1-2
Fevang85' (Str.)
3-2

Hei, og velkommen til livedekningen av Start - Sandefjord her på Sør Arena. Det er utmerkete spilleforhold og strålende sol over stadion i dag.
    Start ligger på femteplass i eliteserien med 21 poeng på fjorten kamper. Laget har ikke vunnet på tre kamper, og ble ydmyket hele 0-5 mot Stabæk på Fornebu Arena på søndag. Det er mye som tyder på at de vil revansjere seg i dag, og i tillegg har hjemmelaget fått tilbake midtstopperne Bård Borgersen og Clarence Goodson fra skade.
    Sandefjord ligger på tiendeplass i eliteserien med 17 poeng på fjorten kamper. Laget har ikke vunnet på sine seks siste forsøk i ligaen, og har vært i fritt fall etter en god åpning på sesongen. Det blir spennende å se om de kan snu trenden i dag.
    Start har møtt Sandefjord tretten ganger siden årtusenskiftet og det har endt i åtte seire for dagens hjemmelag. To har endt uavgjort, og tre har endt med Sandefjord-gevinst. I fjor tapte dog Start begge kampene mot Sandefjord, så de har noe å bevise for hjemmepublikummet i dagens oppgjør.
    Erik Mykland har blitt influensasyk og må observere kampen fra tribunen i dag. Geir Ludvig Fevang er derimot med igjen etter å ha blitt behandlet for en akillesskade de siste ukene. Eliteseriens toppscorer, Bernt Hulsker, må dessverre for hjemmelaget sone karantene etter den håpløse utvisningen på hjemmebane mot Molde sist.
    Sandefjord tar avspark i kampen ved Erik Mjelde.
    1'
    Det har ikke skjedd mye i løpet av kampens to første minutter. Lagene føler seg frem.
    2'
    Freeman slår en svak tversoverpasning ut over sidelinjen bak Børufsen. Sandefjord tar over.
    3'
    Freeman slår et innlegg fra høyrekanten, men ballen går helt inn til Bugge Pettersen.
    4'
    Bruer Hanssen forsøker å finne Stokkelien med en langpasning, men spissen er i offside og bare trasker tilbake.
    5'
    Bruer Hanssen vinner ballen etter en stygg feilpasning fra Sandefjords Rune Hansen. Han forserer fremover på banen, og drar vekk Sohna før han spiller den ut på kant mot Bolaños. Bolaños fyrer av fra skrått hold, men Jensen blokkerer. Deretter vinner Sandefjord frispark i neste trekk.
    7'
    Slår den mot nærmeste stolpe hvor Rascic prøver å hælsparke ballen mot bakerste stolpe fra fem meters hold. Ballen går over mål.
    7'
    Owello kommer i stor fart fremover, men slår deretter en svak pasning ut mot høyresiden hvor Stokkelien venter. Sandefjord klarerer, men Start kommer inn igjen like etter. Børufsen drar seg inn i 16-meteren, og skyter fra skrått hold på keeper.
    10'
    Start scorer selvmål!
    Start 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mjelde vinner ballen høyt på banen, og gir den videre til Salcinovic. Sistnevnte utfordrer Freeman og skyter ballen knallhardt i stolpen fra kanten av 16-meteren. Ballen spretter ut igjen, treffer Høie i ryggen, og triller sakte mot mål. Milicevic prøver å kaste seg inn og klarere ballen, men er for seint ute og den går i mål. Vanskelig situasjon.
    10'
    Fevang dribler seg fri på høyrekanten og legger inn, men ballen går helt inn til Bugge Pettersen.
    14'
    Hjørnespark til Start
    17'
    Mål for Start!
    Start 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Målgivende: Petter Bruer Hanssen
    Start utligner nærmest momentant! Sandefjord-forsvaret står og sover inne i 16-meteren, og Borgersen får gå fritt opp og heade ballen utagbart i mål fra fem meters hold. Svakt forsvarsspill. Bugge Pettersen må også ta deler av skylden i og med at corneren er svak og går nærme keeper.
    17'
    Begge lag har vært effektive så langt, og scoret på hver sin store sjanse. Dette kan bli moro å følge videre.
    20'
    Bolaños får frispark da han felles av Jensen på høyrekanten.
    20'
    Bolaños tar frisparket selv og curler det inn foran mål. Der dukker store, sterke Madsen opp og header ballen unna.
    21'
    Isaksen felles ca 45 meter fra Starts mål, og Jensen skal ta frisparket.
    21'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Start 1 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Erik Mjelde
    Her soves det i forsvar i begge ender. Jensen slår et presist frispark inn i 16-meteren mot bakerste stolpe. Der står en umarkert Mjelde og header ballen enkelt til side for Høie og i mål.
    21'
    Sandefjord fortsetter med effektiviteten foran mål.
    24'
    Zanetti slår et flott innlegg mot Rascic i 16-meteren, men denne gangen vinner Borgersen hodeduellen og klarerer ballen for hjemmelaget.
    26'
    Sandefjord står høyt og stresser Start-spillerne, og de er tydelig ukomfortable.
    27'
    Start kommer på en kontring. Ballen havner hos Bolaños på høyresiden, og han finter vekk Jensen to ganger før han slår ballen inn foran mål. Innlegget er for høyt og hardt og går over alle i 16-meteren. Upresist av costaricaneren.
    28'
    Goodson med et svakt tilbakespill mot Høie, og Rascic er nær ved å rekke ballen før Høie, som klarerer den i siste tidels sekund.
    29'
    Rascic med en hard takling på Goodson, som må ta telling. Rascic får tilsnakk.
    30'
    Fevang og Børufsen kombinerer fint før sistnevnte skyter fra skrå vinkel 14 meter fra mål. Ballen går via en Sandefjord-spiller og ut til corner.
    31'
    En Sandefjord-spiller header ballen ut til en ny corner.
    31'
    Borgersen er en konstant trussel på dødballer, men Sandefjord-forsvaret får såvidt klarert til nok en corner.
    31'
    Heades ut til enda en ny corner.
    32'
    Borgersen header like utenfor stolperoten fra fem meters hold! Stor sjanse!
    33'
    Start vinner nok en corner da Milicevic slår et innlegg via en Sandefjord-spiller og ballen triller ut over dødlinjen.
    34'
    Madsen header ballen ut. Sterkt gjort.
    34'
    Start har satt inn et imponerende trykk på gjestene nå som sliter med å henge med i svingene.
    35'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Freeman kommer på et langt løp langs høyrekanten og tupper ballen forbi Jensen før han blir tatt. Gult kort.
    35'
    Bolaños slår en lur frisparkvariant mot Fevang som venter på ti meters hold. Fevang klemmer til, men Sandefjord får med nød og neppe blokkert skuddet. Deretter får de klarert ballen unna.
    37'
    Owello kjemper godt og vinner tilbake ballen for hjemmelaget i det som er en litt rotete fotballkamp. Mye upresise pasninger nå.
    40'
    Sandefjord styrer spillet nå. Zanetti slår et fint overlegg fra høyrekanten mot Mjelde på bakerste stolpe. Mjelde vinner duellen mot Freeman og header mot nærmeste hjørnet, men headingen går rett på Høie som holder ballen i fast grep.
    42'
    Bolaños misser med et fremspill mot Milicevic på venstrekanten, og ballen triller over dødlinjen. Svakt av costaricaneren.
    43'
    Fevang faller i 16-meteren i duell med Hansen, men dommeren vinker han på beina igjen. Det skal sies at Fevang falt lett i duellen, og dommeren har nok rett.
    44'
    Hjemmelaget sliter nå med å skape de helt store sjansene.
    45'
    Det er lagt til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Bolaños slår et flott frispark mot Borgersen, men sistnevnte satser for tidlig og klarer ikke å henge lenge nok til å få headet ballen mot mål. Ballen går over dødlinjen.
    45'+2
    45'+2
    Sandefjord leder 2-1 mot Start til pause her på Sør Arena. Lagene var effektive de første 20 minuttene, og de tre første sjansene endte i mål. Inntrykket man sitter igjen med etter første omgang er at Sandefjord har vært mer presise og spillende enn hjemmelaget, og leder sådan fortjent.
    45'
    Start tar avspark i andre omgang. Ingen endringer er blitt gjort i pausen.
    46'
    Owello prøver å vippe ballen frem til Fevang som kommer på løp inn i 16-meteren, men ballen går like over den offensive midtbanespilleren og ut over dødlinjen.
    47'
    Et langt innkast fra Freeman heades unna av Nystuen. Sterkt gjort.
    48'
    Hansen skyter fra drøye 20 meters hold, men ballen skrur like over mål. Starts målvakt, Kenneth Høie, har kontroll.
    49'
    Det skjer lite her nå. En jevnspilt andre omgang så langt.
    52'
    Freeman løfter et frispark inn i 16-meteren, men Sandefjord klarerer greit.
    52'
    Zanetti slår et innlegg fra høyrekanten bak mål etter å ha vært i ubalanse.
    53'
    Fevang utfordrer Nystuen på venstrekanten, men midtstopperen blokkerer innleggsforsøket av den tidligere Sandefjord-spilleren. Ballen spretter inn til keeper.
    54'
    Rascic er i offside og blir korrekt avblåst.
    55'
    Salcinovic gjør alt selv! Han utfordrer Bolaños og går forbi, trekker seg inn fra kanten av 16-meteren, finter to motspillere til og skyter hardt mot lengste hjørnet. Ballen går like utenfor stolpen! Nydelig gjort av venstrekanten. Der hadde Start flaks!
    57'
    Freeman er for seint ute i duell med Mjelde. Sandefjord får frispark såvidt inne på Starts banehalvdel.
    60'
    Frisparket løftes inn i feltet hvor Nystuen vinner hodeduellen. Ballen heades noen meter til side for mål. Ufarlig.
    60'
    Stokkelien er i offside, og avblåses.
    61'
    Sandefjord spiller kløktig. Er smarte og gjør det vanskelig for hjemmelaget.
    63'
    Start får en stor sjanse når Børufsen bryter ballen på venstrekanten og kan fosse mot mål. Han spiller ballen inn til en umarkert Stokkelien som får skyte fritt fra 10 meters hold! Skuddet går midt på keeper som blokkerer det, før ballen spretter opp i luften. Bugge Pettersen tar selv og bokser ut returen, men ballen havner hos Børufsen som skyter over fra liggende posisjon 5 meter fra mål.
    65'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Malick Mane
    Ut: Admir Rascic
    65'
    Kort variant til Bolaños. Får ballen tilbake og slår et nytt innlegg mot bakerste stolpe. En Sandefjord-spiller vinner hodeduellen, men må gi til ny corner.
    66'
    Sandefjord klarerer.
    67'
    Et langt oppspil mot Bolaños som gjør et dårlig mottak i god posisjon ved 16-meteren. Kunne blitt en stor sjanse.
    67'
    Milicevic slår en fin ball mot Fevang som flikker den via en Sandefjord-spiller og ut til corner.
    69'
    Sandefjords midtforsvar er stødige, og nok en gang heades ballen unna.
    69'
    6627 tilskuere har betalt for å se Start spille mot Sandefjord. Et svakt tall.
    70'
    Børufsen felles på 18 meters hold av Marciano. Unødvendig.
    71'
    Bolaños skyter ballen inn foran mål, og Bugge Pettersen må bokse ballen ut til corner.
    72'
    Corneren tas kjapt og ender etter hvert hos Bolaños på motsatt side. Han drar vekk to motspillere før han slår ballen inn igjen i 16-meteren. Der stusser en Sandefjord-spiller ballen videre til Stokkelien som kaster seg frem og volleysparker ballen i tverrliggeren og over mål! En stor sjanse!
    72'
    Milicevic slår ballen forbi Zanetti og legger inn. Den når nesten frem til Fevang, men keeper får slengt seg over ballen først.
    75'
    Owello fyrer av fra 20 meters hold, og Bugge Pettersen må ut i full strekk for å holde ballen i sikkert grep. To gode prestasjoner.
    75'
    75'
    Start presser hardt for å få en utlikning nå.
    76'
    Birger Madsen ligger nede med skade etter corneren som nettopp var. Det er stopp i spillet.
    76'
    Start 2 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Mads Stokkelien
    Målgivende: Christian Bolanos
    For et mål!! Bolaños og Goodson kombinerer fint på høyresiden, og fra dødlinjen nede på høyre side i 16-meteren slår Bolaños ballen inn foran mål. Der hopper Stokkelien opp og legger seg rundt før han klinker ballen i mål på hel volley! Vakkert, rett og slett!
    78'
    Nå er det Start for alle penga her. Kjører over Sandefjord. Dette var forøvrig Stokkeliens femte mål for sesongen. Unggutten er med det bare to mål bak Hulsker!
    80'
    Owello spiller til Freeman som slår et strålende innlegg inn i 16-meteren. Men Start får ikke avsluttet selv om ballen ligger et par sekunder fritt til på fem meters hold.
    81'
    Start kjører for fullt nå. Zanetti må gi til corner etter et innleggsforsøk fra Milicevic.
    83'
    Borgersen kommer høyest i 16-meteren, men header ballen like til side for mål.
    83'
    Bolaños drar seg fri fra Zanetti før han legges i bakken av forsvarsspilleren. Klar straffe.
    85'
    Start scorer på straffe!
    Start 3 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Fevang er sikker fra ellevemeteren og sender Start kontrollert i føringen etter å ha fintet ut keeper.
    85'
    Det er fullt fortjent at Start nå leder kampen etter å ha dominert stort i deler av andre omgang.
    86'
    Sandefjord sender mange menn i angrep etter Starts sene ledermål.
    87'
    Fevang presser Madsen som klarerer ballen via Start-spilleren, før den triller inn til keeper.
    88'
    Start setter en feilaktig offsidefelle og plutselig er tre Sandefjord-spillere alene på topp. Nystuen tar ballen ned før han skyter via en Start-spiller. Ballen spretter deretter inn til keeper. Der var Start heldige.
    90'
    Bolaños dribler seg fri og skyter fra 18 meters hold. Ballen går via en motspiller og spretter inn til Bugge Pettersen. Spillet bølger frem og tilbake nå.
    90'
    Det er lagt til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Sandefjord kommer til en halvsjanse, men Mjelde sklir i det han skal avslutte fra skrått hold 14 meter fra mål. Ballen går langt til side for mål. Svakt.
    90'+1
    Sandefjord får en stor sjanse helt på slutten. Et innlegg ender hos Nystuen som skyter fra 7-8 meters hold. Ballen treffer Goodson og spretter tilbake igjen i Nystuen før den går over dødlinjen.
    90'+3
    Sandefjord forsøker seg med lange oppspill, men klarer ikke å utligne.
    90'+4
    90'+4
    Start vinner 3-2 mot Sandefjord her på Sør Arena. Dermed snur sørlendingene kampen i andre omgang, og det er fullt fortjent etter spill og sjanser. Sandefjord var ikke i nærheten av å skape noe før på overtid i andre omgang, og da var det altfor seint. Vi sender gratulasjoner til hjemmelaget som holdt presset oppe til de fikk belønning.
    Ettersom både Vålerenga og Odd vant sine kamper klatrer ikke Start på tabellen, men de blir liggende på en finfin femteplass med 24 poeng etter halvspilt serie.