1 687
2 468

Ble dekket av Kristian Hennie

Hei og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Sandefjord og Viking i Eliteserien!
    Hjemmelaget står med 20 poeng og ligger på en niende plass før kveldens kamp. Viking på sin side er fortsatt med i toppen og ligger på femteplass med 28 poeng.
    Sandefjord kommer fra et 3-0 tap for Tromsø i forrige runde, mens Viking tapte 4-2 for Vålerenga forrige Eliteseriekamp.
    Siddisene har riktignok en god opplevelse i bakhånd før kveldens kamp. På torsdag valset de over Sligo Rovers i første oppgjør i den tredje kvalifiseringsrunden til Conference League og vant kampen 5-1. Returoppgjøret spilles neste torsdag.
    Lagoppstillingen kommer straks!
    Viking (4-3-3): Gunnarsson - Bjørshol, Brekalo, Vevatne, Pattynama - Tangen, Torsteinbø, Løkberg - Sandberg, Traore, Kabran.
    Sandefjord (4-3-3): Keto - Haakenstad, Taaje, Flo, Smeulers - Kurtovic, Markmanrud, Egeli - Ofkir, Ruud Tveter, Nyenetue.
    Viking gjør flere endringer på laget som startet i midtuken mot Sligo Rovers. Solbakken, Tripic, Karlsbakk og Fridjónsson går ut, og inn på laget kommer Torsteinbø, Sandberg, Traore og Løkberg.
    Sandefjord på sin side gjør kun en endring på laget som startet mot Tromsø sist. Keanin Ayer er ikke i troppen, og inn for han kommer unge Vetle Walle Egeli.
    Det er også verdt å merke seg at Sandefjords nysignering Fredrik Pålerud er på benken i kveld. Han har signert en kontrakt som strekker seg til og med 31. august 2024. Pålerud kommer fra Sandnes Ulf!
    594 stemmer
    - Vi gleder oss til kamp. Håper vi har tatt læring fra kampen mot Vålerenga og at vi skal være på stasjonen i dag, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery før kampen.
    Da entrer lagene gressmatten på Release Arena!
    Der er vi igang i Sandefjord!
    Sandefjord som starter med å trille ball innad i laget.
    2'
    En lang ball fra Taaje blir litt for lang for Nyenetue. En forholdsvis rolig start på kampen!
    3'
    Nyenetue ligger nede etter en kollisjon med Løkberg. Ser ut som det er skulderen det har gått ut over. Går inn i garderoben med medisinsk personell. Her kommer nok et bytte ganske raskt!
    4'
    Smeulers legger inn fra venstre, men Viking klarerer!
    7'
    Skudd på mål, Viking
    Så er det Viking som kommer på høyresiden med Bjørshol. Høyrebacken legger inn og på bakre stolpe fyrer Tangen av, men ballen går høyt over mål.
    8'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Youssef Chaib
    Ut: Franklin Nyenetue
    Og der kom bytte! Chaib som kommer inn for skadde Nyenetue.
    8'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 0 Viking
    Mål: Mohamed Ofkir
    Målgivende: Alexander Ruud Tveter
    SÅ SCORER OFKIR! Et innlegg slås inn fra venstre og ballen ender opp hos Ofkir inne i sekstenmeteren. Han tar et par touch før han banker ballen ned i det lengste hjørnet.
    9'
    Viking fikk tidligere i uken et bud avslått på nettopp Sandefjords Ofkir - og man skjønner hvorfor nordmannen er ettertraktet.
    11'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    12'
    Corneren ender rett i klypene på Gunnarrsson.
    12'
    Morsom start på kampen med mål så tidlig!
    13'
    NÆRE FOR VIKING! Et innlegg ender opp hos Sandberg som står helt alene i sekstenmeteren. Han banker til, men skuddet går i stolpen!
    14'
    Nok en gang ligger en Sandefjord-spiller nede. Denne gangen er det Markmanrud.
    15'
    Viking har kommet til to store sjanser hittil i kampen. Spennende å se om Sandefjord holder dette til pause.
    16'
    Frispark til Viking! Sandberg felles av Smeulers rett utenfor sekstenmeteren til Sandefjord! God posisjon.
    17'
    Sandberg prøver selv og skuddet er nokså svakt, men Keto gir nesten en skummel retur. Plukker ballen opp i siste liten.
    18'
    Ofkir mottar ballen og prøver å finte bort Pattynama, men sistnevnte bryter.
    20'
    Sandefjord 2 - 0 Viking
    Mål: Youssef Chaib
    SÅ GJØR INNBYTTEREN DET! Chaib plukker opp ballen etter en gedigen feil fra Brekalo. Han gjør ingen feil og bredsider ballen i venstre hjørnet. Flott scoring!
    21'
    En kjempestart på kampen for Sandefjord! Hvordan svarer siddisene på dette da?
    22'
    Viking har virkelig ikke funnet flyten hittil i kampen. Sandefjord med full kontroll for øyeblikket og triller mye ball.
    24'
    Viking blir avblåst for offside
    Mai Traore tror han er alene gjennom, men så kommer flagget. Den er hårfin!
    25'
    Lars Markmanrud fyrer av fra distanse. Svakt forsøk og langt over målet til Viking og Gunnarsson!
    27'
    Ofkir fører fremover i banen og slipper til Chaib. Han skyter fra spiss vinkel, men til side for mål.
    27'
    Så roper bortelaget på straffe! Kabran skyter i hånda på Taaje, men den armen er tett innpå kroppen. Dommer vinker spillet videre.
    28'
    Traore løper i offside igjen.
    30'
    Bjørshol prøver å nå Sandberg med en stikker, men den går over kortlinja.
    32'
    Ofkir fyrer av fra kanten av sekstenmeteren. Skuddet går via to mann før den går ut til corner.
    32'
    Corner for hjemmelaget! Klareres.
    32'
    Chaib feller Sandberg på vei fremover og får tilsnakk.
    35'
    Vevatne og Tangen prøver å kombinere seg inn i boksen. Men flikken til Vevatne blir for lang.
    36'
    Smeulers feller nok en gang Sandberg. Frispark og muligheter for innlegg her.
    38'
    Gult kort til Viking
    Kristoffer Løkberg
    Sandefjord vinner ballen etter frispark, og Løkberg obstruerer Ofkir på vei fremover. Klar den.
    39'
    Viking har virkelig slitt med å skape de helt store sjansene i kveld, foruten stolpeskuddet til Sandberg. Hjemmelaget har gjort en meget god førsteomgang.
    41'
    Får vi en redusering før pause?
    Ja
    24%
    Nei
    76%
    397 stemmer
    Haakenstad blir liggende etter en duell på midten.
    43'
    PATTYNAMA ER NÆRE REDUSERING! Tangen får ballen rett utenfor sekstenmeteren og slipper til nederlenderen. Han fyrer av, men like til side for stolpen.
    45'
    NÆRE IGJEN!! Kjemperedning av Keto. Bjørshol legger inn til Kabran, som får stå helt alene i boksen og fyrer av. Keto redder til corner.
    45'+1
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Corner for Viking! Klareres!
    45'+2
    Det står 2-0 til Sandefjord til pause. Det er fult fortjent at hjemmelaget leder, men Viking kom til to enorme sjanser helt på tampen av omgangen. La oss håpe på flere mål i den andre omgangen!
    45'+3
    Der er vi igang igjen!
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    46'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Shayne Pattynama
    46'
    Gjør endringer her Viking! Tripic og Haugen inn.
    46'
    KJEMPEBOM AV KABRAN! Et perfekt innlegg slås inn i boksen, og Kabran står alene på fem meter og skyter over mål.
    48'
    Taaje og Flo kaster seg inn når Kabran skal fyre. Godt forsvarsspill! Vil seg ikke helt for svensken til nå ikveld.
    49'
    Så holder Keto på å tulle det til! Et hardt innlegg går inn til keeperen, og han er i ferd med å slippe ballen mellom beina når han glipper taket på ballen.
    51'
    Viking kjører kampen fullstendig nå! Et helt annet lag i den andre omgangen. Mai Traore kommer alene med Keto, og førstnevnte setter ballen like til side for stolpen.
    52'
    54'
    55'
    Viking har løftet seg i den andre omgangen. Sandefjord-forsvaret må nok belage seg på trykk fra siddisene ut kampen.
    56'
    Corner for Viking! Klareres.
    58'
    Mål for Viking!
    Sandefjord 2 - 1 Viking
    Mål: Kevin Kabran
    Målgivende: Fredrik Torsteinbø
    SÅ SITTER REDUSERINGEN! Tripic fyrer av, men Keto redder og gir til retur. Etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Kabran, som banker inn reduseringen.
    62'
    Kabran med sitt åttende mål for Viking.
    63'
    Inn: Edvin Austbø
    Ut: David Brekalo
    64'
    Så scorer Mai Traore, men han står i offside.
    67'
    68'
    Vevatne får hodet på den, men ballen går utenfor.
    69'
    Mai Traore fyrer av, men skuddet går over og til side for målet til Keto.
    70'
    Inn: Amer Ordagic
    Ut: Lars Markmanrud
    70'
    20 minutter igjen av ordinær tid!
    70'
    Flo ligger nede etter en duell. Blir nok bytte her!
    72'
    Inn: Fredrik Pålerud
    Ut: Fredrik Flo
    Pålerud kommer inn til sin debut for Sandefjord etter overgangen fra Sandnes Ulf.
    74'
    Inn: Sebastian Mathisen
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    75'
    686 stemmer
    Kvarteret igjen her nå. Viking kommer nok med en skikkelig sluttspurt her.
    76'
    En lang ball fra Vevatne mot Torsteinbø i bakrom. Blir for lang og ender med utspill fra målet til Keto.
    76'
    Viking med flere innlegg her nå, men hjemmelaget står godt imot foreløpig.
    78'
    Inn: Daniel Karlsbakk
    Ut: Kevin Kabran
    Målscorer Kabran går av banen. Inn med høyreiste Karlsbakk.
    79'
    Tripic stusser i bakrom, men Taaje gjør en god jobb mot Traore. Ballen skjermes ut over kortlinja. Bunnsolid stopperspill!
    79'
    Gult kort til Sandefjord
    Youssef Chaib
    Litt sent inne på Brekalo der.
    81'
    Åtte minutter igjen av ordinær tid nå. Kan Viking få med seg noe i kveld da?
    83'
    Så bommer Ofkir alene med keeper! Pålerud spiller 25-åringen alene gjennom, men Gunnarsson hindrer ham.
    85'
    Sandefjord 2 - 2 Viking
    Mål: Herman Johan Haugen
    SÅ KOMMER UTLIKNINGEN! Et hardt innlegg fra venstre ender opp hos Haugen som banker inn utlikningen.
    85'
    88'
    Klareres den corneren.
    88'
    Brekalo header i tverrliggeren! Et innlegg blir slått inn etter corneren, og stopperen rager høyest, men ballen smeller i tverrliggeren.
    88'
    Viking kjører nå!
    89'
    Fem minutter lagt til!
    90'
    Inn: Simen Kvia-Egeskog
    Ut: Niklas Sandberg
    90'+4
    To minutter igjen nå.
    90'+4
    Lite sjanser i de siste minuttene. Ender nok med poengdeling dette.
    90'+5
    DER ER DET SLUTT! Et sent mål fra Herman Haugen redder poeng for Viking. Sandefjord startet kampen klart best og ledet 2-0 til pause. I den andre omgangen tar Viking tak og det må sies at poengdeling i kveld er et rettferdig resultat. God kveld videre!