4-1
4-2
Fevang90'+3

Velkommen til kampen mellom Haugesund og Start på Haugesund Stadion.
    Forrige gang disse to møttes på Haugesund Stadion så spilte begge lag i 1.divisjon. Kampen i 2008-sesongen endte 2-2.
    Start ligger på niendeplass etter 14 kamper. Kristiansands-laget står med fem seire, fire uavgjorte og fem tap så langt i sesongen. Tørums menn har kapret 19 poeng hittil i år.
    Hjemmelaget Haugesund er meget sterke hjemme og har ikke tapt siden kampen mot Sogndal 28. Juni 2009. Hjemmelaget ligger på 11.plass etter 14 kamper. Jostein Grindhaugs mannskap har sytten poeng og kan med seier mot Start passere sørlendingene på tabellen.
    Stokkelien og Fevang er meldt spilleklare for Start, mens Milicevic er ute til Oktober. Hunter Freeman soner karantene.
    For hjemmelaget er det bare John Pelu som er usikker.
    Det er straks klart for kamp på Haugesund Stadion. Kan Start ødelegge Haugesunds gode hjemmestatistikk?
    Haugesund sparker kampen igang.
    1'
    Haugesund får frispark på venstrekanten.
    2'
    Gult kort til Start
    Christian Bolanos
    Bolanos får det gule kortet i frispark-situasjonen.
    3'
    Frisparket går rett i klypene på Høie.
    4'
    Pepa prøver et skudd fra 25 meter. Langt utenfor.
    4'
    Rolig åpning på kampen.
    6'
    Pozniak gir til Sørensen som slår et godt innlegg. Djurdjic får ballen og smeller til via en Start-spiller og til hjørnespark.
    8'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Start får klarert.
    8'
    Owello prøver å tre ballen gjennom, men Haugesund klarerer. Start får tak i ballen og skyter via en Haugesundspiller til corner.
    9'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Skjerve klarerer til ny corner.
    9'
    Hjemmelaget header unna. Svakt slått corner.
    9'
    Sørum og Djurdjic skremmer Start-forsvaret, men Tørums midtstoppere slipper med skrekken og får avverget.
    10'
    Sørum prøver å slå ballen til Djurdjic, men pasningen blir for upresis og Start overtar.
    13'
    Kjempesjanse til hjemmelaget.
    14'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Start
    Målgivende: Tor Arne Andreassen
    Hjemmelaget setter inn scoringen etter et enormt press. Sørensen drar seg inn fra høyre og smeller til fra 20 meter. Godt skudd som går inn helt nede i hjørnet.
    14'
    Rett før scoringen fikk hjemmelaget en sjanse. Våge Nilsen viser seg frem på venstrekanten og slår til Andreassen som skyter fra skrått hold. Høie gir en retur som hjemmelaget får tak i. Opprettholder presset og Sørensen får etterhvert ballen som han setter i mål.
    16'
    Sørensen får en gigantisk sjanse. Kommer alene med Høie, men må avslutte fra skrått hold. Dansken triller ballen like til side for mål. Der burde det stått 2-0.
    17'
    Haugesund 2 - 0 Start
    Målgivende: Nikola Djurdjic
    Haugesund leder 2-0 på hjemmebane. Goodson prøver å klarere, men ballen går rett i beina på Djurdjic som drar av amerikaneren og chipper ballen over Høie. Ballen går tregt mot mål, men Sørum er der og header den i nota. Nå må Start våkne hvis de skal ha med seg poeng hjem.
    19'
    Pozniak prøver et skudd fra distanse. Utenfor.
    22'
    Start prøver et skudd, men Kristiansen redder enkelt.
    22'
    Vikstøl slår inn fra venstre. Skjerve header enkelt unna.
    24'
    Bolanos skyter fra distanse. Håpløst forsøk. Svakt rett på Kristiansen.
    25'
    Vikstøl slår på nytt inn fra venstre. FKH klarerer lett.
    26'
    Kjempemulighet for Start. Stokkelien skyter mot mål, men ballen er på vei utenfor. Goodson ser dette og prøver å skli ballen i mål, men kommer akkurat for sent.
    27'
    Bruer Hanssen prøver å slå gjennom til Kleiven, men pasningen er for hard og går inn til keeper.
    30'
    Haugesund nesten opp i 3-0. Mæland gir til Djurdjic som skyter rett på Høie. Ballen går til Andreassen som smeller ballen i tverliggeren.
    30'
    Start sliter for øyeblikket. Klarer ikke skape noe særlig mot hjemmelaget.
    36'
    Bolanos slår inn fra høyre. Hjemmelaget klarerer.
    37'
    Espen Børufsen
    Feller Djurdjic og må stå over neste kamp.
    37'
    Bolanos skyter fra 25 meter. Er i ubalanse og ballen går et stykke utenfor.
    39'
    Start prøver seg, men kommer ikke gjennom FKH-forsvaret.
    41'
    Tas kort. Slår til Bruer Hanssen, men hans innlegg blokkeres.
    41'
    Andreassen går ned i Start-feltet og hele stadion vil ha straffe, men dommer Skjerven vinker spillet videre.
    44'
    Bolanos slår inn fra høyre. Kristiansen plukker.
    45'+2
    45'+2
    FKH går til pause med to mål i bagasjen. Start må skjerpe seg i andre omgang hvis de skal få med seg poeng. Sørlendingene har vært tafatte i begge deler av banen i løpet av de første 45 minuttene.
    Det er straks klart for andre omgang her i Haugesund.
    45'
    Andre omgang er i gang.
    46'
    Pepa slår inn fra høyre. Tronseth header unna.
    49'
    Kleiven trer ballen gjennom til Stokkelien, men FKH-forsvaret avverger i siste liten. Kunne blitt farlig der.
    51'
    Mål for Start!
    Haugesund 2 - 1 Start
    Mål: Espen Børufsen
    Fantastisk scoring av Børufsen. Skyter fra 22 meter og ballen går over Kristiansen og rett i krysset.
    51'
    Børufsen får ballen på skuddhold igjen. Kleiven gir til målscorer Børufsen som smeller til. Kristiansen slår ballen til corner.
    53'
    FKH stanger ballen unna.
    53'
    Vikstøl slår inn mot Kleiven. Tronseth header unna.
    54'
    Start har overtatt spillet nå. Presser hjemmelaget bakover på banen.
    55'
    FKH med frispark på høyrekanten.
    56'
    Frisparket klareres.
    56'
    FKH prøver seg. Djurdjic kommer seg ned til dødlinjen, før han slår ut i feltet. Ballen går til Sørensen som dundrer til. Høie varter opp med en flott redning.
    60'
    Våge Nilsen skyter fra langt hold. Utenfor.
    61'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Geir Ludvig Fevang
    Ut: Mads Stokkelien
    62'
    Petter Bruer Hanssen
    FKH får klarert etterhvert.
    64'
    Nære på for FKH. Sørum trer gjennom til Mæland som kommer alene med Høie, men Start-keeperen stopper ballen med bena når Mæland prøver å gå rundt. God inngripen.
    66'
    FKH klarerer ut til Kleiven som skal til å skyte, men bommer på ballen.
    68'
    Nå koker det på Haugesund Stadion. Hjemmelaget kontrer og Djurdjic kommer alene mot Høie med Børufsen i hælene. Serberen faller på 16-metersstreken uten å få noen ting. Tvilsom avgjørelse der.
    70'
    Mathisen går rett i kroppen på Andreassen.
    72'
    Haugesund scorer på straffe!
    Haugesund 3 - 1 Start
    Mål: Eirik Mæland
    Mæland setter straffen ned i hjørnet og sender Høie feil vei.
    73'
    Nå blir det tøft for Tørums gutter.
    76'
    Sørensen setter fart og smeller til fra 25 meter. Høie holder på å gi retur, men fanger ballen.
    77'
    Haugesund 4 - 1 Start
    Kjempescoring av Thomas Sørum. Sørensen spiller gjennom til Sørum som ikke gjør noen feil alene med Høie. Chipper ballen elegant i mål.
    77'
    Våge Nilsen har vært god idag. Vinner en duell med Fevang nede på sidelinja.
    81'
    Poengene blir nok igjen i Haugesund idag. Start virker resignerte nå, naturlig nok.
    87'
    Inn: Espen Knudsen
    Ut: Avni Pepa
    88'
    FKH header unna.
    89'
    Det er 4056 tilskuere på Stadion idag.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Start kommer seg rundt på høyrekanten. Slår inn, men FKH får klarert nok engang.
    90'+1
    Rødt kort til Haugesund
    Are Tronseth
    Redder på streken med ulovlige midler. Unødvendig.
    90'+2
    Straffe til Start
    90'+2
    Start bommer på straffe!
    90'+2
    Fatalt. Christian Bolanos blåser straffesparket over mål.
    90'+3
    Haugesund 4 - 2 Start
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Trippelsjanse til Start resulterer i scoring. FKH sover i sluttminuttene. Start kommer seg rundt på høyrekanten og smeller til. Kristiansen gir retur ut til Fevang som skyter. Kristiansen slår ballen tilbake i føttene på Fevang. På andre forsøk gjør Fevang ingen feil.
    90'+3
    90'+6
    Kampen ender 4-2 og dermed passerer Haugesund motstander Start på tabellen. Haugesund leverte en god kamp, men sovnet litt i sluttminuttene. Det var lite som stemte for Knut Tørum og hans menn idag.