2-0
Author avatar

Ble dekket av VG Sporten

    Hei, og velkommen til bikkjekalde Lerkendal stadion. Det er klart for Rosenborgs siste hjemmekamp for sesongen, i Eliteserien. Seriemesterens motstander er Viking, hvis skjebne for lengst er forseglet. Det er en time til avspark, og lagoppstillingene har akkurat kommet inn. Navnet mitt er Erik Eikebrokk.
    0'
    Kåre Ingebrigtsen stiller med sine beste menn fra start av. RBK (4-3-3): Østbø – Eggen Hedenstad, Reginiussen, Rasmussen, Meling – Jensen, Trondsen, Anders Konradsen – Helland, Bendtner, Adegbenro
    0'
    Det betyr at André Hansen hviler, og Arild Østbø kommer inn. Ellers blir det spennende å se hvem av Anders Ågnes Konradsen og Anders Trondsen som får jobben som midtbanesentral.
    0'
    Vikartrener Bjarte Lunde Aarsheim har bare tatt med seg 16 spillere til Trondheim. Viking går ut i en 4-4-2-formasjon fra start av, som ser slik ut: Austbø - Ryerson, Nordvik, Cruz, Martinsen - Bytyqi, Danielsen, Jenkins, Haukås - Høiland, Bringaker.
    0'
    Rosenborg vinner kampen om benken, for der er trønderne i klart overtall. Ingebrigtsen kan sende utpå navnet som Hansen, Levi, Botheim, Jevtovic, Lædre Bjørdal, Gersbach, Morten Konradsen.
    0'
    Lunde Aarsheim har bare fem å velge blant fra benken. Det er Wichne, Gregov, Sale, Haugen, Jonas Pereira
    0'
    Kampens dommerkvartett ledes av Ola Hobber Nilsen. På linjene spankulerer Tom Harald Grønevik og Geir-Oskar Isaksen. Kai Erik Steen er fjerdedommer, og har forhåpentligvis doblet antall lag med ullundertøy, for i ettermiddag er det sendt ut PUSH-varsel for frostrøyk og minusgrader i Trondheim.
    0'
    På den positive siden: Rosenborg har lovt både kake, fyrverkeri og fest, for å feire seriegullet, en fest som tidligere har blitt utsatt flere ganger. I dag blir det medaljer, pokal og gullundertøy. Garantert.
    0'
    Rosenborg og Viking har møttes 130 ganger i cup og serie. Trønderne var vunnet 42, mens Viking har vunnet 30. 31 kamper har endt uavgjort. Rosenborg har vunnet de seks siste.
    0'
    Vi må faktisk helt tilbake 10. september 2005 for å finne sist Viking-seier. Det er 24 kamper det, og mer enn tolv år, det. På Rosenborg-laget den gangen spilte blant annet Bjørn Tore Kvarme, Ørjan Berg og Vidar Riseth. Den gangen ledet Rosenborg 2-0, men tapte likevel 3-2.
    0'
    Lagene er igang med oppvarmingen. Her er det mye langbukse, ullvotter og lue. Én Rosenborg-spiller varmer opp med hvite ullvotter, mens resten har sorte. Det lukter bot... Det er Samuel Adegbenro som er «synderen», ironisk nok.
    0'
    Pål André Helland virker tent. Krysser «målsnora» først når Rosenborg-spillerne varmer opp med spurtintervaller. Eller så fryser han bare...
    0'
    Hele Viking-troppen er med i spilldelen av oppvarminga. Men de er jo bare 14. Keeperne driver på for seg selv.
    0'
    Dommerne er også i fullt firsprang. Nå er det nettene som sjekkes for ureglementære hull; 1, 2, 3, 4, 5, osv...Kledelige grønne strømper på dommerkvartetten i dag, forøvrig.
    0'
    Viking-keeperen trener utboksing. Ikke helt Peter Schmeichel enda. For mye underskru.
    0'
    Det blir spennende å se hvordan Bjarte Lunde Aarsheims startellever blir seende ut. Kommer Viking i 4-2-3-1, 4-5-1 eller 4-4-2-formasjon? Om ti minutter får vi svaret.
    0'
    Før avspark får kaptein Mike Jensen blomster og klem. Han har spilt 200 kamper for Rosenborg.
    0'
    Viking tar avspark - og vi er igang på Lerkendal, mens de siste strofene av «Bilde ta'n Ivers» ebber ut.
    0'
    Målet til Arild Østbø bombarderes av gullgirlander. Kampen må stoppes. Det tok under ett minutt det. Herlig!
    1'
    Anders Trondsen spiller sentral midtbane for Rosenborg, det betyr at Konradsen spiller indreløper.
    1'
    Det blir tillegg i tid av dette. Men der er vi igang igjen.
    3'
    Viking spiller 4-4-2. Det betyr både Tommy Høiland og Mathias Bringaker på topp.
    3'
    Treningskampnivå på matchen så langt. Kun fansen som leverer til gull.
    5'
    Rosenborg vinner duellen på midten. Da får Bendtner og Adegbenro rom. Rosenborg prøver ikke å ta overgangen en gang. Ruller ball, og mister ball.
    7'
    Viking med en kontringsmulighet. Men Meling bryter elegant, og setter opp Adegbenro. Én mot én på kant.
    7'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Mål: Nicklas Bendtner
    Eliteseriens toppscorer gjør det igjen.
    8'
    Det er blank kasse for dansken, etter at Adegbenro gjør hele jobben. Vingen går enkelt forbi på flanken, slår inn langs bakken. Austbø er borti ballen med skotuppen, styrer den til Bendtner som har vid åpent mål fra to meter.
    8'
    Det var Bendtners 19. mål i Eliteserien i 2017. Da er han to foran Stabæks Ohi Omoijuanfo.
    10'
    Tøffingen Tommy Høiland er eneste spiller i kortermet skjorte. Det er tøft, men er det lurt? Må løpe mye for å holde varmen.
    11'
    Høiland får en halvsjanse fra langt hold. RBK-keeper Østbø står litt langt ute, og Høiland skyter med venstra fra 25 meter. Ikke veldig nærme.
    11'
    Fotball og fashion hører sammen. Det er to spillere ute på Lerkendal med longs. Bendtner og Rosenborg-keeper Arild Østbø. Bendtner er kanskje best, men Høiland er tøffest.
    12'
    Rosenborg har ballen mest, mens Viking løper mest etter.
    14'
    Enorm sjanse for Anders Konradsen, som spilles alene med keeper. Avslutningen er muligens sesongens dårligste. Flere meter til side for mål, helt alene med keeper Austbø, fra seks meter.
    14'
    Viking startet kampen med relativt høyt press, men nå spilles de mørkeblå lavere og lavere. 21 spillere er inne på Vikings halvdel nå, kun Rosenborg-keeperen mangler. Han står midt på egen halvdel og kikker på.
    16'
    Rosenborg får kampens første corner, mens Østbø løper for å holde varmen på den andre siden.
    16'
    Corneren slås på første; der flyr Mike Jensen høyest. Men headingen over. Ny stor sjanse til hjemmelaget.
    17'
    Ryerson har vært på benken og fått instrukser. Løper rundt og gir medspillerne beskjeder mens han peker. Borte hos både Bringaker, Høiland og Haukås.
    18'
    Viking-stopper José Cruz ble liggende nede etter corneren, og har fått behandling. Halter ut på matta igjen.
    19'
    Meling kaster hurtig. Rosenborg etablerer seg langt inne på Vikings halvdel igjen. Det er klasseforskjell på lagene, så langt. Det viser tabellen at det også skal være.
    20'
    Et par vennskapelige klaps mellom Jensen og Høiland.
    20'
    Både Bendtner, Helland og Adegbenro er på vei inn i bakrom, men pasningen fra Konradsen er elendig. Venstra igjen...
    21'
    Viking har ballen litt mer, men det gjør at Rosenborg får mer bakrom å løpe i. Igjen er det Adegbenro...
    24'
    Adegbenro slår inn med yttersida, foran mål skjærer Helland inn fra høyre. Men Viking får klarert til corner. Helland som skal til pers igjen. Utoverskrudd.
    24'
    Corneren er lav, og spretter rett før den kommer frem til Adegbenro på seks meter. Avslutningen over.
    25'
    Helland er borte ved benken og snakker med Ingebrigtsen mens han holder seg til kneet eller ankelen. Ingebrigtsen kikker mot reservene. Er Helland ferdig for dagen allerede?
    25'
    Det er han. Helland har allerede begynt å rulle ned strømpene og ta av teipen, og spaserer i dusjen. Rosenborg med ti mann.
    25'
    Reservene var ikke helt klare for den, og byttet må vente mens innbytteren gjør seg varm. Er det Levi eller Jevtovic som skal inn?
    26'
    For første gang i kampen er 21 mann inne på Rosenborgs halvdel...Greier Viking å utnytte overtaket før Rosenborg blir fulltallig igjen?
    27'
    Bendtner starter alltid litt bak motspilleren når Rosenborg-keeper Austbø slår ut. Og nesten hver eneste gang kommer han seg foran motspiller og får tatt ned eller flikket ballen videre.
    28'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonathan Levi
    Ut: Pål André Helland
    Det er svenske Levi som kommer inn. Da går nok han rett inn på Hellands plass.
    29'
    Med Levis inntreden leder Rosenborg kampen 1-0, men Viking leder «ponytail-kampen» 2-1. Høiland og Ryerson har strikk i håret, i tillegg til Levi.
    30'
    Trondsen med en herlig crosser helt over til Adegbenro. Viser blikk og tilslag der, Trondsen. Adegbenro tar ned, spiller Meling, som blir felt på 25 meter.
    32'
    Flere som har lyst på den. Levi står ved ballen, det gjør også Jensen, Trondsen og Eggen Hedenstad.
    33'
    Eggen Hedenstad er fus.
    33'
    Stiller seg opp som Ronaldo, bredbeint, og forsøker å treffe ballen som Drogba og Juninho. Det er dupp i skuddet, men ikke nok fart. Like utenfor.
    33'
    I stedet for å sparke ut, så kaster Østbø ut. Mot Bendtner. Kaster godt over midten. Heftig!
    34'
    Adegbenro vandrer innover i banen. Tar med seg Eggen Hedenstad motsatt, som slår inn. Adegbenro ruver, men Viking-keeper Austbø ruver høyere. Austbø bokser godt. Uten underskru denne gangen. Oppvarminga før kampen kom godt med der.
    36'
    Levi gjør alt selv. Skyter fra umulig vinkel. Treffer stanga, og ut til kast!
    37'
    Ny enorm Levi-mulighet. Finter skudd denne gangen, og skyter med høyre fra sju meter. Nesten på blank, men keeper Austbø redder.
    37'
    Adegbenro med skuddfinte og innleggsfinte. Innlegget er for dårlig.
    38'
    Det er faktisk Viking-supportere til stede på stadion. 50-talls. De har vært anonyme så langt.
    39'
    Rasmussen har ikke hatt mye å gjøre så langt. Dansken spilte sentral midtbane i forrige hjemmekamp, mot Zenit. I dag har han hatt en rolig dag på jobben i midtforsvaret.
    40'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Viking
    Mål: Anders Trondsen
    Målgivende: Anders Konradsen
    Trondsen skyter fra 30 meter. Kjempedupp som Austbø ikke skjønner noe av. Midt i mål, men mål!
    40'
    Trondsen fyrer med yttersida. Austbø tror ballen går til venstre for seg, men ballen skrur og dupper. Ingebrigtsen snur seg mot publikum, strekker armene i været, og smiler.
    41'
    Danielsen skyter fra 17 meter, men får ikke til samme saft i skuddet som Trondsen. Man skal ikke glemme at Trondsen har spilt for Sogndal tidligere i karrieren, i saftkokerbygda...
    42'
    Trondsen har vært god. Er det Rosenborgs nye midtbaneanker vi ser her?
    44'
    Trondsen i samme posisjon som for fire minutter siden. Lader kanonen og fyrer av. Går for yttersida og ytterskru igjen. Denne gangen blir det for mye skru og for lite saft. Utenfor.
    44'
    Herlig trekant mellom Trondsen og Jensen, som spiller fri Eggen Hedenstad, helt alene på høyre flanke. Innlegget heades ut.
    45'
    Nå får vi se om dommerkvartetten husker tillegget fra åpningsminuttene. Skal være minst tre minutter tillegg...
    45'
    Det blir det IKKE. Det legges til ETT minutt. Det er helt på jordet, fjerdedommer Kai Erik Steen!
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Omgangen over. Enveiskjøring.
    45'+1
    Lagene gjør seg klare. Avspark er sekunder unna.
    45'+1
    Dommerne har sjekket at det er like mange hull i nettet som før...og med alle formaliteter unnagjort...
    45'+1
    2. omgang
    46'
    Bendtner sparker andre omgang igang med en bredside.
    46'
    Rosenborg rett i angrep. Adegbenro skyter fra tjue meter. Går via en Viking-spiller, til corner.
    46'
    Rosenborg jobber bedre defensivt enn Viking jobber offensivt, og vinner igjen ballen lett.
    46'
    Konradsen helt alene med keeper, men har sååå lyst til å spille til Bendtner, at han glemmer å skyte selv. Når han først skyter, fordi Bendtner blir markert, er det litt for sent, selv om Konradsen ikke bruker venstra. Rett på keeper.
    48'
    Vikings første store sjanse i kampen. Skuddet fra femten meter går utafor. Bringaker som forsøkte seg.
    50'
    Tommy Høiland er fortsatt tøffest på Lerkendal-matta. Ponytail og kortermet er perfekt vinteruniform.
    51'
    Bendtner ute på venstre. Skyter med venstre. Rett på keeper Austbø, som gir en liten retur.
    52'
    Levi til avslutning. Tvinges til å skyte med høyra. Rett på Austbø. Levis tredje store sjanse.
    55'
    Viking skal ha for at de ikke gir opp. Spillerne fortsetter å krige, til tross for at situasjonen i kampen ser like håpløs ut som tabellen.
    58'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Erik Botheim
    Ut: Anders Konradsen
    Rosenborgs andre bytte. Botheim inn, det er han som ikke er fornøyd med sølv. I dag blir det gull.
    61'
    Viking forsøker seg på høyre, og får til et innlegg, men Rosenborg-keeper Østbø er kjapt ute og plukker.
    63'
    Viking-frispark fra 20 meter. Danielsen tar sats, men Høiland står der også.
    66'
    Rett i muren fra Høiland. Elendig frisparkteknikk. Skuddet nådde ikke opp til knærne på muren engang. Tommy Høiland er ingen Ronaldo.
    66'
    Viking-forsvaret holder på å rote det til, men Andreas Nordvik får kroppen mellom ball og Adegbenro. Kommer seg ut av det.
    67'
    Ventefotball på Lerkendal. Rosenborg venter på å starte festen, mens Viking venter på å få slippe unna.
    71'
    Rosen bryter, og er fire mot to. Jensen slipper til Bendtner, som forsøker å chippe, men Austbø redder.
    71'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Milan Jevtovic
    Ut: Samuel Adegbenro
    Jevtovic kommer inn - får applaus fra Kjernen.
    72'
    Corneren fra Levi heades unna.
    72'
    Levi er spillesigen nå. Herjer ute på høyre. Får med seg fansen som trampeklapper til alt. Innlegget går forbi alle. Det ligger et tredje mål i lufta nå.
    75'
    - Vi vil se Hoftun danse, synger Kjernen. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, som er Kjernens vanlige førstedanser, applauderer mot Kjernen.
    75'
    Kjernen underholder mer enn spillerne ute på banen. Hele Rosenborgs støtteapparat har blitt bedt om å danse.
    79'
    Fortsatt ikke en lyd å høre fra Viking-fansen. Den første store sjansen til bortelaget lar også vente på seg.
    79'
    Bendtner mer som i en fri rolle på Lerkendal nå, etter at Botheim entret banen.
    80'
    Men Rosenborg somler litt for lenge med ballen, og Viking bryter. Så lenge det varer.
    80'
    Trondsen dundrer fremover. Ute på venstre flanke nå. Trondsen var levert varene i dag.
    81'
    16 834 tilskuere på Lerkendal i dag.
    81'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Usman Sale
    Ut: Tommy Høiland
    82'
    Cruisekontrollen er på for Rosenborg. Holder ballen i laget. Festkanonen er ladet, snart blir det pyro og jubelsang.
    86'
    - Skyt, roper Kjernen, når Trondsen får ballen på 45 meter.
    87'
    Viking får sin største sjanse i kampen to minutter før slutt, men Østbø redder.
    90'
    Kjernen-publikummet vil ha straffe, men det får de ikke.
    90'
    Siste Viking-mulighet? Frispark nesten ute ved cornerflagget. Festen kan de nok ikke ødelegge, men hva med et skår i gleden?
    90'+1
    Enorme Viking-muligheter. Det er Østbø mot røkla, og ballen er innom tverrligger. Men Østbø holder stand, og får til slutt frispark.
    90'+1
    La feiringen starte.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+1
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her