1-1
1-2
1 713
1 715

Hei, og velkommen til livedekningen av Eliteserie-kampen mellom Strømsgodset og Haugesund fra Marienlyst stadion i Drammen.
    Haugesund tar turen til Drammen i kveld med kun seks poeng så langt denne sesongen. Kun én seier har det blitt - 16.april vant de 3-2 over Ham-Kam på Haugesund Sparebank Arena. Etter det har de rasket med seg tre poeng til fra uavgjorte kamper. Sist serierunde tapte de 2-1 for Tromsø på eget gress og etter kampen fikk trener Jostein Grindhaug enkelte til å heve øyenbrynene med sine uttalelser: - Vi er i bånn, og det er litt deilig. I hvert fall for min del. Du river av et plaster, og så er det ingen som snakker om øvre halvdel og sånne ting, sa han til Haugesund Avis.
    Strømsgodset har heller ikke hatt noen oppsiktsvekkende start på sesongen og står med åtte poeng etter sine åtte første kamper. Aalesund ble slått i serieåpningen, men det tok ganske nøyaktig én måned før Jørgen Isnes og hans spillere vant i seriespill igjen da Sandefjord ble slått 1-0 på 16.mai.
    Begge lag tok seg videre fra cupens andre runde. Strømsgodset måtte kjempe hardt for avansementet, men vant til slutt 2-1 over Eik Tønsberg etter to scoringer av Jonatan Braut Brunes. Haugesund beseiret Stord på fremmed gress etter hattrick av Bilal Nije.
    Haugesund vant for øvrig 2-1 på Marienlyst i fjor etter scoringer av Søren Reese og nevnte Bilal Njie. Thomas Grøgaard tegnet seg på scoringslista den gang for vertene. Oppgjøret i Haugesund på vårparten endte 1-0 til Godset etter en sen scoring av nåværende Viking-spiller Lars-Jørgen Salvesen.
    Lars Vilsvik har løpt opp og ned på høyresiden til Strømsgodset siden 2010 og spiller i dag sin 402. kamp for Godset. 344 av de har vært i Eliteserien/Tippeligaen og om han unngår skadeproblemer denne sesongen så vil han være blant de ti med flest Eliteserie-kamper i Norge. Klubben har varslet at det vil være en hyllest av den angrepsvillige backen før kveldens kamp blåses i gang.
    Strålende vær i Drammen i dag. Nærmest skyfri himmel og sol med meget behagelig temperatur. Så får vi se om drammenspublikummet kjenner sin besøkelsestid og tar turen til tribunene.
    Lagoppstillingene er klare! Hjemmelaget stiller uforandret siden forrige seriekamp mot Odd og håper at Braut Brunes, Mehnert og Gulliksen skal fortsette i samme spor som i Skien.
    Haugesund bytter tre mann fra kampen mot Tromsø. Fredriksen er ute til fordel for Søren Reese, mens Solheim og Leite erstattes av Magnus Christensen og Sory Ibrahim Diarra.
    Lars Vilsvik ble akkurat hyllet av de oppmøtte, samt spillerne fra Strømsgodset og Haugesund som begge sto "æresvakt". Fin markering av en lojal spiller. Snart klart for kampstart!
    0'
    Haugesund med avspark!
    0'
    Stengel og Sande kolliderer midt på banen. Gikk hardest utover Sande som må ta telling.
    0'
    Brunes presser Bærtelsen. Innkast for Godset midt inne på Haugesunds halvdel.
    2'
    Så ligger Marcus Mehnert nede rett utenfor 16-meteren til Haugesund. Dommer Lien stopper spillet.
    2'
    Offside for FK Haugesund
    3'
    Diarra spilles opp på 18 meter, men kommer fra offside.
    3'
    Viljar Myhra slurver med utspill og Haugesund tar over.
    4'
    Valsvik er høyest på den, men Haugesund beholder ball.
    4'
    Braut Brunes er fri i bakrommet i kjølvannet av corneren til bortelaget, men en meget sterk takling av en Haugesund-spiller hindrer avslutning! Den var viktig. Så lenge ut til at spissen skulle komme alene med keeper Selvik, men Krygård løp han opp i siste sekund.
    5'
    Innlegg fra Krusnell fra venstrekanten. Sklir av foten og går ut til utspill.
    7'
    Heades ut, men hjemmelaget beholder ballen.
    7'
    Kristensen Dahl holder unna Diarra i det han skal sette fart inn i 16-meteren.
    9'
    Krusnell svinger ballen inn i boksen. Der er Myhra høyest og holder.
    9'
    Pajaziti ligger ofte tett på Herman Stengel. Ønsker ikke at hjemmelagets nummer 10 skal få fritt spillerom på midten.
    10'
    Therkildsen feller Gulliksen i det unggutten finter seg forbi. Frispark til vertene.
    12'
    Tas kort.
    12'
    Jack trer i mellom til Marcus Mehnert som stormer inn i feltet. Får ballen litt for langt foran seg, men gir alt for å rekke ballen før keeper Selvik. Ser ut til at keeperen fikk seg en trøkk i det han kastet seg uredd over ballen.
    13'
    Egil Selvik kommer seg på beina igjen etter tilsyn. Ser ut til at det går bra med sisteskansen.
    13'
    Diarra er fri i mellomrommet, men bruker hånda i det han skal ta i mot ballen. Frispark til hjemmelaget midt på egen halvdel.
    14'
    Frispark
    14'
    Gulliksen spilles fri i boksen, men han kommer seg aldri til innlegg.
    16'
    Jack fyrer av fra 14-15 meter. Rett i blokka, men Haugesund bare måker ballen unna til innkast.
    16'
    Mål for FK Haugesund!
    Strømsgodset 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Peter Therkildsen
    Målgivende: Magnus Christensen
    Haugesund tar ledelsen på det som vel må betegnes som en keepertabbe?!? Therkildsen spilles opp ute til høyre og backen tar med seg ballen litt inn i 16-meteren og fyrer av fra noe skrått hold. Ballen fyker til side for Myhras hansker og inn i nærmeste hjørne. Treffer godt der Therkildsen, men den bør Myhra ta.
    16'
    Gustav Valsvik er høyest på et langt innkast fra Vilsvik og header mot mål. Selvik har få problemer med å holde i fast grep.
    19'
    Skal slå frisparket inn i boksen fra venstre korridor.
    19'
    Gult kort til FK Haugesund
    Bilal Njie
    Får frispark mot seg etter en duell med Kristensen Dahl og får det gule kortet.
    20'
    Frispark
    21'
    Christensen header unna.
    21'
    Annullert mål for Strømsgodset - stillingen er fremdeles 0 - 1
    Jonatan Braut Brunes fikk mål annulert
    Braut Brunes utligner! Det slås opp på Valsvik som står igjen etter corneren og kapteinen stusser videre til Braut Brunes som løper seg fri i feltet og banker ballen forbi Egil Selvik. Klinisk avslutning fra Godsets spiss. Dommer Lien får deretter beskjed om at scoringen skal annulleres for offside.
    21'
    Scoringen annulleres for offside av VAR.
    22'
    Offside for Strømsgodset
    22'
    Bilal Njie tvinger Myhra ut i strekk når han skjærer inn fra kanten og skyter mot lengste. Sisteskansen strekker seg og slår til corner.
    26'
    Stusses ut av feltet. Bortelaget beholder ballen.
    26'
    Myhra får seg en smell, men kommer seg på beina. Ny corner for gjestene.
    27'
    Jack header den ut, men rett i beina til Njie som banker til på halvspretten. Ballen har god retning, men sniker seg like utenfor krysset.
    27'
    Redning på strek av Leifsson! Haugesund trykker på og først fyres det av et skudd som blokkeres. Så havner ballen ut høyre for Therkildsen legger inn i feltet. Njie setter hodet til, men Leifsson står på streken og header unna.
    28'
    Rett i hanskene til Myhra!
    30'
    Fint spilll av hjemmelaget på høyresiden der Vilsvik spiller fri Braut Brunes i boksen. Spissen tar med seg ballen forbi en forsvarer, men får meget spiss vinkel og sender avslutningen opp på tribunen.
    31'
    Gult kort til Strømsgodset
    Gustav Valsvik
    Havner i løpeduell med Njie og setter ut en arm. Dommer Lien er ikke i tvil og henter fram det gule kortet.
    32'
    Tas kort.
    32'
    Bilal Njie ligger nede ute ved sidelinja og trenger tilsyn.
    34'
    Brunes satser alt på et innlegg fra kanten, men er under press og setter den over mål. Jager fremdeles utligningen hjemmelaget.
    37'
    Stengel blokkerer til corner når Pajaziti kommer fri i boksen.
    37'
    Hjemmelaget får ballen unna.
    38'
    Søren Reese blir liggende nede etter corneren og får etter hvert tilsyn fra benken.
    38'
    Lars Vilsvik ligger også nede ved målet og får tilsyn av både lege og fysio.
    38'
    Reese og Vilsvik er inne på banen igjen. Vilsvik med bandasje på hodet.
    41'
    Stengel svinger inn et innlegg fra høyre. Rett i hanskene til Selvik som ikke presses.
    42'
    Jack spiller opp Stengel som lader kanonen på vel 20 meter. Fyrer med løskrutt og sender ballen et stykke til side for mål.
    43'
    Pajaziti felles på ca 22 meter. Frispark Haugesund.
    44'
    Krygård sender frisparket hardt mot mål. Myhra bokser unna. Solid keeperspill ved denne anledningen.
    44'
    Det legges til hele åtte minutter. Noen skader og en VAR-sjekk sørger for det.
    45'
    Godset flytter opp. Stengel slår frisparket bak i feltet der Vilsvik fanger opp, men vertene må nøye seg med innkast når Krusnell presser først Vilsvik og der etter Valsvik.
    45'+1
    Grøgaard legger igjen ballen på halvspretten til en fremadstormende Ipalibo Jack som banker til fra 17 meter. Treffer meget dårlig og ballen sklir ut til utspill. Jack tar seg til hodet og fortviler, vel vitende om han burde ha truffet så mye bedre.
    45'+4
    Settes i gang kort.
    45'+4
    God mulighet for Njie, men Leifsson blokkerer! Godset er i ubalanse og Therkildsen slår igjennom Njie som kan utfordrer inn i feltet. Har kun Leifsson mellom seg og keeper, men midtstopperen kommer tett oppi og blokkerer avslutningen.
    45'+5
    Krygård for noen meter ute til venstre og slår et lavt innlegg foran kassa. Myhra er raskt nede og holder.
    45'+6
    Den går via Leifsson og til utspill.
    45'+6
    45'+8
    Pause på Marienlyst der bortelaget Haugesund leder 1-0 etter en scoring av Peter Therkildsen. Høyrebacken ble spilt opp av Christensen ute til høyre før han tok med seg ballen rett innenfor 16-meteren før han fyrte av fra skrått hold. Mulig avslutningen kom overraskende på Viljar Myhra som måtte se at ballene fant veien til nettmaskene ved nærmeste stolpe. Jonatan Braut Brunes trodde han utlignet bare minutter senere, men scoringen ble annullert for offside etter VAR-sjekk. Bilal Njie har tidvis vært frisk for bortelaget og har skapt et par gode sjanser, mens hjemmelaget og Braut Brunes også har vært på et par visitter inne i Haugesund målgård uten tellende resultat.
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Thomas Grøgaard
    45'
    Strømsgodset med avspark før de siste 45.
    45'
    Vilsvik kommer til et tidlig innlegg, men i feltet er det målscorer Therkildsen som er høyest og header unna.
    45'
    Mehnert legges i bakken på hjørnet av 16-meteren.
    46'
    Stengel svinger frisparket inn i boksen. Der er Reese høyest før Selvik bokser unna.
    46'
    Nok en Haugesund-spiller ligger nede og trenger tilsyn. Magnus Christensen denne gang.
    47'
    Tobias Gulliksen drar seg inn fra venstre og banker til fra 17-18 meter. Ballen flakker litt og Selvik bokser rett ut. Braut Brunes stuper fram og setter returen over, men da er flagget oppe.
    49'
    Er først på returen, men setter den over før han vinkes av for offside.
    49'
    Hjemmelaget har foten på gasspedalen her i starten av omgangen, Jakter selvfølgelig utligning her.
    50'
    Tas kort.
    51'
    Gustav Valsvik er sterk i egen boks og header unna både én og to ganger før ballen bankes langt.
    52'
    Meget godt forarbeid av Pajaziti som drar seg innover fra venstre før han går forbi to-tre spillere. Imidlertid står ikke avleveringen helt i stil og ballen ender opp til innkast. Det ble også det siste han gjorde i aften når Haugesund gjør klart sitt første bytte.
    53'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Claus Niyukuri
    Ut: Adrion Pajaziti
    53'
    Ole Eneresen settes opp ute til venstre, men innbytteren blir for nølende og må spille i støtte når han nærmer seg 16-meteren. Kunne fått mer ut av den hjemmelaget.
    56'
    Med Niyukuri inn og Pajaziti ut så er det liten tvil om at Haugesund ønsker å forsterke defensiven sin her.
    57'
    Magnus Christensen legger seg ned langt inne på egen halvdel og trenger tilsyn igjen.
    58'
    Krusnell løser opp fint på venstrekanten for bortelaget. Vipper ballen lekent over Vilsvik og setter i gang et angrep.
    60'
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Magnus Christensen
    60'
    Bruno Leite i aksjon umiddelbart, men mister ballen over kortlinja og til utspill.
    61'
    Frispark til Godset på hjørnet av 16-meteren til venstre.
    61'
    Tilnærmet kaos i boksen til Haugesund når Stengel slår inn fra hjørnet av 16-meterenBallen er fri flere ganger, men ingen kommer til avslutning før Selvik kaster seg over nedfallsfrukten.
    61'
    Gulliksen kommer seg fri med en liten halvmeter i feltet og får sendt av gårde en avslutning, men den går rett i blokka.
    64'
    Godset beholder ballen etter Gulliksens avslutning, men i neste trekk vinkes Vilsvik av for offside.
    64'
    Smart variant av Krygård. Slår den kort mot Sande som nesten er fri, men Gulliksen kommer i mellom og blokkerer på 11-12 meter. Ender med corner for gjestene.
    64'
    Stengel slår unna ved første stolpe.
    65'
    Mehnert til innlegg fra høyre etter et langt løp, men i feltet er Bærtelsen først på den og header unna.
    67'
    Frispark
    67'
    Therkildsen forsøker å finne Njie i bakrommet, men Valsvik skjermer ballen inn til keeper Myhra.
    67'
    Leite feller Gulliksen på vei fram. Frispark til hjemmelaget som velger å ikke flytte opp folk på denne situasjonen.
    68'
    Tas kort.
    68'
    Strømsgodset sliter med å bryte ned Haugesund og i det hele tatt skape noe i skrivende stund.
    69'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Lars Vilsvik utligner når han setter inn en retur fra Selvik! Enersen spilles fri ute til venstre før han skjærer inn forbi Niyukuri og legger ut 45 grader. Braut Brunes avslutter mot mål, men Selvik avverger med en solid beinparade. Returen spretter imidlertid rett i beina til Vilsvik som ikke kan unngå å score! Det måtte jo nesten være han - spilleren som ble hyllet før kampstart for sine 400 kamper for Godset.
    70'
    Nesten for Haugesund! Går rett i angrep fra avspark og til innlegg fra høyre ved Sande og Diarra kommer først på den, men avslutningen går like til side for mål.
    71'
    Kevin Krygård
    Feier inn i Jack og får det gule kortet.
    72'
    Frispark
    73'
    73'
    Strømsgodset 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Sory Diarra
    Målgivende: Bilal Njie
    Diarra header den via stolperota og inn! Det er en meget sterk prestasjonen av spissen som henger både lenge og vel og knuser Kristensen Dahl. Njie med innlegget fra venstre og Diarra med headingen bort i hjørnet! Viljar Myhra står som plantet og ser at ballen går via stolpen og inn.
    74'
    I stolpen fra Njie! Haugesund angriper på venstre og Njie fyrer av en rapp avslutning som smeller klokkerent i stolperota før ballen beines unna.
    76'
    Inn: Marko Farji
    Ut: Ipalibo Jack
    76'
    Valsvik kommer på den, men header rett på Selvik!
    77'
    Gulliksen skyter fra 20 meter. Ballen sklir av foten og ender på tribunen.
    80'
    Inn: Kreshnik Krasniqi
    Ut: Herman Stengel
    81'
    Inn: Jostein Ekeland
    Ut: Ari Leifsson
    81'
    Nære for Godset! Innlegg fra Vilsvik rett i beina til Braut Brunes om ikke får avsluttet fra seks-syv meter. Ballene er fri, men Mehnert rekker ikke fram før Selvik som kaster seg over den.
    84'
    Krusnell setter seg ned ute ved sidelinja og trenger tilsyn.
    85'
    Det sjekkes om det var offside da Valsvik banket ballen i mål. Offsiden står og målet telles altså ikke.
    87'
    87'
    Inn: Oluwasegun Samuel
    Ut: Sory Diarra
    89'
    Inn: Vegard Solheim
    Ut: Oscar Krusnell
    89'
    4709 tilskuere på Marienlyst!
    89'
    Enersen legger inn fra venstre. Valsvik kommer på den, men header over.
    90'
    Jørgen Isnes får gult kort for innsigelser på at det legges til fem minutter.
    90'+1
    Tas kort.
    90'+1
    Gustav Valsvik er flyttet opp som spiss i jakten på utligning.
    90'+2
    Langt innkast fra Vilsvil. Ballen stusses ut på 18-19 meter der Ole Enersen fyrer av. Treffer ikke veldig godt og ballen går en liten meter til side for stolpen. I feltet venter dog Braut Brunes som kunne ha satt ut beinet og dyttet ballen over linja.
    90'+4
    Myhra redder alene med Diarra! Krygård banker ballen oppover og der er kun Krasniqi og Diarra. Kresniqi faller i det han skal klarere ballen oppover og Diarra kan sette fart mot mål. Viljar Myhra kommer ut på 12-13 meter og redder avslutningen med en god beinparade. God prestasjon av sisteskansen, men de der må sitte i kassa Diarra.
    90'+4
    90'+5
    Dommer Marius Lien blåser i fløyta for siste gang i kveld og Haugesund vinner 2-1 over Strømsgodset på Marienlyst. Bortelaget ledet 1-0 etter de første 45 minuttene etter at Peter Therkildsen banket ballen i nærmeste hjørnet og en noe svak inngripen av keeper Myhra. Braut Brunes hadde også en ball i nettmaskene, men etter en lengre VAR-sjekk ble det annullert for offside. Hjemmelaget jaget utligning utover i 2.omgang, men slet med å skape noe og Haugesund forsvarte seg godt. Etter drøye 70 minutter måtte imidlertid bortelaget kapitulere da Lars Vilsvik utlignet etter en retur fra Egil Selvik. Haugesund stormet rett i angrep kunne satt 1-2 like etter, men i neste angrep headet Sory Diarra inn ett strøkent innlegg fra spissmakker Njie og gjestene var tilbake i føringen. To minutter før full tid trodde Gustav Valsvik og stort sett hele Marienlyst at 2-2 var et faktum da Valsvik banket inn en retur, men også denne scoringen ble vinket av for offside. VAR-teamet sjekket også denne og konkluderte med at assistentdommeren gjorde rett i den situasjonen. Strømsgodset kom aldri nærmere og på overtid burde Diarra ha satt spikeren i kista, men Viljar Myhra reddet alene med spissen. Haugesund krabber med seieren over streken og skyver samtidig Strømsgodset ned på kvalik.