Viking (4-3-2-1) Iven Austbø, Clas Kronberg, Michael Ledger, Karol Mets, Kristoffer Haugen - André Danielsen, Steffen Ernemann, Julian Ryerson - Tor André Aasheim, Samuel Adegbenro - Kwesi Appiah Benken: Amund Wichne, Rasmus Martinsen, Patrick Pedersen, Zymer Bytyqi, Usman Sale, Mathias Bringaker, Stian Michalsen
    0'
    Kristiansund (4-4-2) Sean McDermott - Joakim Bjerkås, Nikita Baranov, Dan Ulvestad, Christoffer Aasbak - Jonas Rønningen, Andreas Hopmark, Pål Erik Ulvestad, Liridon Kalludra - Jean Mendy, Daouda Bamba Benken: Ante Knezovic, Tor Erik Torske, Sverre Hjelle Økland, Benjamin Stokke, Kamer Qaka, Sondre Sørli, Jesper Isaksen
    0'
    Velkommen til live-dekningen av oppgjøret mellom Viking og Kristiansund - kampen ingen av de kan tape. Aller mest brenner det for Viking som står med fem fattige poeng og syv opp til sikker plass. Kristiansund har tolv foreløpig. Tre poeng her kan gi et voldsomt byks på tabellen.
    0'
    Overskyet og 12-13 grader i Stavanger for øyeblikket. Begge lagene er godt i gang med oppvarmingen.
    0'
    Viking har Karol Mets tilbake etter skade og esteren går rett inn og danner stopperpar med Michael Ledger som vanlig. Offensivt har Zymer Bytyqi måttet ta plass på benken til fordel for Tor Andre Aasheim. Vikings 4-4-2 mot Godset sist er også byttet ut med den velkjente 4-3-2-1 med Kwesi Appiah alene på topp. Det betyr også at Mathias Bringaker, som startet sist, tar plass på benken i dag.
    0'
    Kristiansund følger opp trenden med å ikke starte med et identisk lag to kamper på rad. Benjamin Stokke er ute og erstattes av Daouda Bamba. Benket er også Sondre Sørli som har måttet ofre plassen til fordel for Liridon Kalludra.
    0'
    Kristiansund sparker i gang kampen. Spiller en lang ball opp som triller ut til død ball
    1'
    Håpløs ball av Ledger som slår den upresset utover sidelinjen. Kast til gjestene
    1'
    Viking og Adegbenro skriker på straffe når Adegbenro felles innenfor 16-meteren. Kristiansund mener Viking-angriperen filmer
    2'
    Gult kort til Viking
    Samuel Adegbenro
    Protesterer på seg kort
    3'
    Adegbenro på farten igjen når han fosser forbi Bjerkås på venstresiden, men gjestene får ryddet unna til slutt
    5'
    Sjanse for gjestene. Kalludra serverer Mendy som kommer skrått mot Austbø i mål. Chippen går til side for buret
    6'
    Bjerkås har store problemer med å følge tempoet til Adegbenro og blir stadig forbiløpt. Igjen får Kristiansunds midstoppere ryddet unna
    8'
    Ulvestad stuper over en Viking-spiller i duell. Frispark på godt og vel 20 meter for vertene
    10'
    Skudd på mål
    Bra forsøk av Kristoffer Haugen men den går over målet til Mcdermott
    11'
    Offside
    Fint Viking-spill hvor Appiah, Adegbenro og Danielsen kombinerer fint. Dessverre for de mørkeblå er sistnevnte i offside
    11'
    Ulvestad misforstår Kalludra og slår ballen over sidelinjen etter fint spill fra gjestene
    13'
    Frisk åpning på dette oppgjøret hvor begge lag ønsker å angripe. Viking har kanskje hatt ballen mest, men den største sjansen hadde gjestene
    14'
    Ernemann for tøff i duell med Bamba. Frispark på egen halvdel for gjestene
    15'
    Hjørnespark
    Mets med en herlig stikker til Haugen på løp. Corner til Viking
    18'
    Ballen havner hos Adegbenro like innenfor 16-meterstreken. Får ikke helt klem på skuddet som går til side for mål. God mulighet
    18'
    Stygg feil av Ernemann som mister i farlig posisjon, men Viking får stoppet Kristiansunds angrep
    20'
    Kronberg fint til Aasheim som slår ut 45 grader. Der er det ingen mørkeblå
    21'
    Gult kort til Kristiansund
    Pål Erik Ulvestad
    Lager frispark på Vikings halvdel
    22'
    Hjørnespark
    Mets med viktig inngripen på Bamba som får ballen av Mendy i 16-meteren. Corner
    23'
    Kort variant før det slås inn. Avslutning til side for mål
    24'
    Kronberg med altfor lang ball opp mot Appiah. Ut til utspark fra Mcdermott
    24'
    Strøken ball fra Mets motsatt til Aasheim. Taper duellen, men vinner innkastet. I påfølgende duell vinner gjestene og klarerer. Viking med et overtak i spillet her nå
    26'
    Flott Viking-angrep. Adegbenro felles, men dommeren dømmer fordel av ball. Danielsen slår inn i feltet, og bare Ulevestad står i veien for at Ryerson header ballen i mål
    27'
    Bamba en mot en med Ledger. Får slått inn og Bjerkås kommer i full fart og skyter på volley. Hardt over mål
    29'
    Bamba igjen på farten. Denne gang skyter han via en spiller til innkast høyt i banen. Det kastes langt, men Viking får klarert
    30'
    Ulvestad gir bort ballen i farlig posisjon til Adegbenro, men gjestene får ryddet unna
    32'
    Kristiansund med et lite overtak i spillet nå, men slurver med pasningene
    35'
    Mets med ny crosser, men denne gang blir den for lang og går ut over dødlinja
    36'
    Bamba i duell i 16-meteren. Ballen går i bue mot Mendy som på akrobatisk vis forsøker seg på en brasse. For løst og til keeper
    38'
    Adegbenro på full fart mot gjestenes forsvar. Sparker ballen for langt foran seg og løper inn i en forsvarer. Ingenting, sier dommeren
    39'
    En Kristiansund-spiller får behandling etter møtet med Adegbenro
    40'
    Det er Ulvestad som har fått seg en i låret. Hjelpes opp på beina og tusler mot sidelinjen. Skal innpå igjen, han
    40'
    Ulvestad er på banen igjen
    41'
    Kronberg henger ikke med og mister ballen over sidelinjen. Innkastet tas feil. Viking overtar
    42'
    Hjørnespark
    Appiah forsøker å finne Adegbenro, men et Kristiansund-bein kommer i veien. Corner
    43'
    Rett til Mets som slår til på volley. Mcdermott får kroppen bak ballen
    43'
    Aasbak med lang ball opp mot Mendy, men for langt og inn til keeper
    45'
    To minutter lagt til
    45'
    45'
    46'
    Da får vi se om seriens bunnlag klarer å score her. Begge med sine sjanser i første omgang
    46'
    Bamba med farlig høy fot i duell med Ledger. Frispark på Vikings halvdel
    47'
    Fint gjort av Aasheim en mot en, men Kristiansund får avverget
    48'
    Hjørnespark
    Baranov får stoppet Adegbenro. Corner
    49'
    Haugen ut til Ernemann som får skutt, men til side for mål
    49'
    Hjørnespark
    Kalludra finter seg inn i boksen, men stoppes. Corner
    50'
    Viking får avverget
    51'
    Ulvestad feller Appiah. Frispark midt på gjestenes halvdel
    52'
    Kort variant som ender hos Danielsen. Svinger ballen inn, men gjestene får den ut
    52'
    Kronberg med god defensiv jobb når han får avverget Kalludras angrep
    53'
    Offside
    Viking i angrep, men Appiah har ingen å slå til før det er en åpning rundt Ryerson. Viking-midten er dog i offside
    53'
    Straffe til Viking! Adegbenro fosser frem forbi 4-5 forsvarer. Er nesten gjennom når han felles. Viking har en kjempesjans til å ta ledelsen her!
    54'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Kwesi Appiah
    Sikkert i mål fra Viking-spissen. Han sender keeper feil vei og klistrer den oppe i hjørnet, til stor jubel blant fans og spillere. Den var viktig!
    55'
    Bamba tar ned ballen med armen. Frispark i Vikings 16-meter
    57'
    Adegbenro er uheldig og treffer Rønningen i ansiktet med armen. Frispark til gjestene, de to tar hverandre i hendene og er venner etter duellen
    59'
    Mål for Kristiansund!
    Viking 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Jean Allasane Mendy
    Målgivende: Liridon Kalludra
    Der svarer gjestene! Kalludra får ballen på kanten av 16. Slår inn i boksen og der er Mendy først på ballen.
    61'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Jonas Rønningen
    63'
    Inn: Kamer Qaka
    Ut: Pål Erik Ulvestad
    63'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Tor Andre Aasheim
    63'
    Hjørnespark
    Bamba på farten når han får skutt fra inni 16, men i blokka og til corner
    64'
    Aasheim måtte gi seg grunnet skade. Hjelpes i garderoben her
    65'
    God corner fra gjestene, men headingen går til side for mål
    65'
    Qaka vinner ballen midt på banen. Fosser fram og finner Bamba, men blir stoppet
    66'
    Bjerkås må ty til ulovlige midler for å stoppe Adegbenro. Frispark
    66'
    Hjørnespark
    Austbø med lang ball opp mot Appiah. Kristiansund må gi corner
    67'
    Ballen havner hos Ernemann som legger ut til Bytqi. Avanserer, skyter, men i stolpen!
    68'
    Qaka med fantastisk finte nede på hjørnet, sprinter inn i boksen, legger ut, men ingen kristiansundere får foten på ballen
    70'
    Hjørnespark
    Innlegg fra Danielsen. Ryerson går opp og header via en forsvarer og til corner
    73'
    Bamba får ballen feilvendt og kriger seg til en corner. Den lempes inn, men Viking overtar
    76'
    Hjørnespark
    Appiah ut til Adegbenro som slår inn. Ryerson i full fart, men Kristiansund er først på ballen. Corner
    77'
    Adegbenro får gå opp uforstyrret, men headingen er for svak. I påfølgende angrep mister Danielsen ballen og Kristiansund avanserer. Men fjorårets beste keeper-sweeper, Austbø, er ute og parerer
    77'
    Kristoffer Hagenes gir ikke Adegbenro en klar fordel av ballen etter at Appiah rives ned. Merkelig avgjørelse
    78'
    Nikita Baranov
    79'
    Appiah felles igjen. Denne gang på 20 meter. Nytt frispark, og her skal det skytes fra Danielsen eller Haugen
    79'
    Nei, det blir Ernemann. Ufarlig
    80'
    Inn: Patrick Pedersen
    Ut: Julian Ryerson
    80'
    Kjempesjanse for Viking. Appiah får en herlig ball i bakrom fra Ernemann, men får ikke helt kontroll på ballen før han skal avslutte og setter den til side for mål
    81'
    Bytyqi utfordrer med kjempefarten sin, men stoppes like før han når boksen. Innkast høyt i banen for Viking. Der får etter hvert Kronberg ballen i boksen, men innlegget stoppes
    83'
    Hard inn fra Kronberg, og Kristiansund header ut til corner. Massivt press fra vertene nå
    84'
    Hjørnespark
    Ingenting ut av corneren, men Viking beholder ballen. Ut mot Haugen som sørger for ny corner
    84'
    Bytyqi utforderer igjen. Innlegget slås til innkast for vertene
    85'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Liridon Kalludra
    87'
    Adegbenro utforderer inn i banen og felles. Frispark på 20 meter
    88'
    En Kristiansund-spiller ligger nede og må få behandling
    89'
    Det er Bjerkås som ser ut til å ha tråkket over. Hjelpes av banen
    90'
    Markkryper fra Ernemann på frisparket. Løst, reddes greit
    90'
    Det legges til fire minutter
    90'
    Herlig spill når Adegbenro hæler gjennom Haugen. Innlegget avverges til corner. Det slås hardt og lavt inn, men det klareres
    90'+1
    Sean McDermott
    Haler ut tiden
    90'+2
    Appiah stresser bortelagets keeper som sleiver ballen ut til kast på egen halvdel
    90'+3
    Gjestene forvarer seg med nebb og klør her nå. Herlig nerve i sluttminuttene på Viking stadion
    90'+3
    Bamba til Sørli som får skutt. I blokka
    90'+4
    Mål for Viking!
    Viking 2 - 1 Kristiansund
    Mål: Patrick Pedersen
    Målgivende: André Danielsen
    Viking gjør det!! Aj aj aj! Kristiansund-spillerne ligger langflate, det samme gjør de mørkeblå. Det er Andre Danielsen som slår inn ballen, og Pedersen stiger til værs. Keeper ser ut til å ha kontroll, men den går mellom beina. Keeper-tabbe!