64'
1-1

Velkommen til AKA Arena og kampen mellom Hønefoss og Strømsgodset!
    Skyfri himmel og nydelig sommervær i Hønefoss. Så spørs det bare om spillerne setter like pris på den varme sommerlufta som tilskuerne på tribunen gjør.
    Hønefoss-keeper Thomas Solvoll spilte for dagens motstander, Strømsgodset, fra 2000 til 2003 og fikk med seg 65 kamper for drammenslaget. Han har uttalt at vrakingen i 'Godset' har vært den største nedturen i karrieren og i dag er han ute etter revansje.
    Ytterligere fire av spillerne på banen i dag har hatt motstanderen som tidligere arbeidsgiver. David Hansen og Erik Hagen har tidligere spilt for Strømsgodset, mens Ola Kamara og Petar Rnkovic har spilt for Hønefoss.
    Forrige gang klubbene møttes i en offisiell kamp var i 2006. Den gangen ble Hønefoss sendt hjem fra Marienlyst med et sviende 5-1-tap.
    Da lagene møttes til treningskamp her på AKA Arena i vinter, endte det med 3-0 til Godset etter scoringer av Kamara, Johansen og Nordkvelle.
    Nå er Nordkvelle ute med en skulderskade. På Strømsgodsets skadeliste står også Jo Inge Berget, som sliter med kneet. I tillegg må stjerneskuddet Marcus Pedersen og keeper André Hansen sone for gule kort.
    Hos hjemmelaget er David Hanssen og Lars Lafton er fortsatt ute, mens Aleksandr Dimitrijev soner karantene.
    Spillerne har entret banen, kapteinene har hilst på hverandre og dommerne. Nå braker det snart løs!
    Angan og Konate tar avspark for Hønefoss.
    1'
    Strømsgodset med innkast høyt på høyresiden. Kommer til innlegg, men Hagen får ryddet unna inne i 16-meteren.
    2'
    Lang pasning fremover av Andersen på Godset. eades ut av hjemmelagets Hovda.
    2'
    Slår forholdsvis lavt og gir Solvoll i Hønefoss-buret en enkel jobb.
    2'
    Merkelig finesse av Erik Hagen som prøver å finte ut Kamara med kroppen, før han tråkker over ballen for å la den trille inn til egen keeper. Hadde Kamara vært med på notene der kunne det fort blitt farlig.
    5'
    Godset med innlegg fra høyre. Ballen treffer et hønefossbein og går nesten rett til værs, før det daler ned i klypene til Solvoll.
    6'
    Gjestene på farten på høyresiden igjen. Hjemmelaget klarerer til innkast.
    7'
    Nytt godsetinnlegg fra høyre, denne gang fra Høyreback Vilsvik. Innlegget går over alle, og ut over dødlinja.
    7'
    Hønefoss får frispark nesten midt på gjestenes banehalvdel. Til nå har lagene holdt seg nesten utelukkende på den tredelen nærmest Hønefoss-målet.
    9'
    Steffensen lemper ballen inn mot mål og treffer Konate. Headingen fra spiller nummer 99 på Hønefoss er imidlertid veldig løs og gjestene får en enkel jobb med å forsvare seg.
    9'
    God mulighet til gjestene her! Først er det Kamara som blir forsøkt tredd igjennom, men spissen får ballen bak seg. Der kommer imidlertid Rnkovic for å dunke ballen i mål, men Hønefoss' stoppere kommer skliende til og får taklet ballen unna.
    11'
    Mål for Strømsgodset!
    Hønefoss 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Muhamed Keita
    Målgivende: Ola Kamara
    Keita lurer først fint av Obiefule ute på hjørnet av 16-meteren, før han drar seg videre inn i feltet. På 10-11 meters hold plasserer han ballen klinisk ved lengste stolperot, uttagbart for Thomas Solvoll!
    12'
    Godset med frispark høyt oppe på venstresiden nå. Storflor legger høyt mot lengste, men slår forbi alt og alle. Utspill fra keeper.
    15'
    Hønefoss legger inn fra venstre, mot Konate inne foran mål. Spissen demper enkelt ballen inne i 16-meteren, men linjedommer har hevet flagget. Offside.
    16'
    Ingen kan protestere på Godsets ledelse i denne kampen. Det har vært klasseforskjell i innledningen.
    17'
    Godset forsøker å spille igjennom Kamara igjen, men Solvoll er ute ved 16-meterstreken og snapper ballen foran godsetspissen.
    18'
    Halvfarlig fra Hønefoss her. Angan mottar ballen på vei inn i gjestenes 16-meter, men er godt dekket og sliter med å få med seg ballen. Likevel ser det et øyeblikk ut som om han skal klare å krungle med seg ballen igjennom og komme til avslutning, før han mister ballen.
    20'
    Kjempesjanse for Hønefoss her! Steffensen lemper ballen mot nærmeste stolpe. Det blir mye klabb og babb, før ballen plutselig finner veien til Obiefule, som står omtrent på 11-metersmerket. Han får den tiden han trenger til å heade ballen rett i nota, men klarer å heade flere meter over. Svak avslutning av høyrekanten.
    20'
    Godt og oppofrende spill av Rnkovic som kaster seg inn i en sklitakling like utenfor hjemmelagets 16-meter. Vinner den og får med seg ballen. Sender igjennom Kamara, som plutselig er alene med keeper - men også avblåst for offside...
    24'
    Angan spilles frem for Hønefoss, men sliter veldig med å få med seg ballen, dekket av omtrent hele forsvarsrekka til Godset.
    25'
    Sankoh plukker opp en retur på kanten av 16-meteren og forsøker å fyre av. Skyter merkelig nok nesten rett til siden og ut til innkast.
    27'
    Hønefoss største sjanse så langt! Konate med et lekkert hælspark til Angan inne i 16-meter. Angan gjør som Kamara og sikter på lengste stolperot, men Hønefoss-spissen treffer, i motsetning til Strømsgodset-kollegaen, like på utsiden av stolpen.
    28'
    Keita kommer inn i hjemmelagets 16-meter, men takles effektivt av Obiefule, som finter seg videre ut av egen 16-meter, før han sender ballen oppover på banen.
    28'
    Ny kjempesjanse til Hønefoss! Olsen legger inn langs bakken. Rett foran mål kommer Angan og trenger bare å sette tåtuppen til. Misser med bare få centimetere, men på motsatt side av 16-meteren kommer Steffensen og kliner til. Vinner en corner.
    30'
    Slår rett i klypene på Larsen Kwarasey.
    30'
    Gult kort til Strømsgodset
    Alfred Sankoh
    Grisetakling fra Sankoh, som går inn med knottene først på Bangura. Hønefoss-spilleren. ligger og vrir seg i smerter og får hjelp av medisinsk personale.
    31'
    Bangura er på banen igjen.
    33'
    Skudd fra Bolseth fra rundt 20 meter. Sender den en drøy meter over tverrliggeren.
    34'
    Rnkovic lemper inn til Keita rett foran mål. Keita er alene med keeper og kaster seg frem for å nå ballen. Stupheadingen til tross - Keita klarer ikke å få ballen forbi Solvoll, som står perfekt plassert.
    36'
    Flott spill av Hønefoss, der alle på venstresiden er innvolvert. Olsen skal til å legge inn, da Riddez takler til corner.
    37'
    Larsen Kwarasey må bokse! Gjestene får klarert.
    37'
    Gult kort til Hønefoss
    Erik Hagen
    Hagen får gult kort for en stygg takling, og må dermed stå over neste kamp.
    38'
    Godset-innlegg fra høyre. Kamara får headet, men kommer ikke høyt nok, og header bare bakover. Keita er nære ved å få en ny sjanse, men Olsen rydder unna for hjemmelaget.
    40'
    Ny kjempesjanse for Hønefoss! Konate får med seg ballen ute på høyresiden. Det er to mot to. Trer igjennom til Angan, som takles av Andersen i dét han skal skyte! Vital takling av Andersen!
    40'
    Konate fikk seg en trøkk like etter at han spilte til Angan. Hinker nå av banen.
    41'
    Keita dribler seg rundt på venstresiden, men får ikke lagt inn før han plutselig befinner seg på feil side av dødlinja...
    45'
    Det er lagt til minimum to minutter i førsteomgang.
    45'
    Kamara spilles flott igjennom for Godset, men når ikke ballen før keeper Solvoll. Kunne fort blitt veldig farlig her.
    45'+1
    Riddez legger inn fra venstre. Godset får til en heading og Solvoll slenger seg så lang han er og får slått til corner.
    45'+2
    Men corneren blir ikke tatt, for nå er det pause.
    45'+2
    45'+2
    Strømsgodset har utvilsomt vært det dominerende laget og har sjeldent lånt bort ballen til hjemmelaget. Likevel har Hønefoss kommet seg til noen skikkelige sjanser, og så rundt som denne ballen er, kunne det fort vært de hvite og grønne som gikk til pause med ledelse.
    45'
    Da er det gjestene som sparker i gang andreomgang.
    46'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Lars Sætra
    Ut: Alfred Sankoh
    46'
    Kamara fortsetter der han slapp i forrige omgang. Forsøker å drible seg forbi Obiefule på vei innover i 16-meteren, men Olsen kommer stormende til og snapper ballen.
    47'
    Rnkovic får seg en smell i leggen og må ta en pustepause på sidelinja.
    48'
    Legger ut i feltet, der Konate handser. Frispark Godset.
    49'
    Hønefoss ser ikke ut til å starte denne omgangen like hårreisende som den forrige. Er langt mer med nå, slik de også tidvis var utover i den forrige omgangen.
    50'
    Angan spilles igjennom alene med keeper, chipper ballen iskaldt over Larsen Kwarasey, men bommer på målet! I tillegg markerer dommer for offside.
    52'
    Kjempesjanse til Hønefoss! Bangura fyrer av, keeper klarer ikke å holde ballen, som spretter bakover og dunker innom tverrliggeren på vei ut! Veldig nære 1-1!
    53'
    Keeper bokser til ny corner!
    53'
    Keeper bokser igjen! Denne gangen klarer Godset å spille seg ut. For første gang i kampen er det hjemmelaget som trykker!
    53'
    Angan med knallhardt skudd rett på keeper! Larsen Kwarasey klarer ikke å holde ballen og må gi retur. Ballen havner hos en Konate i ubalanse, som med et sleivspark sender ballen langt til side for mål.
    55'
    Corneren slås langt og klareres til innkast.
    55'
    Solvoll er modig og dribler av Kamara seks meter utenfor eget mål! FOR en tabbe det kunne blitt. Spørs om trener Tom Gulbrandsen er spesielt fornøyd med keeperens dristighet.
    58'
    Mer bra spill fra Hønefoss. Steffensen snapper ballen like utenfor gjestenes 16-meter, drar av en mann før han sender igjennom Obiefule. Obiefule skyter rett på keeper, som må gi retur. Men dommer vinker for offside.
    60'
    Hønefoss forsøker å tråkle seg innover Godsets 16-meter og presser gjestene stadig lenger tilbake på banen. Er nære ved å vinne en corner akkurat nå, men det ender med utspill fra mål.
    63'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 1 - 1 Strømsgodset
    Målgivende: Umaru Bangura
    Nydelig spill av Angan, som tres igjennom av Bangura. Viser god teknikk da han drar med seg ballen, før han kliner til med rå kraft forbi godsetkeeperen. Flott mål av hjemmelaget!
    64'
    Målet lå nærmest litt i lufta etter at Hønefoss plutselig har fått overtaket på kampen de siste minutte og trykket gjestene langt tilbake på banen.
    67'
    Nå har Hønefoss frispark i farlig posisjon, like utenfor hjørnet av 16-meteren til Godset.
    68'
    Det blir en kort variant som slås til Angan. Spissen skyter på direkten, men rett i godsetmuren.
    68'
    Så nære for gjestene! Riddez kommer seg rundt på venstrekanten og sender av gårde noe som ligner på en blanding av et skudd og innlegg langs bakken. Har ingen med seg rett foran Hønefoss-buret, og ballen forsvinner ut på motsatt side av mål.
    70'
    Det er 3409 tilskuere her på AKA Arena i kveld.
    70'
    Inn: Jim Johansen
    Ut: Ola Kamara
    Kamara har ikke gjort seg bort i denne kampen, men har vært ganske anonym i andreomgang, sammenlignet med første.
    71'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Kjetil Byfuglien
    Ut: Erik Hagen
    74'
    Strømsgodset vinner et frispark i en halvfarlig posisjon, ca 30 meter fra mål.
    75'
    Storflor slår godt og Solvoll må slå til corner! Ballen hadde retning krysset!
    75'
    Solvoll må bokse nå. Hønefoss får klarert.
    75'
    Keita forsøker seg på skudd fra like utenfor 16-meteren, men det skal mer til enn det der for å skremme Solvoll. Ballen går flere meter til side for mål.
    77'
    Etter den gode Hønefoss-perioden i stad, er det nå gjestene som har tatt litt styringen igjen.
    78'
    Steffensen får ballen på venstresiden, men er i ubalanse da innlegget skal slås. Legger ballen rett til keeper.
    79'
    Byfuglien tres igjennom med et nydelig hælspark fra Angan, inne i gjestenes 16-meter. Står feilvendt og velger å legge ballen ut igjen til Bangura, som står et par meter utenfor 16-meteren. Skuddet kommer, men det skytes langt over mål.
    82'
    Godset-innlegg fra venstre nå, men Johansen legger ballen langt bak mål.
    84'
    Hønefoss-kontring nå. Byfuglien til Angan, som lurer av Vilsvik, men blir desperat da Aas kommer skliende til. Forsøker å lempe ballen inn foran mål, men treffer ikke godt og sender ballen bak mål i stedet.
    86'
    Nok en kontring av hjemmelaget, denne gang ledet an av Lafton. Spiller raskt til Konate, som forsøker å tre igjennom Angan. Treffer i første omgang en motspiller, men takler tilbake ballen og denne gangen lykkes han med gjennombruddspasningen også - bortsett fra at Angan nå er flere meter i offside.
    88'
    Strømsgodset forsøker seg på venstrekanten nå, men pasningen mot Johansen er veldig upresis og forsvinner ut til innkast.
    90'+1
    Desperat fra Bangura nå, som fyrer av fra 40 meter. Ikke bare var avstanden. håpløs Det samme var skuddet. Ballen spretter seg fremmover, før den treffer reklameskiltene mange meter til side for mål.
    90'+3
    90'+3
    Poengdeling kanskje like så greit her på AKA Arena i dag. Strømsgodset har klart hatt ballen mest, men har samtidig sluppet Hønefoss til en rekke store sjanser, spesielt i andreomgang. Hønefoss avsluttet sommerferien litt vel sent og hadde 0-1 i sekken da de først våknet. Reduserte i en liten periode der de faktisk var det førende laget.