1-0
1-1
1-2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Nest-Sotra og Haugesund i cupens tredje runde.
    Nest-Sotra har fått opp dampen i comebacksesongen i 1. divisjon, og søndagens 4-1-seier mot Levanger var strilenes andre strake triumf. I forrige uke tok laget seg videre til tredje runde etter seier i straffekonkurransen mot Åsane, et avansement som kom i kjølvannet av en 0-1-seier mot Fana i første runde. Steffen Landros menn har sluppet inn kun to mål på de siste to seriekampene, mot hele 11 på de fire første.
    Haugesund ligger på fjerdeplass i Eliteserien, og poengdelingen mot Vålerenga betyr at «araberne» nå er ubeseirede på fem kamper, serie og cup inkludert. I cupens andre runde beseiret man Lysekloster med 1-2, etter at man tok seg videre mot Skjold i første runde. Haugesund gjester Ågotnes i kjølvannet av hele fem seire på sesongens, til nå, syv bortekamper.
    Nest-Sotra og Haugesund møttes i en treningskamp i forkant av inneværende sesong, et oppgjør rogalendingene vant med 3-1. Klubbene har målt krefter i cupen to ganger tidligere, begge i andre runde, og etter at Nest-Sotra vant 4-3 i 2001, var det Haugesund som tok seg videre med en 2-4-seier i 2013. Begge oppgjørene, som er de eneste obligatoriske møtene mellom klubbene, ble spilt på Ågotnes.
    I fjor endte Nest-Sotras cupeventyr mot Brann i tredje runde, mens Haugesund ble slått ut av Molde i fjerde runde. Nest-Sotra har vært i cupens fjerde runde kun én gang tidligere, og i 2016 møtte man selveste Rosenborg på Lerkendal (3-1-tap). Haugesund var tapende finalister i 2007, og klubben har fortsatt til gode å kunne heve kongepokalen på Ullevaal.
    Kveldens hoveddommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Ivar Askeland og Christer Jørgensen er assistentdommere, mens Vebjørn Nord Haugland er fjerdedommer.
    Nest-Sotra ventes å gå ut i en 3-4-3/3-5-1-1-formasjon, og Steffen Landro gjør tre endringer fra laget som slo Levanger. Morten Bjørlo, Halldor Stenevik og Sondre Liseth tar plassen til henholdsvis Petter Martinsen, Erlend Hellevik Larsen og Alexander Dang.
    Gjestene fra Haugesund er ventet å stille i en 4-4-2-variant, og Eirik Horneland gjør to endringer fra laget som spilte 2-2 mot Vålerenga. Fredrik Pallesen Knudsen tar Ben Karamokos plass som midtstopper, mens Ibrahima Kone er inne for Christian Grindheim som spissmakker til Frederik Gytkjær.
    Da mai omsider ble skjønn og mild i Bergen og omegn, ble den det med stor S og M, og på Ågotnes er det i kveld strålende sol og rundt 20 grader i luften. Selvfølgelig blåser det litt, men for én gangs skyld har vinden en behagelig effekt i varmen.
    Nest-Sotra og Haugesund entrer nå gresset på Ågotnes. Vær- og føreforholdene fortjener som nevnt mange superlativer i kveld, og alt ligger definitivt til rette for et spennende cupoppgjør. Kampstart er få strakser unna her.
    Kampen har startet
    0'
    Nest innleder festlighetene.
    1'
    Bjørlo prøver seg med et skudd fra vel 16 meter, men Bråtveit kan relativt enkelt slå forsøket unna. Greit forsøk, selv om sisteskansen altså har grei kontroll.
    2'
    Frispark til Nest nær midten av FKHs halvdel, hvor vertene velger en kort variant.
    3'
    Heades unna, men Nest beholder ballen i laget.
    4'
    Nest synes å være på hugget her, og strilene virker å ha liten respekt for gjestene fra Eliteserien. Både Stenevik og Bjørlo har vist initiativ så langt.
    5'
    FKH mer med nå, men åpningsminuttene har ikke vært veldig fartsfylte. Spillet har stort sett bølget frem og tilbake, uten det altfor store tempoet.
    7'
    Heades unna av Sæthre.
    9'
    Ballen faller plutselig ned til Furdal på snaut 16 meter, men midtbanespilleren får aldri klemt til. Prøver å ta den med seg videre der. Hadde nok vært et bedre valg å klemme til.
    10'
    Frispark til Nest på rundt 30 meter. Vertene velger en kort variant og holder ballen i laget.
    12'
    Kort variant mot Haugsdal, som klemmer til fra vel 10 meter. Forsøket er innom flere i hvitt og er til slutt enkelt å ta for Bråtveit.
    12'
    Gytkjær skyter ballen i mål etter en fin volley, men assistentdommeren har for lengst vært oppe med sitt flagg. Uansett en god avslutning fra dansken, selv om den altså ikke blir tellende.
    14'
    Furdal finner Stephensen med en fiks stikker, men sistnevnte har ryggsekken på idet han skyter over. Nest fortsatt det beste laget på Ågotnes.
    16'
    Nest med majoriteten av ballbesittelsen her, og divisjonsforskjellen har definitivt ikke vært synlig så langt. Vertenes bakre rekker har hatt en rolig reise så langt.
    18'
    Mål for !
    Nest-Sotra 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Sondre Liseth
    En årvåken Liseth sender Nest i føringen! Vertene har vist tenner i innledningen her, og plutselig treffer man blink. Bjørlo klemmer til i kjølvannet av et frispark, et forsøk som etter hvert er innom en Haugesund-fot i 16-meteren. Touchen ender opp som en utsøkt pasning til Liseth et par meter bortenfor, og Nests nummer 9 er iskald idet han setter ballen rolig forbi Bråtveit. Nest med en pangåpning på eget gress!
    19'
    Ikke noe å si på at det er vertene som scorer først her. Nest har fremstått meget solide så langt.
    22'
    Et bra innlegg treffer en godt plassert Akintola, men kantspilleren makter ikke å få headingen på mål. Selvik kan forberede 5-meter. Rødsand har samtidig tatt telling for vertene.
    23'
    Gytkjær forserer innover i farlig sone, men Bidne varter opp med en utsøkt takling idet han stopper dansken på fem meter.
    24'
    Nest har fortsatt mye ballbesittelse her, og FKH-laget er i grunn ganske så passive idet de lar vertene ha trekk på trekk lavt i banen. Presser definitivt ikke høyt her, Hornelands menn.
    26'
    Vertene har definitivt levert en solid snau halvtime. Defensivt har strilene hatt god kontroll, og fremover har man altså scoret og tatt ledelsen. FKH, derimot, har vært et tamt skue så langt.
    27'
    Treffer Pallesen Knudsen i god posisjon, og stopperen får sendt i vei en god heading. Selvik er etter ballen, men må gi en retur. Heldigvis for vertene går den til en Nest-spiller. Brukbar sjanse for Haugesund der.
    28'
    FKH har fått løftet laget en del nå, og Eliteserie-laget fremstår en smule mer aggressive når vertene har ballen. En forutsetning for gjestene, det, etter en periode der vertene fikk ta seg god tid i oppspillsfasen.
    31'
    Frispark til vertene er par meter inne på FKHs halvdel, men serven fra Haugsdal er etter hvert grei å håndtere for Bråtveit.
    33'
    Furdal takler Akintola på vei frem, men det er Bjørlo som nesten får et gult kort i kjølvannet av forseelsen. Nests nummer 7 er ingen blid mann etter avgjørelsen, og dommer Hagen ber ham roe seg.
    35'
    Kone mottar ballen fint på vel 16 meter, men spissen makter ikke å avslutte i samme stil. Avslutningen går høyt over. Ingen tvil om at FKH er mer med og har ballen mer nå.
    37'
    Heades unna midt i feltet. Kort tid etter stusser Stephensen videre et innlegg, men ingen i grønt er med bak ham.
    38'
    FKH får som nevnt låne ballen mer nå, men fortsatt skapes det usedvanlig lite fremover i banen. Det blir med et par innlegg og avslutninger fra ymse hold. Selvik i Nest-målet er ingen overarbeidet mann i skrivende stund.
    40'
    Ender i en del frem og tilbake, blant annet to skudd fra Bjørlo, men FKH får blokkert. Kun ett av skuddene treffer Bråtveit, men sisteskansen får avverget. Brukbare muligheter for vertene.
    41'
    Cirak med et stygt balltap nær midtstreken, men en upresis FKH-pasning redder Nest. Bidne vinner tilbake ballen.
    43'
    Minutter før pause ligger FKH med nesten samtlige 11 på egen halvdel når vertene triller ball på egen halvdel. Gir Nest rikelig med tid her.
    45'
    Det er lagt til ett minutt i den første omgangen.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Vi er halvveis i kveldens cupoppgjør på Ågotnes, og Sondre Liseth er forskjellen på Nest-Sotra og Haugesund så langt. Et tidvis høylydt hjemmepublikum har vært vitne til en omgang med et godt Nest-lag i hovedrollen. Vertene viste ingen respekt ut av startblokkene, noe som etter snaut 20 minutter betalte seg gjennom Liseths ledermål. Steffen Landros menn har hatt ballen mest i den første omgangen, og i tillegg til Liseths fulltreffer har man vartet opp med en og annen halvsjanse. Gjestene fra Haugesund har vært et tamt skue så langt, og et par innlegg og diverse skuddforsøk har vært den beskjedne beholdningen så langt. Alt i alt er det fortjent med Nest-ledelse halvveis, og 1-0 gir et spennende utgangspunkt før den andre omgangen i solskinnet på Ågotnes.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Christian Grindheim
    Ut: Ibrahima Koné
    46'
    FKH innleder andre omgang.
    46'
    Frispark til Nest til venstre i banen. Haugsdals serve heades unna.
    47'
    Våge Nilsen har lagt seg til høyre i banen etter Grindheims ankomst. Akintola har samtidig supplert Gytkjær på topp.
    47'
    Kallevåg er på ferde til høyre i 16-meteren, men kantspilleren må se at det hele renner ut i den berømte sanden. Tett og jevn innledning på omgangen her.
    50'
    Helt klart jevnere nå enn tilfellet var i innledningen av den første omgangen, men gjestene fra Haugesund har nok skjønt at Nest-laget ikke er til å kimse av. Er helt klart avhengige av å heve seg etter hvilen her.
    52'
    Bjørlo legger fint inn fra venstre, og serven ender opp som en slags avslutning. Bråtveit slår unna.
    54'
    Mål for FK Haugesund!
    Nest-Sotra 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Frederik Gytkjær
    Målgivende: Joakim Våge Nilsen
    Gytkjær er nådeløs når muligheten byr seg, og cupdramaet på Ågotnes får et nytt kapittel! Stephensen mister ballen nær midten av egen halvdel, noe Akintola utnytter. Han spiller mot Våge Nilsen til høyre, og nær dødlinjen slår midtbanespilleren innover. Gytkjær kommer seg foran samtlige i grønt og setter ballen i det åpne målet. Dansken er ganske alene blant flere i grønt, men er lur idet han lukter situasjonen. Haugesund viser seg effektive her.
    55'
    FKH synes å ha fått blod på tann i kjølvannet av 1-1, og kort tid etter målet skytes ballen utenfor fra nokså god posisjon. Skal bli spennende å se hvordan Nest vil håndtere dette.
    57'
    Mer og mer FKH nå, men et innlegg fra høyre er enkelt å ta for Selvik.
    60'
    For første gang i oppgjøret er vi nå inne i en periode hvor FKH styrer begivenhetene. Haugalendingene er gang på gang marginer unna farligheter nå.
    62'
    Frispark til FKH til høyre i banen. Stølås sin serve heades til corner.
    62'
    Treffer Liseth ved første stolpe. Ny corner.
    63'
    Bokses delvis unna av Selvik. FKH holder ballen i laget.
    63'
    Haraldseid finner Skjerve, som nesten setter 1-2! FKH er virkelig på hugget nå, og et bra innlegg fra Haraldseid treffer Skjerve bak i feltet. Forsvarsspilleren er fri og frank på rundt fem meter, men treffer ikke 100 % rent idet han bredsider ballen. Selvik kan ta både skuddet og sin egen retur. Stor FKH-mulighet!
    64'
    Frispark til Nest på vel 20 meter. Haugsdal står klar.
    65'
    Haugsdal klemmer til, og Bråtveit må gi retur! Kaptein Haugsdal skyter direkte, og en avslutning som egentlig skal være grei å håndtere for Bråtveit, skaper en situasjon idet sisteskansen gir retur. Stenevik bommer på ballen idet han skal sette den, men Bjørlo følger opp rett bak. Hans avslutning avverges til corner. Der er Nest nære 2-1.
    66'
    Bokses unna av Bråtveit.
    66'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    68'
    Spillerbytte - Øygarden FK
    Inn: Erlend Hellevik Larsen
    Ut: Andreas Rødsand
    69'
    Spillerbytte - Øygarden FK
    Inn: Alexander Dang
    Ut: Sondre Liseth
    69'
    Det meldes om 603 tilskuere på Ågotnes i kveld.
    70'
    Grindheim med en tilsynelatende fiks pasning, men Cirak varter opp med en viktig involvering idet han stopper pasningen. Der er svensken en viktig mann.
    71'
    Gult kort til Øygarden FK
    Morten Bjørlo
    Får det gule for drøying av tid ved et innkast.
    72'
    Frispark til Nest til venstre i banen. Haugsdal står klar til å legge inn.
    73'
    Serven kommer nærmest ned med snø på, og Bråtveit kan enkelt plukke.
    74'
    FKH har hevet seg betraktelig etter Grindheims innbytte, og midtbanespilleren har vist hvor viktig han er for dette laget. I skrivende stund er det tett og jevnt på Ågotnes, men FKH har totalt sett vist seg fra en langt bedre side etter hvilen her.
    75'
    Mye frem og tilbake her nå, og i skrivende stund synes ikke ekstraomganger som et usannsynlig utfall her. De to lagene skaper generelt få målsjanser nå, selv om det helt klart er FKH som har vært nærmest i kjølvannet av 1-1.
    77'
    Stephensen er nede med krampe for vertene. Nest var involvert i ekstraomganger og straffer forrige onsdag, og kombinert med 90 minutter på søndag er det ikke umulig at en og annen i grønt begynner å kjenne det nå.
    80'
    Stenevik forserer innover i farlig sone, men Bråtveit er ute og stopper det hele. Nevnte Stenevik har vært relativt anonym i den andre omgangen.
    82'
    Haraldseid med en meget presis pasning mot Gytkjær i 16-meteren, og dansken får en tå på ballen. På snaut 16 meter er ballen centimetre unna å falle perfekt for Akintola, men Selvik er ute og redder Nest.
    83'
    Pallesen Knudsen slår en pasning mot Akintola, som slurver med touchen og må se ender med 5-meter. Fortsatt ikke veldig mye som tyder på at FKH har store planer om å avgjøre dette i ordinær tid.
    85'
    Dang forserer fint til venstre i banen, hvor han etter hvert ser opp og finner Stenevik. Sistnevnte prøver å plassere ballen i det lengste hjørnet, men må se at forsøket ender en halvmeter utenfor. Brukbar Nest-sjanse der. Bråtveit har muligens kontroll om den går innenfor.
    85'
    Spillerbytte - Øygarden FK
    Inn: Petter Martinsen
    Ut: Kristoffer Stephensen
    85'
    Nest med en god periode her nå, men heller ikke vertene skaper veldig mange store målsjanser. Begynner naturligvis å bli en del slitne bein her nå.
    87'
    Furdal kjører karusell med fem i hvitt nær midtstreken og plutselig har rosendølingen fri bane mot mål. Samtlige på tribunen forventer en stor sjanse, men Furdal velger oppsiktsvekkende nok å skyte fra langt hold. Trolig er det fordi han er veldig sliten, Furdal, for avslutningen går rett på Bråtveit. Litt av en situasjon, det der, og forarbeidet er av prima klasse.
    89'
    Velde kommer seg fri etter en duell med Bidne, men avslutningen fra spiss vinkel går langt over og utenfor. Den bør han nok få mer ut av, men trolig burde nevnte Bidne hatt frispark i forkant.
    90'
    Gult kort til Øygarden FK
    Kristoffer Bidne
    Kjefter etter at han mener han burde fått et frispark i situasjonen med Velde. Stopperen har et poeng der.
    90'
    Det meldes om tre tilleggsminutter.
    90'+1
    Mål for FK Haugesund!
    Nest-Sotra 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Frederik Gytkjær
    Selvik er på en aldri så liten bærtur i feltet, og Gytkjær er ikke vond å be idet han setter sitt andre for kvelden! Haugesund holder i ballen høyt i banen, hvor Haraldseid til høyre etter hvert legger inn. Serven lander ganske langt ute i feltet, men Selvik er likevel ute og prøver å bokse unna. Han bommer i sitt forsøk på det, og da faller etter hvert ballen perfekt for Gytkjær på snaut 16 meter. Dansken kan relativt enkelt bredside 1-2 i nettet. Cupdramaet på Ågotnes ser ut til å ha blitt avgjort på overtid!
    90'+2
    Skikkelig kalddusj for Nest, som man trygt kan slå fast at hadde fortjent minst ekstraomganger her. Over 90 minutter har dette vært en jevnspilt affære, hvor lagene i grunn har hatt en omgang hver.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Tom Harald Hagen markerer for full tid på Ågotnes, og Haugesund er videre til cupens fjerde runde etter en 1-2-seier over Nest-Sotra. Cupoppgjøret ved havgapet ble et drama med flere fascinerende vendinger og til slutt en avgjørende overtidsscoring. Sondre Liseth sørget for 1-0 halvveis, en ledelse Frederik Gytkjær utlignet da den andre omgangen var ti minutter gammel. Omgangen skred så frem som relativt tett og jevn, og da de fleste på tribunen ventet på ekstraomganger, utnyttet Gytkjær slurv da han på overtid satte sitt andre for kvelden. Nest-Sotra leverte en god kamp mot gjestene fra Eliteserien, mens det varte og rakk før Haugesund fikk satt sitt preg på oppgjøret. Alt i alt var dette et drama som kunne endt med både det ene og det andre, men til slutt fikk altså gjestene fra Haugalandet kronet en, for deres del, bedre andre omgang med avansement.
    Skuddstatistikken viser 10-8 til Nest-Sotra. Av disse hadde vertene flest skudd på mål (8-4).
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her