0-1
Djurdjic80' (Str.)

Velkommen til LIVE-kampen mellom Sandefjord Fotball og FK Haugesund. Vi oppdaterer i kveld fra arenaen i Sandefjord.
    Slutten på årets Tippeliga-sirkus nærmer seg, og Sandefjord spiller sin nest siste hjemmekamp i kveld. Dette er runde 28, og det gjenstår to runder til.
    Det er virkelig ikke til å stikke under en stol at FK Haugesund har forbløffet en hel fotballnasjon denne sesongen. Med en etablert fjerdeplass foran lag som Viking, Stabæk og Brann, jakter rogalendingene nå på en pallplassering.
    Haugesund står med 41 poeng, i likhet med Odd Grenland, foran kveldens kamp. Og avstanden opp til Tromsø på bronseplassen er med seks poeng. Ingen ting er med andre ord avgjort i årets Tippeliga.
    Sandefjord har slitt voldsomt i hele år, og står i skrivende stund med 25 kamper uten seier. Allikevel, etter en oppløftende kamp mot Aalesund sist runde, råder det positivitet i Sandefjord leiren.
    Også en kikk på lagene...Med både Diomande og Sohna ute, banes det plass til Henrik Gustavsen fra start sentralt på midtbanen. Torp og Røyrane utgjør hver sin bredde i den noe utradisjonelle midtbane-fireren.
    For FK Haugesund: I Jakob Sørensens fravær har bortelaget valgt å bruke Rok Elsner fra start, og skjøvet Vegard Skjerve ut på høyreback. Det betyr at Chris Pozniac denne gangen spiller høyrekant.
    Vi nærmer oss avspark, men det er fortsatt glissent på tribunene i Sandefjord. Supporterne fra Haugesund har rigget seg til under taket på felt M, og tatt fram banneret.
    Det er kjølig i Sandefjord i kveld, og snøen har også hvert innom de siste dagene. Vinteren tar vel imidlertid ikke ordentlig innpass før om en liten stund til.
    Lagene inntar banen.
    Sandefjord tar avspark.
    Skjerve er frampå. Han prøver å stikke Pozniak igjennom, men angrepet går i vasken.
    1'
    Djurdjic stormer mot mål, og river ned Bindia i en voldsom duell på 16-meterstreken. Bindia blir liggende.
    3'
    Bindia geleides ut av banen.
    3'
    Bindia er tilbake på banen, og ser tilsynelatende fin og pigg ut.
    4'
    Våge Nilsen mottar ballen på midten, og sender en håpløs pasning i retning Andreassen. Utspark fra Heier.
    6'
    Så kontrer SF med Bindia på høyresiden. Bindia ser etter alternativer, og velger en crosser mot venstresiden. Pasningen brytes.
    7'
    Gustavsen med frispark fra 40 meter. Skrått hold.
    8'
    Frisparket ender i klypene på Kristiansen. Gulsvik er imidlertid oppe å prøver seg.
    9'
    Bindia forsøker et innlegg fra høyresiden, og ballen suser i knehøyde mot boksen. Foran mål banker Gulsvik ballen over mål. SF har vært mest giftige de første 10 minuttene.
    10'
    Lang ball fra Gabrielsen opp mot en Lamøy i fart på venstrekanten. Lamøy drar seg forbi en motspiller, og slår inn. Foran mål kommer Røyrane og Våge Nilsen. Duellen mellom de to ender i corner.
    14'
    Sandefjord Fotball får tildelt et hjørnespark
    Henrik Gustavsen
    Godt slått. Nystuen vinner på et vis ballen, men FKH makter å tuppe den ut av farlig sone.
    14'
    Sandefjord slår mye langt, og stort sett på Lamøy det første kvarteret. FKH slurver i pasningsspillet, og sliter med å etablere noe framover. Har defensiv brukbar kontroll.
    17'
    Våge Nilsen setter fart på venstresiden, og han bestemmer seg for å fyre skuddfoten fra drøyt 40 meter. Ballen daler i armene på Heier.
    18'
    Frispark av Gustavsen rett utenfor 16-meteren. Skrått hold.
    19'
    Frisparket av Gustavsen er fantastisk slått. Den smyger seg i brysthøyde i mellom keeper og spillere. Ballen passerer nesen til fire SF-spillere før situasjonen ender som corner.
    20'
    Svakt slått. FKH kan klarere.
    20'
    Sandefjord spiller utmerket fotball. Henrik Gustavsen vinner et frispark i farlig posisjon. 25-meter fra mål.
    24'
    SFs nye frisparkspesialist, Gabrielsen, prøver seg også i kveld. Skuddet går rett i muren, og returen stryker stolpen. Farlig.
    25'
    Andreassen med en kjempeball fra back-posisjon i retning Sørum. FKHs raske spiss for nesten tatt ned den ballen og rundet keeper. Men bare nesten.
    27'
    Gult kort til Haugesund
    Upåaktsomt spill. Høyt spark.
    27'
    Så vinner FKH en corner.
    29'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Etter mye klabb og babb i feltet dømmes det til ny corner.
    29'
    Joakim Våge Nilsen
    Corner nummer to ender i SF-kontring.
    29'
    Nok en corner fra høyre for FKH.
    30'
    Det kjempes voldsomt inne i feltet. FKH forsøker forgjeves å få en tupp på ballen, som lever fritt vilt, inne i feltet. SF får klarert.
    30'
    Vegard Skjerve
    Holder Gulsvik i trøya til den store gullmedalje.
    32'
    Pozniak skyter fra 30 meter. Ballen er hard, men seiler over buret til Heier.
    32'
    Andreassen med nok en wonder-crosser mot Djurdjic på løp. Sistnevnte slår en feilpasning etter å ha mottatt ballen.
    35'
    Djurdjic vinner ballen på midtbanen, stormer mot mål, og dunker ballen over til industrianlegget bak stadioen.
    38'
    Kampen er litt stasjonær for øyeblikket. Begge lagene bytter på å angripe, men ingen av lagene er virkelig farlige. Dessuten er det glatt på matta i dag...
    40'
    Bindia viser frekkhet! Skjærer inn fra sin flanke, stjeler med seg ballen foran 16-meteren, og rapper til. Kristiansen er på nett, og plukker skuddet enkelt.
    41'
    Frispark til FKH fra drøyt 45 meter. Heier bokser ballen, men FKH holder seg i angrep.
    43'
    For en redning. Andreassen prøver et skudd fra kloss hold, og Heier legger seg sidelengs i luften for å redde unna. I stedet blir det corner.
    44'
    Ballen er for høy, og muligheten koker bort.
    44'
    Kjempesmell mellom Bindia og Pozniak. Bindia forsøker å rekke en ball, og takler med seg Pozniak i forsøket. Begge blir liggende nede med smerter. Andreassen stormer mot Bindia og lirer av seg noen gloser som ikke egner seg på trykk.
    45'+1
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Victor Demba Bindia
    Får til slutt kortet for situasjonen i forkant.
    45'+1
    45'+2
    Fra indre bane snakkes det varmt om hjemmelaget over storskjermen. SF har vært best de første 45-minuttene. Det er det ingen tvil om. Unggutten Gustavsen har vært mye involvert, og høster ros av hjemmelagets ekspertise på indre bane.
    45'
    Lagene er tilbake på banen.
    46'
    Lamøy mottar ballen på 16 meter og skyter. Den treffer et FKH-ben og ut til corner.
    49'
    Djurdjic felles på 18 meter. Våge Nilsen går fram for å ta frisparket.
    50'
    Frisparket blir til corner, og ballen seiler fritt inn mot Dimitriadis på bakerste stolpe. Hjemmefansen gisper, men svensken får klarert.
    51'
    Mye fram og tilbake. Billig frispark til Djurdjic etter duell med Gustavsen på midtbanesirkelen.
    54'
    SF vrir spillet fra venstre og setter i gang et angrep med Bindia på høyresiden. Bindia fosser mot mål, men sender et håpløst innlegg himmelhøyt over mål.
    57'
    Christensen kommer én mot én mot Jensen på 16-meteren. Førstnevnte dribler og skyter. Og ballen er farlig. Heier må bokse til corner.
    59'
    Røyrane klarerer ballen unna farlig sone.
    59'
    Det ropes fra alle kanter. Djurdjic er misfornøyd over at han ikke får frispark, og dommer må avbryte spillet for å roe ned gemyttene. I stedet vinner Gustavsen et frispark fra skrått hold på 30 meter.
    63'
    Frisparket er godt slått, men et FKH-hodet klarerer unna.
    63'
    Christensen finner Sørum på løp foran mål, men situasjonen blåses av for offside.
    65'
    Kast til Jensen helt nede ved hjørneflagget.
    66'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Malick Mane
    Ut: Martin Torp
    66'
    Inn: Olav Zanetti
    Ut: Ørjan Røyrane
    66'
    Gustavsen ligger nede med kramper.
    69'
    Det er lite spill langs bakken for øyeblikket. Ballen smelles opp i bakrom så fort muligheten byr seg. SF har fortsatt den samme entusiasmen i spillet som i første omgang. Men vi vet hvor fort det svinger i fotball.
    70'
    Gabrielsen står umarkert helt nede ved dødlinjen. Han får ballen og slår umiddelbart inn foran mål. Der står Gulsvik med to FKH-spillere rundt seg. Han faller og vil ha straffe. Dommeren vinker 20-åringen opp igjen.
    72'
    Frispark til SF på 40 meter. Jensen slår.
    74'
    Så er Gulsvik ivrig, og pådrar seg et frispark i mot helt uprovosert inne på FKHs banehalvdel.
    78'
    Elsner slår frisparket opp mot spissene, men muligheten koker bort.
    79'
    Djurdjic stikkes igjennom, og i duell med Zanetti i 16-meteren faller han. Straffe til FKH. Publikum river seg i håret. Det så nok litt billig ut.
    80'
    Haugesund scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Haugesund
    Mål: Nikola Djurdjic
    Han setter straffen kaldt i nedre hjørne. Til venstre for Heier. SFs sisteskanse er imidertid på ballen!
    80'
    Zanetti mottar ballen på midten, men slår den fra seg rett i bena på en FKH-spiller. Haugesund tar mer og mer over mot slutten. SF fikk en noe ufortjent scoring i mot.
    83'
    Så er det gode kombinasjoner av Sandefjord på rundt 16 meter. Marciano avslutter tilslutt svakt, over mål.
    85'
    85'
    Nå driller FKH og haler ut tid. SF løper i låna. Det virker som om målet tømte hjemmelaget for all gnist.
    87'
    Marciano faller i feltet etter gjennomspill av Mane. Sistnevnte roper på straffe.
    88'
    Så bestemmer Christensen seg for å skyte fra 20 meter, rett i tverrliggeren. Deretter er det Djurdjic sin tur, og Heier må gi til corner.
    89'
    Tas kjapt, og Jensen får etterhvert klarert for SF.
    89'
    FKH triller ball på SFs banehavdel.
    90'+2
    Våge Nilsen utfordrer. Han setter fart langs siden, og trekker seg helt inn mot mål. Nystuen henger etter. 45-graders-pasningen er derimot svak, og SF klarerer.
    90'+3
    90'+3
    Der sier Helgerud at nok er nok. Kampen ender 0-1, i favør FK Haugesund.
    Med seier idag ligger FKH nå kun tre poeng bak Tromsø på tredjeplass. Tromsø spiller mot Rosenborg i Trondheim NÅ. Følg den kampen også her på kanalen.
    Da takker jeg for oss, og håper at du følger med også neste runde.