1-1

Ble dekket av Eirik Nesset Hjelvik

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av oppgjøret mellom Sandefjord og Bodø/Glimt. Mitt navn er Eirik Nesset Hjelvik og jeg skal holde deg oppdatert på de viktigste hendelsene i dette oppgjøret. Dersom det skulle være noe, er det bare å ta kontakt med meg på enh@vg.no.
    Det er liten tvil om at Sandefjord nesten må vinne dagens oppgjør dersom håpet om fornyet kontrakt i Eliteserien skal leve videre. Ni serierunder før slutt er vertene soleklar tabelljumbo i Eliteserien med tolv poeng. Stabæk på kvalifiseringsplass har 19 poeng.
    Bodø/Glimt - som har plukket 10 poeng på de siste fire kampene - er oppe på en trygg 11.-plass med sine 26 poeng.
    Dagens kamp dømmes av Trygve Kjensli fra Notodden IF.
    Bodø/Glimts startoppstilling er klar (4-3-3): Ricardo Friedrich - Isidoro, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Fredrik Bjørkan - Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kristian Fardal Opseth, Amor Layouni.
    Slik ser Sandefjords startoppstilling ut (4-2-3-1): Eirik Johansen - Christer Reppesgård Hansen, Marc Vales, Marius Høibråten, Stian Ringstad - Emil Palsson, Enric Valles - Mohammed Fellah, "Rufo", Håvard Storbæk - Fitim Azemi.
    Sandefjord har med seg følgende innbyttere: Jacob Storevik, Lars Grorud, Erik Meljde, Pau Morer Vicente, Pontus Engblom, William Kurtovic og George Nuah Gibson.
    På benken for Bodø/Glimt sitter Artur Krysiak, Marius Lode, Thomas Drage, Morten Konradsen, Geir Herrem og Patrick Berg.
    Trygve Kjensli er dagens dommer
    Lagene er utpå matten. Det regner og ballen vil gå fort i dag.
    Veldig glissent på stadion
    Avspark er tatt. SF i blått. Glimt i gult.
    2'
    SF slår langt mot Azemi. Men ballen stoppes før den kommer til bakrommet
    3'
    Rufo skaffer Sandefjord et frispark på egen halvdel.
    4'
    En rolig start på kampen foreløpig.
    5'
    Det ropes på straffe i Sandefjord. Storbæk ligger nede i feltet og holder seg i ansiktet. Han blir sparket i ansiktet av Isidoro. Går an å blåse på den
    7'
    Regnværet legger seg faktisk så mye på gresset her at ballen stopper litt opp i noen "dammer". Ikke bra.
    8'
    Sandefjord er i ferd med å feste et grep opp kampen. Men foreløpig uten å komme til skuddmuligheter
    8'
    Sandefjord får et frispark ved egen dødlinje.
    10'
    Holmen Johansen er altfor langt ute på en ball i bakrommet. Takket være stopperparet til SF går det bra. De står der skal og avklarer situasjonen.
    11'
    Svært nære for Fellah og Sandefjord etter en god kontring. Fellah mottar ballen bredt, tar den med seg innover og skyter fra 25 meter. 20 cm utenfor. God sjanse! Ricardo er dog etter den. Likevel kampens første sjanse til Sandefjord.
    12'
    Ricardo fanger et forsøk i bakrommet fra SF.
    12'
    Lang ball fra Holmen Johansen i bakrommet. Moe slår den vekk. SF har prøvd å finne Azemi i bakrommet flere ganger nå.
    14'
    Sandefjord kombinerer seg innover i banen med et par veggspill. Fellah ser frisk ut, men stoppes av Moberg.
    16'
    Banen byr på flere utfordringer. Ballen stopper i vanndammer midt på banen. Det gjør at det hele blir litt unaturlig. Men på andre deler av banen funker alt som normalt. Foto: NTB SCANPIX
    18'
    Fellah presser Moe til å slå ballen opp på tribunen.
    19'
    Vales ligger nede etter en hard takling fra Moberg.
    19'
    I en annen bunnkamp leder nå Start 2-0 over LSK.
    21'
    Bodø/Glimt får frispark litt utenfor 16-meteren til Sandefjord. Kan komme både skudd og innlegg.
    23'
    Glimt får lite ut av frisparket.
    24'
    Jose Angel prøver et skudd fra skrå vinkel. Full kontroll for Sandefjords keeper.
    25'
    Storbæk prøver et skudd fra distanse. Treffer ikke mål. Fellah står for kampens eneste målsjanse til nå.
    27'
    Layouni prøver et tidlig innlegg. Den går inn til Eirik Holmen Johansen.
    29'
    Bjørnbak bommer med en pasning, men det blir et godt mottak og han får spilt seg ut av problemene.
    31'
    Bra sjanse for Glimt til å skaffe seg en god avslutningsmulighet. Bjørkan spiller fint fri Moberg inne i SFs felt, men han bommer med touchet og sjansen kommer aldri.
    33'
    "Rufo" får frispark mot seg i duell med Bjørkan.
    35'
    Glimt-fansen prøver å synge sine gutter framover.
    37'
    Moe og Bjørnbak har god kontroll på Azemi foreløpig.
    37'
    Fellah med nytt skuddforsøk fra distanse. Den går via en fot og til corner. Han har vært omgangens kanskje beste spiller.
    39'
    Fellah løfter inn i feltet. Der er det klabb og babb i feltet, før Sandefjord får en god sjanse! Ringstad får skutt fem meter med ryggen til mål. Den går rett på keeper Ricardo.
    41'
    Fellah detter i feltet. Dommer blåser ingenting.
    42'
    Banemannskapet får en viktig jobb i pausen med å prøve bedre spilleforholdene. Det er disse "dammene" sentralt i banen som gjør at ballen stopper litt.
    43'
    SF med fint spilll. Rufo får en mulighet på en heading, men den går faktisk bakover i banen. Sandefjord styrer det meste på eget gress nå.
    44'
    Så vet vi jo hvor skumle Glimt er på kontringer.
    44'
    Sandefjord får frispark midt på banen. Opseth som er synderen ifølge dommeren. Ballen var et helt annet sted. Var ikke noe stygt som skjedde, men han dro litt i Høibråten.
    45'+1
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Jose Angel Jurado
    Sparker bort ballen. Kanskje den beste søknaden for å få gult kort?
    45'+2
    Pause i Sandefjord. Gresset er tungt og vått. Noen dammer gjør at ballen stopper. Sandefjord har skapt to muligheter. Men ellers har dette vært en kjedelig kamp.
    - Det er vanskelig å føre ball og slå pasninger, men det er sånn for begge lag, sier Fellah til Eurosport i pausen.
    Andre omgang er i gang i Sandefjord. Vi får håper på litt mer spenning de siste 45 minuttene..
    46'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Emil Pálsson
    Sandefjord-spilleren lager et frispark midt på egen halvdel og blir belønnet med gult kort.
    48'
    Sandefjord kontrer og kommer seg rundt på kanten, men avslutningen fra nettaket går i nettveggen.
    49'
    Der kunne det stått 0-1! Plutselig er en Bodø/Glimt-spiller gjennom, men Sandefjord-keeper Ricardo er ute på 20 meter og avverger en kjempesjanse. Det var på håret.
    49'
    I likhet med i førsteomgang er det Sandefjord som har tatt initiativet fra start av.
    53'
    Veldig lite som skjer i kampen nå.
    60'
    Kaldt og surt i Sandefjord i dag, men Bodø/Glimt-supporterne gjør i alle fall sitt for å holde stemningen oppe med Halvdan Sivertsens "Venner".
    61'
    Speakeren opplyser at 2556 tilskuere er tilstede og ser dagens kamp på stadion.
    62'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Fitim Azemi
    Sandefjord bytter. Et direkte spissbytte av trener Marti Cifuentes.
    63'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Martin Bjørnbak
    Målgivende: Brede Moe
    Gjestene tar ledelsen! Bodø/Glimt får flere sjanser etter en dødball. Til slutt ender ballen opp hos kaptein Martin Bjørnbak som enkelt bredsider inn 1-0.
    66'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Patrick Berg
    Ut: Jose Angel Jurado
    69'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Pontus Engblom
    Plutselig sitter den for Sandefjord. Ballen ender opp på venstrefoten til Mohamed Fellah som fra 16 meter banker den ned i lengste hjørnet. En flott scoring av Fellah.
    69'
    70'
    Plutselig tok det fyr i Sandefjord! Nå kan vi nok forvente oss 20 spennende avslutningsminutter siden ingen av lagene trolig vil være fornøyde med uavgjort.
    71'
    Brukbar sjanse til Bodø/Glimt etter en corner, men en Sandefjord-forsvarer får blokkert til corner. Den blir det ingenting ut av.
    72'
    Et par brukbare Glimt-muligheter etter innlegg nå. Gjestene fyller på i boks og får lagt inn, men inne i feltet er man akkurat noen hundredeler for seint ute.
    78'
    God Sandefjord-sjanse. Pontus Engblom står plutselig helt alene inne i feltet. Innlegget er litt svakt, slik at det blir vanskelig å heade hardt nok, men avslutningen går uansett et stykke til side for mål.
    78'
    Inn: Pau Morer
    Ut: Håvard Storbæk
    Sandefjord-kapteinen går ut. Inn kommer kreative Morer i et håp om å ta med seg tre poeng fra denne kampen.
    79'
    Inn: Geir André Herrem
    Ut: Kristian Fardal Opseth
    Rent spissbytte for gjestene denne gang.
    81'
    Layouni har et innlegg som blokkeres.
    83'
    Nesten at Glimt spiller seg til en bra mulighet. Men Sandefjord stopper dem i siste liten.
    85'
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Amor Layouni
    86'
    Sandefjord får rom til å angripe i. Men de spiller etter hvert bakover.
    88'
    Fellah kommer til skudd fra 20 meter. Det er svakt og triller sakte inn til keeper.
    88'
    Engblom ser ut til å komme alene med keeper, men Bjørnbak løper han opp.
    89'
    Sandefjord nikker unna en corner fra Bodø/Glimt.
    90'
    Moberg og Glimt får en god sjanse. Han er plutselig fri i feltet, men skyter utenfor fra 11 meter. Gigantsjanse!
    90'
    Inn: William Kurtovic
    Ut: Stian Ringstad
    90'+2
    Legges til tre minutter.
    90'+2
    En skade på Herrem gjør at dommer stopper et Sandefjord-angrep. Han har vondt i ansiktet.
    90'+3
    Kampen er i gang igjen. Vi er på overtiden av overtiden.
    90'+4
    Sandefjord roper på straffe! Fellah går ned etter takling fra Isidoro, men det blåses ikke noe. Det ser ut som en grei avgjørelse.