Velkommen til livedekningen av 3. runde i cupen der overraskelseslaget fra 2.divisjon, Brattvåg IL, tar imot landets desidert største fotballklubb, Rosenborg Ballklubb.
    Brattvåg har på sin ferd til dette stormøtet slått ut Sportsklubben Herd 4-1 borte og Molde 1-0 hjemme. I forrige runde slo Brattvåg ut storebror fra nabofylket etter å ha scora på corner i første ekstraomgang. Over tusen tilskuere var vitne til denne bragden. I kveld er det ventet dobbelt så mange tilskuere når Kåre Ingebrigtsen og selveste Rosenborg tar turen til Sunnmøre.
    Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft, med et kort opphold i Rosenborg fra 1996-98, sier til Sunnmørsposten at laget hans fortjener en halv kongepokal dersom de slår ut Rosenborg, for da har de åpnet veien for alle andre. At laget hans kan spille fotball er det i alle fall ingen tvil om. Seieren mot Molde i forrige runde var fortjent, selv om Molde brente noen store sjanser i løpet av kampen. Fjørtoft mener laget må opp noen hakk fra Molde-kampen dersom de skal skape trøbbel for Rosenborg her i kveld.
    For Brattvåg er dette en festdag for klubben og bygda. Historiens største Brattvåg-kamp, og den spilles på en nydelig mai-kveld der det er meldt 17 grader og blå himmel. Alt ligger til rette for en folkefest i Brattvåg!
    Lagoppstillingene er klare, og Rosenborg stiller med en solid startellever. Rafik Zekhnini får sjansen fra start, og han kan bli vanskelig å bryne seg på for Brattvåg-forsvaret. Jonathan Levi, Erlend Dahl Reitan og Besim Serbecic får en gyllen mulighet til å vise seg frem for fansen og sjefen. Nicklas Bendtner og Anders Konradsen har blitt igjen i Trondheim, men ellers er også innbytterbenken til Rosenborg stjernespekket.
    Karl Oskar Fjørtoft gjør få endringer på laget som slo ut Molde i forrige runde. Verdt å merke seg at tidligere AaFK-spiller Torbjørn Grytten starter på topp, på bekostning av Håkon Bjørdal Leine.
    Brattvågs supportergjeng 'Skodda' er godt i gang med å oppildne sine egne og psyke ut motstanderlaget før kamp. 'Ranheim det er Trondheims beste lag' får publikum til å dra på smilebåndet.
    Det er fantastisk cupstemning i Brattvåg! Tribunene er stappfulle, sola skinner og spenningen er til å ta og føle på. Dette er norsk cup på sitt beste! Straks avspark i Brattvåg.
    0'
    Kampen er i gang!
    1'
    Brattvåg starter med å slå en lang ball opp mot Torbjørn Grytten, men ballen triller over dødlinjen.
    1'
    Brattvåg med kjempesjanse til å sjokkåpne! Et nydelig angrep ender med en avslutning fra Emil Dahle som går via tverrligger, ned på strek og ut! Der slapp Rosenborg med skrekken!
    3'
    Brattvåg går ut med høyt press og viser null respekt for seriemesterne.
    3'
    Nesten synd for kampen at Brattvåg ikke tar ledelsen på den sjansen de skapte. Rosenborg hang ikke med.
    5'
    Brattvåg har startet kampen best på Brattvåg stadion.
    7'
    Hjemmelaget spiller seg nydelig ut når Rosenborg presser høyt.
    7'
    Brattvåg ypper seg virkelig her i starten. Emil Dahle bruker kroppsfinter til å komme seg til innlegg fra venstre, men Rosenborg klarerer.
    8'
    Yann-Erik De Lanlay spiller ballen utover sidelinjen helt upresset. Ingen god start av gjestene.
    10'
    Sønn av Kjetil, Niklas Rekdal, bryter en dårlig støttepasning fra Levi og fosser fremover. Forsøker seg på skudd fra distanse. Ufarlig.
    11'
    Rosenborg har ikke vært i nærheten av å skape en målsjanse de første ti minuttene.
    12'
    Birger Meling forsøker å slå inn i feltet, men keeper Henrik Hansen plukker ballen enkelt.
    14'
    Kampen roet seg noe nå etter Brattvågs pangåpning. Rosenborg er i ferd med å spille seg inn i kampen.
    17'
    Brattvåg skaffer kampens første corner.
    18'
    Birger Meling får headet corneren unna farlig sone i første omgang, og ute i returrommet skyter Mujcic ballen høyt over mål.
    18'
    Brattvåg har nærmest rystet norges beste lag de første atten minuttene. Imponerer voldsomt foran en fullsatt tribune.
    20'
    Og der får Rosenborg sin første scoringsmulighet! Erlend Dahl Reitan legger et godt innlegg inn bak i feltet der Søderlund header en liten halvmeter over mål. Godt Rosenborg-angrep der.
    21'
    Jonathan Levi utfordrer Niklas Rekdal på høyrekanten, finter seg forbi og avslutter med venstrefoten. Skuddet går rett på keeper Hansen.
    23'
    Hvor lenge orker Brattvåg å stå høyt mot Rosenborg? Koster krefter å løpe slik gultrøyene holder på nå.
    24'
    Over halvspilt første omgang i Brattvåg, og vertene holder fortsatt stand mot laget fra Trondheim. Ikke samme tempo i presset, men bruker ballen godt når de har den.
    27'
    Rafik Zekhnini har hatt en meget svak start på kampen. Roter ballen over dødlinjen når han skal utfordre Fellows inne i feltet.
    28'
    Brattvåg-supporterne kopierer Island-fansen med sin taktfaste klapping på tribunen. Stemningen utenfor banen er i alle fall helt på topp!
    30'
    Rosenborg med bedre kontroll bakover nå. Skulle bare mangle.
    32'
    Bortelaget med god sjanse. Søderlund avslutter inne i feltet, men skuddet blir blokkert.
    32'
    Jacob Rasmussen header ut av feltet.
    33'
    Zekhnini kommer til avslutning fra 14 meter, men Brattvåg-forsvaret er tidlig oppi press og blokkerer skuddet.
    35'
    Rosenborg har tatt et grep om kampen nå. Dahl Reitan finner kaptein Mike Jensen i feltet, men dansken har tatt på ryggsekken og avslutter over mål.
    36'
    Gjestene nærmer seg scoring. Brattvåg må passe seg nå.
    36'
    Birger Meling får frispark og blir sittende og ta seg til leggen etter at han vinner igjen ballen for gjestene. Ser ut til at det bare var en liten smell.
    37'
    Serbecic slår langt opp mot Søderlund, men ballen går for langt til å treffe lysluggen og Henrik Hansen fanger ballen.
    39'
    Bortelaget får klarert til innkast.
    39'
    Fem minutter igjen av ordinær tid i første omgang, og det er fortsatt 0-0 i Brattvåg.
    40'
    Brattvåg med samtlige spillere nede på egen banehalvdel nå. Rosenborg triller ball.
    42'
    Jonathan Levi ligger nede og holder seg til ryggen. Brattvåg sparer ikke på kruttet når de går i dueller mot storebror.
    42'
    Mike Jensen slår lavt inn i feltet, Wembangomo klarerer ut. RBK beholder ballen.
    45'
    Brattvåg må løpe mye etter ballen nå. Lenge siden de klarte å holde ballen i laget i mer enn tre, fire trekk.
    45'
    Linjedommer Jim Dyb får eget heiarop fr Brattvåg-fansen etter at han vinker for offside på bortelaget.
    45'+1
    Overtid i Brattvåg.
    45'+2
    Jacob Rasmussen får tilsnakk av dommer etter en duell midt på banen.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause i solfylte og vårvarme Brattvåg, og det står 0-0 på måltavla. Det er det selvfølgelig vertene som skal være mest fornøyd med slik kampen utviklet seg, men det er Brattvåg som har vært nærmest scoring. Allerede etter ett minutt kunne Emil Dahle sendt Brattvåg i ledelsen etter et godt angrep, men skuddet i tverrliggeren gikk ned på strek og ut i stedet for i mål. Rosenborg fant seg selv siste kvarteret, men hverken Zekhnini, Jensen eller Søderlund har omsatt sine avslutninger i mål. Kampen og spenningen lever i beste velgående i Brattvåg! Vi er straks tilbake med 2. omgang.
    45'
    Vi er i gang med 2.omgang!
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Rafik Zekhnini
    En svak Zekhnini erstattes av Anders Trondsen. De Lanlay går opp på venstrekant og Trondsen inn som indreløper.
    46'
    Dagens tilskuertall: 1863. Det må være ny rekord på Brattvåg stadion!
    48'
    Søderlund avslutter høyt over etter godt forarbeid av Jonathan Levi.
    48'
    Klarer Brattvåg å gå ut i hundre, slik de gjorde i første omgang?
    49'
    Levi får frispark tjue meter inn på Brattvågs banehalvdel.
    50'
    Tore Reginiussen slår langt opp mot Jonathan Levi, men keeper Hansen er våken og plukker det lange oppspillet.
    50'
    Rosenborg er klart best på kunstgresset i Brattvåg. Spørs om Brattvåg brente opp kruttet sitt litt for tidlig i denne kampen.
    52'
    Trondsen spiller fri Meling ute til venstre, som slår et hardt og lavt innlegg foran mål, men ingen hvite trøyer i enden på det innlegget.
    54'
    Etter ny opptelling melder speaker at det egentlige tilskuertallet er 2087 mennesker. Det er imponerende i en liten bygd som Brattvåg!
    55'
    De Lanlay misforstår løpet til Levi og spiller ballen utover sidelinjen. Rosenborg kjører på nå.
    55'
    Anders Trondsen har vært god i de ti første minuttene av andre omgang.
    56'
    Levi fyrer av via Fellows og til corner.
    58'
    Heades ut av Scott Fellows.
    58'
    Yann-Erik de Lanlay tester skuddfoten fra tjue meter, men keeper Henrik Hansen redder, selv om han nesten kløner det til i det han fanger ballen.
    59'
    Spillerbytte - Brattvåg
    Inn: Willy Zamble
    Ut: Patrik Dønheim Hjelmseth
    Zamble hadde et godt innhopp mot Molde. Rask og sterk spiller.
    59'
    Gult kort til Brattvåg
    Torbjørn Grytten
    River ned en Rosenborg-spiller og får gult kort av dommer Hagenes.
    61'
    De Lanlay med nytt skuddforsøk. Håpløst langt over mål. Har ikke fininnstilt skuddfoten i dag, Rosenborgs nummer 11.
    62'
    Halvtime igjen av ordinær spilletid, og fortsatt 0-0. Hvor lenge skal Brattvåg klare å stå imot?
    63'
    Karl Oskar Fjørtoft har gjort en god jobb med dette laget. Fremstår solide i alle ledd, selv om de begynner å merke kjøret nå.
    63'
    Mål for Rosenborg!
    Brattvåg 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Mike Jensen
    Der ryker nullen for Brattvåg! Mike Jensen og Alexander Søderlund viser klasse. Jensen slår en hard og presis pasning frem til Søderlund, som har løpt seg fri inne i feltet. Spissen avslutter iskaldt på første touch forbi Henrik Hansen og inn i nettmaskene. 1-0 til Rosenborg i Brattvåg!
    64'
    Spennende å se om Brattvåg er i stand til å svare på dette.
    67'
    Inn: Sondre Sandnes Beite
    Ut: Niklas Rekdal
    67'
    Daniel Stensøe
    Får det for en duell midt på banen.
    68'
    Har ikke klart å leve opp til kvaliteten de leverte mot Molde i forrige uke, Brattvåg. Men så har også Rosenborg klart å heve seg etter en svak start på kampen.
    70'
    En sliten Daniel Stensøe spiller bort ballen midt på banen for hjemmelaget.
    71'
    Mike Jensen avslutter med venstrefoten fra spiss vinkel, men Henrik Hansen ligger nede og tar det skuddet enkelt.
    72'
    Spiller stadig på seg brudd i ugunstige posisjoner nå, Brattvåg.
    73'
    'Skodda' gjør sitt på tribunen for å heie laget sitt fremover på banen. Imponerende og sjarmerende supportergjeng!
    73'
    Corneren slås bak i feltet der Scott Fellows header flere meter utenfor i ubalanse.
    74'
    Etter at Brattvåg fikk de første tre avslutningsforsøkene har Rosenborg stått for de ni neste. Det gir et godt bilde på kampens utvikling.
    76'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Jonathan Levi
    En aktiv Jonathan Levi blir erstattet av Pål Andre Helland på høyrekanten. Her skal kampen avgjøres før ekstraomganger. Tydelig signal fra Kåre Ingebrigtsen.
    76'
    Inn: joakim Barstad
    Ut: Ola Ormset Husby
    Husby har ikke vært like god som han var mot Molde og erstattes av Joakim Barstad siste knappe kvarteret.
    77'
    Brattvåg med en sjelden corner.
    78'
    Mirza Mujcic kommer til avslutning med hodet, men klarer ikke styre ballen mot mål.
    78'
    Willy Zamble jager en lang ball, men blir altfor ensom på topp for vertene.
    80'
    Søderlund finner Jensen inne i feltet og dansken faller, men det skyldes mer ubalanse enn felling, og dommer vinker spillet videre.
    81'
    Rosenborg med tilsynelatende full kontroll i Brattvåg. Hjemmelaget har ikke skapt noe som helst fremover etter hvilen.
    82'
    Rosenborg med frispark fra 25 meters hold. Helland skal skyte.
    83'
    Det blir Mike Jensen som skyter, ikke Helland. Men forsøket er så svakt at publikum på Brattvåg stadion bryter ut i latter.
    84'
    Meling legger inn fra venstre, men Scott Fellows og Brattvåg er først på ballen i feltet.
    85'
    Fem minutter igjen av ordinær tid. Alt tyder på at Rosenborg vinner denne kampen.
    86'
    Torbjørn Grytten med lagets første avslutning fra åpent spill i andre omgang. Skuddet går en meter over mål, men Grytten får applaus for forsøket.
    87'
    Hjemmelaget får frispark ti meter inn på RBKs halvdel. Flytter opp spillere.
    88'
    Mirza Mujcic
    Snakker på seg et gult kort.
    88'
    Jacob Rasmussen header frisparket ut av feltet, men det spiller ingen rolle for assistentdommer har vinket for offside.
    89'
    En dårlig igangsetting fra keeper Henrik Hansen går rett i brystet på Helland, som spiller videre til Mike Jensen, men skuddet hans går rett på keeper.
    90'
    Vi nærmer oss overtid i Brattvåg. Fortsatt bare 1-0 til Rosenborg.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter med spilletid.
    90'+1
    Sondre Beite avslutter høyt over mål på hel volley etter et innlegg fra høyre.
    90'+1
    Nytt frispark midt på banen for Brattvåg. En liten sluttspurt fra hjemmelaget her nå. Nok en gang header Jacob Rasmussen ballen ut av farlig sone.
    90'+1
    Dette går mot seier for gjestene, men den kan ikke kalles komfortabel, selv om Rosenborg har vært klart best i Brattvåg. Har ikke klart å drepe spenningen. Brattvåg trenger bare en sjanse for å score det nødvendige målet som gir ekstraomganger.
    90'+3
    90'+4
    Det er over i Brattvåg, og Rosenborg vinner 1-0 etter mål av Alexander Søderlund i det 64. minutt. Mike Jensen spilte fri sin lagkamerat med en hard og presis pasning, og spissen satte inn matchvinner-scoringen med en kald avslutning på direkten. Brattvågs cupeventyr ender her for denne gang, men laget i gult har sjarmert mange på veien hit og skal ha all honnør for innsatsen sin i dag. Kåre Ingebrigtsen kan fornøyd konstatere at laget hans har tatt seg videre til neste runde i cupen, men gjestene har fortsatt en jobb å gjøre med å bli mer effektive foran mål. Mange svake avslutninger i dag. Lars Kristian Austnes og Erlend Bendixen takker for at du fulgte denne livedekningen. Ha en fin kveld!