0-1
33'

Velkommen tilbake til hverdagen! Tippeligafotballen ruller igjen etter noen ukers VM-pause, og i dag er det duket for toppoppgjør på Alfheim der andreplaserte Tromsø tar imot Aalesund som før dagens kamp innehar femteplassen.
    Tromsø og AaFK har møtt hverandre 10 ganger tidligere i Tippeligasammenheng, og Tromsø har vunnet 6 av oppgjørene. Bare to av kampene har endt med seier for Aalesund, og begge gangene har dette skjedd nettopp her på Alfheim, senest i 2007.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 3-1 til Tromsø, og den eneste målscoreren fra den kampen som spiller i dag er Enar Jääger som satte inn Tromsøs siste scoring på et selvmål.
    Lagene mangler hver sin viktige brikke til dagens kamp. Hos AaFK er Amund Skiri borte, mens Tromsø mangler midtstopper Fredrik Björk.
    For Aalesund får en tro at det passet greit med en pause. Før VM-avbrekket hadde laget fire tap på sine fem siste seriekamper. Tromsø avsluttet med tap mot Strømsgodset, men hadde før den kampen 11 kamper på rad uten tap.
    Tromsø har benyttet sommerpausen til å skifte ut det mye omtalte og utskjelte kunstgressdekket på Alfheim.
    Aalesund tar avspark.
    1'
    Koppinen header ut til ny corner.
    1'
    Tromsø rydder unna i første omgang. Ballen kommer inn igjen i feltet og Herrera får sendt avgårde et skudd som sneier innom hanskene til Sahlman og går over mål.
    1'
    Tromsø får headet unna ved første stolpe.
    2'
    Herrera prøver å tre ballen gjennom mot Aarøy, men ballen går en vei og Aarøy den andre, og dermed får Tromsø kontroll.
    4'
    Høgli med et par slurvete pasningsfeil på egen halvdel, men uten at AaFK greier å komme til noen farligheter av den grunn.
    6'
    Lindegaard sender ballen rett opp til Phillips på venstre kant. Han får lagt inn, men ballen kommer for nært mål til at Aarøy kan få avsluttet.
    9'
    Aalesund kommer til innlegg fra høyre, men Jade North får beinet unna for hjemmelaget inne i feltet. Det er bortelaget som har åpnet klart best her på Alfheim.
    12'
    Aarøy slipper en ball forbi seg og ut til Phillips som forsøker et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men avslutningen går et stykke til side for hjemmelagets mål.
    13'
    God mulighet for Aalesund! Demar Phillips mottar et overlegg fra høyre og flukter ballen videre til Herrera som har løpt seg fri av forsvaret. Herrera er alene med Sahlman, men får aldri helt kontroll over ballen, og dermed kan Sahlman komme ut og stoppe muligheten.
    14'
    Yttergård Jensen med en forferdelig tversoverpasning. Ballen går til Phillips som forsøker å spille fri Aarøy, men den storvokste spissen taper duellen med Koppinen.
    18'
    Alexander Mathisen slår inn fra høyre for bortelaget. Innlegget ramler ned oppå tverrliggeren, og det så ut som om Sahlman hadde brukbar kontroll der.
    20'
    Tromsø får et frispark ute på sin venstre side. Remi Johansen slår inn i retning Mourad, men Lindegaard kommer ut fra streken og plukker ned innlegget.
    21'
    Høgli kaster til Ahamed som flikker videre til Mourad. Han tar med seg ballen med et par berøringer, og plutselig er han forbi forsvaret. Avslutningen går like utenfor stolpen.
    23'
    Sigurd Rushfeldt forsøker et skudd fra 18 meter, men treffer et stykke utenfor gjestenes mål.
    24'
    Remi Johansen med frispark fra TILs venstreside. Han slår inn i feltet, men Aarøy header unna.
    25'
    Enorm Tromsøsjanse! Remi Johansen avanserer med ballen før han slipper den ut til høyre til Ahamed. Han slår den tilbake i feltet der Johansen har fullført sitt løp, og kliner til med et hardt volleyskudd som Lindegaard får strukket seg over og reddet.
    26'
    Tromsø har løftet seg. Nå er det Mbodji som klemmer til fra distanse. Lindegaard redder det harde skuddet, men må gi en retur, men ingen er frempå for hjemmelaget for å snappe den, og keeper får kontroll.
    28'
    Mbodji header mot mål, men Lindegaard får kkurat opp armene i tide og slår ballen over.
    29'
    Lindegaard bokser ut, men til Mbodji som avslutter på hodet. Headingen er hard, men ikke treffsikker nok. Like utenfor fra Mbodji.
    29'
    Ahamed spiller fram Yndestad på venstre. Han sender ballen langs bakken inn til Rushfeldt som skyter på direkten, men skuddet blokkeres av Jääger.
    32'
    Mål for Aalesund!
    Tromsø 0 - 1 Aalesund
    Aalesund tar ledelsen i en meget sterk periode for Tromsø. Arneng sender en lang ball opp til Phillips. Han bruker en berøring til å ta ned ballen og den neste til å styre den forbi Sahlman og inn i mål nede ved stolperota.
    33'
    Peter Orry Larsen header unna for gjestene.
    36'
    Dobbelsjanse på corneren! Først er det Mourad som header og Lindegaard som får opp armene og blokkerer skuddet, og deretter kliner Mbodji til på returen, men treffer en forsvarer og får ny corner.
    39'
    Aalesund vinner i lufta og får headet unna.
    39'
    AaFK får et frispark ute på sin høyre side. Demar Phillips slår det inn i feltet, Aarøy header ned og Tollås Nation forsøker et skudd som blokkeres.
    41'
    Mbodji går høyest og header, men greier ikke å styre avslutningen på mål.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    45'+1
    Pause på Alfheim der bortelaget leder med 1-0.
    Det har alt i alt vært en jevn omgang. Aalesund åpnet klart best og Tromsø slet lenge med å få i gang sitt spill. Så lot det til at Tromsø fant tonen og det så ut til at hjemmelaget hadde tatt helt over kampen inntil Aalesund kontret inn kampens eneste mål ved Demar Phillips. Etter scoringen har det vært noe jevnere og lagene har vekslet på å ha initiativet.
    45'
    Hjemmelaget sparker igang den andreomgangen på Alfheim.
    46'
    Tromsø er frempå med en gang. Ahamed stikker gjennom til Yndestad som slår hardt inn foran mål, men Aalesund får headet unna foran eget mål.
    47'
    Herrera slår inn fra høyre for AaFK og Aarøy header, men til side for mål.
    48'
    Rushfeldt legger igjen ballen til Yttergård Jensen. Han klemmer til, men skuddet slår i en forsvarer og over.
    49'
    Mbodji header like utenfor.
    49'
    Remi Johansen spiller fram Mourad på høyrekanten. Han legger inn til Ahamed som blir såpass forstyrret i skuddøyeblikket at avslutningen går et par meter utenfor stolpen.
    50'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Trond Fredriksen
    Ut: Fredrik Carlsen
    53'
    Kjempesjanse for TIL! Remi Johansen sender et presist innlegg inn til Mourad som får gå opp og heade nokså uforstyrret, men han sender avslutningen fra kloss hold utenfor mål.
    54'
    Lang ball fra Mbodji opp mot Rushfeldt. Ballen spretter over ham og Mourad jager den i bakrom, men Lindegaard kommer ut og får kontroll.
    59'
    Avbrudd i spillet etter at Remi Johansen har fått litt juling i en luftduell. Han kommer seg imidlertid opp igjen og kan fortsette kampen.
    62'
    Aalesund får en overgangsmulighet og er tre mot tre, men Aarøy bruker for lang tid med ballen og Yndestad løper ham opp og takler perfekt.
    63'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Tommy Knarvik
    Ut: Sigurd Rushfeldt
    63'
    Kort corner til Yndestad som Tromsø ikke får noe ut av.
    66'
    Koppinen sender ballen inn bak Aalesunds forsvar til Ahamed. Han slår godt inn, men Mourad rekker ikke fram i tide.
    68'
    Svak corner fra Phillips som ender med utspill fra femmeter.
    69'
    Johansen slår corneren for langt, men Tromsø beholder ballen. Den trilles til slutt ut igjen til Johansen, og denne gangen slår han langt bedre inn. Innlegget seiler to centimeter over hodet til Ahamed og rett i klypene til Lindegaard.
    70'
    George Mourad header unna ved første stolpe.
    73'
    Arneng forsøker en stikker mot Herrera, men Jade North leser den og løper opp pasningen.
    75'
    Knarvik slår inn fra høyre. Retningen er god på innlegget, men Ahamed kommer ikke høyt nok i hodeduellen foran AaFK-målet.
    77'
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Mo Ahamed
    79'
    Tromsø står og spiller ball frem og tilbake på tvers på egen halvdel. Det fører til en overgangsmulighet for bortelaget som ender i et skudd fra Arneng. Det er et OK forsøk, men Sahlman redder greit.
    83'
    Mbodji stusser ballen med hodet til Remi Johansen som klinker til på første berøring inne i feltet, men uten å få den helt store treffen.
    85'
    Inn: Mads Reginiussen
    Ut: Remi Johansen
    85'
    Drage spiller frem Yndestad på venstre. Han slår inn foran mål, men innlegget er for langt.
    87'
    Knarvik skyter fra 20 meter. Det er et brukbart forsøk, men dessverre for Tromsø en aning for høyt.
    88'
    Stor mulighet for TIL! Det er et langt oppspill fra North som Mbodji stusser videre. Ballen ramler i føttene til Høgli, og han fyrer av fra 12 meter, men skuddet flyr over tverrliggeren.
    90'+1
    Tromsø med ny sjanse. Mourad legger ballen inn i feltet, og ved bakre stolpe kommer Knarvik seilende og får en fot på ballen uten å greie å treffe mellom stengene.
    90'+2
    Sahlman blir med opp på corneren, men Tromsø kommer aldri til noen avslutning.
    90'+3
    Sahlman forsøker å få headet på mål, men taper duellen med Lindegaard, som får bokset ut.
    90'+3
    Gult kort til Aalesund
    Magnus Olsen
    Sahlman er langt utenfor 16-meteren for å bryte et oppspill og takles knallhardt av Sylling Olsen.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over i Tromsø og bortelaget tar med seg alle tre poengene.
    Målet kom noe mot spillets gang i en periode der Tromsø var klart best, men etter dette hadde Aalesund for det meste bra kontroll. I andre omgang hadde Tromsø ballen svært mye, men et fantasiløst hjemmelag klarte ikke å omsette ballinnehavet i et ordentlig trykk mot AaFK-målet før vi var på overtid, og da var det for sent.