0-1
Lyngen (sm)51'
0-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Sola skinner alltid i Bærum, men i dag skinner den ekstra sterkt. En nydelig dag for fotball og cupfest på Sandvika stadion når BSK fra 2. divisjon møter Eliteserie-laget Strømsgodset i tredje NM-runde!
    Bærum har åpnet sesongen greit i 2. divisjon, eller PostNord-ligaen avdeling 1 om du vil. Ligger litt under midten med 1-1-2 så langt, og det er der de forventes å ende opp ved sesongslutt også. Spesielt sterkt å ta poeng fra Fredrikstad i tredje serierunde for noen uker siden.
    Strømsgodset har ikke fått den seriestarten de hadde håpet på i Eliteserien. 2-3-3 så langt gir en skuffende 11. plass. Er blant lagene som har scoret flest, men sliter samtidig bakover i banen. Fikk med seg et sterkt bortepoeng etter 2-2 mot Bodø/Glimt i helgen.
    Bærum har vunnet 2-1 i begge cupkampene sine i år. Først mot 3. divisjonslaget Drøbak-Frogn, deretter mot Strømmen fra OBOS-ligaen. Strømsgodset har slått ut 3. divisjonslagene Vestfossen (4-1) og Valdres (3-1).
    Godset-trener Skullerud styrte skuta her på 'Kadda' fra 2001-2004. Flere andre kjente navn i norsk fotball har også trent Bærum tidligere: Lars Tjærnås, Vidar Davidsen, Tom Nordlie, Arne Erlandsen, Jan Erik Aalbu og Gaute Larsen har alle vært hovedtrenere for BSK. I tillegg til nevnte Skullerud har også Godset-angriperne Pellegrino og Nguen vært innom Bærum ved en tidligere anledning.
    Bærum stiller noe svekket i dag. Mangler nøkkelspillerne Scheele Moe, Sandrakumar og Aubert. Spesielt førstnevntes pasningsfot, som kan minne om den gamle Liverpool-spilleren Aquilani sin, vil nok bli savnet. To av dagens reserver er juniorspillere som enda ikke har spilt A-kamper for BSK.
    Godset stiller så godt som toppa her. Vilsvik er ute med skade og Jradi har fri på grunn av tett kampprogram, mens Pedersen og Stengel er på benken.
    Lagene tusler inn på banen. Solen steker skikkelig godt i Sandvika, og vi er klare for cupfest! Litt skuffende at det er en del ledige seter, da det bare er to tribuner her - én langsidetribune og én kortside.
    Kampen har startet
    0'
    Strømsgodset med avspark i Bærum.
    1'
    Parr banker rett i bakrom mot Nguen. Rasmussen er fint ute og plukker kula foran nesa på den tidligere Bærum-spilleren.
    1'
    Ulland Andersen slår mot Nguen som nesten har fri bane mot mål. Pedersen får akkurat brutt pasningen.
    2'
    Bærum får frispark et stykke inne på Godsets halvdel. Lyngens innsvinger ender i Bugge Pettersens klyper.
    3'
    Bærum ypper seg. Llullaku får ballen på ti meter, men klarer ikke å stokke beina. Godset-forsvaret klarerer.
    4'
    Parr slår i bakrom mot Nguen. Han sprinter fra Lyngen, men sistnevnte gjør en god defensiv jobb når han skaffer Bærum innkast like etter.
    5'
    Mye forsøk på å nå bakrommet fra Godset de første seks minuttene. Denne gangen er det Ulland Andersen som stikker inn bak, men Slemdal har god kontroll.
    6'
    Bærum presser høyt og tvinger Glesnes til å slå langt. Det synes nok hjemmelaget er helt greit, for Pedersen og Slemdal har full kontroll på luftrommet her.
    7'
    Glesnes med stygg feilpasning langt inne på egen halvdel. Bærum kan straffe dem, men makter det ikke da stikkeren fra Elsebutangen mot Llullaku er meget upresis.
    9'
    Godset angriper ute mot venstre. Pellegrinos første involvering ender med at Godset får dagens første corner.
    9'
    Ender på nettaket.
    9'
    Bærum bruker god tid på dødballer og flytter opp folk når de får mulighet. Deretter slås det ofte langt opp mot Elsebutangen og Llullaku. Sætra og Glesnes har hatt grei kontroll så langt.
    11'
    Bærum har hatt en frisk start på kampen. Et fint angrep ender med at Fredriksen fyrer fra bra posisjon - rett i blokka.
    12'
    Bærum har fått et par gode kontringsmuligheter her da Godset er ganske slurvete når de skal spille seg ut bakfra. Denne gangen er det Hauger som slår bort ballen, men Elsebutangen klarer ikke å utnytte det.
    13'
    Virker nesten som Godset-gutta har fått solstikk her. Sliter voldsomt med presisjonen i pasningsspillet og er faktisk litt heldige som ikke har blitt skikkelig straffa så langt.
    15'
    Francisco Junior med en fantastisk spillvridning over til Nguen. Han slår inn mot Ulland Andersen, men Lyngen er godt plassert og får klarert.
    17'
    Godset har løftet seg litt de siste minuttene. Spiller seg fint frem på høyresiden, men Francisco Junior får ikke fyrt av skikkelig.
    18'
    Nguen og Santos Lyngbø har kommet i mange én-mot-én-situasjoner så langt. Sistnevnte har ikke fått så mange sjanser på Bærums A-lag, men Jar-gutten har klart seg veldig bra mot Eliteserie-motstand så langt.
    20'
    Glesnes slår bort ballen gang etter gang. Ender ofte opp med at Lyngen bryter pasningene. Samme Lyngen har vist at han har en solid venstreslegge ved et par anledninger med noen heftige crossere.
    21'
    Liten drikkepause da det er fryktelig varmt her.
    23'
    Bærum er småfarlige når de ankommer siste tredjedel. Llullaku får ballen i boks og tvinger frem dagens første BSK-corner.
    23'
    Bugge Pettersen bokser ut til innkast.
    23'
    Santos Lyngbø blir med frem og svinger ballen inn foran mål. Bugge Pettersen fanger innlegget.
    24'
    Ringstad ligger nede med skade og må byttes ut her. Lindquist gjør seg klar på sidelinja.
    26'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Christopher Lindquist
    Ut: Stian Ringstad
    26'
    Det slås langt mot Mos i bakrom. Rasmussen kommer ut og header på rent Neuer-vis.
    27'
    Gigantisk sjanse for Godset! Nguen får ballen i mellomrom og klemmer til. Skuddet suser i stolpen bak en utspilt Rasmussen!
    28'
    Godset holder trykket oppe etter stangskuddet. Mos kjører en tunnel på Slemdal og drar seg inn i 16-meteren, men stoppes etter hvert av Pedersen.
    29'
    Stor Godset-sjanse! Mos kommer alene med Rasmussen, men Bærums sisteskanse avverger med en nydelig redning!
    30'
    God sjanse for Bærum! Det rotes i Godsets midtforsvar, og dermed får Elsebutangen en skuddmulighet. Avslutningen fra seks meter har retning mot mål, men treffer blokka!
    32'
    Nære på igjen for Godset! Nguen vender opp i mellomrom og sikter på det lengste hjørnet. Rasmussen er med på notene og hindrer scoring nok en gang.
    33'
    Klareres ut til innkast av Isegran.
    33'
    Bra press fra Godset nå. Nguen danser forbi Lyngen og slår inn, men finner ingen blå med sitt innlegg.
    35'
    Parr slår i bakrom mot Pellegrino. Rasmussen har på seg lesebrillene og bryter oppspillet med en fin heading når han kommer utenfor 16-meteren og klarerer.
    36'
    Glesnes og Sætra er stadig upresise hver gang de får litt press på seg. Det er absolutt muligheter for Bærum her hvis de er litt nøyaktige når ved Strømsgodsets brudd.
    39'
    Nesten for Godset! Ulland Andersen fyrer fra langt hold. Skuddet får en ekkel dupp, som gjør at Rasmussen holder på å miste ballen i mål. Ender i tverrliggeren!
    40'
    Godset holder trykket oppe. Lindquist stormer fremover på høyresiden og slår inn, men innlegget er svakt. Går over alt og alle og over mål.
    40'
    Godset kan kontre. Mos er på vei mot mål, men blir rett og slett løpt opp av Slemdal og Pedersen.
    41'
    Strømsgodset-frispark i sidekorridor. Ulland Andersen skyter den inn foran mål, men Rasmussen fortsetter storspillet og holder innsvingeren fast.
    44'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jonathan Parr
    Sakser ned Llullaku på vei frem. Klokkeklart gult kort.
    45'
    Lyngen slår et frispark inn mot Slemdal. Han får gå opp uforstyrret i boks, men Bugge Pettersen holder headingen fast.
    45'+1
    Francisco Junior slår bort ballen på mystisk vis ved midtsirkelen, helt uten press. Bærum kontrer med Tveit Rønning i front, men ungguttens skudd blokkeres.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Målløst til pause. Bærum kan si seg klart mest fornøyd med første omgang. Godset har riktig nok vært nærme scoring ved flere anledninger, men 'katten' Rasmussen har vært glimrende i Bærum-buret.
    2. omgang
    45'
    Bærum med avspark i akt to.
    46'
    Ingen bytter i pausen.
    47'
    Bærum får frispark ti meter inne på Godsets halvdel og flytter opp mye folk. Elsebutangen får ballen og går over ende i 16-meteren. Folk roper på straffe, men Hauge lar være å blåse.
    49'
    Stengel og Pedersen i oppvarming for Godset.
    50'
    Bærum SK scorer selvmål!
    Bærum SK 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Mads Lyngen
    Bisarr scoring på Sandvika stadion! Parr slår langt i bakrom mot Nguen. Lyngen leser pasningen og header tilbake mot Rasmussen, men ser ikke at han er på vei ut. Dermed ender Lyngens heading i eget mål.
    51'
    To store Godset-sjanser rett etter målet. Først får Nguen sjansen alene med Rasmussen, deretter er det Mos som prøver seg. Ingen av dem klarer å overliste Bærums sisteskanse!
    53'
    Sætra avslutter utenfor. Utspark for Rasmussen og Bærum.
    53'
    Virker som Godset peiser på for å få ny scoring så de kan drepe kampen. Hva så med Bærum? Hjemmelaget har jobbet bra så langt, men har slitt med å skape det helt store. Nå må de frem her.
    54'
    Lyngen slår inn mot Elsebutangen. Han vinner en corner i duell med Sætra.
    55'
    Bugge Pettersen fanger.
    55'
    Nesten 2-0 til Godset! Nguen dundrer fremover og slår perfekt til Mos. Rasmussen lever opp til kallenavnet 'katten' når han redder for n'te gang i dag!
    57'
    Glesnes slår mot en fremoverlent Parr, men Slemdal er med på notene og klarerer til corner.
    59'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Emanuel Kot Tafesse
    Ut: Thomas Elsebutangen
    59'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    59'
    Mål for Strømsgodset!
    Bærum SK 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Mos dobler ledelsen fra kort hold! Etter litt klabb og babb detter corneren ned hos målsniken. Fra to meter kriger han inn Godsets andre scoring i dag.
    59'
    Nå virker kampen veldig punktert her. Bærum hang bra med lenge, men har knapt vært over midtbanen i andre omgang. Ble nok slitne etter å ha jobbet og slitt de første 45 minuttene.
    61'
    Det slås inn mot Ulland Andersen, men Slemdal er fremme med en lang tå og klarerer til corner.
    61'
    Ender opp hos Nguen, som skyter i blokka etter å ha dratt seg fri med en lekker skuddfinte.
    61'
    Mål for Strømsgodset!
    Bærum SK 0 - 3 Strømsgodset
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Tokmac Nguen
    Nå rakner det for Bærum her. Nguen drar seg ned mot linja og slår inn til Ulland Andersen. Han kommer på et saftig løp fra dypet og banker inn 3-0 fra kort hold.
    63'
    Ekstremt nære for Bærum! Innbytter Tafesse drar seg frem på elegant vis og rekker å avslutte rett før Bugge Pettersen når ballen. Skuddet går i stolpen!
    65'
    Hawaii her nå. Nguen dribler seg fri på lekent vis nede mot venstre før han skyter fra elleve meter. Rasmussen er godt plassert og avverger scoring!
    66'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Henning Hauger
    66'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Håkon Mælumsæter Øverby
    Ut: Didrik Bjornstad Fredriksen
    67'
    Godset prøver å spille seg ut bakfra. Stengel fører ballen helt ned til egen 5-meter og slår til Bugge Pettersen, som bommer på sin pasning. Bra Bærum-press der.
    69'
    Sætra med fin bakromsball til Mos. Han kommer i duell med Lyngen. Den vinner sistnevnte.
    71'
    Nguen skyter fra distanse. Rasmussen plasserer seg godt og hindrer scoring med en grei redning.
    71'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Sivert Haugli
    Ut: Mattias Pedersen
    71'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    73'
    Godsetunionen synger Ullevaal-sanger. Sist de vant NM-gull var i 2010.
    74'
    Dizdar prøver lykken fra distanse. Håpløst langt utenfor fra den tidligere Fredrikstad-spilleren.
    75'
    God stemning på Sandvika stadion når Parr snur seg mot tribunen og flirer etter at en tilskuer slengte en melding om hans fortid i Crystal Palace.
    76'
    Santos Lyngbø med to innleggsforsøk fra venstresiden. Ingen av den år frem til Tveit Rønning og Llullaku i boksen.
    77'
    Godset har sluppet seg litt ned og lar Bærum spille mer enn tidligere i kampen. Dizdar med et par fine langpasninger.
    78'
    Tokstad drar seg gjennom Bærum-forsvaret og avslutter fra skrå vinkel. Rasmussen redder fint til corner.
    79'
    Ender med frispark til Bærum.
    79'
    Stengel er fin å ha for Godset når de skal spare krefter og holde på ballen. Voldsomt flink til å tilby seg og treffe på pasninger.
    80'
    Glesnes fikk mye slakt her i første omgang, men denne gangen fortjener han skryt etter en glimrende langpasning til Nguen. Han slår 45 grader til Tokstad, som skyter over fra god posisjon.
    82'
    Stengel, Tokstad og Nguen kombinerer fint før Nguen fyrer. Ender med Godset-corner.
    83'
    Ender med ny corner for gjestene.
    83'
    Heades ut av en gul mann til nok en corner.
    84'
    Det klareres.
    84'
    Nesten for Bærum! Tveit Rønning slår en suveren pasning gjennom til Tafesse, men han klarer ikke å overliste en meget våken Bugge Pettersen!
    86'
    Godset kontrer og holder på å score sitt fjerde! Lyngen med en svak pasning tilbake mot Rasmussen, men Mos klarer ikke å sette ballen forbi Bærums keeper!
    86'
    Glesnes ser at Rasmussen er ute av posisjon og klinker til fra midtbanen. Ikke mye om å gjøre før det står 0-4 på tavla der!
    87'
    Tafesse har hatt et friskt innhopp. Drar seg inn i banen og slipper til Dizdar, som skyter fire meter over mål.
    89'
    Tokstad og Mos med fin vegg før Tokstad avslutter. Rett på Rasmussen.
    90'
    Så er det Øverby sin tur til å prøve seg fra distanse. Bugge Pettersen holder i fast grep.
    90'
    Rasmussen kåres - helt fortjent - til Bærums beste spiller i dag av en jury på Sandvika stadion.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+2
    Fullt fortjent 3-0-seier til Godset, som dermed er videre til fjerde NM-runde. Det kunne fort blitt mye mer også, men Rasmussen i Bærum-buret sto en magisk kamp og hindret flere scoringer. Et litt svekket Bærum-lag skal ha for at de kjempet bra i første omgang, men kollapset litt da de slapp inn det første målet rett etter pause. Endre Lübeck takker for følget. God onsdag videre i den digge sommersola!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her