Hei, og velkommen til Lerkendal stadion, og oppgjøret mellom Rosenborg og Strømsgodset!
    Lagoppstillingene er inne. Rosenborg (4-3-3): 1 Hansen – 2 Eggen Hedenstad, 3 Reginiussen, 14 Lædre Bjørdal, 3 Meling – 7 Jensen, 25 Lundemo, 21 Midtsjø – 23 Helland, 10 Vilhjálmsson, 26 Jevtovic
    0'
    Strømsgodset (4-4-1-1): 1 Bugge Pettersen – 2 Hamoud, 5 Glesnes, 4 Madsen, 3 Parr – 11 Tokstad, 6 Hauger, 19 Junior, 23 Ulland Andersen – 8 Jradi – 10 Pedersen
    0'
    Jørgen Skjelvik og Anders Ågnes Konradsen må stå over kampen på grunn av skader, mens NIcklas Bendtner er suspendert etter det gule kortet sist, mot Vålerenga. Småskader i troppen gjør at Rosenborg bare har 6 spillere på benken i dag.
    0'
    Strømsgodset, som røk ut av cupen for Mjøndalen i midtuka, gjør to forandringer på laget som slo Viking 4-2 i forrige seriekamp. Ut av laget går Lars Vilsvik og Christian Sivodedov. Inn kommer Mounir Hamoud og Henning Hauger.
    0'
    Rosenborgs benk: 24 Østbø, 27 Bakenga, 5 Rasmussen, 34 Botheim, 32 Lund Reitan, 20 Gersbach
    0'
    Strømsgodsets benk: 12 Janukiewicz, 26 Vilsvik, 28 Høibråten, 13 Rubio, 21 Gjerstrøm, 93 Nguen, 33 Tagbajumi
    0'
    Det har regnet i Trondheim, i timene før avspark. Det borger for en fartsfylt kamp på en rask og flott gressmatte. Vi får se hvor mye været spiller inn på tilskuertallet.
    0'
    «Vi har bra bredde i troppen, så dette tåler vi. Det skal ikke gjøre noe med slagkraften vår,» sier Kåre Ingebrigtsen før kampen.
    0'
    «Det gjør ingenting med strategien vår at Nicklas er ute. Matti går rett inn i den samme rollen. Målet vårt er å være enda bedre enn det vi har vært på Lerkendal. Vi skal slå oss løs her i dag, skape sjanser og score masse mål,» sier Rosenborg-treneren.
    0'
    «Vi mål slutte å tape poeng på Lerkendal. Det har vi gjort for mye i år.»
    0'
    Rosenborg-publikummet synger om en viss Odd Iversen. Det betyr at avspark er få minutter unna.
    0'
    Kampen dømmes av Ola Hobber Nilsen. Med seg på linjene har han Tom Harald Grønevik og Geir-Oskar Isaksen. Fjerdedommer er Thomas Solum Lystad. Måtte «Hobber Nilsenss firo» bli usynlige i dag.
    0'
    Mike Jensen sparker kampen igang!
    1'
    Rosenborg har ballen mest i innledningen. Hjemmelagets spillere virker aggressive i dag.
    3'
    Strømsgodset er litt avventende, og forsiktige med å gå fremover.
    5'
    Godset får mulighet til å kontre på hjemmelaget, etter et ballmist midt i banen, men Tore Reginussen stopper effektivt kontringen.
    6'
    Kampens første avslutning fra Jonathans Parr høyrebein. Laaangt over. Prøv med venstra neste gang, Parr!
    7'
    Leken pasning fra Jensen ut til Meling på venstre. Innlegget for dårlig.
    7'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    Rosenborg 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Jakob Glesnes
    Og der er det mål til Rosenborg. Det så klumsete ut. Helland slår inn fra høyre, Midtsjø avslutter, men skuddet går i stanga. Returen treffer Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes og går over streken.
    8'
    Rosenborg har nesten ikke ligget under så langt i 2017-sesongen. Utfordringen har vært å avgjøre kamper. Så får vi se da...
    10'
    Det er god trøkk på Kjernen-tribunen nå. Fra Godset-hjørnet høres knapt en lyd.
    11'
    Halvsjanse til hjemmelaget. Helland presser Parr til å klarere til corner, like utenfor stanga.
    13'
    Kampens første corner slår av Mike Jensen. Reginiussen får til en heading på lengste, men han er hardt presset, og avslutningen går over.
    14'
    Strømsgodset ønsker å sette igang kort, men Rosenborg står høyt og hindrer Bugge Pettersen i å bruke stopperne.
    16'
    Det gikk femten minutter før Strømsgodset fikk rulle ball i eget forsvar, og forsøke å bygge opp bakfra.
    16'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Milan Jevtovic
    Målgivende: Matthias Vilhjalmsson
    2-0 Rosenborg. Godset mister ballen på vei frem. Rosenborg bryter, Jevtovic fikser resten.
    16'
    Og det er det 2-0. Milan Jevtovic glir gjennom hele Godset-forsvaret, og setter ballen mellom beina på Bugge Pettersen. Lekent!
    17'
    Rosenborg har full kontroll akkurat nå. Ruller ball i bakre firer. Godset-spissene kikker bare på.
    20'
    Bugge Pettersen med skuddfinte på Vilhjálmsson. Høydepunktet for Godset så langt.
    21'
    Godset med et innleggsforsøk fra høyre. Men Rosenborg-forsvaret header unna. Det nærmeste bortelaget har vært, om man ser bort i fra Parrs suser med høyra...
    22'
    Marcus Pedersen vifter og gestikulerer. Han er tydeligvis ikke fornøyd med tingenes tilstand. Det har han heller ingen grunn til; har knapt vært borti ballen så langt.
    22'
    Hvem skal snu dette for Godset?
    23'
    Vegard Eggen Hedenstad får en god sjanse skrått ute fra seks meter. Skuddet blokkeres av Kim André Madsen.
    25'
    Gode tendenser fra Godset på høyresiden, igjen. Overlapp og innlegg, men treffer ingen foran mål.
    26'
    Henning Hauger feller Mike Jensen midt inne på Godsets halvdel. Jensen har virket mer PÅ i dag.
    27'
    Pål André Helland er ikke fornøyd med ballen. Ballen byttes ut med en ny. Så får vi håpe at innbytteren leverer bedre.
    27'
    Tror ikke Helland kan skylde på ballen der. Skuddet er enda dårligere enn Parrs forsøk tidligere i kampen. TI meter over mål. Daft var det også. Det der er ambisiøst fra 35 meter.
    28'
    Henning Hauger kriger godt på midten, og vinner noen dueller for Godset. Det må nok mer krigervilje til, om Godset skal komme tilbake i kampen.
    30'
    Tor Ole Skullerud sender fem mann i oppvarming. Kan det bli skifter allerede i pausen?
    31'
    Fikst trekantspill mellom Meling og Midtsjø på venstresiden. M and M's der altså.
    32'
    Rosenborg bruker konsekvent veldig lang tid på alle hjørnespark. Er det bevisst?
    33'
    Godset forsøke nok en gang å sette igang kort. Men nok en gang poler Bugge Pettersen ballen utover sidelinja. Dårlig.
    33'
    Nesten for Rosenborg. Ser ut som spillerne foran mål ikke helt blir enige hvem som skal skyte. Innlegget fra Eggen Hedenstad var godt, men Jensen og Jevtovic ble ikke enige.
    35'
    Jonathan Parr demper ballen fint - med høyra.
    35'
    Midtsjø ligger nede etter en duell med Francisco Junior. Det går nok bra.
    37'
    Godsets spissduo, Jradi og Pedersen har vært helt usynlige så langt.
    37'
    Jensen fyrer med venstra tjue meter, etter godt Rosenborg-spill. Går via en medspiller. Derfor ingen corner.
    40'
    Godt forsøk fra Ulland Andersen. Dribler av Lundemo, og skyter fra umulig vinkel. Hansen redder til corner. Det er det første vi har sett av Godsets venstreside.
    41'
    Ny corner.
    42'
    Der hadde Rosenborg en enorm kontringsmulighet. Både Helland og Jevtovic stod igjen i angrep, mot to Godset-spillere. Men Jensen får ikke slått ballen forbi Godsets førsteforsvarer.
    42'
    Marius Lundemo, som spiller anker for Rosenborg, er ikke spesielt mye involvert i spillet. Det er som oftest Jensen eller Midtsjø som står for ballflyttinga fremover.
    43'
    Frekk luke av Lundemo på Jradi. Eller tuttis (tunnel), som trønderne sier.
    44'
    Bugge Pettersen med utspark. Treffer banen denne gangen.
    45'
    Trampeklapp på Lerkendal nå. Det er lenge siden hjemmepublikummet har vært så fornøyd med spillerne. Det har de god grunn til.
    45'
    45'
    46'
    Tokstad forsøker seg med en avslutning, men treffer dårlig fra 15 meters hold, og keeper redder enkelt.
    48'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jonathan Parr
    Parr feller Jensen, og får det gule kortet.
    49'
    Rosenborg 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Hedenstad legger inn fra høyre, og ballen er såvidt innom Parr før den lander perfekt på hodet til Vilhjalmsson som scorer fra kloss hold med pannebrasken.
    53'
    Nå har RBK full kontroll her.
    56'
    Reginiussen og Bjørdal skaller i en duell inne foran eget mål. De ligger litt nede og får behandling før de er klare.
    59'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Kristoffer Tokstad
    60'
    Parr legger inn fra venstre, men Marcus Pedersen er litt for sen. Nesten så han får avsluttet fra åtte meter.
    61'
    Jradi er farlig når han kommer seg fri inne i feltet, og legger ut i feltet. RBK får klarert.
    66'
    Den sjansen er enorm for RBK. Helland vipper til Vilhjalmsson som header i tverrliggeren. Ballen spretter ned på streken og ut igjen. Det ser ikke ut til at den var inne.
    67'
    Mål for Strømsgodset!
    Rosenborg 3 - 1 Strømsgodset
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Francisco Júnior
    Eirik Ulland Andersen skyter overraskende fra langt hold, og ballen seiler inn helt borte ved stolpen til høyre for Andre Hansen.
    68'
    Francisco Junior kaster seg frem inne foran mål etter innlegg fra høyre. Han når ikke ballen, men det er uansett vinket for offside.
    70'
    Jradi skyter fra drøyt 20 meter - ikke så langt unna krysset til venstre for RBK-keeper Hansen.
    71'
    Midtsjø finner Jensen, som forsøker å legge inn. Corner til RBK.
    72'
    Helland tar corneren - Bugge Pettersen er borti den, og det blir ny corner.
    73'
    Hedenstad tar corneren fra motsatt side. Blir småfarlig når ballen treffer et par spillere inne foran mål. Men Bugge Pettersen får kontroll.
    73'
    Jradi finner Parr som plutselig får ballen på fem meter og skyter - keeper redder til corner.
    75'
    Inn: Lars-Christopher Vilsvik
    Ut: Mounir Hamoud
    75'
    Corneren blir klarert.
    75'
    Jradi rundlurer Meling og skyter godt - treffer utsiden av stolpen. Hansen er så vidt borti ballen også. Corner til Godset.
    76'
    Strømsgodset klarer ikke å skape noe ut av denne corneren heller.
    77'
    Jradi drar bort to-tre RBK-spillere. Prøver en pasning i retning av Junior, men den blir for upresis.
    79'
    Inn: Marco Tagbajumi
    Ut: Marcus Pedersen
    80'
    Vilsvik får en smell i venstre ankel etter en duell med Lundemo. Kommer seg opp etter en liten pause.
    83'
    Jradi spiller til Tokmac Chol Nguen på høyrekanten. Han legger inn, men Junior bommer på ballen.
    86'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Milan Jevtovic
    87'
    Meling skaffer RBK en corner.
    90'
    Corneren fra Helland blir halvklarert. Havner hos Helland igjen, og han setter fart inn i feltet. "Skyter" et hardt innlegg som ender med en ny corner.
    90'
    Svak corner av Helland - over alle og til utspill fra femmeteren.
    90'+1
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Lundemo skyter fra langt hold. Får bra treff, men Bugge Pettersen redder til corner.