1-0
Supporterfordeling på VG
1 146
1 391
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Sola skinner og tempen er god! Forholdene er strålende, og man kunne ikke sett for seg en bedre ramme når Aalesund kommer på besøk på til Stabæk på Nadderud denne lørdags ettermiddagen! Her følges kampen live, vel møtt.
    Det er fine dager for norsk fotball. Først en herlig lørdagsrunde med strålende vær, før det smeller med en virkelig fotballfest 16 mai! I dag på Nadderud blir vi servert en godbit når et gjerrig Stabæk tar imot et Aalesund på desperat jakt etter poeng.
    Stabæk har startet sesongen bra, og etter fem kamper ligger de med åtte poeng helt oppe på 7.-plass, med like mange poeng som Tromsø og Viking. Det har kun blitt ett tap i ligaen så langt, og det kom borte i Bodø, en kamp ingen forventet poeng. Poeng har det derimot blitt i de andre fire kampene, blant annet en meget sterk 3-2-seier borte mot Molde. I forrige runde hadde de besøk av Sarpsborg, en kamp som endte 1-1 etter at Stabæk utligning i overtiden. De har altså ikke tapt på hjemmebane i Eliteserien i år, så får vi se om det er Aalesund, helt på bunnen av tabellen, som skal stå for årets første hjemmetap for bærumslaget.
    Null poeng etter fem kamper var åpenbart for lite, og Lars Arne Nilsen måtte takke for seg. I kamp seks for sesongen, årets første uten Nilsen, kom det første poenget, hjemme mot Haugesund. Selv om det selvsagt smakte med ett poeng, er det nødvendig med flere om ikke lagene foran skal dra ifra, og da blir kamper som i dag svært viktige. Stabæk må nok sies, etter sesongstarten, å være favoritter, men for Aalesund er det bare å gi alt for årets første trepoenger!
    Med to lag som har vært litt opp og ned de siste årene, har det ikke blitt mange møtene dem i mellom. Begge lag spilte dog i Eliteserien i 2020, og da var det Stabæk som var best. De vant begge oppgjørene, 4-0 hjemme og 3-1 borte. Man må faktisk tilbake til 2016 for å finne sist gang Aalesund slo Stabæk, og enda et år tilbake sist de gjorde det på Nadderud. Skal vi stole på nyere historie er det altså Stabæk som bør gå inn i dagens oppgjør med mest selvtillit.
    Høgh har hatt en grei start på sesongen, og står med to mål. Etter hva han viste i sesongoppkjøringen er det likevel å forvente mer fra den kanten, så får vi se som det kan løsne skikkelig i dag. Mål har det ikke blitt mye av for Aalesund, mer presist ingen. Å vinne fotballkamper er selvsagt vanskelig uten mål, og skal Aalesund snu den negative trenden er noen nødt å begynne å score. Kristensen var god for Grorud i fjor, og Atanga ble hentet for en solid sum. Moses har vist at han kan score mål for Tromsø, og også Karlsbakk var god i fjor for Raufoss. Hvem som scorer målene er ikke så farlig, så lenge de kommer.
    Da gjenstår det kun noen timer til kampstart, og frem til det ønsker jeg alle en strålende dag i sola!
    Lagene er klare! Stabæk gjør kun én endring på laget som spilte 1-1 mot Sarpsborg i forrige runde, og den skjer på venstre vingback. Bohinen har stort sett stilt med de samme elleve denne sesongen, men akkurat på venstresiden har han byttet litt på Andresen, Kabran, og Pachonik. Det er førstnevnte som starter i dag, og erstatter Kabran. Aalesund gjør også kun én endring, og den skjer på topp. Moses, som startet forrige kamp på benken, kommer inn for Kristensen. Er det Moses som skal sette inn Aalesunds første for sesongen?
    Matta på Nadderud begynner å bli noe bedre. Ikke misforstå, bra er den ikke, men det ser ut til at det kan være håp om fint gress om noen uker!
    Lagene tusler i dette øyeblikk ut på matta! Straks avspark!
    Kampen har startet
    0'
    Edwards med frøste spark på ballen.
    0'
    Offside for Aalesund
    0'
    Pedersen sender en lang ball i retning Bakenga som stusser videre. Han vinkes av for offside.
    1'
    Munksgaard legger inn fra høyre. I feltet har Pedersen kontroll og klarer ballen.
    3'
    Moses setter fart til høyre. Han utfordrer Næss som litt uten vilje klarer ut til corner.
    4'
    Pedersen header ut.
    5'
    Munksgaard kaster langt, og i feltet klarerer Lucca.
    5'
    Etter det lange kastet står Aalesund etter. Ballen lempes inn i fetet, men der vinkes Fällman av for offside.
    6'
    Pachonik kaster langt. Ballen lander hos Krogstad i feltet, og han fyrer til fra kloss hold. Treffet er derimot svakt, og ballen går ut over sidelinja.
    8'
    Høgh går i kroppen på Juel og lager et frispark.
    10'
    Slås langt.
    11'
    Nesten for Aalesund! Lunding får ballen til venstre, og derfra skjærer han inn i banen før han fyrer til. Ballen går via foten til Skovgaard og like til side for mål! Dagens første sjanse.
    12'
    Pedersen header unna.
    13'
    Det kommer et langt kast fra høyre, og igjen header Pedersen ut.
    14'
    Juel går i bakken og får behandling. Han kommer seg til slutt på beina igjen.
    15'
    Slås langt.
    16'
    Pettersen med en god redning! Moses snapper ballen ute til venstre før han avslutter litt overraskende fra spiss vinkel, og tvinger faktisk Pettersen ut i full strekk! Corner til Aalesund!
    18'
    Slås bak i feltet mot Diop. Han slår en lang ball motsatt, men ettersom Lunding kommer fra offside vinkes han av.
    19'
    Offside for Aalesund
    19'
    Slås raskt mot Atanga som mister ballen.
    20'
    Atanga og Moses kombinerer fint, og sistnevnte har mye rom å løpe i ute til høyre. Han fyrer til slutt til fra 20 meter, men ballen glir av foten og får til side for mål.
    21'
    Det er faktisk Aalesund som har vært best her i innledningen, og har også skape et par sjanser.
    23'
    Høgh får ballen i feltet. Han vender om og prøver å få til en avslutning fra ti meter, men med press fra Fällman blir treffet svakt, og ballen triller inn til Grytebust.
    24'
    Atanga jager en ball, og er i løpsduell med Næss. Stopperen er rutinert og venter akkurat lenge nok før han klarerer ballen unna.
    26'
    Slås langt.
    26'
    Pachonik legger inn, men i feltet header Juel ut.
    27'
    Stabæk har tatt litt mer grep om kampen nå, så får vi se om de også får skapt noen sjanser etterhvert.
    29'
    Næss holder rundt Moses og laget frispark på 25 meter. Lunding gjør seg klar.
    30'
    Lunding går på skudd, og det er et meget godt treff! På vei mot lengste stolpe stryker ballen stolpen, og går ut! Nesten for bortelaget!
    30'
    Frispark til Stabæk i eget felt.
    31'
    Slås langt.
    32'
    Slås langt.
    32'
    Tas kort.
    33'
    Høgh avslutter midt på mål fra ti meter! Ottesen setter fart til høyre før han finner Krogstad i feltet, som igjen gir videre til Høgh alene bak i feltet. Han skal bare sende ballen i lengste, men skuddet er dårlig og går midt på mål.
    33'
    Fint angrep fra hjemmelaget! Pachonik finner Høgh bak i feltet som legger inn igjen til Bakenga. Han står alene og header fra syv meter, over mål!
    38'
    Næss legger inn bak i feltet, men der står Juel og header ut.
    39'
    Høgh skal kaste langt.
    41'
    Kastet fra Høgh går hele veien inn i feltet, men der header Diop ut.
    41'
    Krogstad svinger ballen inn fra venstre, men ballen forsvinner helt inn til Grytebust.
    42'
    Diop ligger nede og får behandling.
    43'
    Lucca finter innlegg før han sender en ball inn i feltet med venstrefoten. I feltet stusser Høgh ballen videre med en lur heading, men ballen går noen centimeter til side for stolpen! Nære på for Høgh!
    45'
    Slås langt.
    45'
    Pause
    45'+1
    Det er pause på Nadderud, og stillinga er 0-0! Aalesund var det beste laget de første 20 minuttene og kom til et par sjanser. Nærmest var Lunding som sendte ballen i stolpen på frispark. Deretter var det Stabæk som overtok initiativet, og til noen sjanser. Høgh har vært frisk og har vært nære på ved et par anledninger, men enn å lenge har han ikke evnet å sette ballen i mål. Dermed står det 0-0, så får vi håpe på flere sjanser og mål i andreomgang!
    2. omgang
    45'
    Vi er igang med de siste 45!
    45'
    Næss sender en strålande pasning mot Høgh. Den kommer overraskende på forsvaret til Aalesund, men de slipper med skrekken når Høgh akkurat ikke rekker frem på ballen før den triller inn til Grytebust.
    47'
    Moses står i offside når han får ballen ute til venstre.
    47'
    Frispark til Stabæk i innleggsposisjon.
    48'
    Kitolano header videre ved første stolpe. Høgh skal kaste langt.
    48'
    Corner til hjemmelaget.
    49'
    Heades ut til ny corner.
    49'
    Ny corner.
    50'
    Segberg header ut ved første stolpe.
    51'
    Atanga setter fart etter at Aalesund har vunnet ballen høyt. På vei fremover tar han et langt touch, og Pedersen kommer til og får ballen unna.
    52'
    Kitolano legger inn fra venstre, helt inn til Pettersen.
    53'
    Nesten for Atanga! Diop sender en lang ball mot Atanga til venstre. Atanga er sterk med Pedersen i ryggen, og kommer til avslutning fra spiss vinkel, seks meter fra mål. Skuddet er rapt, men Pettersen redder mesterlig!
    54'
    Tas kort.
    55'
    Slås langt.
    55'
    Tas kort til Ottesen som legger inn. Bak i feltet heades det inn igjen før Skovgaard avslutter fra ti meter! Skuddet er hardt, men går rett i hodet på Fällman.
    57'
    Pettersen kommer ut og bokser!
    60'
    Pachonik legger inn, men i feltet får Kitolano headet ut.
    61'
    Aalesund gjør klart et trippelbytte.
    62'
    Næss mister ballen i farlig posisjon, men slipper med skrekken nåt Moses sender av gårde en feilpasning.
    63'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Isaac Atanga
    63'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Bjørn Martin Kristensen
    Ut: Ebiye Moses
    63'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Kasper Lunding
    Aalesund bytter hele angrepsrekka.
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Aleksander Andresen
    Ut: Sturla Ottesen
    64'
    Tas kort.
    65'
    Aalesund angriper ute til høyre der Kristensen slipper til Munksgaard. Han legger inn foran mål, men der er Pedersen meget god og får klarert rett foran Karlsbakk!
    67'
    Bakenga og Høgh kombinerer før sistnevnte skyter fra spiss vinkel. Skuddet er derimot svakt og triller inn til Grytebust.
    68'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Kasper Høgh
    En skuffet Høgh går målløs av banen.
    69'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Ut: Curtis Edwards
    70'
    Diop header ut et innlegg fra Pachonik.
    71'
    Aalesund får ballen ut, men ikke langt. Krogstad legger inn igjen, og denne gangen heades det ut fra Diop.
    72'
    Ødemarksbakken slipper til Kristensen. Det er et godt løp, men han kommer for nære Pettersen som redder forsøket fra kloss hold.
    73'
    Slås inn i klypene til Pettersson.
    73'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Aalesund
    Mål: Kevin Kabran
    Målgivende: Nicolai Næss
    For et mål av Kabran! Han tar ned en lang ball fra Næss elegant med brystkassa. Deretter vender han av Juel før han hamrer ballen på halvspretten rett i krysset fra tolv meter! Meget godt forarbeid, og like god avslutning, og den er uttagbar for Grytebust!
    75'
    Hva nå Aalesund?
    77'
    Slås langt.
    77'
    Kristensen prøver å dra seg ned til dødlinja, men han stoppes av Kostadinov som skjermer ballen ut over dødlinja.
    80'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Simen Wangberg
    Ut: Nicolai Næss
    Næss har vondt og er ferdigspilt. Han erstattes av Wangberg.
    81'
    Munksgaard får ballen til høyre, og han slipper til Karlsbakk som trekker innover før han tester Pettersson med et rapt skudd. Det er kraft i skuddet, men det går midt på Pettersson.
    83'
    Slås langt.
    83'
    Skovgaard går ned i feltet og får frispark.
    84'
    Slås langt.
    84'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Ole Martin Kolskogen
    Ut: Nikolai Hopland
    85'
    Bakenga jakter en lang ball fra Krogstad, men Fällman han kontroll og triller rolig hjem til Grytebust.
    86'
    Slås langt.
    87'
    Aalesund har mest ball nå, men de evner ikke å skape sjanser.
    87'
    Pedersen header ballen ut etter et langt innkast fra Munksgaard.
    88'
    Pedersen header ballen ut etter et langt innkast fra Munksgaard, igjen.
    89'
    Bakenga prøver seg fra distanse, men skuddet går langt over mål.
    90'
    Gult kort til Aalesund
    Ole Martin Kolskogen
    Kolskogen stopper Bakenga i full fart fremover.
    90'
    Tas kort.
    90'+1
    Kitolano legger et perfekt innlegg mot Diop som får heade alene fra fem meter! Ballen glir, dessverre for bortelaget, av pannen på Diop og går til side for mål.
    90'+3
    Slås langt
    90'+4
    Stabæk kontrer!
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her