Stokke90'+4
3-5
652
674

Hjertelig velkommen til direkterapporteringen fra cupkampen mellom Eidsvold Turn og Sandnes Ulf på Myhrer stadion!
    Grunnlovsbygda Eidsvoll er pyntet til fest i mai. Ikke bare fordi det er mai og grunnlovsdagen nærmer seg, men også fordi bygdas fotballklubb har tatt seg til 4. runde i cupen for første gang siden 1973. For 51 år stoppet cupeventyret med tap mot Rosenborg. I kveld får Eidsvold Turn besøk av Sandnes Ulf fra divisjonen over.
    Etter at Eidsvold Turn slo ut romeriksrival Fu/Vo i 1. runde, har eidsvollingene danket ut 1.-divisjonsklubbene Mjøndalen (1-0) og Åsane (2-1) i henholdsvis 2. og 3. runde. Vital Curtis Kaba og Filip Delaveris scoret målene mot Åsane i forrige uke, og sistnevnte er garantert lysten på scoring i kveld også. 23-åringen ble ingen stor suksess på utlån i Sandnes Ulf i fjor, men den tidligere eliteseriekometen har startet Eidsvold Turn-karrieren positivt etter overgangen fra Brann.
    Sandnes Ulf avanserte til 4. runde etter en sterk 5-4-seier mot eliteserielaget Odd i forrige runde. Jarmund Kvernstuen (2), Andreas Nyhagen, Daniel Braut og Vajebah Sakor scoret målene i det som var en heseblesende fotballkamp. Kvernstuen og Nyhagen kom til Sandnes fra Eidsvold Turns erkerival Ull/Kisa i vinter, så duoen er nok fysne på å sende eidsvollingene ut av cupen.
    Begge lagene kommer fra målrike uavgjortkamper i helga. Sandnes Ulf spilte 3-3 mot Moss 1. divisjon, mens Eidsvold Turn berget 2-2 i sluttminuttene mot Grorud. Målscorer for Turn var ingen ringere enn hovedtrener Johan Andersson, som scoret sitt første mål i norsk toppfotball siden 2016. Den gang spilte svensken for Lillestrøm; nå er han en lovende trener med suksess i Turn.
    Det er vanskelig å komme unna at Sandnes Ulf er favoritter, selv om Eidsvold Turn allerede har slått ut to av rogalendingenes divisjonskolleger. Thomas Pereiras menn ligger på 13. plass i 1. divisjon med seks poeng etter seks runder (1-3-2), mens Eidsvold Turn har begynt 2.-divisjonssesongen som nyopprykket med sterke ti poeng på de første fem kampene (3-1-1). Det holder likevel bare til en foreløpig 7. plass på tabellen. Skjønt skiller det kun to poeng opp til serieleder Strindheim.
    Dommer Mathias Støfringshaug fra Verdal leder lagene ut på banen. Det er bra med folk på Myhrer i kveld, så rammen rundt er fin!
    1'
    Tommy Høiland med avsparket for gjestene.
    1'
    Mye fotballtennis de første par minuttene her. Ingen av lagene har klart å ta ned ballen.
    2'
    Du store min, for en vanvittig mulighet for Eidsvold Turn! Vital Curtis Kaba drar seg fri til venstre i boksen til Sandnes Ulf og skyter fra skrått hold. Ulf-keeper Lönning parerer godt, men returen lander i beina til Sørensen på fem meter. Den tidligere EIF-spilleren sklir imidlertid kula utenfor det åpne målet!
    3'
    Eidsvold Turn får tildelt et frispark
    Petter Hokstad
    Slås inn fra høyrekanten, men bortelaget rydder komfortabelt unna i feltet.
    5'
    Sandnes Ulf får tildelt et frispark
    Tas hurtig ved midtstreken.
    7'
    En Turn-klarering havner hos Daniel Braut på 16-17 meter. Han nøler ikke med å klemme til på direkten, men dessverre for gjestene sender kantspilleren ballen høyt over mål.
    8'
    Delaveris vinner ballen inne i 16-meteren til Sandnes Ulf og legger hardt inn foran mål. Curtis Kaba kaster seg mot ballen inne foran mål, men makter ikke å styre den i retning kassa. Frisk start av hjemmelaget her!
    9'
    Eidsvold Turn får tildelt et hjørnespark
    Godt slått! Håkenstad vinner duellen på sju meter og header mot mål, men gjestene blokkerer headingen. Bra mulighet!
    10'
    Høiland treffer nettveggen fra skrå vinkel! Sandnes Ulf kontrer i høyt tempo. Aanesland fører an langs høyresiden, før han løfter mot bakre stolpe. Der kommer målsniken Høiland i 100 fra dypet, men vinkelen blir for spiss for veteranen. Turn-keeper Lervik har nok bra kontroll på avslutningen som går i nettveggen. Uansett et godt forsøk!
    11'
    Henrik Holtet Thorkildsen
    Tas kort på egen banehalvdel.
    12'
    Slås kort til Stenseth, som legger inn foran mål. Sandnes-forsvaret renser egen boks.
    13'
    Sakor får godt treff fra distanse, men Turn-keeper Lervik viser akrobatiske evner! Gjestenes midtbanespiller tar sats og lader børsa fra drøyt 20 meter. Lervik i Turn-målet må strekke seg for å slå til hjørnespark!
    15'
    Sandnes Ulf får tildelt et hjørnespark
    Haris Brkic
    Variant! Det ender med et skudd fra 20 meter som går omtrent 20 meter over.
    15'
    Bandeh med distanseskudd for Eidsvold Turn, men rett i skuffen til keeper Lönning.
    17'
    Så prøver Høiland med hodet! Innlegg fra høyre, og spissveteranen lusker på bakre stolpe. Headingen fra spiss vinkel daler imidlertid ned i vottene til Lervik.
    18'
    Divisjonsforskjellen har på ingen måte vært synlig den første snaue halve omgangen.
    20'
    Så smeller det i tverrliggeren bak Turn-keeper Lervik! Øregaard kaster langt inn i 16-meteren til Eidsvold Turn. Det stusses ved første stolpe, og dermed blir det kaos bak i feltet. Espen Berger løper seg fri og avslutter i tverrliggeren og over fra kort hold!
    22'
    Bandeh med sitt andre skuddforsøk fra distanse for kvelden. Igjen redder Lönning.
    24'
    Haris Brkic
    Glimrende slått, men ingen i vinrødt klarer å styre innsvingeren innenfor ramma.
    24'
    Peder Hoel Lervik
    Eidsvold Turn setter kort i gang bakfra.
    25'
    Fin fotballkamp, dette! To offensive lag som vil frem og skape sjanser underholder publikum på Myhrer. Men hvem scorer først?
    26'
    Aanesland serverer et strøkent innlegg på hodet til Høiland i boksen. Spissen lurer nok en gang bak i feltet, og denne gangen får han til en god heading. Det er imidlertid såpass langt frem til mål at Lervik neppe føler seg veldig truet. Keeperen holder kula trygt.
    27'
    Vajebah Sakor
    Tas kort fra midtstreken.
    29'
    Fin opprulling av hjemmelaget, men innlegget fra Bandeh mangler kvaliteten til å plage Sandnes Ulf-forsvaret nevneverdig.
    32'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Eidsvold Turn 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Daniel Braut
    Gjestene med et angrep fra læreboka! Braut spilles fri ute til høyre. 19-åringen stuper inn i bassenget av rom foran seg, før han med et presist innlegg langs bakken finner Høiland foran mål. Veteranen lusker igjen som gjedda i sivet i feltet og blir ikke plukket opp, og dermed får han en enkel jobb med å ekspedere inn Sandnes Ulfs ledermål fra 8-9 meter! Effektiv og fin fotball av gjestene!
    32'
    Haris Brkic
    Nygård beiner unna ved første stolpe.
    35'
    Markus Nygård
    Spilles til keeper Lervik.
    36'
    Stenseth leter etter Delaveris i boksen til Sandnes Ulf, men gjestene rydder unna.
    37'
    Delaveris byr på et par dansesteg ute på venstrekanten, før han legger inn med høyrefoten. Innsvingeren plukkes fint av keeper Lönning. Han har vært trygg og god!
    38'
    Turn med ballen mot et Ulf-lag som kryper inn på egen banehalvdel. Det begynner å bli en stund siden sist vertene skapte noe.
    40'
    Bandeh dribler seg fint fri på høyrekanten, men innlegget står ikke helt i stil. Ballen forsvinner over linja til utspill fra gjestenes målvakt. Sandnes Ulf har god kontroll nå.
    41'
    Aanesland rykker forbi Stenseth og løfter mot bakre stolpe, men der har Bandeh gjort et godt returløp for Eidsvold Turn. Unggutten rydder godt opp for hjemmelaget.
    43'
    Vinkles kort inn sentralt ved midtstreken.
    43'
    Eidsvold Turn 0 - 2 Sandnes Ulf
    Mål: Jarmund Øyen Kvernstuen
    Målgivende: Tommy Høiland
    Tommy Høiland kan mer enn å score mål selv! 34-åringen spilles opp feilvendt på 30 meter, men det løser den tidligere Bryne- og Viking-spissen aldeles utmerket. Først vrikker han seg fri, før han åpner restene av Turn-forsvaret med en perfekt stikker til Kvernstuen. Hedmarkingen er sikker alene med keeper Lervik og triller ballen kontrollert i hjørnet! Klassescoring av Sandnes Ulf!
    44'
    Oliver Stenseth
    Tas raskt og kort på midtbanen.
    45'+1
    45'+2
    Sandnes Ulf leder 2-0 til pause over Eidsvold Turn på Myhrer! I lange perioder har dette sett ut som en god kamp mellom to jevnbyrdige lag, men kvaliteten til gjestene fra 1. divisjon har virkelig kommet til syne ved to anledninger. Begge scoringene til Sandnes Ulf har nemlig vært av det flotte slaget, og spesielt 2-0-målet var en fryd for øyet for alle som liker godt samspill. Eidsvold Turn produserte to sjanser tidlig i kampen, men romerikingene har slitt med å skape noe den siste drøye halvtimen. Johan Andersson må virkelig på jobb i pausen for at hjemmelaget skal kunne snu dette. Vi er straks tilbake!
    45'+1
    Eidsvold Turn med avspark i 2. omgang.
    45'+1
    Tas kort midt på Ulfs banehalvdel.
    45'+1
    Kvernstuen feiler alene med Turn-keeper Lervik! Den tidligere Ull/Kisa-spilleren tres nydelig igjennom, og i løpsdueller det få som matcher hedmarkingen. Dermed får han en gyllen mulighet alene med keeper, men Kvernstuen avslutter tamt rett på Lervik! Keeperen skal ha ros for at han blir stående lenge, men der skal jo Kvernstuen score!
    47'
    Vegard Solheim
    Slås i støtte på midtbanen.
    49'
    Brkic får seg en smell av Sørensen og blir liggende. Svensken har åpenbart vondt.
    50'
    Skal nok gå bra, dette, for Brkic. 24-åringen fikk tråkket av seg skoen, men nå er han klar igjen.
    52'
    Vendes over mot Nyhagen.
    52'
    Eidsvold Turn 0 - 3 Sandnes Ulf
    Målgivende: Andreas Rosendal Nyhagen
    Hurtigtoget er klinisk fra spiss vinkel! Nyhagen spiller Kvernstuen fint fri i bakrom. 23-åringen skjærer inn fra venstre og plasserer ballen over Turn-keeper Lervik og i mål! Effektiv og god fotball av Ulf!
    52'
    Keeper Lönning fanger hjørnesparket.
    53'
    Eidsvold Turn 0 - 4 Sandnes Ulf
    Mål: Haris Brkic
    Målgivende: Markus Myre Aanesland
    Det ser enkelt ut når Aanesland serverer Brkic foran mål, men det er sannelig også effektivt! Sandnes Ulf spiller seg inn i 16-meteren til Eidsvold Turn. Aanesland kommer seg til kortlinja og slår forbilledlig 45 grader ut i feltet. Der ligger Brkic, som med bredsiden styrer inn 4-0 fra seks meter!
    55'
    Gult kort til Eidsvold Turn
    Må ha vært for protester.
    56'
    Mål for Eidsvold Turn!
    Eidsvold Turn 1 - 4 Sandnes Ulf
    Målgivende: Kara Bandeh
    Scoringene regner i vårværet på Myhrer! Bandeh gjør et flott forarbeid ute til høyre og pisker inn et ypperlig innlegg mot sentrum av boksen. Der kommer målkåte Curtis Kaba stormende og bukker inn reduseringen i hjørnet bak en sjanseløs Lönning!
    57'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Noah Bertelsen
    Ut: Vegard Solheim
    59'
    Sandnes Ulf scorer på straffe!
    Eidsvold Turn 1 - 5 Sandnes Ulf
    Mål: Espen Berger
    Ballen ned til venstre, keeper Lervik spreller i motsatt hjørne! Sikkert fra stopperen!
    60'
    Tomålsscorer Kvernstuen felles i 16-meteren, og dommer Støfringshaug peker på merket! Det er klønete av midtstopperen, som legger en feilvendt motspiller i bakken i eget felt, men straffeavgjørelsen ser grei ut.
    60'
    Sebastian Remme Berge
    Gjestene renser unna i egen boks.
    62'
    Inn: Endre Osenbroch
    Ut: Haris Brkic
    64'
    Inn: mads thorsoe bager
    Ut: Espen Berger
    65'
    Vendes over mot Delaveris.
    65'
    Dobbeltbyttene tilsier vel at Sandnes Ulf-trener Thomas Pereira vil spare spillere de siste drøyt 20 minuttene her.
    66'
    Lervik er slepphendt på et Ulf-langskudd, men Turn-keeperen plukker opp sin egen retur før det blir skikkelig skummelt.
    67'
    Thorkildsen prøver lykken fra distanse, uten at det øker pulsen til Lönning i bortelagets mål. Sandnes Ulf cruiser her nå.
    68'
    Aanesland trekker av fra hjørnet av 16-meteren. Rett på Turn-keeper Lervik.
    70'
    Nytt distanseskudd fra Turn, men heller ikke denne gangen skaper det problemer for Lönning i målet til gjestene fra Rogaland.
    71'
    Inn: Isak Hjorteseth
    Ut: Vajebah Sakor
    71'
    72'
    Markus Myre Aanesland
    Skyter over fra langt hold.
    74'
    Spillerbytte - Eidsvold Turn
    Inn: Stian Teksum
    Ut: Filip Møller Delaveris
    75'
    Inn: Sebastian Stokke
    Ut: Petter Hokstad
    75'
    Ny stor sjanse for Sandnes Ulf! Kvernstuen header fint ned til innbytter Jensen, som fra 6-7 meter tupper ballen like til side for korthjørnet til Turn-keeper Lervik!
    77'
    Turn-keeper Lervik gjør en glimrende redning på skudd fra Jensen! Braut stikker vakkert igjennom Jensen til høyre i straffefeltet til hjemmelaget. Innbytteren skyter mot langhjørnet fra spiss vinkel, men Lervik i mål redder godt til hjørnespark!
    79'
    Kort variant som mislykkes.
    79'
    Der divisjonsforskjellen ikke var særlig tydelig den første halvtimen, har Sandnes Ulf etter hvert vist at de er noen hakk hvassere enn Eidsvold Turn. Her kunne det fort ha stått mer enn 5-1 også. Imponerende av bortelaget!
    81'
    Endre Osenbroch
    81'
    Bandeh danser til linja og får lagt inn, men Ulf-keeper Lönning er igjen trygg når han plukker ned overlegget.
    82'
    Eidsvold Turn 2 - 5 Sandnes Ulf
    Mål: Matias Velldal
    21-åringen setter inn returen etter en god redning av keeper Lönning! Sebastian Remme Berg vinner meter når han avanserer med ballen. Lysluggen prøver så en markkryper mot langhjørnet fra 19 meter, men Sandnes Ulf-keeper Lönning er nede med hansken og redder glimrende. Han får imidlertid ingen hjelp av lagkameratene på returen, som Velldal tvinger i mål fra skrå vinkel! Fint øyeblikk for den lokale spilleren!
    83'
    Strålende redning av Ulf-keeper Lönning! Remme Berge fyrer mot krysset, men Lönning i buret er ikke lett å lure! Keeperen hiver opp lanken og slår mesterlig til hjørnespark!
    85'
    Bortelaget renser unna i egen boks igjen.
    85'
    Remme Berge med nytt skuddforsøk, men denne gangen humper ballen ufarlig utenfor.
    87'
    Dribleraid fra Bandeh! 21-åringen danser seg fri ute til høyre, før han fra nesten død vinkel forsøker å snike ballen mellom beina til keeper Lönning. Målvakten stenger tunnelen!
    88'
    Tas kort til Bandeh, som skyter fra hjørnet av 16-meteren. 21-åringen treffer godt, men Lönning henger med og redder fint.
    89'
    Hjemmefansen holder det gående ennå!
    90'+2
    Tas kort til Remme Berge.
    90'+2
    Bager drar av gårde på et aldri så lite eventyr! Dansken befinner seg etter hvert på 17 meter, og da prøver han like godt skuddet. Lervik er med og redder komfortabelt i hjørnet sitt.
    90'+4
    Eidsvold Turn 3 - 5 Sandnes Ulf
    Mål: Sebastian Stokke
    Målgivende: Henrik Holtet Thorkildsen
    For en scoring av karen fra Dal! 19-åringen får ballen av Thorkildsen på 23 meter og nøler ikke med å banke til mot langhjørnet. Markkryperen suser helt bort i kroken bak Sandnes Ulf-keeper Lönning!