutningen fra 10 meter, og Pors får klarert.
    37'
    Der burde vel Shala utlignet. Glimrende av Svarteberg på venstrebacken som kommer frem på siden. Innlegget er veldig godt mot Shala som er en skostørrelse unna å nå den før Myhra som er litt avventende. Odd slipper med skrekken.
    39'
    Mladenovic tar seg forbi Svarteberg og slår brilliant inn til Oliver Berg som står på 16 meter alene, i stedet for å skyte så triller han over til Ruud som forsøker å curle ballen i vinkelen med feil bein. Skuddet går over den gamledagse klokken som finnes på stadion her.
    40'
    Gigantisk mulighet for gjestene. Agdestein med en sylfrekk vending lurer to Pors-spillere ut i den bermøte bua. Innlegget er godt, men Haugen klarer ikke å styre den på mål.
    42'
    Det ropes på straffe i Porsgrunn, og det er hjemmelaget som skriker. Shala mener han rives ned i feltet av Bergan, men dommer blåser ikke
    45'
    Hjørnespark til Pors
    45'
    Mål for Pors!
    Pors 1 - 1 Odd
    Mål: Tobias Lauritsen
    Målgivende: Kim Bentsen
    Lauritsen stanger corneren i mål. Corneren fra Bentsen er glimrende slått, og på bakre får store, sterke Lauritsen gå opp. Jeg vet ikke hvor høy den mannen er, men det er i nærheten i to meter. Han har selvfølgelig ingen problem med å stange ballen i mål.
    45'
    Pause
    45'+1
    Pause i Porsgrunn, og hvilken avslutning på omgangen. Odd startet kampen klart best, og har vært det førende laget hele veien, men Pors har yppet seg frempå flere ganger. Odd tok ledelsen etter en glimrende scoring av Riski etter et vel så nydelig forarbeid av Kitolano. Pors svarte like før pause etter en nydelig hodestøtt av Lauritsen etter en fin corner fra Bentsen. Pors har klart seg godt de, og spesielt Vrålid spilte en god omgang.
    2. omgang
    45'
    Vi er i gang igjen med de siste 45 fra Pors Stadion, og Fagermo tar nødvendige grep her.
    46'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Sigurd Haugen
    Dette betyr Agdestein opp på topp, mens Nordkvelle går inn på midten. Knallsterk midtbane fra Odd her nå.
    46'
    Stor skryt til Pors sine tre midtstoppere idag. Ulf Riis og resten har hatt veldig god kontroll.
    47'
    Lauritsen med magi. Jeg vet ikke helt hva han gjør, men han drar seg forbi to mann med samme finten, og kommer helt fri. Innlegget blir noe for kort, og Hagen får klarert.
    48'
    Hjørnespark til Odd
    50'
    Mål for Odd!
    Pors 1 - 2 Odd
    Mål: Fredrik Oldrup Jensen
    Målgivende: John Kitolano
    Oldrup Jensen gjør som han gjorde mot Strømsgodset. Corneren er magisk fra Kitolano som varter opp med dagens andre assist. Oldrup er helt rå i feltet, og Odd sin beste hodespiller når Occean er ute stanger inn 1-2 til Odd. Ble stille på tribunen nå.
    50'
    Kitolano jobber frem en corner for Odd i duell med Kjetil Svarteberg.
    53'
    Igjen mot Oldrup, men Klemenson er ute og bokser den nå. Returen ender hos Oliver Berg som forsøker å fyre fra 20 meter, men ballen går utenfor.
    53'
    Odd er ekstremt upresise. Bryter fint på midten når Vrålid mister ball, og Odd kommer fire mot to. Ballen fra Mladenovic mot Agdestein er litt unøyaktig, og det ender med nada.
    56'
    Odd styrer fullstendig her. Helt annet lag i andre omgang. Berg forsøker seg på en avslutning inne i seksten, men Klemenson er med på notene.
    58'
    Spillerbytte - Pors
    Inn: Mats Romsdalen
    Ut: Sebastian Fredriksen
    Sønnen til den litt mer kjente Morten Romsdalen inn.
    59'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Riku Riski
    62'
    Skjer ganske lite på Pors Stadion nå. Odd styrer, og Pors virker veldig slitne her. Henger ikke helt sammen.
    62'
    Christoffer Knutsen lager frispark i duell med Ruud. Knutsen har vært frisk idag, og høyresiden til Odd har ikke skapt mye.
    63'
    Spillerbytte - Pors
    Inn: Leonard Gashi
    Ut: Kim Bentsen
    63'
    Zekhnini markerer seg med en gang. Får ballen på venstre, tar to touch inn i banen og klinker til mot krysset. Klemenson ser utgangen, og ligger elegant i hjørnet og får den ut til corner.
    64'
    Tøffe dueller i feltet. Steffen Hagen tar en salto over Ulf Riis, og begge to går i bakken. Frispark til hjemmelaget.
    64'
    Espen Ruud med et godt innlegg på bakre mot Agdestein. Kjetil Svarteberg er der og presser den tidligere Haugesund-spilleren til en dårlig avslutning. Godt backspill.
    67'
    Det skjer villere ting på andre arenaer akkurat nå, men det er i det minste fortsatt spennende her selv om mulighetene uteblir. Odd er godt fornøyde nå.
    68'
    Oliver Berg fyrer fra 20 meter. Ballen dumper 10 meter utenfor. 'Det harn lært av Fagermo' synger Pors-fansen. Ingen poplær mann i Porsgrunn Odd sin trener.
    71'
    Odd fortsetter å styre kampen, og det ser ut til at kreftene til Pors har tatt slutt. Håpet lever uansett så lenge Odd bare leder med et mål.
    73'
    Sjeldent jeg har sett en kamp med så få sjanser. Odd skaper ingenting mot et Pors lag som ligger veldig lavt nå. Det er vel bare snakk om tid før Pors må begynne å kaste alle frem i angrep for utligning.
    74'
    3114 tilskuere på plass på stadion idag. Det kaller jeg for en godkjent 2. runde kamp i NM. De hadde nok forventet noe mer her, men 3000 er nok ca det man kan håpe på.
    76'
    Pors får låne kula litt nå, og igjen må vi gi skryt til en meget god backrekke hos Pors. Fin ro med ballen, og gode når de må bryte inn. Imponerende.
    77'
    Godt innlegg fra Espen Ruud, og en god klarering fra Ulf Riis som gir corner.
    77'
    Blir kaos i feltet, men Klemenson får til slutt kontroll. Kitolano med et godt returløp stopper en kontring for Pors. Glimrende kamp av Kitolano.
    78'
    Odd og Fagermo vet at selv om de har full kontroll nå så blir det fullstendig kaos på slutten om Pors skulle få en dødball her eller lignende.
    80'
    Pors virker dog helt fullstendig sluttkjørt. Manes fremover av publikummet, og nå har de snart ikke noe å tape på å peise alle frem i angrep.
    81'
    Agdestein med to fantastiske muigheter. Odd vender flott ut til høyre, og innlegget fra Ruud er gnistrende. Agdestein forsøker seg på direkten, men ballen går i blokka til Riis. Han får ballen igjen og tar et par touch før han får ballen litt foran seg, og får ikke noe fart i avslutningen.
    82'
    Oliver Berg setter ballen over mål fra 10 meter. Får ballen i feltet etter et nydelig løp og innlegg fra Ruud, men avslutningen går langt over mål. 'Det harn lært av Fagermo' runger igjen over stadion.
    84'
    Spillerbytte - Pors
    Inn: Atle Thommesen
    Ut: Christoffer Abrahamsen Knutsen
    85'
    Pors forsøker seg på en kontring med innbytter Thommasen, men ballen blir for upresis.
    86'
    Zekhnini på innsiden av stolpen og ut. Zekhnini vinner ballen og finner Agdestein som holder på kula. Han gjør det godt og venter til Zekhnini igjen har satt fart på, og unggutten spilles alene med keeper. Avslutningen går via Klemenson som har kommet ut, i innsiden av stolpen og ut igjen til keeperen. Det må vel faktisk kalles for en glimrende redning.
    86'
    Sitter med en følelse av at Pors får en sjanse her. En dødball like over midten så kommer de til å flytte opp samtlige.
    88'
    Mål for Odd!
    Pors 1 - 3 Odd
    Mål: Oliver Berg
    Målgivende: Stefan Mladenovic
    Internasjonalt nivå fra Mladenovic, selv mot en sliten back. Mladenovic får ballen på høyre og setter full fart fremover. Lurer Pors-forsvareren to ganger og spurter inn i boksen. Han triller tverrsover til Berg som enkelt setter den fra to meter. Kan være et selvmål der også, litt vanskelig å si.
    89'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Erik Eikeng
    Ut: John Kitolano
    Banens beste spiller går ut, inn kommer en meget spennende 2. lagsspiller i Eikeng.
    90'
    Legges til tre minutter.
    90'+1
    Målscorer Lauritsen forsøker seg fra langt hold, men avslutningen går utenfor målet til Myhra som virkelig ikke har hatt en eneste ting å gjøre her de siste 45 minuttene.
    90'+2
    Dagens Pors-spiller kåret av en lokal jury ble Ulf Riis. Det er så meget fortjent det.
    90'+3
    Kongsro presser frem en corner.
    90'+3
    Hjørnespark til Pors
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Kampen er over i Porsgrunn, og Odd vinner fortjent 1-3. Pors var tidvis veldig gode i første omgang, selv om de ikke skapte de største mulighetene. Odd sitt første mål ble scoret av Riku Riski etter et glimrende forarbeid av banens beste spiller, John Kitolano. Rett før pause fikk Pors scoringen sin. En nydelig corner fra Kim Bentsen ble fulgt opp av et like fint hodestøt fra Tobias Lauritsen som sørget for utligningen et minutt før pause. I andre omgang ble Pors slitne ganske tidlig, spesielt etter at Fredrik Oldrup Jensen styrte inn 1-2 på hodet etter en corner fra Kitolano. Etter det døde kampen fullstendig ut, og Pors var nesten ikke over midtbanen. De forsvarte seg dog veldig godt, og igjen må man trekke frem Ulf Riis som spiller en fantastisk kamp. Oliver Berg punkterte kampen like før slutt etter at Mladenovic hadde kjørt show på høyresiden. Odd tar med seg alle poengene til Skien, og med det også rettighetene til Skienselva frem til neste gang lagene møtes.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her