1-1

Ble dekket av VG Sporten

Vålerenga med avspark.
    1'
    Vålerenga har tatt initiativet i kampen. Zahid forsøker seg fra distanse, skrur ballen et stykke utenfor.
    2'
    Åpenbart at Vålerenga har bestemt seg for å gå offensivt til verks. Voldsomt hissige på å gå fremover.
    2'
    Lundström skyter fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet blokkeres av Skjelvik.
    3'
    Moa får ballen i fin posisjon på rundt 22 meter. Litt dårlig førstetouch gjør at han ikke får ladet venstreslegga.
    3'
    Bare Vålerenga som gjelder her nå! Fredheim Holm finner Finne på høyrekanten. Fra skrått hold skyter bergenseren i nettveggen.
    4'
    Det tok nesten seks minutter før RBK beveget seg inn i VIFs 16-meter. Helland lobber ballen inn, men ingen er der for å ta den i mot.
    6'
    Så prøver Finne seg igjen! Fyrer av fra 16-meteren. Ballen går like over målet til André Hansen.
    6'
    Helland legger inn til Bendtner som får en stor sjanse. Men ikke bare går headingen utenfor. Dansken avblåses også for å ha dyttet til en VIF-spiller i avslutningsøyeblikket.
    7'
    RBK mer med nå. Jevtovic kommer seg inn i VIFs 16-meter, men går i bakken og hjemmelaget kan overta ballen.
    8'
    Morsom åpning på kampen. For en gangs skyld er det også en meget god ramme på Ullevaal. Hele RBK-svingen er full. Også langt flere VIF-supportere på plass enn hva som har vært vanlig denne sesongen.
    11'
    Grindheim fyrer av fra nærmere 25 meter! Skuddet er hardt, men Hansen redder.
    11'
    Fredheim Holm prøver en stikker til Bård Finne inne i RBKs 16-meter. Litt for upresist. Ender hos RBK-keeperen.
    15'
    Vålerenga kombinerer fint. Fredheim Holm legger ut til Lindkvist. Innlegget blir blokkert, og VIF får corner.
    16'
    Bendtner er god i luften og klarerer corneren.
    17'
    Funfact: Hvis Vålerenga vinner denne kampen skiller kun fire poeng de åtte første lagene i Eliteserien.
    18'
    Stor Rosenborg-sjanse! Jevtovic setter på turboen og drar seg fri på venstrekanten. Tollås Nation klarerer avslutningen til corner.
    19'
    Så er Bendtner frempå og prøver litt: Tar ballen ned fint, skyter fra rundt 16-meter, men via en VIF-spiller og til hjørnespark.
    21'
    Bendtner prøver litt også på den påfølgende corneren. Men armen er litt lang. Og dansken blir avblåst for hands.
    22'
    RBK har tatt over her nå. Jevtovic skyter fra rundt 16 meter. Sandberg redder. Brukbar mulighet.
    23'
    Moa og Konradsen i en durabelig nærduell. Ender med kos, klem og god stemning guttene i mellom.
    25'
    Brukbar VIF-mulighet. Grindheim legger inn til Moa - som igjen legger tilbake til Fredheim Holm. Sistnevnte treffer RBK-svingen bak Hansen...
    28'
    Kampens største sjanse! Og det starter med at Helland sender ballen rett i beina på Fredheim Holm. Han legger videre til Ghayas Zahid som er nær ved å bredside inn 1-0. Hansen får fingerspissene på ballen, og får slått til corner.
    30'
    Midtsjø kjører litt karusell med Zahid inne i VIFs 16-meter, men får ikke utnyttet innleggsmuligheten.
    32'
    Konradsen sliter med en skade og signaliserer mot RBK-benken at han må bytte.
    33'
    Skjelvik hinker også rundt på Ullevaal-matta.
    35'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Marius Lundemo
    Ut: Anders Konradsen
    36'
    Helland spiller vegg med Midtstjø og kommer i drømmeposisjon! Men er litt passiv og får ikke avsluttet.
    37'
    Gult kort til Rosenborg
    Marius Lundemo
    River ned Grindheim etter bare et par minutter på banen.
    38'
    Nytt fint VIF-angrep! Zahid, som har vært god, finner Fredheim Holm, som har vært god. Sistnevnte tar en ekstra finte, og får ikke avsluttet godt nok.
    38'
    Rosenborg farlig frempå! Midtsjø drar seg inn i feltet, Bendtner prøver seg, det gjør også Jevtovic, men det er Lundemo som til slutt får avsluttet. Via en VIF-spiller og til corner.
    39'
    Stor RBK-sjanse! Reginiussen er på bakre stolpe og header hjørnesparket utenfor.
    40'
    Terningkast 5-omgang på Ullevaal så langt! Endelig skulle det lykkes med mye folk og god fotball på landslagsarenaen.
    40'
    Vålerenga med et par tilløp inne på RBKs banehalvdel som ikke er så langt unna å resultere i farligheter.
    43'
    Jevtovic legger inn fra venstre. Jääger header unna.
    44'
    Mål for Rosenborg!
    Vålerenga 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Milan Jevtovic
    Målgivende: Mike Jensen
    Så sitter den for Rosenborg! Jevtovic spiller vegg med Mike Jensen og avslutter i det lengste hjørnet fra skrått hold. Ballen går mer eller mindre gjennom hendene på Sandberg - som bør kunne stopper skuddet. Ikke helt rettferdig etter en første omgang der VIF har styrt spillet i størst grad.
    45'+1
    45'+1
    46'
    Jevtovic på en ivrig løpetur. Men Tollås Nation kontrollerer ballen ut.
    47'
    Grindheim med en strøken krosspasning til Lindkvist. Innlegget ikke like strøkent. Via Hedenstad og til Hansen.
    49'
    Stor RBK-mulighet! Meling tar med seg ballen oppover venstresiden. Legger inn til Bendtner, som hopper over ballen. Mike Jensen avslutter rett på Sandberg.
    50'
    Ojojoj! VIF veldig nær utligning. Daniel Fredheim Holm vinner ballen i duell med Mike Jensen ved 16-meteren, men skuddet går like utenfor stanga.
    53'
    Og der øker nesten Bendtner Rosenborgs ledelse! Helland runder elegant Lindkvist før han legger inn. Jevtovic legger videre til Bendtner, som i en vanskelig posisjon klarer å skyte - like utenfor.
    54'
    Helland har våknet for RBK nå. Rosenborg sprudler.
    56'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Magnus Lekven
    57'
    VIF vinner en corner.
    59'
    Og vinner nok en corner.
    60'
    Småfarlig møljespill i etterkant av VIF-corneren. Ballen ut til Fredheim Holm som avslutter fra skrått hold. Hansen er med på leken.
    61'
    Birger Meling
    62'
    VIF prøver, men det blir litt nesten over mye av det som skjer fremover her nå.
    63'
    Fredheim Holm treffer dårlig på et skudd, men går via en RBK-spiller og til corner.
    65'
    Inn: Ernest Agyiri
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    En god Daniel Fredheim Holm byttes ut for VIF.
    66'
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Milan Jevtovic
    67'
    Lundström skyter fra skrått hold. Nok en gang er André Hansen solid i RBK-målet.
    67'
    VIF trykker på. Moa får ikke kontroll på et innlegg før Hedenstad får klarert til corner.
    68'
    Gult kort til Vålerenga
    Christian Grindheim
    65'
    Der lever Meling, som har gult kort fra før, farlig! Holder tak i Agyiri på et løp inn i RBKs 16-meter, men slipper unna.
    73'
    Dommer Kai Erik Steen har for øvrig ledet kampen med stø hånd.
    74'
    Helland legger inn på bakre stolpe, der Bendtner havner i en litt for trang posisjon.
    75'
    Hedenstad kommer seg fri på høyrekanten og legger inn. Bendtner ikke veldig langt unna å kunne doble ledelsen.
    76'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Mohammed Abdellaoue
    77'
    Helland skyter fra rundt 25 meter, men avslutningen er svak.
    80'
    Dagens tilskuertall: 13 827.
    81'
    Nesten for VIF! Ballen treffer Finne - som ikke for kontroll i farlig posisjon.
    83'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Herman Stengel
    Og der utligner VIF! En corner faller ned hos Stengel i returrommet, etter at Midtsjø ikke får klarert ordentlig. Innbytteren banker inn 1-1! Ikke ufortjent.
    84'
    Marcus Sandberg
    86'
    Nicklas Bendtner
    Må sone karantene i neste runde.
    86'
    Sandberg med en horribel pasning! Målet er nesten åpent, men Tollås Nation får blokkert skuddet fra Midtsjø med hodet.