Gaye54'
1-2
1-3
Mathew90'+4

Hei og hjertelig velkommen til denne livedekningen av 3. runde i cupen mellom KFUM Oslo og Lilestrøm!
    Hjemmelaget i dag er KFUM Oslo som topper PostNord-ligaen avd 2 med 10 poeng på 4 kamper. KFUM har enda ikke tapt denne sesongen, men gikk på sitt første poengtap med 1-1 borte mot det nynedrykka laget Arendal forrige serierunde. I forrige cuprunde slet KFUM veldig mot Elverum. Det var 1-1 etter 90 minutter etter to tidlige mål. I ekstraomgangene tok først Elverum ledelsen før KFUM scoret to mål på de siste 2 minuttene i kampen.
    Lillestrøm må ikke reise mer enn drøye 2 mil for dagens bortekamp. Kanarifuglene ligger på 12. plass i Eliteserien med 7 poeng etter 8 kamper spilt. De har 1 poeng ned til kvalikplass og 3 poeng ned til Start som ligger på siste plass. Etter 3 tap på rad i ligaen fikk Lillestrøm en opptur forrige kamp da de slo Sandefjord 1-0 på hjemmebane. I cupen har de enda ikke møtt på noen problemer og vant 1-5 mot Lørenskog forrige runde.
    Da er lagoppstillingene ute! KFUM gjør 2 bytter fra bortekampen mot Arendal i serien. Ut går keeper Anders Mattingsdal inn kommer Skjærstein. Hittil i år har Mattingsdal stått i serien og Skjærstein i cupen. Det andre byttet er Lars Olden Larsen som går ut til fordel for Kastrati.
    LSK gjør også 2 bytter siden seieren mot Sandefjord i helga. Ut går playmakeren Erling Knudtzon og Melgalvis, inn kommer Charles Ezeh og Gary Martin. Lillestrøm gjør også et formasjonsbytte fra 4-4-2 til 4-3-3.
    Sist gang lagene møttes i cupen var i 1982. Da vant Kanarifuglene 3-0. Dommeren da var ingen ringere enn Erik Brenden sin farfar.
    Sola skinner og det er omkring 20 grader i skyggen på KFUM-Arena i kveld. Alt ligger til rette for en nydelig fotballkveld!
    Spillerne entrer den solfylte matta.
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Ser ut som Lillestrøm starter i en 4-4-2 formasjon allikevel med Gary Martin og Lehne Olsen på topp.
    3'
    KFUM som holder på ball de første 4 minuttene.
    5'
    Corneren svinges inn, men Kippe header ballen vekk. LSK får kontroll.
    5'
    Stavrum mottar ballen etter et mislykket LSK angrep. Han spiller ballen videre til Moses. Spissen drar seg ned til dødlinjen og legger inn, men igjen er Kippe der og klarerer. KFUM plukker opp og prøver et skudd fra 25 meter, men ballen triller et par meter utenfor lengste stolpe. KFUM friskest fra start.
    8'
    Sortevik vinner en hodeduell på midten og tar ballen pent ned, blr deretter felt av Krogstad og får frispark.
    11'
    Gigantsjanse for LSK! De gulkledde spiller seg gjennom leddene og Charles mottar på høyrekanten. Han legger følsomt inn på Lehne Olsen som har kommet seg fri fra Amundsen. Spissen header mot lengste hjørnet, men Skjærstein gjør en mesterlig redning og slår ballen i tverrligger og ut i feltet igjen. Derfra får KFUM klarert. Nesten det for gjestene.
    11'
    Det svinger veldig etter den store sjansen og både KFUM og LSK får seg et skudd på mål uten at det er nevneverdig farlig.
    14'
    Rafn spiller inn på Lehne Olsen som hopper over ballen. Ballen går videre til Martin som prøver å spille til Olsen som har startet, ballen blir for lang og går inn til Skjærstein.
    16'
    Stavrum spiller ballen gjennom til Moses, men Igonen er fint ute og klarerer foran den høyreiste spissen.
    17'
    Brenden varter opp med et lite saltokast. Kippe står ved første stolpe og stusser videre, men Skjærstein er ute og henter før Olsen kommer på ballen.
    19'
    Mål for Lillestrøm!
    KFUM 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Gary Martin
    Målgivende: Mats Haakenstad
    Så sitter scoringen for bortelaget! Lillestrøm ruller ballen fint innover KFUM sin banehalvdel. Ballen kommer til slutt på høyrekanten hvor ballen blir spilt inn presist på Martin som kan sette ballen rolig i nettet bak Skjærstein. Pent av Lillestrøm.
    19'
    Før avspark etter scoringen sender dommeren spillerne for å drikke. Sikkert lurt i varmen.
    20'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Marko Marić
    Ut: Matvei Igonen
    Igonen må av med en lyskestrekk og inn kommer Maric.
    20'
    Etter en frisk start fra hjemmelaget så er det Lillestrøm som har tatt over de siste 15 minuttene.
    24'
    KFUM 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    2-0 til Lillestrøm! Lehne Olsen er knallsterk da han kjemper seg gjennom KFUM-forsvaret. Spissen får med seg ballen til slutt etter dueller med tre KFUM-spillere og setter ballen i nærmeste hjørnet. Spissen viser styrke der.
    25'
    Skjærstein plukker lett.
    28'
    I forkant av corneren prøvde Brende seg på et skudd fra 20 meter. Forsøket var bra, men Skjærstein hang med på notene.
    29'
    Går gjennom feltet og ender med en klarering.
    29'
    Stor mulighet for Moses og KFUM! Spissen mottar ballen på 30 meter og stormer fram. Han skyter fra 20 meter like over tverrligger. God sjanse for en redusering der.
    32'
    Kjempesjanse for KFUM! Simen Vedvik er plutselig alene med keeper på venstresiden. Vingen skyter, men keeper Maric redder mesterlig til corner. Der bør det stå 1-2.
    32'
    Maric er ute og bokser. Keeperen blir liggende.
    33'
    Maric kommer seg opp og kan fortsette. Hadde vært kritisk med enda et keeperbytte ettersom de ikke har flere keepere på benken.
    39'
    KFUM mer med i kampen nå og vil ha redusering før pause. De etterlater mye rom så her er det muligheter for scroing begge veier.
    41'
    Stavrum med en nydelig crosser til Vedvik. Vingen tar ned ballen pent og legger hardt inn, men Maric slenger seg ut og plukker ballen.
    42'
    LSK har god kontroll nå, ser ikke ut som KFUM får noen redusering.
    45'+1
    Moses med en god sjanse før slutt, men et dårlig mottak gjør at LSK får klarert.
    45'+2
    45'+3
    Dommer blåser av til pause og Lillestrøm går til garderoben med en komfortabel 0-2 ledelse. KFUM begynte best, men de gulkledde tok mer og mer over. Scoringene kom etter 19 og 25 minutter i LSK sin beste periode. KFUM har hatt sine sjanser, størst med Vedvik som ble stoppet av Maric på en 100% sjanse. Lillestrøm med relativt god kontroll til nå, så får vi se om KFUM kan varte opp med noe i 2. omgang.
    45'
    Vi er i gang igjen!
    46'
    Stavrum prøver seg på en pasning gjennom til Moses og Kastrati, men Maric er fint ute og plukker.
    47'
    KFUM som har ball de første minuttene.
    48'
    Spillet går tregt nå, men mye stopp i spillet og høye baller på midten.
    51'
    Mål for KFUM!
    KFUM 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Dadi Dodou Gaye
    Målgivende: Stian Sortevik
    Så sitter reduseringen for KFUM Oslo! Sortevik kommer seg inn i 16 meter og tar et par skuddfinter før han legger igjen til venstreback Dodou. Backen plasserer ballen lekkert opp i lengste hjørne og vi har en kamp igjen!
    54'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Yannis Maxitas Moula
    Ut: Marius Brevik
    KFUM gjør sitt flrste bytte for kvelden.
    55'
    Heades ut.
    57'
    I etterkant av corneren legges det inn mot Lehne Olsen. Innlegget er presist, men Skjærstein får en fingertupp på ballen rett over hodet på Olsen. Glimrende keeperspill av Skjæstein der.
    60'
    Nesten et selvmål fra KFUM! Dodou har gått over på høyrebacken og skal sende ballen tilbake til keeper. Ballen går forbi Skjærstein og i stolpen, men Skjærstein får kontroll.
    63'
    Ezeh legger inn på Lehen Olsen, men spissen er omringet av forsvarsspillere og får aldri noe kraft på den. Plukkes lett av keeper.
    65'
    Svinges inn, men Skjærstein er ute og skal plukke. Keeperen glipper ballen og lander på 5 meter. Heldigvis for hjemmelaget er det tre KFUM spillere som står klare til å klarere. Slipper med skrekken der Skjærstein.
    65'
    Inn: Fredrik Levorstad
    Ut: Håkon Stavrum
    66'
    Martin blir spilt fri på venstrekanten. Briten prøver å finne Olsen, men pasningen blir for dårlig.
    69'
    Stor mulighet for KFUM Oslo! Corneren tas kort og målscorer Dodou dribler seg lekkert forbi to spillere før han legger inn. Foran mål ligger det flere KFUM-spillere og lurer og får ballen på mål. Maric gjør en kjemperedning, men KFUM gir seg ikke. Det kommer enda et skudd som blir blokkert. Etter mye klabb og babb får LSK klarert. Kjempenærme for hjemmelaget.
    69'
    Brenden ligger nede og får behandling. Han kommer seg heldigvis opp og ser ut til å kunne fortsette.
    70'
    Brenden mottar ballen av Olsen på 25 meter. Vingen drar til og ballen stryker tverrligger. Nesten mål ut av ingenting der.
    75'
    Inn: Simen Kind Mikalsen
    Ut: Charles Ezeh
    Mikalsen kommer inn og bytter side med Brenden.
    75'
    Med knappe 15 minutter igjen av kampen jager KFUM Oslo en utligning.
    78'
    Inn: Christoffer Kringberg
    Ut: Fisnik Kastrati
    Kastrati går ut, inn kommer Kringberg. Kastrati har jobbet hardt, men ikke fått så mye til denne kampen.
    79'
    KFUM prøver å få noe til å skje, men Lillestrøm står gått og gir lite rom.
    82'
    Etter et veldig KFUM press får LSK ut ballen og kan slappe litt av. Dette kan fort bli ekstraomganger.
    83'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Gary Martin
    Siste bytte for LSK.
    84'
    KFUM ligger rundt 16 meteren til Lillestrøm, men får aldri ballen inn i feltet eller skutt. Blir småspill og de mister til slutt ballen.
    87'
    Gult kort til Lillestrøm
    Frode Kippe
    Dagens første gule kort går til Kippe.
    89'
    Frisparket etter det gule kortet svinges inn av Rasch, men Kippe gjør opp for seg og header unna.
    90'
    Det legges til 4 minutter på KFUM-Arena.
    90'+1
    Lehne Olsen prøver seg på et skudd feilvendt på 16 meteren. Langt over fra spissen.
    90'+1
    Dobbelsjanse for LSK!
    90'+2
    LSK prøver å drøye ved cornerflagget etter en kort variant, men KFUM får tak i ballen.
    90'+2
    KFUM 1 - 3 Lillestrøm
    Mål: Ifeanyi Mathew
    Målgivende: Erling Knudtzon
    Mathew hamrer spikeren i kista 1 minutt før slutt. Knudtzon viser litt magi på overtid. Han dribler seg først forbi en mann før han sender en tunnelpasning til Mathew. Midstbanen er iskald da han kjører en skuddfinte på keeper og forsvarer og kan så sette ballen i åpent mål. Lekkert gjort av Knudtzon og Mathew der.
    90'+4
    90'+5
    Da var det over for KFUM Oslo i cupen. LSK ledet 0-2 til pause med mål av Martin og Lehne Olsen. I 2. omgang fikk KFUM seg en tidlig scoring og kjørte på etter det. I 20 minutter sto de beleiret rundt Lillestrøms 16 meter med noen små avbrekk av og til, men fikk aldri sendt den siste pasningen eller skutt. Det ble med småspill som LSK hang godt med på. KFUM kunne fort skaffet seg ekstraomganger, men takket være ineffektivt angrepsspill og et godt strukturert forsvarsspill av Lillestrøm holdt de gulkledde unna og satt også 1-3 helt på slutten. Jeg takker med det for meg og ønsker deg en fin kveld videre!